Kildeth Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2013 Χαίρεται.Σκοπεύω να στήσω ένα δικό μου υπολογιστή μέσα στη εβδομάδα που έρχεται.Ξεκίνησα μια αναζήτηση τις τελευταίες ημέρες και έχω σχηματίσει μια γενική εικόνα του τι ακριβώς θέλω.Χρειάζομαι όμως την καθοδήγηση από έμπειρα και ενημερωμένα άτομα του χώρου, για να συμπληρώσω κάποια κενά και επειδή αυτό το PC είναι ένα dream project και θέλω να το στήσω σωστά.Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Μένω Αθήνα και τα εξαρτήματα θα τα αγοράσω ονλινεΤο budget για το PC είναι €2000, ίσως λίγο παραπάνω αν χρειαστεί.Θα το χρησιμοποιήσω κυρίως για hardcore gaming, heavy multitasking, web surfing, media playback/encoding.Aπό το παλιό PC θα κρατήσω μόνο τα keyboard,mouse,speakers και την 27αρα οθόνη μου.Θα τρέχει Windows 8 Pro x64, ενώ με το overclocking θα ασχοληθώ μόνο δοκιμαστικά, δεν σκοπεύω να κάνω κάτι ακραίο.Κυρίως με ενδιαφέρει το PC να είναι εργονομικό, δηλαδή τα upgrades στο εσωτερικό του case να γίνονται απρόσκοπτα.αθόρυβο, οπότε φαντάζομαι εδώ η λύση είναι ένα watercooler.κρύο, οπότε πάλι το watercooler είναι η καλύτερη επιλογή εδώ.δυνατό, ώστε να μπορεί να παίζει επαρκώς όλα τα μοντέρνα και μελλοντικά παιχνίδια για τουλάχιστον 3-4 χρόνια.Η λίστα με τα εξαρτήματα στην οποία κατέληξα, είναι η εξής:32GB RAM δεν ξέρω ποια μάρκα είναι καλή και τι τύπο πρέπει να πάρω1xSSD 250GB Sata3 για το OS και τα προγράμματα.2xHDDs 2TB Sata3 ο καθένας .Ο ένας σκληρός θα είναι μόνο για τα εγκατεστημένα παιχνίδια. Ο άλλος αποκλειστικά για αποθήκευση του media υλικού που κατεβάζω.Intel i7 Haswell 4770KAsus z87 mainboard.Δέν ξέρω ποια ακριβώς από την παρακάτω λίστα, είναι η κατάλληλη κάρτα για τις ανάγκες μου:asus z87 - Μητρικές Κάρτες Asus | Skroutz.grΗ mainboard θέλω να υποστηρίζει SLI x2, UEFI, USB3, SATA 6Gb/s, 1Gb/s EthernetΔεν με ενδιαφέρουν τα onboard gpu/audio, Esata, Hdmi,CrossfireX,Raid,Firewire,modding,etc.Δεν θέλω να είναι πολύ ακριβή.Nvidia 770GTX.Δεν ξέρω ποια από τις παρακάτω κάρτες είναι η καλύτερη μάρκα και αν θα έπρεπε να πάρω μια με 2GB RAM η μία με 4GB RAM.nvidia 770 gtx - Κάρτες Γραφικών | Skroutz.grX-FI Titanium HD θα είναι η κάρτα ήχου που θα πάρω.Από case,psu,watercooler δεν έχω ιδέα, και εδώ είναι που χρειάζομαι την περισσότερη βοήθεια σας.Αυτά απο εμένα. Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε συμβουλή και πρόταση σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Σεπτέμβριος 5, 2013 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2013 a)ποια οθονη εχεις ακριβως?? β)Τι ακριβως εννοεις με το "heavy multitasking" ??Δωσε κανενα παραδειγμα. υ.γ Δε νομιζω να βρεθει ανθρωπος να σου εγγυηθει το παρακατω "ώστε να μπορεί να παίζει επαρκώς όλα τα μοντέρνα και μελλοντικά παιχνίδια για τουλάχιστον 3-4 χρόνια" Παει το μυαλο μου σε εναν ..αν πει να παρεις 2χ τιταν (αντε στη χειροτερη 2χ780) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 5, 2013 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2013 32GB RAM δεν ξέρω ποια μάρκα είναι καλή και τι τύπο πρέπει να πάρωΔεν ξέρω ποιά θα πάρεις, αλλά πάρε τη γρήγορα.Εξ αιτίας αυτού, το πιθανότερο να υπάρξει έλλειψη ή/και αύξηση στις τιμές:Δυσαρεστο νεο Massive fire hits SK Hynix Fab in China - Memory - News : ocaholic θα ξαναπανε οι τιμες παλι στον ουρανο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Σεπτέμβριος 5, 2013 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2013 Ενδεικτικά:Κουτί: Corsair Obsidian 550D | Skroutz.grΤροφοδοτικό: Corsair AX Series AX760 80Plus Platinum | Skroutz.grΕπεξεργαστής: Intel Core i7-4770K Box | Skroutz.grΜητρική: Asus Z87-Plus (C2) | Skroutz.grΜνήμη: G.Skill Ares 16GB (2x8GB) DDR3-1600MHz | Skroutz.grΚάρτα γραφικών: Gigabyte GeForce GTX780 3GB OC | Skroutz.grSSD: Samsung 840 Series Evo 250GB | Skroutz.grΣκληρός1: Western Digital Caviar Black 2TB (WD2002FAEX) | Skroutz.grΣκληρός2: Western Digital Red 2TB SATA III | Skroutz.grΨύκτρα: Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme | Skroutz.grEδώ είσαι στα 2 χιλιάρικα. Τα 32GB δεν βλέπω πως χρειάζονται, άλλωστε μπορείς να προσθέσεις ανα πασα στιγμή άλλα δεκαέξι, το ίδιο και η κάρτα ήχου μιας και οι ενσωματωμένες στη μητρική είναι παραπάνω από αξιοπρεπείς για playback. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Σεπτέμβριος 5, 2013 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2013 Το watercooling δεν είναι αθόρυβο. Και μιας και δε θα ασχοληθείς ιδιαίτερα με overclocking δε χρειάζεται. Μία καλή αερόψύκτρα είναι σχεδόν αθόρυβη και σε καλύπτει απόλυτα για μη extreme overclocking.32GB μνήμη για τη δουλειά που το χρειάζεσαι το μηχάνημα δεν είναι απαραίτητα. 16GB είναι υπέρ-αρκετά και σε καλύπτουν και για τις μελλοντικές σου ανάγκες.Στον ssd θα βάλεις και τα παιχνίδια.Για την X-FI Titanium HD εύχομαι να έχεις κάποιο καλό σετ ηχείων/ακουστικών γιατί αλλιώς θα πάει χαμένη.Τι σου προτείνω:4770k Asus Z87-Pro Corsair Vengeance Pro 16GB Western Digital Red 2TB SATA III Corsair AX Series AX760 80Plus Platinum samsung 840 evo 250GB X-FI Titanium HDcoolermaster storm trooper Thermalright silver arrow Asus GeForce GTX780 3GB~2046€Εναλλακτικά, άμα βγάλεις την 780 και πας στη φτηνότερη 770 συγκριτικά με την 1η πρόταση:-Asus GeForce GTX780 3GB-Coolermaster storm trooper +Gigabyte GeForce GTX770 2GB WindForce 3X OC+1x Western Digital Red 2TB SATA III +Corsair 800d2025€Άμα για κάποιο ανεξήγητο λόγο επιμένεις στα 32GB RAM συγκριτικά με την 1η πρόταση:-Asus GeForce GTX780 3GB+Gigabyte GeForce GTX770 2GB WindForce 3X OC+ 1x set Corsair Vengeance Pro 16GB (2x8)1952€EDIT: Υπέθεσα ότι την κάρτα ήχου δεν την έχεις αγοράσει ακόμα, και την έχω βάλει στο συνολικό budget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Σεπτέμβριος 5, 2013 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2013 Ωραία και αναλυτική η παραπάνω πρόταση, θα έλεγα όχι στο 800d (τζάμπα χώρος, ακριβό και θα μείνει ανεκμετάλλευτο) και στις vengeance pro λόγω των υψηλών heatsinks (θέμα με την ψύκτρα) αλλά και της τιμής τους. Το κουτί είναι και θέμα γούστου αλλά θα έμενα στην μόνωση και τη σοβαρότητα του 550d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Σεπτέμβριος 5, 2013 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2013 Ωραία και αναλυτική η παραπάνω πρόταση, θα έλεγα όχι στο 800d (τζάμπα χώρος, ακριβό και θα μείνει ανεκμετάλλευτο) και στις vengeance pro λόγω των υψηλών heatsinks (θέμα με την ψύκτρα) αλλά και της τιμής τους. Το κουτί είναι και θέμα γούστου αλλά θα έμενα στην μόνωση και τη σοβαρότητα του 550d. Έχεις δίκιο για τις μνήμες. Έτοιχε και τις παράγγειλα πρόσφατα και μου έχουν μείνει στο μυαλό . Καλύτερα να πας στις Corsair Vengeance LP 1600. Για το 800d, νταξ, είπα να βάλω κάτι extreme μιας και αναφέρει το παλικάρι ότι τα upgrades στο εσωτερικό του case να γίνονται απρόσκοπτα ε και όταν βάζεις 2k budget θες και κάτι το extraordinaire Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kildeth Σεπτέμβριος 12, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2013 Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας.Μετά από αρκετή ερεύνα και σκέψη και ακολουθώντας τις προτάσεις σας, κατέληξα στο παρακάτω setup, το οποίο στοιχίζει γύρω στα 2070 euro.Πείτε μου αν θέλετε την γνώμη σας, πως σας φαίνεται, πριν ξεκινήσω τις αγορές.Corsair Obsidian 800D https://www.skroutz.gr/s/93210/Corsair-Obsidian-800D.htmlCorsair AX Series AX760 80Plus Platinum Corsair AX Series AX760 80Plus Platinum | Skroutz.grAsus Maximus VI Hero https://www.skroutz.gr/s/3459946/Asus-Maximus-VI-Hero.htmlIntel Core i7-4770K Box https://www.skroutz.gr/s/3405133/Intel-Core-i7-4770K-Box.htmlNoctua NH-D14 https://www.skroutz.gr/s/416773/Noctua-NH-D14.htmlGigabyte GeForce GTX770 4GB WindForce 3X OC https://www.skroutz.gr/s/3540598/Gigabyte-GeForce-GTX770-4GB-WindForce-3X-OC.htmlG.Skill RipjawsX 32GB (4x8GB) DDR3-1866MHz Quad Kit https://www.skroutz.gr/s/2294324/G-Skill-RipjawsX-32GB-4x8GB-DDR3-1866MHz-Quad-Kit.htmlSamsung 840 Series Evo 250GB Samsung 840 Series Evo 250GB | Skroutz.grWestern Digital Caviar Black 2TB https://www.skroutz.gr/s/297112/Western-Digital-Caviar-Black-2TB-WD2002FAEX.htmlWestern Digital Caviar Green 2TB SATA III https://www.skroutz.gr/s/2386854/Western-Digital-Caviar-Green-2TB-SATA-III.htmlΕυχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Σεπτέμβριος 12, 2013 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2013 για κουτιά θα σου έλεγα να κοιτάξεις μερικές παρουσιάσεις στα Reviews του TheLab και την αντίστοιχη υποκατηγορία του forum αν δεν έχεις κοιτάξει ήδη. Το μέγεθος του κουτιού καλό θα ήταν να μην είναι τεράστιο αν δεν υπάρχει λόγος imho.η 780 που σου συνέστησαν τα παιδιά είναι καλύτερη από την 770 που διαλέγεις. Να σκεφτείς μήπως να έκοβες τις μνήμες στα 16 τώρα -έτσι κι αλλιώς όποτε θες μπορείς να προσθέσεις τα υπόλοιπα 16 αν κρίνεις ότι χρειάζονται- μιας και η τιμή τους δεν είναι στα χαμηλά τους και να ρίξεις τα χρήματα στην κάρτα γραφικών. Να λάβεις σοβαρά υπόψιν αυτό που λέει ο Trexx για χαμηλό heatsink των μνημών που διαλέγεις, δεν ξέρω αν είναι χαμηλές αυτές που δείχνεις εδώ.Σιγούρεψε ότι η ψύκτρα θα έχει κατάλληλο μηχανισμό για το socket που θα έχει η μητρική σου (1150), θα σου έλεγα να δεις την U14. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Σεπτέμβριος 12, 2013 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2013 -Το 800d, όπως είπα και παραπάνω, δεν κάνει για τη χρήση που θες. Για custom νερά είναι. Μπορεί να το χρυσοπληρώσεις (ενώ έχει ήδη βγει το 900d που επισης δεν σου κάνει) και στο τέλος να έχεις χειρότερο αποτέλεσμα. -Η ποσόστητα των μνημών είναι αδικαιολογητα υπερβολική και επίσης δεν θα χωρέσουν με τη noctua. -Η noctua είναι μεν παλιά και σταθερή αξία αλλά είναι πίσω σε σχέση με αυτή που σου προτεινα.-O green δίσκος που διάλεξες υπολείπεται του red και στην εγγύηση αλλά και στα specs.-Η 770 είναι πολύ πίσω σε σχέση με την 780 που χώρεσα παραπάνω και να ξέρεις ότι η κάρτα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά στο hardware gaming που ζητάς. Αν δεν φτάναν τα λεφτά θα έλεγα, οκ, καλή η 770 αλλά στην περίπτωση σου αρκούν αρκεί να τα διαχειριστείς σωστά. Με τη σύνθεση που έκανες παραπάνω τα διαχειρίζεσαι πολύ λάθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Σεπτέμβριος 12, 2013 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2013 [MENTION=23268]Trexx[/MENTION]: βαριέμαι να κοιτάξω Β. την παρουσίαση του Άρη αλλά αν θυμάμαι η SilverArrow έδινε καλύτερη ψύξη κι η U14 λιγότερο θόρυβο. Πάντως είναι γομαροειδείς κι εγώ τουλάχιστον είχα πρόβλημα με 2 ανεμιστήρες στην τοποθέτηση σε mAtx. Είτε αχρήστευα θέσεις μνήμης είτε τη θέση του PCI-E για την κάρτα είτε έπρεπε να γυρίσω σε άλλη διάταξη την ψύκτρα με τους ανεμιστήρες όχι στο μπρος-πίσω που ήθελα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Σεπτέμβριος 12, 2013 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2013 http://www.thelab.gr/heatsinks-coolers-watercooling-reviews/noctua-nh-u14s-nh-u12s-epistrofi-kai-122165.html?garpg=8#content_start http://www.thelab.gr/heatsinks-coolers-watercooling-reviews/to-asimenio-belos-tis-thermalright-silverarrow-sb-111922.html?garpg=2#content_start Και όμως η Noctua NH-U14S με ένα ανεμιστήρα είναι μόλις 0,1 βαθμούς πιο ζεστή από την SilverArrow SB-E, που είναι εξοπλισμένη με δύο ανεμιστήρες! Αν όμως βάλουμε και δεύτερο ανεμιστήρα στην Noctua τότε τα πράγματα αλλάζουν, η Noctua παίρνει κεφάλι , όντας δροσερότερη κατά 1,8 βαθμούς!! Έκει που πιθανότατα αλλάζει και πάλι η εικόνα είναι στην SilverArrow SB-E Extreme η οποία έχει πιο δυνατούς ανεμιστήρες, και αρκετά υψηλότερο θόρυβο, αλλά η κουβέντα μπορεί να πάει μακρυά, από την στιγμή που μπαίνει η παράμετρος θόρυβος, τότε τα πράγματα είναι μονόδρομος >>> Noctua NH-U14S και μάλιστα με δύο ανεμιστήρες σε χαμηλές στροφές είναι 5,8 dB πιο ήσυχη από ότι με έναν ανεμιστήρα και μόνο 1,7 βαθμούς πιο ζεστή. Άν όμως χρειαστεί μπορεί με επιβάρυνση μόνο 1,6 dB να κρατήσει την θερμοκρασία κατά 1,9 βαθμούς χαμηλότερα! Kαι κερασάκι στην τούρτα... πολύ πιο στενή από την Silver ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Σεπτέμβριος 12, 2013 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2013 Hardcore gaming, budget 2.000€ και GTX770... think twice!Σε παιρνει ανετα για GTX780 με μερικες αλλαγες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Σεπτέμβριος 13, 2013 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2013 Άνοιξε νέο θέμα φίλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.