Jump to content

Προβλήματα με μεταφορικές εταιρείες

ΣτοΠαραΠεντε

Recommended Posts

Να ρωτήσω κάτι άλλο; Από τη στιγμή που στο ιστορικό της παραγγελίας μου γράφει ότι πέρασε από το τελωνείο σημαίνει ότι θα χρεωθώ από τη FEDEX τον εκτελωνισμό ή ότι πέρασε το δέμα χωρίς να χρεωθώ κάτι, επειδή είναι μεταχειρισμένο προϊόν; Είναι τραγελαφικό ότι τα ταχυδρομεία (EMS, USPS) δεν περνάνε καν από το τελωνείο, ενώ οι ιδιωτικές ταχυμεταφορικές το κάνουν για να παίρνουν ποσοστά. Απορώ πώς με τόσα παράπονα στο διαδίκτυο δεν τους έχει κυνηγήσει το ΣΔΟΕ. Πάντως έτσι και δω τίποτα 150άρια χρεώσεις, έστω και τα 67 ευρώ πλην ΦΠΑ, θα το φτάσω στο Συνήγορο του Πολίτη και την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτών. Αφενός με χρέωσαν χωρίς να πάρουν την άδειά μου για όποια ενέργεια έκαναν κα αφετέρου έχουν υπερβολικά υψηλές χρεώσεις.

Ποιός σου είπε ότι τα EMS/USPS ΔΕΝ περνάνε από τελωνείο ?

Το άλλο, το επειδή κάνει παράπονα ο κόσμος στο διαδύκτιο για κάτι το οποίο είναι απολύτως νόμιμο, να πάει να τους κάνει ντα το ΣΔΟΕ ? Σύμφωνα με ποιά παράβαση ?

Τι άλλο θα ακούσουμε.

Μήπως σύμφωνα με τη λογική ότι κάτι παίζει και πληρώνονται ΚΑΙ αυτοί για τον εκτελωνισμό; Και με ποιο σκεπτικό οι τελωνειακοί υπάλληλοι πληρώνονται και για τις υπηρεσίες που παρέχουν τη στιγμή που αμείβονται από το κράτος με μισθό;

Αν όντως ισχύει ότι, σε περίπτωση που αρνηθώ την παραάβή λόγω υψηλών δασμών κτλ, το δέμα επιστρέφει στον αποστολέα μετά από ένα μήνα, με επιβάρυνση του ιδίου όχι μόνο για το κόστος μεταφοράς αλλά και για τα έξοδα εκτελωνισμού, τότε ο πωλητής σίγουρα θα το σκεφτεί και μάλλον θα μού επιστρέψει τα χρήματά μου.

Ψάχνοντας βρήκα ότι το EMS και USPS περνάνε από το τελωνείο, απλώς κοστίζουν λιγότερο. Ειδικά το αμερικάνικο κοστίζει πάρα πολύ λίγα χρήματα.

Μήπως σύμφωνα με τη λογική ότι κάτι παίζει και πληρώνονται ΚΑΙ αυτοί για τον εκτελωνισμό; Και με ποιο σκεπτικό οι τελωνειακοί υπάλληλοι πληρώνονται και για τις υπηρεσίες που παρέχουν τη στιγμή που αμείβονται από το κράτος με μισθό;

Αν όντως ισχύει ότι, σε περίπτωση που αρνηθώ την παραάβή λόγω υψηλών δασμών κτλ, το δέμα επιστρέφει στον αποστολέα μετά από ένα μήνα, με επιβάρυνση του ιδίου όχι μόνο για το κόστος μεταφοράς αλλά και για τα έξοδα εκτελωνισμού, τότε ο πωλητής σίγουρα θα το σκεφτεί και μάλλον θα μού επιστρέψει τα χρήματά μου.

Ψάχνοντας βρήκα ότι το EMS και USPS περνάνε από το τελωνείο, απλώς κοστίζουν λιγότερο. Ειδικά το αμερικάνικο κοστίζει πάρα πολύ λίγα χρήματα.

Άστο, δεν το 'χεις.

Πρώτα από όλα, οι εκτελωνιστές αυτοί είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργάζονται/συνεργάζονται με την FedEx/UPS/DHL/κλπ ΔΕΝ είναι δημόσιοι υπάλληλοι ούτε πληρώνονται από το κράτος.

Η διαφορά τιμής μεταξύ USPS & FedEx είναι ότι με USPS έρχεται στα ΕΛΤΑ εδώ Ελλάδα, που σαν δημόσια υπηρεσία δεν ζητάνε τρελλά ποσά για τον εκτελωνισμό ( την υπηρεσία όχι το κόστος του τελωνείου ), ώπου αν δεν έχουνε κάνει αύξηση από την τελευταία φορά που τους χρησιμοποίησα ήταν 6€ + τα κόστη του τελωνείου.

H USPS που λες είναι η δημόσια υπηρεσία ταχυδρομείου της Αμερικής... από την στιγμή που μπεί στο αεροπλάνο για Ελλάδα από εκεί και έπειτα τα πάντα τα κάνει η ΕΛΤΑ, καμμία επαφή με Ελλάδα η USPS.

Το κόστος του τελωνείου πώς υπολογίζεται; Πάντως έλαβα σήμερα την κάρτα. Ο Αμερικάνος την είχε δηλώσει ως πλαστική μητρική, μη επώνυμη, αξίας 20 ευρώ. Γι'αυτό πέρασε από το τελωνείο της Αθήνας. Η υπάλληλος της Fedex Θεσ/νίκης μού είπε ότι αν ξεπερνούσε τα 20 ευρώ, θα δεσμευόταν στην Αθήνα και θα με καλούσαν από εκεί να πληρώσω τα σχετικά. Το κακό είναι ότι και η απόδειξη είναι των 20 ευρώ, ενώ η FEDEX δε μου έδωσε τίποτα. Να πώς έχουν τόσο μεγάλο τζίρο ετησίως.

ΥΓ: ξέρετε πού πουλάνε σετ με σταυροκατσάβιδα όλων των μεγεθών; Οι βίδες του Inspiron έχουν διάμετρο 0,5 εκ, ενώ η οπή είναι πολύ μικρότερη. Δοκίμασα να ξεβιδώσω τη χαλασμένη κάρτα μου, αλλά το μικρό ίσιο έβγαινε από την οπή και φοβήθηκα ότι θα της κάνω ανεπανόρθωτη ζημιά. Λέτε να ψάξω σε κανένα Praktiker;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.