HellhammeR Σεπτέμβριος 5, 2013 #21 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2013 έχει 2 ανεμιστήρες το κουτί μπροστά, 1 πάνω και 1 πίσω. Όπως έρχετε το κουτι οι 2 μπροστά βαράνε απο το δεξί πλαινό προς το δεξί πλαινό με αποτέλεσμα να μην πηγαίνει απευθειας ο αέρας μέσα στην μητρική. Γύρισε και τους 2 ίσια να παίρνουν απο μπροστά αέρα και να τον πετάνε απευθείας στο εσωτερικό του κουτιού και όχι έτσι πλάγια που βρίσκονται γιατί το ariflow είναι ανύπαρκτο έτσι. Επίσης μπορείς και να γυρίσεις μόνο τον 1 να βαράει προς τα μέσα και ο άλλος έτσι όπως είναι (σε αυτόν θα βάλεις και τους δίσκους) και τέλος βάζεις και ένα απο κάτω δίπλα στο τροφοδοτικό να βαράει την κάρτα γραφικών απο κατω και είσαι κομπλέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak27 Σεπτέμβριος 5, 2013 Author #22 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2013 Εμενα τους εχει τοποθετημενους στο πλαι το κουτι απο μονο του. Δεν καταλαβα τι εννοεις με το ''οι 2 μπροστά βαράνε απο το δεξί πλαινό προς το δεξί πλαινό''. Δεν παιρνουν τον αερα απο μπροστα και τον πετανε στη μητρικη κατευθειαν??? Απο μπροστα δεν τον φερνουν πισω?(αφου τα συνδεσω μπροστα γιατι τωρα ειναι στο πλαι by default) Και μετα φευγει πισω απο το rear και προς τα πανω απο τον ανεμιστηρα που ειναι στην οροφη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Σεπτέμβριος 5, 2013 #23 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2013 Τα ίδια λέτε.Άσε τους ανεμιστήρες εκεί που τους έβαλες (από εμπρός προς τα πίσω και όχι από πλάι σε πλάι). Το μόνο αρνητικό σε αυτή τη περίπτωση είναι ότι οι δίσκοι θα είναι παράλληλα και όχι κάθετα προς το μήκος του κουτιού οπότε θα έχεις μερικά καλώδια στη μέση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Σεπτέμβριος 6, 2013 #24 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 ΚαλησπεραΕχω μια απορια σχετικα με το Storm Trooper που αγορασα. Που ειναι καλυτερα να τοποθετηθουν τα 2 μικρα φανακια, μπροστα ή στο πλάι διπλα απο το τζαμακι??? Εχω το STRYKER που είναι το ίδιο !!! Δεν υπάρχει σωστό και λάθος . Το σωστό στην περίπτωση του κάθε ενός είναι διαφορετικ'ο ! 1) Αν έχεις πολλούς σκληρούς θα βάλεις και τα 2 ανεμιστήρια στο πλάι , για να παίρνουν και να πετούν κατευθείαν τον ζεστό αέρα από τους σκληρούς έξω ... Εγώ δηλαδή με τόσους σκληρούς που έχω αν είχα εμπρός τους ανεμιστήρες, αντί να βάζω κρύο αέρα προς την μητρική θα έβαζα ζεστό .... 2) Αν έχεις 1 σκληρό και 1 SSD πχ., τότε βάλε τους δυο ανεμιστήρες μπροστά . για να ρίχνουν αέρα προς την μητρική . Στην περίπτωση 1 για να δημιουργήσεις καλή ροή αέρα στο κομμάτι GPU- MOBO- CPU, βάλε και +1 ανεμιστήρα στον πάτο του κουτιού . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak27 Σεπτέμβριος 6, 2013 Author #25 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 Πολυ επεξηγηματικος!! Εχω 1 δισκο και 1 SSD. Αρα θα τα βγαλω απο το πλαι(ετσι μου ηρθε το κουτι) και θα τα βαλω μπροστα.2 ερωτησεις μονο:1. Αν τα βγαλω, πρεπει να συνδεσω κατι ιδιαιτερο για να ελεγχεται η ταχυτητα πριστροφης απο το κουμπι του κουτιου??2. Αν βαλω και μπροστα και στο πλαι ανεμιστηρακια υπαρχει προβλημα airflow?Υ.Γ.Κατω βαζω ιδιο ανεμιστηρακι με αυτο που εχει στο επανω μερος το κουτι? 200mm??Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Σεπτέμβριος 6, 2013 #26 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 Πολυ επεξηγηματικος!! Εχω 1 δισκο και 1 SSD. Αρα θα τα βγαλω απο το πλαι(ετσι μου ηρθε το κουτι) και θα τα βαλω μπροστα.2 ερωτησεις μονο:1. Αν τα βγαλω, πρεπει να συνδεσω κατι ιδιαιτερο για να ελεγχεται η ταχυτητα πριστροφης απο το κουμπι του κουτιου?? Αν ήδη του έλεγχες όχι. Η θέση θα αλλάξει, όχι η σύνδεση.2. Αν βαλω και μπροστα και στο πλαι ανεμιστηρακια υπαρχει προβλημα airflow? Θόρυβο θα προσθέσεις και μπορεί πιθανά να χαλάσεις και το airflow, ναι. Δεν ισχύει το "όσο περισσότερους, τόσο καλύτερα"Υ.Γ.Κατω βαζω ιδιο ανεμιστηρακι με αυτο που εχει στο επανω μερος το κουτι? 200mm?? Τίποτα να μη βάλεις.Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak27 Σεπτέμβριος 6, 2013 Author #27 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 Να παραγγειλω αυτο το ανεμιστηρακι για το πλαι??Msystems.gr - Προϊόντα - Cooler Master Fan BC 120 Blue Led 120x120x25mmΤο δυο που εχει απο τη μαμα του θα τα μετακινησω στο μπροστινο μερος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Σεπτέμβριος 6, 2013 #28 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 Eγω πάντως στο trooper έχω βάλει 3χ120 απο τη μέσα μεριά ώστε να βαράνε κατευθείαν τη μητρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Σεπτέμβριος 6, 2013 #29 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 Να παραγγειλω αυτο το ανεμιστηρακι για το πλαι??Msystems.gr - Προϊόντα - Cooler Master Fan BC 120 Blue Led 120x120x25mmΤο δυο που εχει απο τη μαμα του θα τα μετακινησω στο μπροστινο μερος.Γιατί να βάλεις στο πλάι; Τι θα ψύξεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Σεπτέμβριος 6, 2013 #30 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 Το «όσο περισσότερους, τόσο καλύτερα» κατ'αρχήν δεν ισχύει όπως σου έγραψε ο Trexx, μπορεί κατ' εξαίρεση να ισχύσει σε ειδικές περιπτώσεις π.χ.:α) μεγάλες και ειδικές ανάγκες για ροή αέρα, χαμηλές θερμοκρασίες (δεν είναι η περίπτωσή σου τέτοια)β) περισσότεροι ανεμιστήρες οι οποίοι λειτουργούν σε χαμηλότερες στροφές πετυχαίνοντας τον απαιτούμενο έλεγχο θερμοκρασιών με μικρότερο θόρυβο από λιγότερους σε δυνατές στροφές και όχι τόσο απλοϊκά όπως το γράφω εδώ. Μάλλον ούτε τέτοια είναι η περίπτωσή σου, οπότε κάνε αυτό που σε συμβουλεύουν τα παιδιά (μπροστά να μπαίνει αέρας, πίσω πάνω να βγαίνει) κι αν δεις ότι έχεις πρόβλημα με το θόρυβο εξετάζεις τότε ποιες άλλες δυνατότητες υπάρχουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Σεπτέμβριος 6, 2013 #31 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 Και εγώ θα συμφωνήσω με τον Trexx. Καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσεις σωστό airflow είναι αυτός Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak27 Σεπτέμβριος 6, 2013 Author #32 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 Απο την εμπειρια μου και μονο, σκεφτομαι να το παρω. Δηλαδη: οταν ειχα το Corsair 500r που ειχε ανοιχτο ολο το πλαινο, ειχε επανω εναν μεγαλο 200αρι ανεμιστηρα ο οποιος λειτουργουσεπαραλληλα με τους 2 μπροστινους intake και τον πισω exhaust. Το storm trooper δυχτυχως δεν εχει τον πλαινο ανεμισητρα να πεταει αερα στη μητρικη αλλα μονο στους δισκους. Οποτε σκεφτομαι να το βαλω και στο πλαι. Θα κανω κακο στο flow μου??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Σεπτέμβριος 6, 2013 #33 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 Απο την εμπειρια μου και μονο, σκεφτομαι να το παρω.Δηλαδη: οταν ειχα το Corsair 500r που ειχε ανοιχτο ολο το πλαινο, ειχε επανω εναν μεγαλο 200αρι ανεμιστηρα ο οποιος λειτουργουσεπαραλληλα με τους 2 μπροστινους intake και τον πισω exhaust. Το storm trooper δυχτυχως δεν εχει τον πλαινο ανεμισητρα να πεταει αερα στη μητρικη αλλα μονο στους δισκους. Οποτε σκεφτομαι να το βαλω και στο πλαι. Θα κανω κακο στο flow μου??? πιστεύω οτι θα πέσει λίγο η απόδοση του συστήματος καμία -10 -15 % λόγω το οτι πλαϊνο δεν θα έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Σεπτέμβριος 6, 2013 #34 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 Απο την εμπειρια μου και μονο, σκεφτομαι να το παρω.Δηλαδη: οταν ειχα το Corsair 500r που ειχε ανοιχτο ολο το πλαινο, ειχε επανω εναν μεγαλο 200αρι ανεμιστηρα ο οποιος λειτουργουσεπαραλληλα με τους 2 μπροστινους intake και τον πισω exhaust. Το storm trooper δυχτυχως δεν εχει τον πλαινο ανεμισητρα να πεταει αερα στη μητρικη αλλα μονο στους δισκους. Οποτε σκεφτομαι να το βαλω και στο πλαι. Θα κανω κακο στο flow μου??? Διάβασε ξανά όλο το θέμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak27 Σεπτέμβριος 6, 2013 Author #35 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2013 Στην πρόσοψη, στην κάτοψη και στο πλάι εισαγωγής. Πίσω και πάνω εξαγωγής. Μπροστά βάλτους ώστε να βάζουν αέρα.Τωρα το ειδα παλι. Παρηγγειλα και το cooler για το πλαι. Αν δω οτι ειναι απαραιτητο θα βαλω αλλο ενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Σεπτέμβριος 7, 2013 #36 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 Έχω το cosmos s ,το flow με το θεόρατο ανεμιστήρα που είχε στο πλάι,ηταν τραγικό.Απλα τον ξήλωσα και οι θερμοκρασίες βελτιώθηκαν.Επίσης,ο επάνω exhaust fan δεν έκανε καμια απολύτως διαφορά σε θερμοκρασίες.Ξήλωμα κι αυτός.Έναν δευτερο intake θέλει με πατέντα και θα ειναι κομπλέ.Ι κολλητός μου εχει το cosmos 2 ,το είχαμε τιγκαρει στα φουρφουρια και είχε ενα τσακ χειρότερες θερμοκρασίες από 2 intake μπροστά ,ενα exhaust πίσω ,και έναν επάνω (που ο κολλητός μου επέμενε,εγώ τον θεωρώ καταστροφικό για τη ροη .Και στους δυο οι καλύτερες θερμοκρασίες ηρθαν όταν έφραξα εντελώς τις πλαϊνές τρύπες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.