papi13 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2013 Καλησπέρα. Παραθετω το προβλημα μιας γνωστης μου. εχει ενα λαπτοπ SONY VAIO VGN-AR51J http://www.e-shop.gr...t?id=PER.905601 εδω και 6 χρονια.δν ειχε εμφανισει καποιο σημαντικο προβλημα ολα αυτα τ χρονια ωσπου χτες ξαφνικα αρχιζε να ζεσταινεται και το λαπτοπ κ ο φορτιστης του. καποια στιγμη προτου το κλεισω εσβησε απο μονο του.οταν τ αφησα λιγες ωρες και το ξανανοιξα εμφανιζε γραμμες με χρωματα. σημερα π το πηγα σε τεχνικο δοκιμασε να μπει στ λειτουργικο κ παλι εμφανιζε τις γραμμες.μου πε οτι φταιει η καρτα γραφικων και οτι με ενα ποσο κοντα στ 40 θα την φτιαξει και αυτη μπορει ν κρατησει απο 1 μηνα ή και παραπανω ή ακομη κ χρονο. τι με συμβουλευεται να κανω? δν γνωριζω απ αυτα καθολου. δν ξερω τι βλαβη εχει η καρτα γαρφικων κ αν εχει παθει περαιτερω ζημια πχ η μητρικη του. φτιαχνεται οντως μια καρτα γραφικων?? αν απ την αλλη δν επισκευαζεται αυτη θα μπορουσα να βρω ιδια ή παρομοια καρτα γραφικων που να ναι συμβατη με το λαπτοπ μ?? θα δουλευε στο δικο μου λαπτοπ ?? απ οτι ειδα εχει την Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce 8400M GT 256MB. ελπιζω να βρεθει καποια λυση γτ απ οτι μου ειπανε δν αξιζει να βαλω καινουρια καρτα γραφικων μιας και θα ειναι ακριβη.ισχυει αυτο? και απο περιεργεια ποσο κοστιζει μια συμβατη καρτα γραφικων για το λαπτοπ μου.το λαπτοπ ακομα ανοιγει με τις γραμμες αυτες αλλα δεν το ξανανοιξα για να μην ζοριστει και δν ξανανοιξει. περιμενω τις προτασεις και σκεψεις σας. ευχαριστω εκ των προτερων.
Godaemon Σεπτέμβριος 3, 2013 #2 Σεπτέμβριος 3, 2013 Αν η κάρτα είναι ενσωματωμένη στην μητρική και δεν βγαίνει (το πιο πιθανό) ,τοτε δυστυχώς πας για μητρική όπου λογικά ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ βρεις δεν θα συμφέρει η αλλαγή λόγο κόστους.Αν μπορείς να αλλάξεις καρτα και ειναι αποσπωμενη στο ebay με μια ματια που κοίταξα βρίσκεις πολύ φθηνά την συγκεκριμένη οπότε αξίζει να το φτιάξεις νομίζω.Sent from my GT-N7100
papi13 Σεπτέμβριος 4, 2013 Author #4 Σεπτέμβριος 4, 2013 http://postimg.org/image/n8m2z64fl/http://postimg.org/image/wj9800pr1/ανεβαζω εικονες απ το λαπτοπ με τα χαρακτηριστικα της μητρικης και της καρτας γραφικων αν μπορει να βοηθησει καποιος και μπορω να βρω να την αλλαξω με καινουρια ή μεταχειρισμενηοσον αφορα το "ψησιμο" 'ή "φουρνισμα" της καρτας θα ειναι η τελευταια λυση .....http://postimg.org/image/7l0ymt5r1/ εμφανιζει και αυτο οταν τον ανοιγω
aris22gr Σεπτέμβριος 4, 2013 #5 Σεπτέμβριος 4, 2013 Γενικότερα η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών, έχει ημερομηνία λήξης στην ζωή της.Δεν αξίζει η αντικατάσταση της. Τσάμπα λεφτά.Αλλά μπορεις να δοκιμάσεις φούρνισμα της κάρτας, εφόσον βγαίνει ξεχωριστά.Μπορει να ξαναδουλέψει για πολύ καιρό και να μην έχεις πρόβλημα. Η μπορεί μετά από 2μήνες πάλι να κάνει το ίδιο. Είναι θέμα τύχης.Τώρα να πληρώσεις ανταλλακτικό δεν συμφέρει.Δικιά μου άποψη φυσικά.
papi13 Σεπτέμβριος 5, 2013 Author #6 Σεπτέμβριος 5, 2013 ξερετε μηπως αν ειναι συμβατη καρτα acer ή ποια ειναι συμβατη για να την αλλαξω? και αν βαλω μεγαλυτερη π.χ εγω εχω την 8400Μ αν βρω αλλη θα ειναι ενταξει?Κάρτα Γραφικών Nvidia GeForce 8400M G/GS 256MB DDR2 MXM I για Acer [10374] - €109.00 : Easy Technology eshop, προϊόντα τεχνολογίας. Εξυπηρέτηση και προσιτές τιμές. μηπως ξερετε αν ειναι συμβατη?συμπερασματικα μιας κ δν ξερω να αποσυναρμολογω το λαπτοπ και φουρνισμα απο εμενα δεν μπορει ν γινει.οποτε αυτο π θελω ν ρωτησω ειναι:προς το παρον και για οσο ακομα ανοιγειαν το δουλευω ανα μισαωρο κ το αφηνω να κρυωσει ειναι καλυτερα να το δει τωρα καποιος τεχνικος για να το κανει reflow ή μετα και οταν κλαταρει εντελως και δεν ανοιγει?????υπαρχει κινδυνος να κανει ζημια στ μητρικηκ μετα και να "φτιαχτει" η γραφικων απ τον τεχνικο να εχει χαλασει η μητρικη????τι πιστευετε ειναι καλυτερο? να το δει τωρα ο τεχνικος ή μετα αμα χαλασει εντελως κ δεν ανοιγει.παντως προς το παρον κ για οσο ανοιγει αυτα π εκανα κ πριν μπορω να τα κανω ακομη.ευχαριστω για τις απαντησεις σας
Godaemon Σεπτέμβριος 5, 2013 #7 Σεπτέμβριος 5, 2013 Το λάπτοπ πρέπει να ανοιχτεί, να ελεγχθεί οτι όντως αλλάζει η κάρτα γραφικών και βγαίνει απο την μητρική.Μπορεί επίσης να χρειάζεται και καθάρισμα ανάλογα την χρήση.Όλα τα άλλα που λέμε είναι εικασίες.Πήγαινε σε κάποιον εξειδικευμένο να σου πει τα υπόλοιπα.Sent from my GT-N7100
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.