Jump to content



AMD και AMD ερωτηση ξανα...


MaZzzZ

Recommended Posts

Μαλλον το I7 ναι εινα ψυχολογικο δεν ξερω.

Οποτε προτιμω τον I7 αν και ειναι και 100 ευρω παραπανω.

Οσο αφορα τα 16GB RAM και αυτο ετσι το θελω.

Αν επελεγα 8GB RAM ποιες θα μου προτεινες?

Η Gskill ειναι καλες? Και ποιες η διαφορες με Ares, Sniper, κτλπ? Απλα το ονομα?

Το θεμα με τα MHZ τις RAM ειναι οτι μεχρι πριν κοιτουσα AMD και απο οτι εχω καταλαβει οι AMD παιζουνε διαφορετικο ρολο στα MHZ στις RAM γιατι απο οτι βλεπω ολες οι μητρικηες τον AMD υποστηριζουνε υψηλα MHZ στις RAM.

Παιζει ρολο τελικα στους AMD και ειναι ολοι ετσι?

Και οσους εχω δει να εχουνε AMD κανεις δεν ειναι στα 1600MHZ.

Οσο αφορα το κουτι σκεφτομουνα η Stryker αυτο που εβαλες εσυ η το Trooper.

Απο οσο εχω καταλαβει μονο το χρωμα αλλαζει σε αυτα τα δυο κουτια σωστα?

Εαν ναι θα προτιμουσα το μαυρο δηλαδη το Trooper.

Αλλα ναι ειναι πολλα λεφτα τα 180 ευρω για κουτι.

Κατι αλλο σε καλη μαρκα και τοσο ομορφο και στο ιδιο υλικο και σε πιο καλη τιμη πιο προτεινεις?

Οσο αφορα την μητρικη και τις RAM αφου δεν παιζει τοσο πολυ ρολο τα MHZ και η μητρικη κτλπ, ε οκ διαλεγω αυτα που εβαλες.

Απλα αυτες οι RAM και η μητρικη που ειπα εγω ειναι 20 ευρω και αλλα 20 ευρω παραπανω.

Δεν ειναι πολλα, αλλα οπως λες μαλλον ειναι πεταμενα λεφτα.

Trexx να σε ρωτησω και κατι ακομα, αυτοι οι δυο επεξργαστες που προτεινεις στα ποσα Cache ειναι? Και τι ρολο παιζουνε τα Cache? Σωστα τα λεω Cache δεν λεγονται?

edit

Οποτε μιας και το ξανα βλεπω μιλαμε για 1.650 ευρω.

Το αστειο ειναι οτι ξεκινησα για 1.000 με 1.100 ευρω για το κουτι, εφτασα τα 1.300 και τωρα παμε στα 1.400.

Ποοοο.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 45
  • Created
  • Last Reply
Μαλλον το I7 ναι εινα ψυχολογικο δεν ξερω.

Οποτε προτιμω τον I7 αν και ειναι και 100 ευρω παραπανω. Ok εσύ πληρώνεις.

Οσο αφορα τα 16GB RAM και αυτο ετσι το θελω. Και πάλι οκ και πάλι εσύ πληρώνεις.

Αν επελεγα 8GB RAM ποιες θα μου προτεινες? Αυτές: MEMORY :: G.Skill Ripjaws X 8GB DDR3 Non ECC CL8 1600MHz (F3-12800CL8D-8GBRM) (Kit 2 x 4096) - Visionstudio.gr

Η Gskill ειναι καλες? Και ποιες η διαφορες με Ares, Sniper, κτλπ? Απλα το ονομα? Ναι όλες καλές είναι. Άλλωστε οι μνήμες έχουν εγγύηση εφ όρου ζωής.

Το θεμα με τα MHZ τις RAM ειναι οτι μεχρι πριν κοιτουσα AMD και απο οτι εχω καταλαβει οι AMD παιζουνε διαφορετικο ρολο στα MHZ στις RAM γιατι απο οτι βλεπω ολες οι μητρικηες τον AMD υποστηριζουνε υψηλα MHZ στις RAM. Βοηθάνε λίγο περισσότερου στους AMD FX αλλά και πάλι μη φανταστείς τίποτα σπουδαίο.

Παιζει ρολο τελικα στους AMD και ειναι ολοι ετσι? Ρόλο παίζει στους apu της Amd καθώς οι μνήμες χρησιμοποιούνται από την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών τους.

Και οσους εχω δει να εχουνε AMD κανεις δεν ειναι στα 1600MHZ. Καλά μην βγάζεις συμπέρασμα απο εδώ. Εδώ οι μισοί αγοράζουν επειδή τρέχουν benchmarks έτσι για το γούστο και οι άλλοι μισοί επειδή βλέπουν τους άλλους.

Οσο αφορα το κουτι σκεφτομουνα η Stryker αυτο που εβαλες εσυ η το Trooper. Όχι, δεν είναι ίδια τα κουτιά. Δες τις διαφορές αναλυτικά στο site της coolermaster.

Αλλα ναι ειναι πολλα λεφτα τα 180 ευρω για κουτι. Σχετικό είναι αυτό. Στο μπάτζετ σου είναι ακριβό αλλά όχι υπερβολικό. Άλλωστε το κουτί είναι κάτι που μένει.

Κατι αλλο σε καλη μαρκα και τοσο ομορφο και στο ιδιο υλικο και σε πιο καλη τιμη πιο προτεινεις? Το όμορφο είναι υποκειμενικό. Π.χ εγώ καγκούρικα κουτιά θα ντρεπόμουνα να πάρω, έχω και μια ηλικία. Σου πρότεινα ήδη αυτό http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29597&cat=1⊂=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=3 (υπάρχει και σε μάυρο) που και επιθετική σχεδίαση έχει (δες πολλές φωτο εδώ: [Official] Corsair Vengeance C70 Gaming Case Owner Club) και καλή τιμή και κατά τη γνώμη μου είναι από τα καλύτερα midi tower που κυκλοφορούνε. Αν ρίξεις κι άλλο το κοστος δες αυτό: CASE :: Corsair Carbide 300R Midi Tower no PSU Black - Visionstudio.gr που είναι σταθερή αξία και αν θες και καγκουρια και με χαμηλό κόστος δες αυτό: CASE :: Zalman Z11 Plus Midi Tower no PSU Black - Visionstudio.gr

Trexx να σε ρωτησω και κατι ακομα, αυτοι οι δυο επεξργαστες που προτεινεις στα ποσα Cache ειναι? Και τι ρολο παιζουνε τα Cache? Σωστα τα λεω Cache δεν λεγονται? Ο i5 έχει 6ΜΒ cache και ο i7 8ΜΒ. Στην πραγματικότητα δεν θα σου κάνει διαφορά η cache. Ξαναθυμίζω (όπως και με τους πυρήνες) ότι η ποσότητα της cache είναι συγκρίσιμο μέγεθος μόνο σε ίδια αρχιτεκτονικής επεξεργαστές.

Ίσως παραξενεύεσαι από τις συνεχείς απαντήσεις στο στυλ "δεν θα σου κάνει διαφορά το ένα ή το άλλο" αλλά είναι αλήθεια. Αυτό συμβαίνει γιατί ουσιαστικά έχουμε φτάσει στο peak των επιδόσεων και πλέον τα περισσότερα εξαρτήματα είναι παραπάνω από αρκετά σχεδόν για όλες τις δουλειές. Δλδ το hardware έχει ξεφύγει και περιμένει το software να το ακολουθήσει. Για το τι είναι η cache τώρα διάβασε παρακάτω:

Τί είναι η cache μνήμη

Κατά πρώτον, γιατί η cache είναι τόσο σημαντική. Όταν το έτος 1998 η Intel αποφάσισε να κυκλοφορήσει τον επεξεργαστή Celeron για πρώτη φορά, ως μια φθηνή εναλλακτική λύση έναντι του νεότευκτου και πανάκριβου, τότε, Pentium 2, η τότε τρέχουσα τεχνολογία κατασκευής chip δεν είχε βέβαια τις σημερινές δυνατότητες. Έτσι, λοιπόν, οι ιθύνοντες της εταιρείας στάθμισαν οικονομοτεχνικά το θέμα, και αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν τον επεξεργαστή στα 266 και 300MHz, και μάλιστα, χωρίς μνήμη cache δευτέρου επιπέδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εμπορική αποτυχία αυτών των δύο εκδόσεων, εξ αιτίας του γεγονότος, ότι οι επεξεργαστές παρουσίαζαν επιδόσεις σαφώς υποδεέστερες, σε σχέση με τους επεξεργαστές του ανταγωνισμού, (Cyrix και AMD). Αυτό ανάγκασε την Intel να σπεύσει να αντικαταστήσει αυτά τα δύο μοντέλα με νεώτερες εκδόσεις, που ήταν εξοπλισμένες με cache 2ου επιπέδου μεγέθους 128KiB, κάτι που αποκατέστησε το μειονέκτημα της ταχύτητας, προς όφελος των πωλήσεων, βεβαίως.

Το παραπάνω περιστατικό είναι μάλλον καταδεικτικό της σημασίας που έχει η μνήμη cache στην ταχύτητα ενός σύγχρονου επεξεργαστή. Η μνήμη cache - επί το ελληνικότερον, λανθάνουσα μνήμη, είναι ένας χώρος προσωρινής μνήμης που παρεμβάλλεται μεταξύ του επεξεργαστή και της κύριας μνήμης RAM, με σκοπό την αύξηση της ταχύτητας της επικοινωνίας του πρώτου με τη δεύτερη. Ονομάζεται λανθάνουσα, διότι η παρουσία και η λειτουργία της δεν είναι αντιληπτή από το χρήστη του υπολογιστή, (user transparent). Αυτή η αύξηση της ταχύτητας επικοινωνίας οφείλεται στο γεγονός, ότι η λανθάνουσα μνήμη είναι κατά πολύ ταχύτερη από τη RAM, δηλαδή παρουσιάζει πολύ μικρότερο χρόνο απόκρισης, όντας στατική μνήμη, σε αντιδιαστολή με τη RAM που είναι δυναμική. Η αρχιτεκτονική της στατικής μνήμης χονδρικά χρειάζεται εξαπλάσιο πλήθος τρανζίστορ, σε σχέση με τη δυναμική μνήμη, κάτι που συνεπάγεται αυξημένες ανάγκες χώρου, ενέργειας και ψύξης, καθώς πολλαπλασιάζονται τα εκλυόμενα θερμικά φορτία.

Βέβαια, η υψηλή ταχύτητα της στατικής μνήμης δεν επαρκεί, ώστε η χρήση της να γενικευθεί στην υλοποίηση της RAM, αφού το κόστος της είναι απαγορευτικά υψηλό, επί του παρόντος. Έτσι, η τρέχουσα κατάσταση, που μάλλον θα διατηρηθεί για αρκετά χρόνια ακόμα, συνοψίζεται στη χρήση της δυναμικής μνήμης για την υλοποίηση RAM, με τη στατική μνήμη να χρησιμοποιείται για την κατασκευή λανθάνουσας μνήμης. Όσον αφορά το θέμα του όγκου, η λανθάνουσα μνήμη είναι πλέον ενσωματωμέ-νη στη συσκευασία του επεξεργαστή, κάτι που επετράπη με την αύξηση της κλίμακας ολοκλήρωσης. Το ίδιο ισχύει και για τους επεξεργαστές διπλού πυρήνα, όπου καθένας από τους πυρήνες, δηλαδή καθένας από τους δύο επεξεργαστές που υπάρχουν μέσα στη συσκευασία, διαθέτει δική του λανθάνουσα μνήμη, χωριστά από τον ομόσταυλό του.

Ο ρόλος της λανθάνουσας μνήμης

Η ουσία της λειτουργίας της cache βασίζεται στην απλούστατη –στα λόγια- ρήση, που λέει στον επεξεργαστή, «κοίτα να δεις, αφού εγώ είμαι πιο γρήγορη μνήμη από τη RAM, σου έχω διαθέσιμα σε πρώτη ζήτηση αυτά που είναι πιθανόν να χρειαστείς, ώστε να μην καθυστερείς περιμένοντάς τα να έλθουν από τη RAM». Βέβαια, η cache είναι κατά πολύ μικρότερη από τη RAM, κάτι που αναπαρίσταται και στην παρακάτω εικόνα.

cache1-18.gif

Για λόγους απλοποίησης και παραστατικότητας, στην εικόνα αυτή, η cache φαίνεται να έχει τη μισή χωρητικότητα από τη RAM, ενώ στην πραγματικότητα ο συσχετισμός μεγέθους είναι πολύ διαφορετικός. Για παράδειγμα, ένας μονοπύρηνος Pentium M με cache δευτέρου επιπέδου 2MiB, συνήθως λειτουργεί με 512 έως 2048MiB RAM. Ας δούμε, όμως, τι συμβαίνει στην εικόνα. Στην εικόνα αυτή, η ροή δεδομένων αναπαρίσταται με τα γκρίζα τόξα. Έτσι, τα δεδομένα ρέουν μεταξύ RAM και cache με αργό ρυθμό, αφού η RAM είναι αργή μνήμη, ενώ μεταξύ cache και επεξεργαστή τα δεδομένα ρέουν με σαφώς υψηλότερο ρυθμό, αφού τόσον η cache, όσο και ο επεξεργαστής, είναι ηλεκτρονικά κυκλώματα πολύ υψηλότερης ταχύτητας, σε σχέση με τη RAM. Ό,τι δεδομένο χρειαστεί να έλθει από τη RAM στον επεξεργαστή, (ανάγνωση), αλλά και όλα τα δεδομένα που ρέουν από τον επεξεργαστή στη RAM, (εγγραφή), περνούν από το ενδιάμεσο στάδιο της αποθήκευσής τους στην cache.

Κάθε θέση αποθήκευσης της μνήμης RAM χαρακτηρίζεται από δύο πράγματα, τη διεύθυνσή της, και το περιεχόμενό της. Έτσι, η θέση R0001 περιέχει το δεδομένο d1, η θέση R0002 το d2, κ.ο.κ. Αντίστοιχη οργάνωση έχει και η cache, με τη διαφορά, ότι για κάθε θέση αποθήκευσης είναι γνωστή και η διεύθυνση RAM, στην οποία περιέχεται το αντίστοιχο δεδομένο (ή εντολή). Για παράδειγμα, βλέπουμε ότι το δεδομένο d6 περιέχεται στη διεύθυνση cache C0001, ενώ η cache «ξέρει» ότι αυτό το δεδομένο είναι αποθηκευμένο στη διεύθυνση R0006 της RAM, αφού αυτό είναι «μαρκαρισμένο» με τη σχετική «ετικέτα».

Όταν, λοιπόν, ο επεξεργαστής ζητεί να διαβάσει κάποιο δεδομένο από τη RAM, πρώτα θα το αναζητήσει στην cache. Εάν το βρει ήδη διαθέσιμο στην cache, φυσικά, θα το αναγνώσει από εκεί, ώστε να εξοικονομήσει χρόνο, δεδομένου ότι η cache είναι ασύγκριτα ταχύτερη. Τότε λέμε ότι ο επεξεργαστής πραγματοποίησε cache hit, (λανθάνουσα ευστοχία), δηλαδή, ότι πέτυχε να χρησιμοποιήσει την cache, χωρίς να καταφύγει σε χρήση της RAM, γεγονός που συνεπάγεται μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου, προς όφελος της ταχύτητας. Εάν, πάλι, δεν βρει στην cache το δεδομένο που ζητεί, τότε ο επεξεργαστής αναγκαστικά θα το αντλήσει, πρώτα από τη RAM στην cache, κάτι που συνεπάγεται την ανάλογη χρονοτριβή, και μετά από την cache θα το φέρει μέσα του, στον καταχωρητή δεδομένων. Σ’ αυτήν την περίπτωση λέμε ότι ο επεξεργαστής πραγματοποίησε cache miss, (λανθάνουσα αστοχία).

Η παραπάνω εικόνα αναπαριστά μια κατάσταση ήδη διαμορφωμένη, υπό την έννοιαν ότι η cache είναι ήδη γεμάτη με δεδομένα που μόλις πρόσφατα χρησιμοποιήθηκαν. Βέβαια, κατά την έναρξη της διαδικασίας, χοντρικά, κατά την έναρξη της φόρτωσης του λειτουργικού συστήματος, η cache θα είναι προφανώς αδειανή, καθώς δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η εκτέλεση κανενός προγράμματος. Έτσι, το πρώτο δεδομένο που θα ζητήσει ο επεξεργαστής δεν θα το βρει φυσικά στην cache, οπότε θα το αντλήσει από τη RAM, πραγματοποιώντας έτσι ένα cache miss. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο επεξεργαστής δεν θα αντλήσει αυτό το δεδομένο κατ’ ευθείαν από τη RAM προς τον καταχωρητή δεδομένων, αλλά θα το φέρει και θα το εγγράψει πρώτα στην cache, και στη συνέχεια από εκεί θα το διαβάσει και θα το φέρει στον καταχωρητή δεδομένων. Όμως, ο επεξεργαστής δεν θα φέρει μόνον αυτό το δεδομένο, για να το εγγράψει στην cache, αλλά και πολλά από τα γειτονικά σε αυτό δεδομένα. Δηλαδή, θα φέρει ολόκληρο μπλοκ δεδομένων, διότι, με βάση την Αρχή της Εντοπιότητας Αναφοράς, (the Locality of Reference Principle), το επόμενο δεδομένο που θα χρειαστεί θα βρίσκεται πιθανότατα κάπου πολύ κοντά στο παρόν δεδομένο. Η Αρχή της Εντοπιότητας Αναφοράς μπορεί να αναλυθεί σε δύο κλάδους.

  • Temporal locality, εντοπιότητα χρόνου, κατά την οποίαν ένα δεδομένο που ζητήθηκε και προσπελάσθηκε, είναι πάρα πολύ πιθανό να ζητηθεί ξανά, και σύντομα.
  • Spatial locality, εντοπιότητα χώρου, κατά την οποίαν το επόμενο δεδομένο που θα χρειαστεί ο επεξεργαστής εντοπίζεται κάπου εκεί κοντά σε αυτό που χρειάζεται τώρα, έχοντας την ίδια εντοπιότητα.

Το μπλοκ δεδομένων είναι γνωστό ως cache block, ή cache line. Η Αρχή της Εντοπιότητας Αναφοράς επιτάσσει ότι, ακόμη κι αν το πρόγραμμα που θα εκτελεσθεί είναι τεράστιο, περιέχοντας δεκάδες χιλιάδων εντολών, μέσα σε ένα σχετικά μικρό παράθυρο χρόνου, μόνο λίγες από τις εντολές του προγράμματος θα εκτελεσθούν.

Ας δούμε ένα πολύ απλοποιημένο παράδειγμα. Ας πούμε ότι έχετε φορτώσει το Adobe Photoshop και θέλετε να ζωγραφίσετε κάτι, μέσα σε ένα χώρο διαστάσεων 1280 x 1024 pixels, πράγμα που σημαίνει ότι ο καμβάς σας αποτελείται από 1280x1024=1.310.720 pixels. Εάν χρησιμοποιήσετε το bucket tool, (το «μπουγέλο»), για να γεμίσετε αυτόν το χώρο με κόκκινο χρώμα, τότε η εφαρμογή θα πρέπει να πάρει όλα τα pixels του καμβά σας, ένα προς ένα, και να τα χρωματίσει με το χρώμα που καθορίσατε. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με τις παρακάτω εντολές:

1. Πάρε το pixel No1 και χρωμάτισέ το κόκκινο

2. Πάρε το pixel No2 και χρωμάτισέ το κόκκινο

3. Πάρε το pixel No3 και χρωμάτισέ το κόκκινο

4. κ.ο.κ., μέχρι να γίνει αυτή η δουλειά και στο pixel No 1310720

Βέβαια, κάτι τέτοιο θα ήταν εξόχως ασύμφορο και αντιπαραγωγικό, καθώς ο προγραμματιστής θα έπρεπε να γράψει μια εντολή για κάθε pixel, δηλαδή συνολικά 1.310.720 εντολές. Ακόμη χειρότερα, αυτός ο τρόπος είναι μάλλον αδύνατος, καθώς ο προγραμματιστής δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, από πόσα pixel αποτελείται η εικόνα που θέλει να επεξεργασθεί ο χρήστης του προγράμματος (και άρα πόσες εντολές να γράψει), αφού, βεβαίως, δεν εξυπακούεται ότι όλες οι εικόνες που θέλει να επεξεργασθεί θα έχουν τις ίδιες διαστάσεις. Η λύση σ’ αυτό το πρόβλημα έχει κατά βάση δύο άξονες: την παραμετροποίηση του κώδικα, ώστε αυτός να είναι εφαρμόσιμος για όλες τις εικόνες, όλων των διαστάσεων, ή για τμήμα εικόνας οποιουδήποτε μεγέθους, που δυνητικά θα θελήσει να επεξεργασθεί ο χρήστης του προγράμματος, και τη συγγραφή του κώδικα με έναν βρόχο επανάληψης, ο οποίος θα μπορούσε να είναι της παρακάτω μορφής:

  • Τοποθέτησε στη μεταβλητή Α το πλήθος των pixel του επιλεγμένου τμήματος της εικόνας του προσκηνίου
  • Τοποθέτησε στη μεταβλητή Β το χρώμα που καθόρισε ο χρήστης
  • Για κάθε Νούμερο από το 1 έως το A
  • Βάψε το τρέχον pixel στο τρέχον Νούμερο με το χρώμα Β.

Με αυτόν τον τρόπο, με μια και μόνη εντολή, την εντολή «Βάψε…», θα γίνει η εργασία βαφής εκατοντάδων χιλιάδων pixels, απλώς, επαναλαμβάνοντας αυτήν την εντολή. Εάν, λοιπόν, ο επεξεργαστής φορτώσει ολόκληρο αυτό το μπλοκ εντολών στην cache, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας βαφής θα έχει διαθέσιμη στην cache αυτήν την εντολή και θα τη διαβάζει από εκεί, εξοικονομώντας πάρα πολύ χρόνο, κάτι που συνεπάγεται θεαματική αύξηση των επιδόσεων ταχύτητας. Το αντίστοιχο θα συμβεί κατά την εφαρμογή άλλης γραμματοσειράς σε ένα κείμενο 100 σελίδων, καθώς αυτή η διαδικασία θα εφαρμοσθεί σε όλους τους χαρακτήρες του κειμένου, έναν προς ένα.

Γενικά, οι βρόχοι επανάληψης είναι κάτι, όχι απλώς κοινότυπο, αλλά αυτονόητο, σε κάθε πρόγραμμα που τρέχει ένας σύγχρονος υπολογιστής, και σ’ αυτούς (κυρίως) βασίζεται η Αρχή της Εντοπιότητας Αναφοράς.

Έτσι, λοιπόν, φέρνοντας ο επεξεργαστής ολόκληρο το μπλοκ, το οποίο περιέχει το δεδομένο που χρειάζεται, αλλά και όλα τα γειτονικά προς αυτό δεδομένα, και εγγράφοντας αυτό το μπλοκ στην cache, αυξάνεται κατά πολύ η πιθανότητα να λειτουργήσει πιο γρήγορα, καθώς το επόμενο δεδομένο που θα χρειαστεί, πιθανότατα θα βρίσκεται μέσα σ’ αυτό το μπλοκ, οπότε θα το διαβάσει από την cache, (πραγματοποιώντας cache hit), και όχι με εκ νέου προσπέλαση της πολύ πιο αργής RAM, αυξάνοντας έτσι την ταχύτητα επεξεργασίας.

Πηγή:

AMD vs. Intel και ο Νόμος του Amdhal

Οποτε μιας και το ξανα βλεπω μιλαμε για 1.650 ευρω.

Το αστειο ειναι οτι ξεκινησα για 1.000 με 1.100 ευρω για το κουτι, εφτασα τα 1.300 και τωρα παμε στα 1.400.

Ποοοο.

Eδώ μέσα τουλάχιστον η πρώτη σύνθεση που έκανες ήταν στα 1600 ευρώ (1300+ το κουτί), δεν μίλησες για 1000-1100. Κατά τα άλλα και συμπάθαμε αλλά δεν βρίσκω λόγο να γκρινιάζεις καθώς εν γνώση σου ανεβάζεις άσκοπα το μπάτζετ με τον i7 και τα 16gb μνήμη.

Θες κουτί με 1000 ευρώ? Δες το παρακάτω. Ίδιες επιδόσεις θα έχεις στα games:

1000e_zps17e9e739.jpg~original

Link to comment
Share on other sites

CL8 ειναι αυτες κιολας.

Αυτα τα απο πανω που εχουνε ειναι καλα καλα για να τραβαει την ζεστη?

Για τις RAM λεω.

8GB η 16GB? Τι προτεινεις?

Υπερβολικο ειναι το 16GB η θα μου χρειαστει?

Γιατι καπου διαβασα πως και με 6GB εισαι οκ, γιατι αμα τρεξεις τα Windows ενα προγραμα και ενα παιχνιδι πχ δεν θα ξεπερασεις με τιποτα τα 6GB, αληθευει?

Τα κοιτουσα εχθες τα κουτια αυτα τα δυο και μου φανηκαν ακριβως ολο ιδια.

Μονο το χρωμα εβλεπα διαφορετικο, εβλεπα βιντεακια για αυτα τα κουτια.

Το Stryker βγαινει και σε μαυρο? Καλο το ασπρο αλλα το μπλε μεσα που εχουνε οι ανεμιστηρες δεν μαρεσει λολ.

Οσο αφορα τα κουτια, το Corsair δεν ξερω αλλα δεν μαρεσει σχεδον καθολου, σαν βαλιτσα μου θυμιζει η σαν κατι παλιο, και για το αλλο Corsair το ιδιο.

Οσο για το Zalman ε οκ καλο αλλα δεν τρελαθηκα κιολας.

Μαλλον απο οτι καταλαβα τα καγκουρικα μαρεσουνε λολ.

1.600 ευρω μαζι με την οθονη, 1.300 ευρω μονο ο πυργος, αυτο ειπα.

Αλλα τωρα φτανουμε στα 1.650 με 1.700 ευρω.

Αντε οκ για τις RAM το σκεφτομαι, αλλα για τον επεξεργαστη δεν ξερω, δεν θα εχει τοσο μεγαλη διαφορα λες? Δεν θα το μετανιωσω αν παρω τον I5?

Παντως ο I5 που λες πανω στην πρωτη συνθεση ειναι καλυτερος απο τον AMD 8350 αυτο ειναι σιγουρο?

Link to comment
Share on other sites

CL8 ειναι αυτες κιολας.

Αυτα τα απο πανω που εχουνε ειναι καλα καλα για να τραβαει την ζεστη?

Για τις RAM λεω. Δεν είναι κακό που υπάρχουν αλλά περισσότερο διακοσμητικά είναι. Οι ddr3 μνήμες δεν ζεσταίνονται λειτουργούν με χαμηλή τάση.

8GB η 16GB? Τι προτεινεις?

Υπερβολικο ειναι το 16GB η θα μου χρειαστει?

Γιατι καπου διαβασα πως και με 6GB εισαι οκ, γιατι αμα τρεξεις τα Windows ενα προγραμα και ενα παιχνιδι πχ δεν θα ξεπερασεις με τιποτα τα 6GB, αληθευει? Αληθεύει. Όσα θέλεις βάλε ανάλογα με την τσέπη σου. Αυτό που σου λέω εγώ είναι ότι τα 8GB είναι υπεραρκετά.

Μαλλον απο οτι καταλαβα τα καγκουρικα μαρεσουνε λολ. Κι εγώ αυτό κατάλαβα :)

1.600 ευρω μαζι με την οθονη, 1.300 ευρω μονο ο πυργος, αυτο ειπα. 1250 βγαίνει ο πυργος με τον i5, 1350 με τον i7. Μέσα στο μπάτζετ είσαι. Μετά μίλησες για 1000 και σου έβγαλα και με 1000.

Αντε οκ για τις RAM το σκεφτομαι, αλλα για τον επεξεργαστη δεν ξερω, δεν θα εχει τοσο μεγαλη διαφορα λες? Δεν θα το μετανιωσω αν παρω τον I5? Όχι, ούτε διαφορά θα έχει και ούτε θα το μετανιώσεις.

Παντως ο I5 που λες πανω στην πρωτη συνθεση ειναι καλυτερος απο τον AMD 8350 αυτο ειναι σιγουρο? Προφανώς, έχω γράψει αναλυτικότερα στα πρώτα ποστ.

Ρίξε μια ματιά και σ αυτό που είναι σε στυλ κύβου: http://www.thelab.gr/cases-reviews/corsair-carbide-air-540-o-kyvos-errifthi-124439.html

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαινω οτι εχεις κολλησει στους i7 και στα 16GB RAM... Δεν το λεω ειρωνικα... Απλα ωρες ωρες κολλαει σε κατι το μυαλο μας και δε λεει να ξεκολλησει... Το κολλημα αυτο θα σου κοστισει αρκετα χρηματα ομως και ειναι κριμα...

Για παιχνιδια ΔΕΝ χρειαζεσαι κατι παραπανω απο εναν i5 και 8GB RAM!!!

Ακομα και ο πιο μικρος i5 ειναι υπεραρκετος για να παιζεις τα παιχνιδια σου!

Ασε τις cache και τα timings και τα latency... Μονο "πονοκεφαλο" φερνουν...

i5 4670/H87 ή i5 4670K/Z87. Ριξε πανω και μια βαρβατη καρτα γραφικων και απολαυσε τα παιχνιδια που γουσταρεις!!!

Link to comment
Share on other sites

Απφφφ...

Τεσπα οκ.

Θα δω τι με συμφαιρει και τι θα γινει και θα αποφασισω.

edit

Και ευχαριστω για την βοηθεια τις γνωμες και ολα.

Οτι νεα εχω, και το τι θα κανω, η αν εχω αλλες ερωτησεις θα τις κανω εδω.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.