Jump to content

UPS στο σαλόνι ?

Alkis27

Recommended Posts

Δεν το έθεσα σωστά μάλλον.

Τα εν λόγο ups του Πλαισίου «τρώνε» τις μπαταρίες πολύ γρήγορα από όσο έχω δεί από διάφορες αναφορές χρηστών.

Δεν ξέρω το λόγο αλλά σε δικό μου 1500άρι «στέγνωσαν» λίγο πριν την λήξη της εγγύησης.

Ευτυχώς μου τις άλλαξαν και ΔΕΝ με χρέωσαν, ήταν και 4 τρομάρα τους.

Μετά από 2 περίπου χρόνια, πρόπερσι το καλοκαίρι με τις απανωτές διακοπές της ΔΕΗ τα έφτυσαν και οι 2ρες.

Μου χαλασε η μία μπαταρία μετα απο 2 χρονια και 1 μηνα που το αγόρασα. Αυτο ηταν το 2ο σετ, μιας και απο την αγορα το πηγα πισω τη 2η μερα γιατι ηταν ψοφιο το 1ο σετ.

Αντε και δίνω τα € 40 και τις παίρνω μόνος μου από το μαγαζί να μη χρεωθώ τα μεταφορικά. Το θέμα είναι πώς τις εγκαθιστώ...

Στο ιδιο UPS εβαλα αυτές CSB UPS Lead acid HR 12V 34W(9Ah) x 2 9Αh

Ξεβιδώνεις τις βιδες απο κατω, βγαζεις το καλυμμα. Απο τη μερια της προσοψης και απο πανω εχει κατι βιδες, ξεβιδώνεις και απομακρυνεις το μαυρο πλαστικο με την οθόνη. Προσεχε την καλωδιοταινια.

Σε αυτο το σημείο στραβωσα ενα ορθιο σιδερο (ισως και πλακετα δε θυμάμαι) και αφαιρεσα τις μπαταριες από μπροστά. Το "σιδερο" επανεχεται μετά στη θεση του, στηριζεται με βιδες.

Εχει 2 καταστηματα Παιανια και κεντρο, εγω πηγα Παιανια, ειναι κοντα μου.

Μπορεις να πας κεντρο με μετρό, και να παρεις μονο τις μπαταρίες, ειναι πολύ πιο ελαφριες απο ολο το UPS.

Να μετρησεις τις παλιες οταν τις βγάλεις. Προσοχη στην πολικοτητα, βγαλε φωτό.

Α! εχω βαλει και μπαμπακι στην παπαριά που σφυράει για να μην ακουγεται.

Δεν ξέρω αν είναι οι μπαταρίες ή ο τρόπος που κάνει την φόρτιση το UPS των turbo-x. Στο γραφείο όλα τα UPS απο το ΠΛΑΙΣΙΟ άρχισαν να πέφτουν σαν τις μύγες το ένα μίσο από το άλλο με χρονολογική σειρά και πρόβλημα μπαταριών.

Γενικά η φθηνότερη λύση είναι η αλλαγή μπαταριών. Από τη στιγμή που έχεις ίδια volts και είσαι κοντα στις Ah των παλιών μπαταριών είσαι ΟΚ.

Απο το Δησιο μου ειπαν πως οι CSB κρατανε 5 χρονια. Ας κρατήσουν και 4.

Επισης μου ειπαν οτι δεν πρεπει να αδειαζουν οι μπαταρίες (ιδια συμπεριφορα με των αυτοκινητων). Σε περιπτωση διακοπης, αποθηκευση και αμεσο τερματισμο.

Ένα άλλο 1500ρι που εχω με 4 μπαταρίες πεθανε εντελώς στα 3 χρονια μαζι με ενα τροφοδοτικό που κάηκε. Τελικα ήθελε μονο μπαταρίες. Ετσι και αλλιως ήταν πεσμένες. Αυτο αναγκαστικα φτιαχτηκε στο Πλαισιο γιατι δεν ηξερα τι ζημια ειχε.

Οι CSB αντέχουν τουλάχιστον 3 χρόνια. Με καλή χρήση μπορεί όντως να βγάλουν και 4-5ετία. Νομίζω γενικά το πρόβλημα έχει να κάνει με την απώλεια νερού από τις μπαταρίες με την πάροδο του χρόνου. Για 5ετία πιο ακριβή αλλά πιο αξιόπιστη λύση είναι για μένα οι Yuasa αλλά δεν τις φέρνουν πολλοί Ελλάδα και είναι και σχετικά πιο τσιμπημένες από τις CSB που είναι generic μπαταρίες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.