fonzi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2013 Εχω ένα HEWLETT PACKARD PAVILION DV6144EA RR397EA - - (HEWLETT PACKARD PAVILION DV6144EA) που έχει γεμίσει ο δίσκος του και θέλω να τον αναβαθμίσω αλλά όχι πολύ ακριβά (όχι SSD).Έχει υποδοχή ExpressCard/54. Έχει κάποιος χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο [ame]http://www.amazon.co.uk/Express-Expresscard-Adapter-Compatible-Windows/dp/B004EXNXJ4/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1378454686&sr=1-1&keywords=ExpressCard%2F54[/ame] ?Είναι αποτελεσματικό ή μάπα; Προεξέχει άραγε;*Σκέφτομαι κάποιες λύσεις για την αναβάθμιση αλλά όλες έχουν τα προβλήματά τους:1. Να βάλω έναν WD εσωτερικό (μάλλον blue με 500 GB/platter). Διαβάζω για προβληματικό disk clone λόγω του ότι ο δίσκος που έχει τώρα δεν είναι Advanced Format όπως οι καινούριοι καθώς και πιθανά προβλήματα λόγω μητρικής με sata που θα δεχτεί δίσκο 500GB sata 3.2. Nα αγοράσω την expresscard/54 usb3 που λέω στο θέμα και να προσθέσω έναν εξωτερικό usb3. Εδώ πάλι δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζομαι usb3 ή όχι. Επίσης δεν ξέρω αν ένας εξωτερικός στις 7200 στροφές πλεονεκτεί ενός στις 5400 και σε ποιά σύνδεση...Ακόμα δεν είμαι σίγουρος αν συμφέρει εξωτερικός σε θήκη χωριστή ή να πάρω έναν έτοιμο. Θα πήγαινα για wD passport αλλά μου φαίνεται κάπως ότι οι νέοι δεν έχουν αντάπτορα sata to usb αλλά έχουν ενσωματωμένο το usb στο δίσκο. Αν χρειαστεί να μπει σαν sata σε ένα σύστημα πχ για κάποιο περίεργο φορμάρισμα κλπ δεν θα γίνεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Σεπτέμβριος 6, 2013 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 [ame=http://www.amazon.com/SATA-caddy-12-7mm-Universal-DVD-ROM/dp/B0056EW4A4]Amazon.com : NEW SATA 2nd HDD caddy for 12.7mm Universal CD/DVD-ROM : Computers & Accessories[/ame]Εγώ έχω βγάλει το DVD και έχω βάλει το παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Σεπτέμβριος 6, 2013 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 Amazon.com : NEW SATA 2nd HDD caddy for 12.7mm Universal CD/DVD-ROM : Computers & AccessoriesΕγώ έχω βγάλει το DVD και έχω βάλει το παραπάνω.Το προτείνω και εγώ αυτό,το έχω δοκιμάσει σε υπολογιστή απλά το είχα πάρει απο e-bay <δεν παίζει ρόλο αυτό. :no: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Σεπτέμβριος 6, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 Μπορεί να μπουτάρει από αυτό ή δεν γίνεται;Πως ξέρω αν το dvd που έχω είναι sata?Οπότε αν το κάνω έτσι, θα πρέπει να πάρω και ένα εξωτερικό dvd και θα είμαι ΟΚ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Σεπτέμβριος 6, 2013 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 Aν bootarei το DVD θα μπουταρει και ο δίσκος. To DVD μια βίδα έχει το ξεβιδώνεις τραβάς και βλέπεις αν είναι SATA αν και θα το δεις και στον device manager των windows.Eνα adaptora usb2 σε sata πήρα για το DVD που έβγαλα δεν αγόρασα και εξωτερικό dvd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Σεπτέμβριος 6, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 Δυστυχώς δεν έχω "φυσική" πρόσβαση στο λαπτοπ αυτές τις μέρες.Αν γίνει έτσι και πάει εξωτερικό το dvd σε usb θύρα, δεν θα μπορεί να κάνει εγκατάσταση από εκεί windows, αν χρειαστεί, ή λάθος λέω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Σεπτέμβριος 6, 2013 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 Θα μπορεί κανονικά. :hi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Σεπτέμβριος 6, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 Οπότε, αν φυσικά το dvd είναι sata, θα είμαι εντάξει με έναν WESTERN DIGITAL WD5000LPVT 500GB SCORPIO BLUE SATA2 - - ή με έναν WESTERN DIGITAL WD5000LPVX BLUE 500GB 2.5'' SATA3 - -Προτιμότερος ο sata 3 ή μπορεί να μπλέξω λόγω sata μητρικής; Κάποιοι αναφέρουν προβλήματα όταν προσπάθησαν να αντικαταστήσουν τον παλιο εσωτερικό τους με sata 2 ή 3 στα 500GB. Ξέρετε σχετικά κάτι; Θα υπάρχει άραγε πρόβλημα και αν χρησιμοποιηθεί μόνο για data;Το κόστος μου σε αυτή την περίπτωση θα είναι προφανώς ο δίσκος, ο adaptor sata to usb (ή κάποια θήκη για dvd), και η θήκη που θα πατήσει ο σκληρός στη θέση του dvd.Θα κερδίσω σε ταχύτητα (ιδίως αν βάλω το λειτουργικό στο νέο δίσκο) και σε φορητότητα. Σωστά; (εφόσον δεν χρειάζομαι όλη την ώρα το dvd) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Σεπτέμβριος 6, 2013 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 Προσωπικά έβαλα 750αρι WD scorpio black sata 3 σε αντίστοιχής γενιάς HP Compaq pressario c700 c792ev με Τ5800.Εγω εκανα την αλλαγη αυτη γιατι εχω βαλει το OS σε 80αρι Intel SSD και ηθελα αλλο ενα δισκο για αποθηκη.Προτεινω κατι αντιστοιχο για να δεις πραγματικη διαφορα στο συστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven84 Σεπτέμβριος 6, 2013 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 Φίλε fonzi εχω αγοράσει για το φορητό του αδερφού μου που εχει σπασει και τα 3 usb ports(αθλος...)το συγκεκριμένο usb3 adapter και είναι άψογο ενω δεν εξέχει καθόλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Σεπτέμβριος 6, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 Φίλε fonzi εχω αγοράσει για το φορητό του αδερφού μου που εχει σπασει και τα 3 usb ports(αθλος...)το συγκεκριμένο usb3 adapter και είναι άψογο ενω δεν εξέχει καθόλου.από ταχύτητα πως πάει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven84 Σεπτέμβριος 6, 2013 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 από ταχύτητα πως πάει;Απο ενα sandisk usb3 stick που το δομικασα τόσο στο σταθερό μου με z77 μητρική όσο και στο φορητό τα ίδια πραγματα είδα.Αρα νομιζω καλά παει.Άλλα δεν παίρνω και όρκο γιατί το στικ στα 75MB/s τελικιαζει ούτος η άλλως Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Σεπτέμβριος 8, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2013 Amazon.com : NEW SATA 2nd HDD caddy for 12.7mm Universal CD/DVD-ROM : Computers & AccessoriesΕγώ έχω βγάλει το DVD και έχω βάλει το παραπάνω.Δυστυχώς δεν υπάρχει φως διότι τελικά η μητρική δεν βλέπει πάνω από 160GB sata 1 δίσκους. Οπότε και ssd να βάλω ψιλοχαμένος θα πάει λόγω ταχύτητας. Και στη θέση του dvd αν βάλω 500ρι δεν θα τον βλέπει η μητρική (δεν έχουν φτιάξει bios που να είναι ΟΚ για πάνω από 160GB 5400rpm)Αναγκαστικά πάω για εξωτερικό σκληρό. Η συνέχεια εδώ: http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/thiki-2-5-a-126309.html#post1063548615 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.