adpanos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2013 Καλημέρα σε όλους. Πάει πολύς καιρός που ψάχνομαι για υδρόψυξη αλλά λόγω του ότι δεν έχω περάσει ποτέ σε τέτοια κόλπα ήμουν διστακτικός στο να παραγγείλω ότι και αν έβρισκα . Λοιπόν η απόφαση πάρθηκε και θέλω γνώμη για αυτό που σκέφτομαι . Θέλω υδόψυξη για όλο το σύστημα από VRM , CPU και GPU . Θέλω ευθείες και καθαρές γραμμές ... στις σωληνώσεις . Κάτι τέτοια μπερδέματα απλά δεν ... Το σύστημα είναι το παρακάτω οπότε παίζουμε με τους περιορισμούς του hardware κουτιού κ.λ.π. AMD FX 8350 GIGABYTE 990FXA-UD7 COOLERMASTER CM STORM STRYKER Κάρτα γραφικών θα μπει η HD9970 ή η GTX 780 ανάλογα το VFM μετά τις 25 Οκτώβρη . Συμπερασματικά εδώ παίζει ερωτηματικό . Αυτό που ψάχνω είναι max overclock , χαμηλές θερμοκρασίες, εμφάνιση . Για το vrm της GIGABYTE υπάρχουν τα δυο παρακάτω. Ενα από αυτά θα γίνει και παραγγελία. EK-FB GA 990FXA-UD7 - EN (Nickel) - AMD 990FX Series - Full Board Blocks - Motherboard Blocks - Blocks ή EK-FB GA 990FXA-UD7 - Acetal+EN (Nickel) - AMD 990FX Series - Full Board Blocks - Motherboard Blocks - Blocks Απόψεις για τα υπόλοιπα λοιπόν .:jump1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Σεπτέμβριος 7, 2013 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 όσα χρόνια ξέρω γενικότερα το ονομα adpanos είχε συνήθως τις γρηγόροτερες λύσεις στο θέμα κατασκευής καινούργιου υπολογιστή με πάντα να έχει αιτιολογία γιατί βάζει το κάθε τι με βάση τα "θέλω" του αγοραστή. Οπότε ... "τσογλάνια" ώρα να τον βοηθήσουμε τον άνθρωπο με το παραπάνω φυσικά εε;;;;!!!! Προτείνω να πας σε custom υδρόψυξη ,πόσα χρήματα έχεις να διαθέσεις ώστε αν είναι να κάνεις απο εξωτερικό παραγγελία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Σεπτέμβριος 7, 2013 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Δεν χρειάζεται παραγγελία απο εξωτερικό κάτσε να πάω σπίτι το μεσημέρι και θα τα πούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Σεπτέμβριος 7, 2013 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Δεν χρειάζεται παραγγελία απο εξωτερικό κάτσε να πάω σπίτι το μεσημέρι και θα τα πούμε.δεν είπα ντε και καλά απο εξωτερικόα,απλά το λέω για κάτι πιο συγκεκριμένο και πιο καλό που μπορεί στην Ελλάδα να είναι πιο ακριβό. :meeting: Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Σεπτέμβριος 7, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 όσα χρόνια ξέρω γενικότερα το ονομα adpanos είχε συνήθως τις γρηγόροτερες λύσεις στο θέμα κατασκευής καινούργιου υπολογιστή με πάντα να έχει αιτιολογία γιατί βάζει το κάθε τι με βάση τα "θέλω" του αγοραστή.Οπότε ... "τσογλάνια" ώρα να τον βοηθήσουμε τον άνθρωπο με το παραπάνω φυσικά εε;;;;!!!! Προτείνω να πας σε custom υδρόψυξη ,πόσα χρήματα έχεις να διαθέσεις ώστε αν είναι να κάνεις απο εξωτερικό παραγγελία. χαχαχα Δεν έχω κάποιο όριο στα χρήματα γιατί ΔΕΝ ξέρω τι παίζει σε αυτό το κομμάτι από τιμές .... Αν γίνεται από Ελλάδα ακόμα καλύτερα. Δεν με πειράζει όμως και από εξωτερικό .... Για custom μιλάμε πάντα. SORRY που δεν απαντώ αλλά στήνω ένα συστηματάκι αυτή την στιγμή και είμαι στο τρέξιμο ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Σεπτέμβριος 7, 2013 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Κανε δουλειά σου αγόρι, μετα τον καφε θα τα πούμε.Απο οτι βλέπω το κουτι παίρνει διπλό ψυγείο πάνω μονό πίσω και διπλό κάτω. Κάτω θα βάλεις ενα απο τα τρία: eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής εγω θα επερνα το alphacool. Αντλία eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής) και τανκ eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής CPU BLOCK ενα απο τα τέσσερα: eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής. Αν θέλεις χρωματιστά νερα θα βάλεις τα πλεξι, αν δεν σε νοιάζει το χρωμα στο νερό βάλε νικελ acetal για μένα το ίδιο και στη gpu που θα παρεις. Για πάνω κομμάτι τώρα, πιστεύω οτι εκει δεν χωράει 60αρι ψυγείο, δεν γνωρίζω και τι απόσταση εχει η μητρική σου απο το πάνω μέρος, για μέτρησε το και συνεχίζουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Σεπτέμβριος 7, 2013 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Απο οτι βλέπω το κουτι παίρνει διπλό ψυγείο πάνω μονό πίσω και διπλό κάτω. Κάτω θα βάλεις ενα απο τα τρία: eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής εγω θα επερνα το alphacool. Αντλία eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής) και τανκ eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής CPU BLOCK ενα απο τα τέσσερα: eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής. Αν θέλεις χρωματιστά νερα θα βάλεις τα πλεξι, αν δεν σε νοιάζει το χρωμα στο νερό βάλε νικελ acetal για μένα το ίδιο και στη gpu που θα παρεις. Για πάνω κομμάτι τώρα, πιστεύω οτι εκει δεν χωράει 60αρι ψυγείο, δεν γνωρίζω και τι απόσταση εχει η μητρική σου απο το πάνω μέρος, για μέτρησε το και συνεχίζουμε. ωραίο προς στιγμη αυτό Καλά συνολάκια,αλλά ; Βάλε χρωματάκι :fun: Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Σεπτέμβριος 7, 2013 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Τι ανεμιστήρες έχεις; Τι color theme θέλεις, έχεις ήδη;Η εμφάνιση σου αρέσει. Λεφτά πόσα υπολογίζεις οτι μπορείς να δώσεις; Ενα μέγιστο ποσό να δούμε αν μπορείς να καλυφθείς; Δηλαδή 400€ αν φτάσει τα δίνεις πχ;Το τανκ σου θέλεις να είναι στα 5.25 είτε σου αρέσει και κυλινδρικό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Σεπτέμβριος 7, 2013 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 ωραίο προς στιγμη αυτό Καλά συνολάκια,αλλά ; Βάλε χρωματάκι :fun: Χρώμα θα βάλουμε μέσω ρακορ, σωλήνα ή υγρού αν θέλει, κάτσε να λύσουμε τα άλλα και πάμε και εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Σεπτέμβριος 7, 2013 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Πως δε παίζει ρε συ. Πως θα συνδιάσεις blocks υγρό σωλήνες φωτισμό κλπ;Όλες οι λεπτομέρειες και το χρώμα δεν είναι στα ρακόρ.ΠΧ το raystorm έχει και led. Αν θέλει πχ μαύρους σωλήνες γιατί να βάλεις και ένα led χρωματισμό στο cpu block. Αν δε βάλει χρωματιστό υγρό γιατί να βάλει plexy cpu block.. κλπ κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Σεπτέμβριος 7, 2013 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Δεν δίνεις τα λεφτά της υδρόψυξης να πας σε Intel πλατφόρμα καλύτερα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Σεπτέμβριος 7, 2013 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Πως δε παίζει ρε συ. Πως θα συνδιάσεις blocks υγρό σωλήνες φωτισμό κλπ;Όλες οι λεπτομέρειες και το χρώμα δεν είναι στα ρακόρ.ΠΧ το raystorm έχει και led. Αν θέλει πχ μαύρους σωλήνες γιατί να βάλεις και ένα led χρωματισμό στο cpu block. Αν δε βάλει χρωματιστό υγρό γιατί να βάλει plexy cpu block.. κλπ κλπΡίξε μια ματιά πάλι τι του έχω πει μέχρι στιγμής και τι τον ρωτάω στο τέλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Σεπτέμβριος 7, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Απο οτι βλέπω το κουτι παίρνει διπλό ψυγείο πάνω μονό πίσω και διπλό κάτω. Κάτω θα βάλεις ενα απο τα τρία: eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής εγω θα επερνα το alphacool. Αντλία eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής) και τανκ eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής CPU BLOCK ενα απο τα τέσσερα: eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής. Αν θέλεις χρωματιστά νερα θα βάλεις τα πλεξι, αν δεν σε νοιάζει το χρωμα στο νερό βάλε νικελ acetal για μένα το ίδιο και στη gpu που θα παρεις. Για πάνω κομμάτι τώρα, πιστεύω οτι εκει δεν χωράει 60αρι ψυγείο, δεν γνωρίζω και τι απόσταση εχει η μητρική σου απο το πάνω μέρος, για μέτρησε το και συνεχίζουμε. Μόλις επέστρεψα σπίτι .... Θα μετρήσω αύριο το πρωί με την ησυχία μου και θα σου πω πόσο είναι το κενό επάνω ! Θέλω ευθείες σωληνώσεις . Ερώτηση, σωληνώσεις φουλ μέταλλο παίζουν ? Χρωματικά σκεφτόμουν κάτι σε μπλέ, μιας και ταιράζει περισσότερο με τον λευκό φόντο του κουτιού . Βέβαια η μητρική έχω χρώματα σε πορτοκαλί αλλά μάλλον λύνεται με το block για το VRM μαζί με την ψύκτρα του για το South. Από ανεμιστήρες τώρα, έχω αρκετούς αλλά χρωματικά δεν στέκουν , πέρα από αυτούς του κουτιού . Τα 5,25 δεν μου πολυαρέσουν όταν φαίνονται μπροστά. Δεν θέλω να χαλάσω την εξωτερική εικόνα. Δεν δίνεις τα λεφτά της υδρόψυξης να πας σε Intel πλατφόρμα καλύτερα; Η υδρόψυξη θα μείνει ότι αναβάθμιση κάνω στο μέλλον ή τουλάχιστον μέρος της. Δεν με ενδιαφέρει η λύση intel , αργότερα βλέπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Σεπτέμβριος 7, 2013 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Οκ το βλέπω και σου κάνω πρόταση το βράδυ η αύριο πρωί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Σεπτέμβριος 7, 2013 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Η υδρόψυξη θα μείνει ότι αναβάθμιση κάνω στο μέλλον ή τουλάχιστον μέρος της.Δεν με ενδιαφέρει η λύση intel , αργότερα βλέπουμε.Προδότη.....Προφανώς και αστειευόμουν όταν σου είπα για intel. Πάμε και λίγο ontopicΠάρε και κανά fan της προκοπής όμως. Noctua NF-F12 είναι φανταστική λύση αλλά πάνε 20€+ ο καθένας.Υπάρχουν και άλλοι με καλή στατική πίεση. Όποιος θυμάται κάτι ας το πεί. EDIT: Και οι AP της Silverstone είναι καλοί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Σεπτέμβριος 7, 2013 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Μπορείς να μείνεις και με μαύρο άσπρο απλά και να μην πας στο μπλε.Αλλά και πορτοκαλί θα είναι ωραίο και όχι πολύ κοινό (μαύρο-άσπρο-πορτοκαλι)Σωλήνες χάλκινους μπορείς αλλά δε προτείνεται για πρώτη υδρόψυξη. Θέλει αρκετή βαβούρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Σεπτέμβριος 7, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Μπορείς να μείνεις και με μαύρο άσπρο απλά και να μην πας στο μπλε.Αλλά και πορτοκαλί θα είναι ωραίο και όχι πολύ κοινό (μαύρο-άσπρο-πορτοκαλι)Σωλήνες χάλκινους μπορείς αλλά δε προτείνεται για πρώτη υδρόψυξη. Θέλει αρκετή βαβούραΚάτι σε αλουμίνιο θα έλεγα. ή τουλάχιστον βαμμένος χαλκός ?Δεν ξέρω τι παίζει στην αγορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doc1355 Σεπτέμβριος 7, 2013 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Κάτι σε αλουμίνιο θα έλεγα. ή τουλάχιστον βαμμένος χαλκός ?Δεν ξέρω τι παίζει στην αγορά. Θα σε δυσκολέψει πολύ η εγκατάσταση του loop με χαλκοσωλήνα ή οτιδήποτε τέτοιο,ειδικά επειδή είναι και η πρώτη φορά που το δοκιμάζεις. Εκτός αυτού είναι πολύ βαβούρα μετά στην χρήση-συντήρηση,δεν σου δίνει καμία ελευθερία κινήσεων! Αυτός ο τύπος χρησιμοποιείται κυρίως σε demo cases ή projects τα οποία πάνε για διαγωνισμούς etc και όχι σε συστήματα καθημερινής χρήσης.. Για τα χρήματα δεν μας είπες,πόσο είναι το max που μπορείς να δώσεις; Πάντως το 500άρι υπολόγιζε το πολύ άνετα Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Σεπτέμβριος 7, 2013 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Κάτι σε αλουμίνιο θα έλεγα. ή τουλάχιστον βαμμένος χαλκός ?Δεν ξέρω τι παίζει στην αγορά.1η φορά υδρόψυξη και θές και νικελωμένο χαλκό;u ask 2 much dude Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Σεπτέμβριος 7, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 1η φορά υδρόψυξη και θές και νικελωμένο χαλκό;u ask 2 much dude Αφού αυτό μου αρέσει ... Τεσπα, θα το ψάξω περισσότερο για μεταλλικούς σωλήνες και θα δω τι παίζει και αν μπορώ να το φτιαξω. Πάντως απο εργαλεία στο σπίτι άλλο τίποτα. Με αυτά που έχετε προτείνει, μαζί με το block για τα VRM και άλλο ένα ψυγείο για επάνω, είμαστε στα 370€ περίπου! Πόσο παραπάνω να πάει με σωληνώσεις κ.λ.π. ? +100€? Αν δεν παίξω με μέταλλα θα πάω σε λευκό φωτισμό του πάγου με σκληρές σωληνώσεις πλαστικές (δεν ξέρω πως τις λένε). Ολο το θέμα να παίξει με αντίθεση λευκού με μαύρο. Νομίζω πως θα είναι πιο σοβαρό και διακριτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.