Jump to content

Πέταμα ?! (Re-allocated sector count)

JohnG85

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους ! Λοιπόν ένας από τους δίσκους μου τις τελευταίες 2 μέρες βγάζει το μήνυμα της παρακάτω εικόνας κάθε 15 λεπτά και από κάτω βλέπετε το αποτέλεσμα του ελέγχου από το ssd toolbox της intel. Επίσης κάθε φορά που εκκινεί το pc με προειδοποιεί με s.m.a.r.t failure για το δίσκο (Press F1 to continue κλπ...). Θα πρέπει να τον έχω περίπου 7-10 χρόνια με καθημερινή χρήση σβήσιμο γράψιμο. Νομίζω είναι προφανής η επόμενη ενέργειά μου. Πήρα backup και είμαι έτοιμος να τον στείλω να αναπαυθεί εν ειρήνη. Το κάνω ή υπάρχει και η πιθανότητα software error που στρώνει με format ? (Πολύ χλωμό)

image.jpg

image.jpg

αυτά που πρέπει να κάνεις είναι τα εξής:

1)backup

2)πέταμα

3)αγορά νέου

SMART failure

Press F1 to continue

Έχεις δεν έχεις 10 μέρες μέχρι να τα φτύσει τελείως. Πάρε το backup ASAP και κοίτα τι παίζει σε προσφορές αυτό τον καιρό σε SSDs. Τουλάχιστον στα θετικά θα ανεβάσεις πολύ το transfer rate με τον νέο SSD.

Θεωρητικά βέβαια στους SSDs όταν ολοκληρωθούν οι κύκλοι εγγραφής γίνονται read-only οπότε θεωρητικά θα σου μείνει ο δίσκος με τα δεδομένα χωρίς να μπορείς να σβήσεις ή να γράψεις τίποτα. Αλλά καλού-κακού πάρε το backup για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Eνας παλιος Seagate που εχω μου εβγαλε S.M.A.R.T. failure τον Ιουνιο. Αφου διαβασα ολα τα σχετικα στο νετ και ετρεξα 2-3 διαγνωστικα, αποφασισα οπως ελεγαν ολοι, να τον αφαιρεσω απο το πισι (τον ειχα για 2ο μαζι με SSD).

Περασε καμμια βδομαδα και αποφασισα να τον ξανασυνδεσω ως αποθηκευτικο κυριως για downloading. Λεω, αμα χαλασει χαλασε, θα χασω 5-6 αρχεια κλπ. Επισης μπλοκαρα την εμφανιση ολων των προειδοποιητικων μηνυματων για error απο τα Win7 + Intel Rapid Storage. Αργοτερα ξεθαρρεψα περισσοτερο και αρχισα εκει να κανω εγκαταστασεις παιχνιδιων πολλων GB.

Εχουμε Σεπτεμβρη και ακομα λειτουργει ο δισκος αψεγαδιαστα (εχω παιξει κανα 5 παιχνιδια ως τωρα) και κατεβαζω μεσα του αβερτα, διαφορα αρχεια.

Δεν ξερω γιατι συνεβη αυτο σε μενα, αφου και τα Seatools μου εβγαζαν το δισκο αχρηστο. Εγω επελεξα να τον αξιοποιησω μεχρι τελευταιας πνοης και ακομα ουδεν προβλημα. Αν θες δοκιμασε το.

Δεν είναι συγκρίσιμα τα δύο περιστατικά. Οι μηχανικοί από τους ssd έχουν θεμελιώδεις διαφορές. Ένας μηχανικός δεν πρόκειται να πεθάνει από πολλούς κύκλους εγγραφών. 7-10 χρόνια είναι πάρα πολλά για SSD.

Θεωρητικά βέβαια στους SSDs όταν ολοκληρωθούν οι κύκλοι εγγραφής γίνονται read-only οπότε θεωρητικά θα σου μείνει ο δίσκος με τα δεδομένα χωρίς να μπορείς να σβήσεις ή να γράψεις τίποτα. Αλλά καλού-κακού πάρε το backup για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Δεν είναι συγκρίσιμα τα δύο περιστατικά. Οι μηχανικοί από τους ssd έχουν θεμελιώδεις διαφορές. Ένας μηχανικός δεν πρόκειται να πεθάνει από πολλούς κύκλους εγγραφών. 7-10 χρόνια είναι πάρα πολλά για SSD.

Μα καλά, δίνετε συμβουλές και λέτε ότι να 'ναι ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ το αρχικό ποστ και το ερώτημα; Ποιος SSD; Ο δίσκος έχει κωδικό ST3320... και χωρητικότητα 298 GB, δηλαδή είναι ένας Seagate 320 GB. Και πριν 7-10 χρόνια ΔΕΝ υπήρχαν SSD αυτής της χωρητικότητας, ή μάλλον δεν υπήρχαν καθόλου για mainstream χρήση! Κοιτάμε και τις εικόνες προτού πούμε κάτι! :slap:

Κατά τα άλλα, για τον αρχικό πόστερ, αφού πήρες μπακαπ, ποιος ο λόγος ακόμα να ασχολείσαι με τέτοιο δίσκο; Μόνο προβλήματα θα έχεις.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις ! Ναι ο δίσκος είναι μηχανικός ! Μάλλον σας μπέρδεψα που βαριόμουν να κατεβάσω διαγνωστικό και χρησιμοποίησα το intel tools του ssd που είδατε στη δεύτερη εικόνα :p

Οπότε δεν ασχολούμαι άλλο και ας έχει ίσως κάποιους μήνες ζωής ακόμα ! Δευτέρα πρωί πρωί Praktiker για αγορά μπλε Βιβεχρώμ σε απόχρωση αιγαίου :p

Sorry κίολας αλλά το μάτι μου έπεσε στον intel και αν δεν κάνω λάθος X25M στο πρώτο tab.

[MENTION=14671]dimgr[/MENTION]

Sorry που υπάρχω.

Πάρε backup και μετά μπορείς να τον έχεις για τπτ κατεβάσματα ή τεμπ αρχεία (όπως ο nickmanak).

Εγώ από την άλλη εντυπωσιάστηκα, που τα windows πλέον έχουν τέτοια λειτουργία να προειδοποιεί τον χρήστη για προβλήματα στο δίσκο!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.