Jump to content



Καινουργιο desktop help!!!


dimitris777

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα θελω να φτιαξω ενα καινουργιο pc για δικια μου χρηση αλλα το ψαχνω ακουω διαφορες γνωμες και δεν μπορω να καταληξω ευκολα.Ειμαι σε ενα σημειο τωρα που σκεφτομαι να παρω πραγματα για 4ης γενιας.οποτε επειδη τον φτιαχνω μηνα μηνα θελω να παρω μητρικη και μνημες για αρχη.Λεω για αυτην εδω Μητρική Asus H87M-PRO (H87, 1150, DDR3, Sata3, USB 3.0) | You.gr ετσι ωστε να βαλω τον I-5 τον 4670 . ακουω γνωμες εχετε να προτεινετε καμια αλλη μητρικη? και επισης σκεφτομαι για μνημες να παρω δυο 8 αρες kingstom 1600 .Τι λετε?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Δεν υπάρχει περίπτωση να τα μάζεψω όλα μαζι οπότε κομμάτι κομμάτι οπότε έχω την δυνατότητα . Τώρα συνολικά πόσο δεν μπορω να πω όσο μου βγει πάνω κάτω με βάση αυτα που σας είπα απο πάνω . Θέλω να βάλω και στο ssd με raid και έναν hdd αλλα για αρχή θέλω να πάρω μητρική και μνήμες . Αλλα θέλω να ξεκινήσω με 4 ης γενιάς .μονο κουτι θα φτιάξω

Link to comment
Share on other sites

Δεν μας δινεις αρκετες πληροφοριες ομως... Για να κοιτας i5 και 16GB RAM, υποθετω οτι θα ασχοληθεις με βαριες εφαρμογες ή/και games?

Το να αγοραζεις hardware σιγα σιγα δεν εχει νοημα. Θα παρεις πχ τωρα τη μητρικη και τις μνημες. Μετα απο ενα μηνα θα παρεις πχ τον επεξεργαστη κ.ο.κ. Οταν μετα απο καποιους μηνες θα εχεις ολα τα κομματια, πολυ πιθανο να υπαρχουν κι αλλες επιλογες ( καλυτερες; φθηνοτερες; ) για κομματια που θα εχεις ηδη αγορασει.

Το λογικο ειναι να μαζεψεις ολο το ποσο και να παρεις τα κομματια που χρειαζεσαι με τη μια!

Αν αυτο ειναι ανεφικτο, ναι, για εναν non K i5 η μητρικη που δειχνεις ειναι μια χαρα!

Link to comment
Share on other sites

Κοιτά σίγουρα δεν μπορω να το κάνω επειδη ξέρω τον εαυτό μου οπότε άμα θέλω να τον φτιάξω μονο έτσι όπως σου είπα . Άρα εχουμε και λέμε Κ δεν θα πάρω γιατι δένει ενδιαφέρει το overkloking . Τώρα γιατι το θέλω τον υπολογιστή για αll around τον θέλω τα παιχνίδια τα γουστάρω δεν είμαι κολλημένος και δεν έχω χρόνο , τον I-5 τον διάλεξα γιατι πιστεύω η διάφορα που έχει στα λεφτα. I-7 δεν αξίζει μονο άμα ααχολουμε με video που δεν ασχολούμε . Απλα με προβληματίζει μονο δε αυτήν την μητρικη οτι ειναι mini

Link to comment
Share on other sites

Οχι.

mini = miniITX (mITX)

micro = microATX (mATX)

Οι mini ειναι ακομα μικροτερες και εχουν περισσοτερους περιορισμους (πχ μια θυρα PCI-Express και καμια αλλη θυρα τετοιου τυπου και δυο θεσεις για τοποθετηση μνημης)

Αν λοιπον για παραδειγμα εσυ θελεις να τοποθετησεις μια καρτα γραφικων και μια καρτα ηχου (εσωτερικη) σε μια mini μητρικη, δεν μπορεις γιατι δεν υπαρχει διαθεσιμη η δευτερη θυρα.

MINI

JFXUGWi.jpg

MICRO

WBxSeWl.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πάντοτε θα αλλάζει η ποσότητα μνήμης που χρειάζεται σε βάθος χρόνου. Δεν έχει νόημα να πληρώνεις τώρα κάτι που δεν σε βοηθά ουσιαστικά τώρα. Όταν είναι να σε βοηθήσει το πληρώνεις τότε. Τέλος πάντων η μνήμη δεν είναι το χειρότερο που πας να κάνεις αν είναι 8 ή 16, αλλά το μήνα-μήνα δεν έχει κανένα νόημα όπως σου λένε όλοι, ειδικά αν μιλάμε για 3 μήνες και πάνω. Όσο μεγαλώνει το διάστημα τόσο χειρότερο είναι να έχεις πληρώσει νωρίς. Έστω ορισμένους συνδυασμούς (M/B, CPU, μνήμη) αγόρασέ τους μαζί. Αν είναι να αρχίσεις επιμένοντας στο σιγά σιγά, άρχισε από εξαρτήματα που δεν έχουν συνήθως μεγάλες μεταβολές από μήνα σε μήνα (κουτί, τροφοδοτικό, οθόνη, ψύκτρα/ανεμιστήρα, πληκτρολόγια κλπ). Κάρτα γραφικών και μητρική-επεξεργαστή-μνήμη άστα για το τέλος.

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι να αρχίσεις επιμένοντας στο σιγά σιγά, άρχισε από εξαρτήματα που δεν έχουν συνήθως μεγάλες μεταβολές από μήνα σε μήνα (κουτί, τροφοδοτικό, οθόνη, ψύκτρα/ανεμιστήρα, πληκτρολόγια κλπ). Κάρτα γραφικών και μητρική-επεξεργαστή-μνήμη άστα για το τέλος.

:T::T::T::T:

Απόλυτα σωστό!

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα τι λέτε παιδιά κι έτσι όπως τα λέτε εχετε δίκιο . Εγω όμως ειναι το θέμα τι μπορω να κάνω . Έχω σκοπό μέχρι το δώρο των Χριστουγέννων αν όλα πανε καλα να τον τελειώσω . Αν και πιστεύω μέχρι τοτε στα 3 βασικά πράγματα δεν νομίζω να γλύτωσω και πολλα αλλα τσπ . Οκ τοτε θα ξεκινήσω με κουτί και διάφορα αλλα περιφερειακά . Μετα θα πάω σε τροφοδοτικο μετα σε σκληρούς και μετα σε όλα τα υπόλοιπα .

Link to comment
Share on other sites

δεν είναι τόσο πολύ imho το τι γλυτώνεις, σε κοντινό χρονικό διάστημα μία ή άλλη έρχεται συνήθως, όσο το ότι μπορεί να έχεις περισσότερες κι ίσως καλύτερες επιλογές συν το ότι μειώνεις το ρίσκο να μην πάνε τα οικονομικά όπως περιμένεις και να σου μείνουν τα μισά -ακριβά- πράγματα αμανάτι συν το θέμα των εγγυήσεων (αν κάτι δε λειτουργεί όπως πρέπει και χρειάζεται αλλαγή έχεις συχνά καλύτερα δικαιώματα τις πρώτες ημέρες αγοράς + γιατί να χάνει κάποιος μήνες από τη συνολική εγγύηση αν δεν πρόκειται να έχει κάποιο όφελος από τη χρήση των πραγμάτων).

Υπάρχει κι ένα μικρό πλεονέκτημα αν κάποιος δε βιάζεται πολύ: μπορεί στο ενδιάμεσο διάστημα να κοιτά για προσφορές γλυτώνοντας κάποια χρήματα. Π.χ. να βρεις τον Νοέμβριο RAM σε προσφορά ή κάποιο καλό τροφοδοτικό από τώρα μέχρι τότε κλπ

Link to comment
Share on other sites

βρε Δημήτρη, γιατί απογοητεύεσαι; Αν δε μπορείς να κάνεις οικονομίες 3 μήνες σκάρτους γιατί φοβάσαι πως θα ξοδέψεις τα χρήματα στο ενδιάμεσο (άσχετο με το θέμα μας αλλά επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι καλό για σένα θα ήταν να το διόρθωνες αυτό αν είναι θέμα αυτοπειθαρχίας) τότε άρχισε σιγά σιγά, αρχίζοντας από κουτιά, τροφοδοτικά κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτά επειδη ο μισθός ειναι αρκετά μικρός και επειδή τέλος του μήνα στατιστικά μένεις χώρις λεφτα θα λέω καθ φορά έλα ας πάρω απο το PC και τον άλλον μήνα βλέπουμε οπτε έτσι δεν θα τον φτιάξω ποτε . Οπότε καλύτερα έτσι . Θα δω τι θα κάνω . Ευχαριστω πάντως για τις συμβουλές

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Παιδιά καλησπερα επιστρέφω μετα απο καιρό γιατι θέλω και παλι την συμβουλή σας . Έκανα κατα κάποιο τροπο αυτο που μου είπατε μάζεψα κάποια λεφτα οποτε μπορω να πάρω μαζεμένα πράγματα (όχι ολα ) . Αλλα θέλω μια ακόμη βοήθεια γιατι τον τελευταίο καιρό ειμαι σε δίλημμα . Το ξέρω οτι σε κάποιους θα φανεί πολυ περίεργο αλλα εχω πάθει πλάκα με τον Mac book pro το τελευταίο με τα 1999 ευρω με τον I 5 πάνω . Θα μου πείτε ολοι καμία σχέση το ένα με το άλλο και σύμφωνω ολοι θ μου πείτε καλύτερα desktop . Απλα εχω μια αμφιβολία αν θα μπορέσω να πετύχω την εικόνα που σου προσφέρει ο Mac με την οθόνη retina που εχει και ολα τα αλλα που βγάζουν ένα απίστευτο αποτέλεσμα στο μάτι . Τι λέτε ;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.