Jump to content

μεγαλος ογκος των windows στο δισκο

liangour

Recommended Posts

καλησπερα

Εχω στον υπολογιστη μου εναν ssd μονο για το λογισμικο.

Το λογισμικο ειναι windows 7 x64 pro.

To προβλημα ειναι οτι πλεον πιανει παρα πολυ χωρο, 73gb απο τα 111gb.

Πριν μια βδομαδα εκανα format στο λαπτοπ ενος φιλου μου και εγκατεστησα τα ιδια προγραμματα που εχω και εγω με εξαιρεση το photoshop και καποια αλλα που ουτως ή αλλως δεν πιανουν πολυ χωρο. Ο συνολικος χωρος που επιανε το λογισμικο ηταν 40gb.

Πώς εξηγειται αυτη η διαφορα;

Μπορω να κανω κατι;

Παρακατω παραθετω τη λιστα με ολα τα προγραμματα που εχω εγκατεστημενα.

b3e9.jpg1obq.jpgvuk3.jpg

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply
swap, hibernate.sys(ή κάτι παρόμοιο) system restore, temp dir, browser cache, (video) downloads, προσωρινά αρχεία ξεχασμένα από προγράμματα που δουλεύουν με μεγάλο όγκο δεδομένων...

Tα δυο πρωτα που γραφεις δεν ξερω τι ειναι.

Tα αρχεια που εχω στο δισκο, οπως downloads και αρχεια στην επιφανεια εργασιας, δεν ξεπερνανε το 1gb.

System restore γιατι να κανω?

Δεν εχει χαλασει κατι στην εγκατασταση ουτε παρουσιαστηκε καποιο κακοβουλο λογισμικο.

To ιστορικο απο τους browsers το σβηνω παντα.

O φακελος temp ειναι μισο gb.

Δεν σου είπα να κάνεις system restore, όπως δεν σου είπα να φτιάξεις swap, αρχείο για hibernate, επιπλέον temp dir ή να φτιάξεις μερικά ξεχασμένα αρχεία με μεγάλο όγκο κ.τ.λ.

Απλά έγραψα κάποια πράγματα που μου ήρθαν στο μυαλό και θα μπορούσαν να δεσμεύουν μεγάλο όγκο δεδομένων στον δίσκο, πραγματάκια που πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάξεις. Αν π.χ. έχεις ενεργοποιημένο το hibernate και 16GB μνήμης στο PC, τότε 16GB από τον δίσκο σου είναι δεσμευμένα για το hibernate.

itunes βλεπω..

πηγαινε μια στο φακελο

C:\Users\***liangour***\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup

και δες τι χωρο πιανει..

(δε ξερω με τι ονομα χρηστη μπαινεις στα win..εβαλα στα αστερακια το "liangour".)

Απλά έγραψα κάποια πράγματα που μου ήρθαν στο μυαλό και θα μπορούσαν να δεσμεύουν μεγάλο όγκο δεδομένων στον δίσκο, πραγματάκια που πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάξεις. Αν π.χ. έχεις ενεργοποιημένο το hibernate και 16GB μνήμης στο PC, τότε 16GB από τον δίσκο σου είναι δεσμευμένα για το hibernate.

δεν ειναι ενεργοποιημενο ουτε το Hibernate ουτε το hybrid ουτε το κανονικο sleep

πηγαινε μια στο φακελο

C:\Users\***liangour***\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup

δεν τον βρισκω το φακελο

Ο φακελος roaming ειναι κρυφος

Βαλε να εμφανιζονται τα αρχεια-φακελλοι συστηματος για να μπορεις να το δεις.

(δε φανταζομαι να εκανες copy paste τη σειρα με τα αστερακια εε?).

Ο φακελος roaming ειναι κρυφος

Βαλε να εμφανιζονται τα αρχεια-φακελλοι συστηματος για να μπορεις να το δεις.

(δε φανταζομαι να εκανες copy paste τη σειρα με τα αστερακια εε?).

Χαχα

Δεν τα εβαλα.

Δεν ξερω πως να το κανω αυτο που λες.

Πολύ απλό. Πας εδώ TreeSize Free - Quickly Scan Directory Sizes and Find Space Hogs

Κατεβάζεις το πρόγραμμα, εγκαθιστάς. Το τρέχεις ως διαχειριστής και βλέπεις ποια αρχεία/φάκελοι σου τρώνε χώρο στο δίσκο. Διαγράφεις, ή μας λες και συνεχίζουμε την βοήθεια. Αγγλικά φαντάζομαι ξέρεις.:T:

wm48.jpg

Tα 13,8gb ειναι matlab,mathematica και adobe.

Τα 21,48gb δεν ξερω τι ειναι.

Τα 6,21gb ειναι users/ilias με 5gb απο αυτα να ειναι AppData

wm48.jpg

Tα 13,8gb ειναι matlab,mathematica και adobe.

Τα 21,48gb δεν ξερω τι ειναι.

Τα 6,21gb ειναι users/ilias με 5gb απο αυτα να ειναι AppData

Τα 9.209 GB είναι το αρχείο για το Hibernate, το οποίο αν δεν το χρησιμοποιείς, που φαντάζομαι ότι έτσι είναι, το απενεργοποιείς ως εξής:

Στο start menu γράφεις cmd, και όταν σου το εμφανίσει, δεξί κλικ πάνω του και Run as Administrator. Στο command prompt που θα σου βγάλει, δίνεις την εντολη:

powercfg -h off

Και αμέσως θα σβηστεί το αρχείο αυτό.

Το pagefile.sys είναι η εικονική μνήμη του συστήματος, από την οποία καταλαβαίνω ότι έχεις 12 GB μνήμη. Δεν ξέρω τα προγράμματα μαθηματικών που χρησιμοποιείς αν την χρειάζονται και πόσο, αλλά μπορείς να την μειώσεις π.χ. στα 4 ή 6 GB και να κερδίσεις επίσης χώρο. Αν σε ενδιαφέρει, μας λες.

Επίσης ο φάκελος των Win είναι ΠΟΛΥ μεγάλος, για δες και εκεί τι γίνεται. Το ίδιο και το AppData.

με την απενεργοποιηση του hybernate επεσα στα 48,5gb ελευθερα

το προβλημα ομως ειναι οτι καθε μερα το αρχειο των windows μεγαλωνει

το απο πανω screenshot ηταν πριν 3 μερες

αυτο που ακολουθει ειναι σημερα

y14l.jpg

Βρες εναν φακελο WinSXS και πες μας ποσο πιανει (στο C:\Windows).

Αυτο συνηθως αυξανει σε μεγεθος και δεν μπορεις να κανεις κατι γιατι δεν κανει να πειραξεις τα αρχεια του.(βασικα αν ψαξεις περι του φακελου στο google θα διαβασεις πολλες αποψεις.)

Φυσιολογικος ειναι οταν πιανει 8-10 GB.

To pagefile είναι πολύ μεγάλο, αλλαξέ το σε 4GB (έχεις και 8GB ram). Γλυτώνεις 8GB έτσι.

Πολλοί το απενεργοποιούν, άλλοι του αλλάζουν το μέγεθος σε μερικά ΜΒ (πχ 256ΜΒ just in case).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.