Jump to content

"Πεθαίνει" ή όχι;;;

Delijohn

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σκληρός σε laptopάκι άρχισε να κάνει κουλά.. αργούσε κ γενικώς σαν να κόλλαγε. Πέταγαν πότε πότε τα windows ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση κλπ.

Έβαλα να τσεκάρω το hddlife και βλέπω τα παρακάτω.

N6mJs80.png

8XTHDgD.png

Δεν έρχονται σε αντίθεση; Ποιός δείκτης είναι αυτός που μας δείχνει ότι είναι στα τελευταία του;;;

Λέτε να κρατήσει καιρό; Έχουμε πάρει full backup αλλά το ιδιοκτήτης λέει να το κρατήσει έτσι να δει πόσο θα αντέξει..

Έχω καιρό να το χρησιμοποιήσω. Από αυτά που βλέπω είναι ότι έχει φάει όλα τα εφεδρικά sectors ο δίσκος οπότε προβληματικές περιοχές από εδώ και μπρος θα της βλέπεις σαν bad sector. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος όμως ότι ο λόγος που έκανε το SMART να κάνει όλα αυτά τα reallocation στα εφεδρικά δεν υφίσταται πλέον. Όσο για τις καθυστερήσεις που λες στο δίσκο στο έχει βγάλει (spin up - spin retry count). Οι δίσκοι σε laptop παραδοσιακά όταν δεν χρησιμοποιούνται για μικρό χρονικό διάστημα κλείνουν το μοτερ. Όταν θα ζητήσεις μετά από λίγο κάποια δεδομένα πρέπει ο δίσκος να κάνει spinup. Αν καθυστερεί λόγω προβλήματος καταλαβαίνεις και εσύ κολλήματα και καθυστερήσεις στην λειτουργία.

Δες αν υπάρχει στο δίσκο κάποιο jumper δίπλα στην SATA. Από site κατασκευαστή δες αν βάλεις κάποιο jumper σε συγκεκριμένη θέση αν μπορείς να κλείσεις την power saving λειτουργία. Συνήθως, έχει ένα jumper για το αντίθετο ... αργό spinup και καθυστέρηση ώστε να μην τραβάει πολύ ρεύμα και δημιουργεί αιχμή ρεύματος όταν ο δίσκος δουλέυει ως εξωτερικός USB.

Είμαι...μακρυά από το pc. :rolleyes: Ο ιδιοκτήτης είναι διακοπές ακόμα.

Θα δω μήπως γίνεται softwarικώς να κλείσω την power saving λειτουργία.

Ο ιδιοκτήτης πάει για ssd, αλλά θέλει να δει πόσο θα κρατήσει.. ελπίζω να του κρατήσει ως τον Οκτώβρη που θα επιστρέψει.

Ο δισκος ειναι ετοιμος να πεθανει. Τα Data εχουν γινει ηδη αρκετες φορες reallocated. Aν δεν αλλαχτει, θα τα χασει ολα και μετα η μονη λυση θα ειναι data rescue που ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ! (Για κανα 300αρι +...)

Aν δεν αλλαχτει, θα τα χασει ολα και μετα η μονη λυση θα ειναι data rescue που ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ! (Για κανα 300αρι +...)

Αφού έχει πάρει backup γράφει

Ναι ναι, Backup υπάρχουν, το μηχάνημα απλά χρησιμοποιείται για το σερφάρισμα των διακοπών κ μόνο.. απλά ήθελα μια δεύτερη γνώμη για το αν όντως "αργοσβήνει" ή όχι.

Ο δισκος ειναι ετοιμος να πεθανει. Τα Data εχουν γινει ηδη αρκετες φορες reallocated. Aν δεν αλλαχτει, θα τα χασει ολα και μετα η μονη λυση θα ειναι data rescue που ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ! (Για κανα 300αρι +...)

να πώ εγώ πόσο μου ζήτησε εμένα εταιρία για σημαντικά αρχεία;

για 500GB τα 200 ήταν γεμάτα. και μου ζήτησε 640€ με ΦΠΑ. :happy2::happy2::happy2::happy2:

Παιδιά συγνώμη που επεμβαίνω στο θέμα να ρωτήσω και γω κάτι, έτρεξα το πρόγραμμα HDD Life και μου έβγαλε υγεία 66% στο Seagate 2 TB που έχω ενώ με το HDD Health 72%, γιατί μειώνετε η ζωή του δίσκου ( τον έχω ένα χρόνο ) ενώ ο WD που σχεδόν συμπληρώνει 2 χρόνια ειναι στο 100% ; Ο Seagate λειτουργει σαν αποθήκη ( και παιχνίδια )

ddub.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.