Jump to content

Καινουριος υπολογιστης .

theodor77

Recommended Posts

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Δεν αξίζει των κόπο φιλε για 20-30-40 ευρω να μπω σε τετοιες διαδικασιες .

Πολες παραπανω μερες και μετα αυτα τα τελωνεια τα φοβαμε λιγο για τοσο ακριβα πραγματα .

Μια στραβη να γινει και κολληση πουθενα μετα ειναι αστα να πανε .

Οποτε χιλιες φορες 20-40 ευρω παραπανω και τα εχεις στα χερια σου απο φυσικο προσωπο και αν χαλασει κατι η εχεις κανα προβλημα πας μπροστα του και του λες και οχι μεσω mail και πιασε το αυγο και κουρευτο .

ναι κανένα πρόβλημα, όπως νιώθεις εσύ καλύτερα, επειδή οι συζητήσεις για το τι θα κοπεί γίνονται στη βάση 30-40€ για αυτό ρώτησα. Αλλά το σημαντικό είναι να αγοράσεις από όπου νιώθεις εσύ άνετα. Να προσθέσω δύο σχόλια ακόμη αφού σε νοιάζει η υποστήριξη: το e-shop από όπου ήταν κάποια link που είδα δεν φημίζεται για καλή υποστήριξη αν υπάρξει πρόβλημα. Για τυχόν καλύτερες τιμές να κοιτάξεις κι εντός Ελλάδος, ειδικά αν μαζέψεις τα εξαρτήματα για δική σου συναρμολόγηση.

ΥΓ: από χώρες της ΕΕ δεν έχεις εμπλοκή τελωνείων.

Οχι το pc δεν θα ερθη απο e-shop ( αν και προσωπικη μου μεχρι τωρα αποψη ειναι πολυ καλη , οτι πηρα ητανε τέλεια οσων αφορα απο θεμα υλικου και εξυπηρετησης )

Απο θεμα χρηματων δεν εχω αποψη να πω την αληθεια .

Λοιπον αν σου πω οτι ακομα δεν κατεληξα σε κουτι και σε motherboard ( θα σκοτώσω τον potis σας το λεω να το ξερετε ) εκει που ειχα καταληξη και σε motherboard ηρθε παλι αυτος ο διαβολος και μου εβαλε παλι διλήμματα οσων αφορα gigabyte η asus - asus η gigabyte ?

Και 1 ακομα προβλημα ειναι οτι ειχα καταληξη και σε κουτι ( AEROCOOL XPREDATOR X1 DEVIL RED EDITION - - CASES - ) , και τελευταια στιγμη βλεπω αυτο που λεει το παιδι : Καταρχάς με το που το πήρα έλαμψε το πρόσωπό μου... Όμορφο κουτάκι, ωραίο airflow, έχει 2 usb3 και για τα δεδομένα του χαμηλή τιμή... Αλλά όπως προείπαν, δεν παρέχει αρκετό χώρο για τα καλώδια στο πίσω μέρος, θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο ευρύχωρα... Έχει μόνο 5.25" driver bays αν και δεν δημιουργεί πρόβλημα με τους μετατροπείς που δίνει. Επίσης δεν έχει φίλτρα αέρα για τα fans και για ελάχιστα εκατοστά δεν δέχεται κορυφαίες ψύκτρες επεξεργαστή..

Πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν κάτι φθηνό και όμορφο...

ΚΑΙ

Θετικά:

1) Ωραία εμφάνιση

2) Τρομερός εξαερισμός

3) USB 3!!!

4) ΤΙΜΗ

Αρνητικά:

1) πολύ λίγα περιθώρια για cable managment

2) δεν σου παρέχει φίλτρα αέρα για τους ανεμιστήρες

3) Έχει Drive Bays μονό 5.25" και σου δίνει μετατροπείς για 2.5" και 3.5"

4) στην motherboard μου (ASUS M5A99X EVO) που έχει τα sata πλαγιά και όχι κάθετα σε αυτήν, μπαίνουν με το ζόρι και βιάζουν την μητρική, γατί όπως φαίνεται και από την φωτογραφία παραπάνω κάνει ένα "δόντι" στο χώρο για τους σκληρούς.

Και παλι κολλησα στο θεμα κουτι - motherboard .

Κατα τα αλλα η συνθεση ειναι ''περιπου '' αυτη .

Case : AEROCOOL XPREDATOR X1 DEVIL RED EDITION ( 58,94 € )

Μια ακομα επιλογη ισως θα μπορουσε να ειναι αυτη . http://www.e-shop.gr/product?id=PER.809485

Cpu : INTEL CORE I5-4570 3.20GHZ LGA1150 ( 183.76 € )

Motherboard : GIGABYTE GA-B85-HD3 RETAIL ( 86.95 € )

Ram : G.SKILL F3-12800CL9D-8GBXL 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ RIPJAWSX DUAL CHANNEL KIT (74.90 € )

Gpu (καρτα γραφικων ) : PALIT GEFORCE GTX660 OC 2GB GDDR5 PCI-E RETAIL ( 204.90 € )

HDD : KINGSTON SV300S37A/120G V300 SSD 120GB SATA3 2.5'' RETAIL ( 87.75 € )

Psu ( τροφοδοτικο ) : XFX P1-550S-XXB9 PRO SERIES 550W PS ( 67.90 € )

Εγω απλα σου ειπα να μην παρεις B85 chipset στα 89Ε, ενω υπαρχει Η87 στα 83, αν τοσο πολυ θες Gigabyte, απλα παρε Η87Μ-DH3 που οσο ξερω ειναι στα ~89 επισης μιας και προχθες εβαλα μια σε ενα γνωστο.

Gigabyte H87M-HD3 (1150/H87/DDR3) - Mητρικές - plaisio.gr

Οριστε, αν τοσο πολυ θες Gigabyte απλα λεφτα σε ειπα να γλυτωσεις μιας και ειναι 10Ε φτηνοτερη η ASUS απο το e-shop.

Το θεμα δεν ειναι εταιρια, ειναι το chipset Β85, δεν περνεις οταν υπαρχει Η87 στα ιδια λεφtα, οι διαφορες ειναι λιγες αλλα γενικα οπως και να το κανουμε Η87 ειναι better quality, πως να το πω.

Οσο αφορα το κουτι, παρε ΟΤΙ ΘΕΣ αρκει να εχεις USB 3.0 front panel ή απλα σε κανα 2 χρονια αγορασε ενα και βαλτο μονος σου αν παρεις αλλο κουτι, cable management και τα λοιπα δεν νομιζω να εχεις θεμα, σε default θα τα τρεχεις ολα, τωρα γιατι θα χασεις 5% airflow απο καλωδια, big deal, καλα οσο αφορα αισθητικα δεν το παω ;p

Επειδή δεν πρόκειται να διαλέξεις και σήμερα μάλλον έρχονται τα δικά μου πάρε

Τower: BitFenix Prodigy

Mobo: Asrock H87M-ITX ή Asus H87I ή πιο φτηνά Asrock B85M-ITX

Οff Topic: Θα το παίρνεις και βόλτα να καίγεσαι παρέα με τον αδερφό σου!

Νεα δεδομενα οσων αφορα το laptop .

Σημερα μιλησα με τον τεχνικο τον δικο μου και μου ειπε οτι τελικα δεν εχει καει η vga αλλα το northbridge .

Εχει καποιος-ια την διαθεση και την ορεξη να πει με 2-3 λογια τι ειδους φαγητο ειναι αυτο και πως φτιαχνετε μηπως ?:OT:

Νεα δεδομενα οσων αφορα το laptop .

Σημερα μιλησα με τον τεχνικο τον δικο μου και μου ειπε οτι τελικα δεν εχει καει η vga αλλα το northbridge .

Εχει καποιος-ια την διαθεση και την ορεξη να πει με 2-3 λογια τι ειδους φαγητο ειναι αυτο και πως φτιαχνετε μηπως ?:OT:

Φτιαχνετε με καινουργια motherboard, κυριως γιατι το κοστος του να βρεις, να αλλαξεις το northbridge chip θα σου βγει παραπανω + οτι θα καει η motherboard κατα τεραστια πιθανοτητα κατα την αλλαγη.

Αγοραζεις νεα motherboard αυτο.

Α οκ δηλαδη θελει motherboard .

Λοιπον φιλε potis εμεις οι 2 δεν θα τα παμε καλα .

Μια μου πετας καινουρια motherboard και μου αλλαζης την συνθεση , μια μου λες οτι θελω καινουρι motherboard για το λαπτοπ μου .

Δηλαδη ετσι θα παμε ?:offtopic2:

Εκτος πλακας τωρα με μια ματια που εριξα ebay θελει κανα 100αρικο για αγορα καινουριας .

New Acer Aspire 6530G 6930G Motherboard 31ZK2MB0010 MBASR06002 | eBay

Αν κανει αυτη βεβαιως για το λαπτοπ μου .

Δεν ξερω πραγματικα αν αυτοι ειναι τοσο εξυπνοι η απλα νομιζουνε οτι εμεις ειμαστε χαζοι .

Δεσ'τε τη εστειλα σε μια εταιρια για να μου πει τιμη :

Case : CORSAIR CARBIDE SERIES 300R BLACK

Cpu : INTEL CORE I5-4570 3.20GHZ LGA1150

Motherboard : ASUS H87M-E RETAIL

Ram : G.SKILL F3-12800CL9D-8GBXL 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ RIPJAWSX DUAL CHANNEL KIT

Gpu (καρτα γραφικων ) : PALIT GEFORCE GTX660 OC 2GB GDDR5 PCI-E RETAIL

HDD : KINGSTON SV300S37A/120G V300 SSD 120GB SATA3 2.5'' RETAIL

Psu ( τροφοδοτικο ) : XFX P1-550S-XXB9 PRO SERIES 550W PS

Και πριν λιγο μου ηρθε απαντηση τους

THERMALTAKE Case VO30001W2N LEVEL-10 GTS Win Black

THERMALTAKE SMART 530W SPS-530MP up87 APFC223-05-GBMH87HD

GIGABYTE™ GA-H87-HD3 - ATX (LGA1150)

Intel� Core™ i5-4570 (LGA1150)

KINGSTON DDR3 4GB 1600MHz (SingleRank)

Kingston 120GB Now V300 Series SV300S37A/120G - SATA 6Gb/s

Kingston BRACKETS & SCREWS SNA-BR/35 2.5

GTX660 Ti -- GIGABYTE™ 2048MB (GV-N66TOC-2GD)

SAMSUNG DVDRW/RAM SH-224DB/BEBE 24X SATA BLACK

.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ HARDWARE ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ 960 ΕΥΡΩ.

Τι να πω δηλαδη εγω τωρα ?

Προφανως το σιτε που θες να αγορασεις ειναι κακο? Η μηπως αυτα εχουνε στοκ και θελουνε να φυγουν.

Οσο ξερω για θεσσαλονικη visionstudio δοκιμασε, για αθηνα Μysystem παντα απο οτι λεγετε εδω στο φορουμ. και μετα πλαισιο με τιμες ιντερνετ, πανε απο εκει αν εχεις ενα κοντα, πες του και θα σε κανουν τιμες ιντερνετ, εμενα εστω οποτε μιλαω με κανουν.

Εβαλα φιλο να παραγγειλει μηχανημα 1300Ε απο visionstudio οτι ακριβως ζητησε, του εφεραν, βεβαια εκανε 12 μερες γιατι η RAM ηθελε λιγο καιρο να ρθει!

Οσο αφορα την motherboard σιγουρεψου οτι ειναι το προβλημα και οχι VGA γιατι σε βλεπω να αγοραζεις motherboard και VGA για το λαπτοπ.

Φιλε potis μολις παραλαβω το λαπτοπ θα το παρω παραμασχαλά και θα παω και σε αλλο τεχνικο μπας και βρει σιγουρα τι εχει .

Δεν ειπα οτι ο τεχνικος εκανε λαθος, αλλα να σε πει "το northbridge ειναι χαλασμενο, ενω καλιστα μπορουσε να σε πει "Τα τιναξε η μοβο" , που αυτο δηλαδη εγινε, ε λιγο παραξενη απαντηση μου ακουγετε, για αυτο το λεω.

οι περισσότερες εταιρείες δεν έχουν όλες τις μάρκες, ψάξε ένα ένα τα εξαρτήματα ώστε να έχεις ιδέα ποια είναι η καλύτερη δυνατή τιμή στο περίπου και μετά ίσως χρειαστεί κάποια εξαρτήματα να τα πάρεις ξεχωριστά από εκεί που θα πάρεις τα περισσότερα. Θα συναρμολογήσεις μόνος σου ή θέλεις να στο συναρμολογήσουν κιόλας;

• 2 weeks later...
To laptop ειναι ενα acer 6930g , και πο 2 τεχνικοι μου ειπανε (ασχετοι μεταξυ τους ) οτι καικε η avg και οσο και να προσπαθησανε δεν φτιαχνετε .

Μονο αν βρω απο καπου ( μαλλον ebay ) ολοκληρη μητρικη .

Τωρα για το καινουριο pc ναι εχω οθονη lg 22'

Τωρα το ποσο διαθετω ελεγα απο 500-650 το πολυ , αλλα αν βγει και 670 δεν θα τα χαλασω , αλλα μεχρι εκει περιπου , δηλαδη να πιασω 700 δυσκολα .

τα λαπτοπασερ ανεβαζουν σχετικα υψιλες θερμοκρασιες καιχρειαζονται καλο συστημα προστασιας αποτην υπερθερμανση τωρα σχετικα με το θεμα που αναβερεις εχω δωκιμασει και amd και intel αλλα δε δε μου εκανε δαφορα ουτε το 1 ουτε το αλλο

• 2 weeks later...

Λοιπον βρηκα motherboard και απο οτι μου λει ο πωλητης δεν εχει καμμια διαφορα με την δικια μου και οτι δεν θα υπαρξει καμια ασυμβατοτητα .

Η δικια μου motherboard εχει part number : MBASR0600290918B872500

Και η motherboard του πωλητη εχει : New Acer Aspire 6530G 6930G Motherboard 31ZK2MB0010 MBASR06002 | eBay

Πιστεύεται οτι θα υπαρχει κανενα προβλημα ?

Αν δεν υπαρχει προβλημα ας μου πει καποιος να την τσιμπήσω αμεσα .

Ευχαριστω πολυ .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.