Jump to content

Μνήμες DDR3 16GB

Franky_stein

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ από ένα νέο μέλος σχετικά έμπειρο στα θέματα PC.

Για αρχή, θα ήθελα τις γνώμες σας για αυτό που λέει η επικεφαλίδα με τα φίλτρα που έβαλα στο Skroutz. http://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46389_46400_46403_46405/16GB-1500-2120-MHz-Desktop-2-modules.html?keyphrase=ddr3&price_max=150.0&price_min=100.001

H Μ/Β είναι αυτή http://www.gigabyte.com.gr/products/pag ... ud4hrev_10 και η CPU Intel i7 3770K

Δεν θα γίνει O/C στις μνήμες.

Υπάρχουν τόσες επιλογές που κάπου χάθηκα.

Αξίζει επίσης η αγορά μνημών με συχνότητα πάνω από 1600 αυτή τη στιγμή; ή είναι κάτι σαν επένδυση για μελλοντικά;.

Αξίζει επίσης η αγορά μνημών με συχνότητα πάνω από 1600 αυτή τη στιγμή; ή είναι κάτι σαν επένδυση για μελλοντικά;.

Όχι δεν αξίζει. Πρακτικά δε θα δεις καμία διαφορά (παρά μόνο αν bench-άρεις). Πάρε τις φθηνότερες που θα βρεις με lifetime εγγύηση. Ούτε και σαν μελλοντική επένδυση μπορείς να της δεις, μια που οι DDR4 θα αντικαταστήσουν τις DDR3 στην επόμενη γενιά.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Θα υπάρξει πρόβλημα αν σε υφιστάμενες μνήμες 2Χ4 GB προστεθούν 2 Χ 8 ίδιας εταιρίας , χρονισμού (1600) και timing (9-9-9-24) , έτσι ώστε το συνολικό ποσό μνήμης να είναι 24 GB ;

Αν τοποθετηθούν σωστά τα 2 ξεχωριστά ζευγάρια όχι δεν θα χαθεί. Για αυτό έχουν και 2 διαφορετικά χρώματα οι υποδοχές της μνήμης πάνω σε μητρική συνήθως.

Παιδια να ρωτησω και εγω για να μην ανοιγω αλλο θεμα,

τι διαφορες εχουν οι μνημες triple channel σε σχεση με τις dual ??

αυτη τη στιγμη εχω 6 Gb σε triple channel.θελω να βαλω 16 να ειμαι πιο ανετα. να βαλω tripl e or dual?

Μιας και το παλιο μου πισι εχει rex2 , ειχα κι εγω αρχικα 3χ2γιγα

Μετα πηγα στα 6χ4 γιγα , αλλα διαφορα να σου πω την αληθεια δεν ειδα.

Αν φωτοσοπαρεις με τεραστια αρχεια βεβαια αλλαζει το πραγμα.

Μιας και το παλιο μου πισι εχει rex2 , ειχα κι εγω αρχικα 3χ2γιγα

Μετα πηγα στα 6χ4 γιγα , αλλα διαφορα να σου πω την αληθεια δεν ειδα.

Αν φωτοσοπαρεις με τεραστια αρχεια βεβαια αλλαζει το πραγμα.

κοιτα η αληθεια ειναι οτι πιο πολυ για gaming το θελω και κανα προγραμμα 3D σχεδιο

λες να μην δω ουτε εγω διαφορα?

Εγώ είμαι με 16 και απενεργοποιημένο το pagefile και γενικά είμαι ευχαριστημένος από το λειτουργικό. Με pagefile καθε 3 και λίγο έγραφε άχρηστα data το λειτουργικό στο δίσκο. Επίσης κάνει και καλύτερο caching κατά τις αντιγραφές μεγάλων αρχείων.

Εγω παλι οταν απενεργοποιησα εντελως το page file , τουλαχιστον για τα games που επαιζα μου κρασαραν.

Τωρα αυτο που λες οτι κανει καλυτερο το caching , πως ακριβως το μετρησες δε ξερω.

Δλδ εκανες αντιγραφη του ιδιου μεγαλου αρχειου με 8 και μετα με 16 γιγα μνημης και σου περασε το αρχειο πιο γρηγορα? πιο ομαλα?

Κι εγω στο main pc απο 8 στα 16 πηγα , και ειδα την ιδια διαφορα που ειχα δει απ τα 6 στα 24. Καμια δλδ.

Αλλα εγω το pc το εχω σαν κονσολα - media center. Αλλος που κανει αλλη χρηση ισως δει διαφορα.

Κι εμένα dual λεει η μητρική, μπορώ όμως να βάλω 2 low profile (γιατί έχω μεγάλη ψύκτρα) και 2 HyperX ;

Εννοείς 2 Χ 4 Corsair και 2 Χ 4 Kingston ? Αν ναι σύμφωνα με τα παιδιά παραπάνω μπορείς, φτάνει υποθέτω να είναι στα ίδια MHz χρονισμένες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.