Jump to content

Επιλογή μνήμης Corsair ή G.Skill ?

makisko

Recommended Posts

Το μονο οφελος ειναι 30-40Ε στη τσεπη και καμποσα mb bandwidth για οταν και οπου χρησιμευσουν.

(απλα φορτωνεις το xmp profile στις μνημες και θα σου δουλευουν οι μνημες ..στο αντιστοιχο προφιλ που θα εχουν.(μαλλον θα ειναι πανω απο 1)

Με αλλα λογια ..αν δεν θες επιδοσεις μη δωσεις 180Ε για 1600αρες..

Και να συμπληρώσω με τέτοιες τερατώδεις ψύκτρες πιθανότατα θα έχεις πρόβλημα με την ψύκτρα της CPU. Εγώ όταν έβαλα τις Corsair Vengeance με τις ψηλές ψύκτρες τρόμαξα να βρώ ψύκτρα για τος επεξεργαστή που να μην χτυπάει πάνω στις μνήμες.

Τώρα έχω παραγείλει αυτές MEMORY :: Corsair Vengeance LP 16GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (CML16GX3M2A1600C9) (Kit 2 x 8192) - Visionstudio.gr που είτε θα τις προσθέσω είτε θα τις βάλω μόνες και θα πουλήσω τις 2 Χ 4 που ανέφερα.

Έχω αυτές Vengeance και αυτή την ψύκτρα Noctua.at - sound-optimised premium components "Designed in Austria"!. Χωράνε ίσα, ίσα με τον μπροστά ανεμιστήρα της NH-D14 (δεξιά δηλαδή όπως κοιτάω την μητρική) τραβηγμένο μισό εκατοστό περίπου ποιο πίσω. Έχω φωτό αλλά δεν ξέρω πως να την ανεβάσω:p

Στο πρώτο Slot τουλάχιστον με την συγκεκριμένη ψύκτρα νομίζω ότι δεν χωράει καμία μνήμη.

Στην ουσία η διαφορά (εκτός βέβαια από την εταιρία) είναι τα Timings. http://www.corsair.com/us/memory-by-product-family/dominator-platinum-ddr3-memory/dominator-platinum-with-corsair-link-connector-1-5v-16-gb-dual-channel-ddr3-memory-kit-cmd16gx3m2a1600c9.html (9-9-9-24) και TridentX - F3-1600C7D-16GTX - G.SKILL DDR3 Memory (7-8-8-24-2N). Αν είχαν και οι Gskill τα ίδια timings με τις Corsair δεν θα το συζητούσα, θα έπαιρνα Corsair με τη μία!

Μόλις πρόσθεσα και τα δύο modules των 8GB στο 1 και 3 slot . Στο 1 η μνήμη μπήκε κάτω:victory: από την ψύκτρα του επεξεργαστή. Στην περίπτωσή σου με την Noctua μάλλον δεν θα χωράει τίποτε. Άρα θα πας για 16GB μόνο:shifty: Θα σου πρότεινα τις Corsair που έβαλα Corsair Vengeance LP 16GB DDR3-1600MHz Dual Kit | Skroutz.gr , πιο οικονομικές, low profile και στα 1600, που με τα 1866 δεν θα καταλάβεις διαφορά σε τίποτε στην καθημερινή εργασία σου.

Δεν λέω ότι οι G.Skill δεν είναι καλές, αλλά αφού ήδη έχεις Corsair και εφόσον είσαι ευχαριστημένος γιατί να αλλάξεις μάρκα ; Η μεγάλη ψύκτρα τελικά εφόσον δεν τις κλοκάρεις μόνο προβλήματα δημιουργεί.

Οι Dominator μου φαίνονται αδικαιολόγητα ακριβές για καθημερινή εργασία.

Ποια μητρική έχεις? Γιατί στην δικιά μου (P8Z77-V PRO) λέει "We suggest that you install the modules into slots A2 and B2 for better compatibility."(το δεύτερο και το τέταρτο δηλαδή).

Γιαυτό σου λέω ότι οι Corsair Vengeance με την Noctua NH-D14 Χωράνε ίσα,ίσα. Στο πρώτο slot εννοείται ότι δεν χωράει με τίποτα Corsair Vengeance.

Google Αποτελέσματα Eικόνων για http://images.anandtech.com/doci/5793/sZ77X-UD3H(Rev1.0).png

Overclock3D :: Review :: Be Quiet Dark Rock Advanced Review :: Dark Rock Advanced Review

Στη μητρική μου πάντως μπορείς να βάλεις σε dual channel 4 modules

Τα δύο είναι Vegeance και τα άλλα δύο low profile.

post-30555-1416077678,3762_thumb.png

Πήρα τις Corsair τελικά. Αυτές όμως Corsair Vengeance Low Profile 16GB Quad Channel DDR3 Memory Kit (CML16GX3M4X1600C8) | Skroutz.gr

για να μου χωράνε και άνετα με την Noctua NH-D14. Είναι Dual/Quad Channel. Δεν πιστεύω να έχω τίποτα θέματα με τον I7-3770K?

Πήρα τις Corsair τελικά. Αυτές όμως Corsair Vengeance Low Profile 16GB Quad Channel DDR3 Memory Kit (CML16GX3M4X1600C8) | Skroutz.gr

για να μου χωράνε και άνετα με την Noctua NH-D14. Είναι Dual/Quad Channel. Δεν πιστεύω να έχω τίποτα θέματα με τον I7-3770K?

Γιατί δεν κράταγες αυτές που έχεις και να προσθέσεις αλλά 16 GB όπως έκανα εγώ; Να έπαιρνες δλδ. 2 Χ 8 και όχι 4 Χ 4 . Επειδή είναι Quad channel ?

Γιατί δεν κράταγες αυτές που έχεις και να προσθέσεις αλλά 16 GB όπως έκανα εγώ; Να έπαιρνες δλδ. 2 Χ 8 και όχι 4 Χ 4 . Επειδή είναι Quad channel ?

Τις πούλησα! Να καλύψω και λίγο τη διαφορά. Ας μην είναι 24. Και 16 καλά είναι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.