giorgosgeo4 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2013 Ποσό που διαθέτουμε : 800 ευρώ. Βέβαια αν μπορεί να βγει και φθηνότερο ακόμα καλύτερα.Χρήση υπολογιστή : Word, Excel, Gaming, ερασιτεχνικά επεξεργασία εικόνας και τα κλασσικά όπως σερφάρισμα και ταινίες.Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Πολύ Office και σκοπεύω το iLife της AppleΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Η οθόνη που θα αγοραστεί είναι η Dell Ultrasharp U2412M 24 ίντσες. Βέβαια σκέφτομαι και την 27 ιντσών της Dell αν το επιτρέψουν τα οικονομικά μου. (Το κόστος οθόνης είναι ξέχωρο από το budget των 800 ευρώ του Η/Υ).Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Υπάρχουν.Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Γερμανία, οπότε όλα θα αγοραστούν μέσω Internet.Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από διαφορετικά καταστήματα.Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Το σύστημα θα συναρμολογηθεί από μένα.Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows 8 και Hackintosh. Λόγω του Hackintoish θέλει ψάξιμο για τυχόν ασυμβατότητες με τα κομμάτια.Προς το παρόν έχω στο μυαλό μου να στήσω το εξής σύστημα,Επεξεργαστής: Intel Core i5-3570k Quad core 3,4GHz socket 1155 6MB Cache. (214€). Δεν ξέρω τι γίνεται με τους νεότερους επεξεργαστές και αν υπάρξουν προβλήματα ασυμβατότητας με το Hackintosh project! Όποια βοήθεια πάνω στο θέμα θα είναι πολύτιμη.Μητρική: Gigabyte GA-Z77N-WIFI (122€)Μνήμες RAM: Corsair Vengeance 2X4GB CL9 DDR3 1600 (69€)Κουτί: Bitfenix Prodigy mini ITX άσπρο. (76€)Τροφοδοτικό: Corsair TXM series 650 Watt ATX (96€)SSD: 2X120 GB SanDisk Extreme SataIII (2X100€)+ 3 HDD που ήδη υπάρχουν.Κάρτα Γραφικών: Asus Nvidia GeForce GTX 660 DC-2O-2GD5, PCI-e 3.0, 2GB GDDR5 (207€). Αν και την βρίσκω υπερβολική και αρκετά ακριβή, οπότε μπορείτε να προτείνετε μια άλλη για τις εργασίες που έχω παραθέσει παραπάνω.Είναι η πρώτη μου απόπειρα για εγκατάσταση των Hackintosh οπότε όποια συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.Ο Η/Υ θα είναι dual boot με τα Windows 8, η απορία μου εδώ είναι αν θα είναι καλύτερα το κάθε λειτουργικό να μπεί σε ξέχωρο SSD και όχι στον ίδιο;Το παραπάνω σύστημα πως το βρίσκετε; Πρέπει να αλλάξω κάτι; Είναι κάτι υπερβολικό και δεν χρειάζεται;Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Σεπτέμβριος 7, 2013 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Eίναι αρκετά εξειδικευμένη η περίπτωσή σου, πέρα από τις απαντήσεις που θα πάρεις εδώ, στείλε κι ένα πμ στον [MENTION=30091]Moviemakergr[/MENTION] Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Σεπτέμβριος 7, 2013 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 off topic:Για να εγραψες ολο αυτο το μακρυναρι απο κινητο..πρεπει οντως να καιγεσαι για pc! Ας βοηθησει καποιος το παιδι(αν δεν το εχεις ηδη βρει/γνωριζεις, για να ειναι συμβατο με hackintosh πρεπει να τσεκαρεις το hardware πρωτα σε ενα εξειδικευμενο σαιτ για τετοια προτζεκτ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
frozen Σεπτέμβριος 7, 2013 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Μπορείς να δεις εδώ για κομματια και συμβατότητα με hackintosh. Έχει και έτοιμα builds για διάφορα budgets.http://www.tonymacx86.com/375-building-customac-buyer-s-guide-august-2013.html#budget_atxsent from my x device connected to something called the "web" Link to comment Share on other sites More sharing options...
frozen Σεπτέμβριος 7, 2013 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Μην το ξεχάσω χρειάζεται να εχεις ta original macOs για να το κανεις. Απο κάποιο φιλο/γνωστό που να έχει Mac ηδη.sent from my x device connected to something called the "web" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Σεπτέμβριος 7, 2013 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Δεν ξέρω αν θέλετε τον υπολογιστή μονίμως διαθέσιμο και για σοβαρή δουλειά - που μάλλον θα είναι και σοβαρή, αφού θα δουλεύετε πολύ με τον όφι- αλλά αν μπορείτε να βάλετε στον προϋπολογισμό επιπλέον 200 - 250€, μπορείτε να πάρετε ένα αξιοπρεπέστατο [ame=http://www.amazon.de/Apple-MD387D-Desktop-PC-Intel-500GB/dp/B009WHV2KE/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1378586829&sr=1-1&keywords=mac+mini]καινούργιο mac mini[/ame] (στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε τον έναν SSD, αφού έχει χώρο για δεύτερο 2,5άρη δίσκο... ...και με τα υπόλοιπα χρήματα να στήσετε ένα ξεχωριστό μηχανάκι μόνοι σας, με το καθένα να τρέχει αποκλειστικό λειτουργικό σύστημα. Αμφότεροι οι υπολογιστές μπορούν να έχουν δικό τους πληκτρολόγιο και ποντίκι και να συνδεθούν στην ίδια οθόνη, αλλά φυσικά δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούνται ταυτοχρόνως. Αν επιμένετε στο θέμα hackintosh, σημασία έχουν το mobo, ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών (και ίσως κάποια άλλη κάρτα που θα χρειασθείτε τοποθετημένη στο δίαυλο επέκτασης). Τα υπόλοιπα (κουτί, τροφοδοτικό, δίσκοι) δεν παίζουν ρόλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frozen Σεπτέμβριος 7, 2013 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Ψήνομαι και έγω να στήσω ένα custom mac pro build με hackintosh κάποια στιγμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Σεπτέμβριος 7, 2013 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Εγώ το έχω έτοιμο το σύστημα αλλά βαριέμαι να στήσω να δώ οτι όντως δουλεύει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosgeo4 Σεπτέμβριος 7, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Ευχαριστώ όλους όσους μπήκαν στο κόπο να απαντήσουν.Αυτά με τις συμβατότητες-ασυμβατότητες τα γνωρίζω όπως και το πολύ καλό σάιτ του Tonymacx86.Επίσης να απαντήσω στον φίλο παρά πάνω πως θα βγω εκτός budget αν αγοράσω ένα Mac mini. Και επίσης θα ήθελα όλες τις ευκολίες που έχει ο επιτραπέζιος με ότι αυτό συνεπάγεται.Τελικά πρέπει τα δύο λειτουργικά να μπούνε σε δύο ξεχωριστούς ssd δίσκους για να λειτουργήσουν και όχι σε έναν δίσκο και τα δύο λειτουργικά. Το επιβεβαιωσα.Το ερώτημα μου είναι αν μπορώ πχ να βάλω επεξεργαστή νέας γενιάς Haswell;Θα υπάρξει πρόβλημα ασυμβατότητας;Για κάρτα γραφικών μάλλον θα πάω για την Nvidia 640 ή 650 και οι δύο είναι συμβατές.Και επεξεργαστή λογικά για Ι5 αλλά όπως αναφέρω και παραπάνω αν μπορώ να προχωρήσω με τους νέας γενιάς.Επίσης αν δεν κάνω λάθος με την μητρική που αναφέρω στο πρώτο ποστ δεν θα δουλεύει το WiFi με τα hakintosh.Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frozen Σεπτέμβριος 7, 2013 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Έχει ενα τοπικ εδώ που μιλάει για haswell CPU οποτε ρίξε μια ματιαhttp://www.tonymacx86.com/358-early-adopter-s-guide-intel-s-haswell-cpus-8-series-motherboards.htmlΓενικά οτι έχει να κανει με hackintosh sw/hw διάβασε το site καθώς τα καλύπτει αναλυτικάΝομιζω πως μπορείς να κανεις μια χαρά το dual boot win/macos σε εναν σκληρο δισκοsent from my x device connected to something called the "web" Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosgeo4 Σεπτέμβριος 8, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2013 Έχει ενα τοπικ εδώ που μιλάει για haswell CPU οποτε ρίξε μια ματιαhttp://www.tonymacx86.com/358-early-adopter-s-guide-intel-s-haswell-cpus-8-series-motherboards.htmlΓενικά οτι έχει να κανει με hackintosh sw/hw διάβασε το site καθώς τα καλύπτει αναλυτικάΝομιζω πως μπορείς να κανεις μια χαρά το dual boot win/macos σε εναν σκληρο δισκοsent from my x device connected to something called the "web"Και στο σάιτ αυτό λέει πως είναι ακόμα νωρίς για να είσαι σίγουρος με τους Haswell.Όσο για τους δύο δίσκους που χρειάζονται ώστε το κάθε λειτουργικό να εγκατασταθεί σε ξεχωριστό δίσκο είμαι σίγουρος και το έχω επιβεβαιώσει.Το τροφοδοτικο που σκεφτομαι να βαλω ειναι το εξης http://www.hardwareversand.de/articledetail.jsp;jsessionid=3319F4F1ADCE8A52B06FBC12C3AB0CD3.www2?agid=1630&aid=74430&lid=2&jsessionid=3319F4F1ADCE8A52B06FBC12C3AB0CD3.www2 η αν κανω την υπερβαση και βαλω αυτον http://www.hardwareversand.de/articledetail.jsp?aid=57655&agid=1630&pvid=9m0lnhigw_0&ref=27 και να εχω το κεφαλι μου ησυχο μια και καλη για τα επομενα χρονια.Θελω 750w επειδη εχω σκοπο να συνδεσω περιπου 4 με 5 σκληρους.Καρτα γραφικων μαλλον για αυτην παω http://www.notebooksbilliger.de/asus+nvidia+geforce+gt+640+grafikkarte+2+gb+ddr3+sdram+?nbb=8f14e4 εφοσον καταληξω και παρω αυτην την οθονη http://www.hardwareversand.de/articledetail.jsp?aid=78628&agid=1650&pvid=9mjvd22et_0&ref=27 αλλααν καταληξω σε αυτην http://www.hardwareversand.de/articledetail.jsp?adp=0&aid=65503&agid=424&apop=0 τοτε θα πρεπει να επιλεξω αλλη καρτα γραφικων που να σηκωνει την αναλυση.και επισης θα ηθελα να μου προτεινετε μνημες 8 GB κοντες δηλαδη με χαμηλο προφιλ για να μην εμποδισουν την ψυκτρα της cpu.Για ψυκτρα cpu ποια μαρκα να κοιταξω; Noctua; και ποιο συγκεκριμενο μοντελο;Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frozen Σεπτέμβριος 8, 2013 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2013 Και στο σάιτ αυτό λέει πως είναι ακόμα νωρίς για να είσαι σίγουρος με τους Haswell.Όσο για τους δύο δίσκους που χρειάζονται ώστε το κάθε λειτουργικό να εγκατασταθεί σε ξεχωριστό δίσκο είμαι σίγουρος και το έχω επιβεβαιώσει.Το τροφοδοτικο που σκεφτομαι να βαλω ειναι το εξης hardwareversand.de - Articledetail - Corsair CX Series Modular CX750M, 750W η αν κανω την υπερβαση και βαλω αυτον hardwareversand.de - Artikel-Information - Enermax Revolution87+ 750W και να εχω το κεφαλι μου ησυχο μια και καλη για τα επομενα χρονια.Θελω 750w επειδη εχω σκοπο να συνδεσω περιπου 4 με 5 σκληρους.Καρτα γραφικων μαλλον για αυτην παω ASUS NVIDIA GeForce GT 640 Grafikkarte / 2 GB DDR3 SDRAM / 1.782 GHz / DirectX 11 / PCIe 3.0 bei notebooksbilliger.de εφοσον καταληξω και παρω αυτην την οθονη hardwareversand.de - Artikel-Information - Sonderposten: Dell UltraSharp U2412M (schwarz) αλλααν καταληξω σε αυτην hardwareversand.de - Artikel-Information - Dell UltraSharp U2713HM τοτε θα πρεπει να επιλεξω αλλη καρτα γραφικων που να σηκωνει την αναλυση.και επισης θα ηθελα να μου προτεινετε μνημες 8 GB κοντες δηλαδη με χαμηλο προφιλ για να μην εμποδισουν την ψυκτρα της cpu.Για ψυκτρα cpu ποια μαρκα να κοιταξω; Noctua; και ποιο συγκεκριμενο μοντελο;Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2Γιατί χρειάζονται δυο δίσκοι για τα δυο OS? Mια χαρά γίνεται να εγκαταστήσεις και τα δυο OS σε ένα (σε ένα SSD για ταχύτητα)Δες tutorial εδώ αμά θες να δεις πως γινεται[ame=http://www.youtube.com/watch?v=RDBD7i3bG9M]Dual Boot Tutorial - Install OS X And Windows On Same PC/Hackintosh - YouTube[/ame]Τώρα για τροφοδοτικό/ψυκτρες/μνήμες στο thelab.gr είσαι :fun: δεν νομίζω πως υπαρχει καλυτερο φορουμ για hw.Οθόνες ανάλογα με τις ανάγκες σου πάρε. 24" dell θα καλυψει 99% των αναγκών σου, αλλά αν μπορείς 27" ακόμα καλύτερα. Αν και θα πρότεινα να πάρεις δυο 24" και να τις βάλεις μαζί (προσωπική προτίμηση εδω)Good luck με το μηχάνημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosgeo4 Σεπτέμβριος 11, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2013 Επειδή δεν γνωρίζω και πολλά από τα αξεσουάρ της Apple, η ερώτηση είναι η εξής, μπορώ να συνδέσω το πληκτρολόγιο της Apple και το touchpad; εννοώ με τον παραπάνω build υπολογιστή;Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsakali Σεπτέμβριος 12, 2013 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2013 Λογικά ναι. Το έχω δει σε σύστημά hackindosh στο YouTube!!!Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosgeo4 Σεπτέμβριος 12, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2013 και κατι τελευταιο, ποιους noctua ανεμιστηρες να αγορασω για εμπρος και πισω; και ποια ψυκτρα της ιδιας εταιρειας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosgeo4 Σεπτέμβριος 15, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2013 https://www.mindfactory.de/shopping_cart.php/info/p913788%7B4%7D1θα αλλαζατε κατι στο παραπανω συστημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Σεπτέμβριος 15, 2013 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2013 φίλε Γιώργο δεν φαίνεται τίποτα στη λίστα, αν πρόκειται από Γερμανία και δεν έχεις συγκεκριμένο λόγο για αυτό το κατάστημα κοίτα και τιμές στο getgoods.de - g (νομίζω έχει και ίδιες τιμές με το αδελφό του κατάστημα hoh.de - PC Hardware Shop - g) μη τυχόν έρχεται πιο χαμηλά ό,τι αγοράσεις. Τα μεταφορικά τους από πολύ γρήγορο διάβασμα είναι 14€+1€ ανά κιλό.Edit: Τώρα είδα ότι είσαι Γερμανία, σε κάμποσα πρέπει να έχει freiversand. Όσο για τις Noctua http://www.thelab.gr/heatsinks-coolers-watercooling-reviews/noctua-nh-u14s-nh-u12s-epistrofi-kai-122165.html να τσεκάρεις ότι χωράνε στο κουτί που θα διαλέξεις, αν είναι miniITX δε νομίζω αλλά ας σου απαντήσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα από μένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosgeo4 Σεπτέμβριος 15, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2013 φίλε Γιώργο δεν φαίνεται τίποτα στη λίστα, αν πρόκειται από Γερμανία και δεν έχεις συγκεκριμένο λόγο για αυτό το κατάστημα κοίτα και τιμές στο getgoods.de - g (νομίζω έχει και ίδιες τιμές με το αδελφό του κατάστημα hoh.de - PC Hardware Shop - g) μη τυχόν έρχεται πιο χαμηλά ό,τι αγοράσεις. Τα μεταφορικά τους από πολύ γρήγορο διάβασμα είναι 14€+1€ ανά κιλό.Θα τα κοιταξω και τα καταστηματα που μου ανεφερες και θα συγκρίνω τις τιμές τους. Τα μεταφορικά θα είναι εντός Γερμανίας.Απο το mindfactory.de οι τιμές ειναι οι παρακάτω,1. Bitfenix prodigy άσπρο 68,862. Gigabyte Z87N-WIFI Intel Z87 So.1150 Dual Channel DDR3 Mini-ITX τιμή 122,993. Intel Core i5 4570 4x 3.20GHz So.1150 BOX 165,954. 8GB Kingston HyperX Plug n Play DDR3-1600 DIMM CL9 Dual Kit τιμή 68,285. 750 Watt Corsair CX Series Modular 80+ Bronze τιμή 77,966. 120GB Samsung 840 Basic Series 2.5" (6.4cm) SATA 6Gb/s TLC Toggle τιμή 82,447. 2048MB Asus GeForce GTX 650 Ti Boost DirectCU II OC Aktiv PCIe 3.0 x16 τιμή 144,428. Noctua NH-U12P SE2 ψύκτρα cpu τιμή 57,939. 140x140x25 Noctua NF-A14 FLX ανεμιστηράκια - 140mm τιμή 2 επί 21,22 = 42,44Τελική τιμή 831,27Τα κοίταξα και τα άλλα μαγαζιά! Σχεδόν ίδια τιμή και στα τρία δηλαδή χωρίς την ψυκτρα και τα δύο ανεμιστηρακια της noctua και τα τρία είναι στα 750€. Απλά δεν ξέρω ποια κάρτα γραφικών να επιλέξω! Και το πρόβλημα είναι πως η κάρτα γραφικών πρέπει να είναι με έναν ανεμιστήρα-κοντή επειδή θέλω να κρατήσω στο bitfenix prodigy την θήκη για τους σκληρούς δίσκους.Αυτη η καρτα θεωρειται κοντή; http://www.getgoods.de/hardware-software-und-zubehoer/pc-komponenten/grafikkarten/nvidia/geforce-gtx-serie/634431/palit-geforce-gtx660-oc-2gb-gddr5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.