liangour Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2013 καλησπερα Εχω στον υπολογιστη μου εναν ssd μονο για το λογισμικο. Το λογισμικο ειναι windows 7 x64 pro. To προβλημα ειναι οτι πλεον πιανει παρα πολυ χωρο, 73gb απο τα 111gb. Πριν μια βδομαδα εκανα format στο λαπτοπ ενος φιλου μου και εγκατεστησα τα ιδια προγραμματα που εχω και εγω με εξαιρεση το photoshop και καποια αλλα που ουτως ή αλλως δεν πιανουν πολυ χωρο. Ο συνολικος χωρος που επιανε το λογισμικο ηταν 40gb. Πώς εξηγειται αυτη η διαφορα; Μπορω να κανω κατι; Παρακατω παραθετω τη λιστα με ολα τα προγραμματα που εχω εγκατεστημενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Σεπτέμβριος 8, 2013 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2013 swap, hibernate.sys(ή κάτι παρόμοιο) system restore, temp dir, browser cache, (video) downloads, προσωρινά αρχεία ξεχασμένα από προγράμματα που δουλεύουν με μεγάλο όγκο δεδομένων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangour Σεπτέμβριος 8, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2013 swap, hibernate.sys(ή κάτι παρόμοιο) system restore, temp dir, browser cache, (video) downloads, προσωρινά αρχεία ξεχασμένα από προγράμματα που δουλεύουν με μεγάλο όγκο δεδομένων...Tα δυο πρωτα που γραφεις δεν ξερω τι ειναι.Tα αρχεια που εχω στο δισκο, οπως downloads και αρχεια στην επιφανεια εργασιας, δεν ξεπερνανε το 1gb.System restore γιατι να κανω?Δεν εχει χαλασει κατι στην εγκατασταση ουτε παρουσιαστηκε καποιο κακοβουλο λογισμικο.To ιστορικο απο τους browsers το σβηνω παντα.O φακελος temp ειναι μισο gb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Σεπτέμβριος 8, 2013 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2013 Δεν σου είπα να κάνεις system restore, όπως δεν σου είπα να φτιάξεις swap, αρχείο για hibernate, επιπλέον temp dir ή να φτιάξεις μερικά ξεχασμένα αρχεία με μεγάλο όγκο κ.τ.λ.Απλά έγραψα κάποια πράγματα που μου ήρθαν στο μυαλό και θα μπορούσαν να δεσμεύουν μεγάλο όγκο δεδομένων στον δίσκο, πραγματάκια που πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάξεις. Αν π.χ. έχεις ενεργοποιημένο το hibernate και 16GB μνήμης στο PC, τότε 16GB από τον δίσκο σου είναι δεσμευμένα για το hibernate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Σεπτέμβριος 8, 2013 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2013 itunes βλεπω..πηγαινε μια στο φακελο C:\Users\***liangour***\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backupκαι δες τι χωρο πιανει..(δε ξερω με τι ονομα χρηστη μπαινεις στα win..εβαλα στα αστερακια το "liangour".) Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangour Σεπτέμβριος 8, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2013 Απλά έγραψα κάποια πράγματα που μου ήρθαν στο μυαλό και θα μπορούσαν να δεσμεύουν μεγάλο όγκο δεδομένων στον δίσκο, πραγματάκια που πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάξεις. Αν π.χ. έχεις ενεργοποιημένο το hibernate και 16GB μνήμης στο PC, τότε 16GB από τον δίσκο σου είναι δεσμευμένα για το hibernate.δεν ειναι ενεργοποιημενο ουτε το Hibernate ουτε το hybrid ουτε το κανονικο sleepπηγαινε μια στο φακελο C:\Users\***liangour***\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backupδεν τον βρισκω το φακελο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Σεπτέμβριος 8, 2013 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2013 Ο φακελος roaming ειναι κρυφος Βαλε να εμφανιζονται τα αρχεια-φακελλοι συστηματος για να μπορεις να το δεις.(δε φανταζομαι να εκανες copy paste τη σειρα με τα αστερακια εε?). Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangour Σεπτέμβριος 8, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2013 Ο φακελος roaming ειναι κρυφος Βαλε να εμφανιζονται τα αρχεια-φακελλοι συστηματος για να μπορεις να το δεις.(δε φανταζομαι να εκανες copy paste τη σειρα με τα αστερακια εε?).ΧαχαΔεν τα εβαλα.Δεν ξερω πως να το κανω αυτο που λες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Σεπτέμβριος 8, 2013 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2013 How to show hidden files in Windows 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Σεπτέμβριος 8, 2013 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2013 Πολύ απλό. Πας εδώ TreeSize Free - Quickly Scan Directory Sizes and Find Space Hogs Κατεβάζεις το πρόγραμμα, εγκαθιστάς. Το τρέχεις ως διαχειριστής και βλέπεις ποια αρχεία/φάκελοι σου τρώνε χώρο στο δίσκο. Διαγράφεις, ή μας λες και συνεχίζουμε την βοήθεια. Αγγλικά φαντάζομαι ξέρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangour Σεπτέμβριος 8, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2013 δεν υπαρχει ο φακελος mobilesync(λογω ipod εχω το itunes) Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangour Σεπτέμβριος 8, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2013 Πολύ απλό. Πας εδώ TreeSize Free - Quickly Scan Directory Sizes and Find Space Hogs Tα 13,8gb ειναι matlab,mathematica και adobe. Τα 21,48gb δεν ξερω τι ειναι. Τα 6,21gb ειναι users/ilias με 5gb απο αυτα να ειναι AppData Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Σεπτέμβριος 8, 2013 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2013 Tα 13,8gb ειναι matlab,mathematica και adobe. Τα 21,48gb δεν ξερω τι ειναι. Τα 6,21gb ειναι users/ilias με 5gb απο αυτα να ειναι AppData Τα 9.209 GB είναι το αρχείο για το Hibernate, το οποίο αν δεν το χρησιμοποιείς, που φαντάζομαι ότι έτσι είναι, το απενεργοποιείς ως εξής: Στο start menu γράφεις cmd, και όταν σου το εμφανίσει, δεξί κλικ πάνω του και Run as Administrator. Στο command prompt που θα σου βγάλει, δίνεις την εντολη: powercfg -h off Και αμέσως θα σβηστεί το αρχείο αυτό. Το pagefile.sys είναι η εικονική μνήμη του συστήματος, από την οποία καταλαβαίνω ότι έχεις 12 GB μνήμη. Δεν ξέρω τα προγράμματα μαθηματικών που χρησιμοποιείς αν την χρειάζονται και πόσο, αλλά μπορείς να την μειώσεις π.χ. στα 4 ή 6 GB και να κερδίσεις επίσης χώρο. Αν σε ενδιαφέρει, μας λες. Επίσης ο φάκελος των Win είναι ΠΟΛΥ μεγάλος, για δες και εκεί τι γίνεται. Το ίδιο και το AppData. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangour Σεπτέμβριος 11, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2013 με την απενεργοποιηση του hybernate επεσα στα 48,5gb ελευθερα το προβλημα ομως ειναι οτι καθε μερα το αρχειο των windows μεγαλωνει το απο πανω screenshot ηταν πριν 3 μερες αυτο που ακολουθει ειναι σημερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Σεπτέμβριος 11, 2013 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2013 Βρες εναν φακελο WinSXS και πες μας ποσο πιανει (στο C:\Windows).Αυτο συνηθως αυξανει σε μεγεθος και δεν μπορεις να κανεις κατι γιατι δεν κανει να πειραξεις τα αρχεια του.(βασικα αν ψαξεις περι του φακελου στο google θα διαβασεις πολλες αποψεις.)Φυσιολογικος ειναι οταν πιανει 8-10 GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangour Σεπτέμβριος 11, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2013 ειναι 13,5gb Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Σεπτέμβριος 12, 2013 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2013 To pagefile είναι πολύ μεγάλο, αλλαξέ το σε 4GB (έχεις και 8GB ram). Γλυτώνεις 8GB έτσι. Πολλοί το απενεργοποιούν, άλλοι του αλλάζουν το μέγεθος σε μερικά ΜΒ (πχ 256ΜΒ just in case). Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Σεπτέμβριος 12, 2013 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2013 Πατησες το κουμπακι Disk Cleanup? (πρωτη φοτο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_mystery Σεπτέμβριος 12, 2013 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2013 μηπως εκανες ολικη επαναφορα των windows? και εχεις τιποτα old windows στο σκληρο σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangour Σεπτέμβριος 13, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2013 δεν εχω κανει ποτε disc cleanupουτε υπαρχει προυπαρχον λογισμικο στο δισκο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.