ΣτοΠαραΠεντε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2013 Πριν καμιά εβδομάδα παρήγγειλα από το aliexpress.com στοκ μητρική για το φορητό μου (DELL Inspiron 1721) και επέλεξα ως μεταφορική εταιρεία τη FEDEX. Επειδή έλειπα και ξέχασα το κινητό μου και δεν υπήρχε κανείς να το σηκώσει, έχασα την κλήση από την εταιρεία τους στη Θεσ/νίκη την Παρασκευή στις 8 (!) το πρωί. Και μάλλον τα κινητά που βρήκα ως αναπάντητες εδώ και 2-3 μέρες είναι δικά τους. Μπήκα στην υπηρεσία εντοπισμού δεμάτων και είδα ότι έκαναν ήδη 3 προσπάθειες να με βρουν. Το αστείο είναι ότι το δέμα αναμενόταν από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά. Σήμερα, καλό Σάββατο πια, δεν το σηκώνει κανείς τους, ούτε έχουν κάποιο email. Και ψάχνοντας στοιχεία επικοινωνίας για την εταιρεία, ανακάλυψα σε φόρουμ από το 2008 ότι κάνουν κάποιες ματσαρακιές και χρεώνουν δασμούς και δικές τους χρεώσεις από 100 ευρώ και άνω. Αληθεύει ότι ακόμη και με τη UPS/EMS κινδυνεύουμε με δασμούς κτλ; Οι Κινέζοι φροντίζουν και τα δηλώνουν ως δώρα, αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τους διεφθαρμένους εκτελωνιστές. Μήπως τα 100 ευρώ που έσκασα μαζί με τα μεταφορικά θα γίνουν άλλα 150; Ξέρει κανείς τι παίζει σε αυτές τις περιπτώσεις. Δυστυχώς στο βρετανικό ebay η κάρτα (αλλά μεταχειρισμένη) έβγαινε 150 μαζί με τα μεταφορικά και ήταν πάλι από Κίνα. Γι'αυτό επέλεξα να την πάρω απευθείας από αυτούς. Στο δε αμερικάνικο είχε υψηλούς δασμούς και έβγαινε στα ίδια με το βρετανικό. Αν έπαιρνα στοκ από το ebay θα έπρεπε να σκάσω 180-200 ευρώ. Ήμαρτον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Αύγουστος 31, 2013 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2013 Απάτη είναι το νόμιμο που πάνε τελωνείο τα πράγματα οι μεταφορικές, ή απάτη είναι η προσπάθεια εξαπάτησης του τελωνείου με αγορές δηλωμένες σαν gift, με μειωμένες τιμές στις αποδείξεις και διεκδίκηση του κάθε τρόπου αποφυγής της πληρωμής του απολύτως νόμιμου ( όσο και αν δεν αρέσει ) τελωνειακού δασμού ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Αύγουστος 31, 2013 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2013 Απάτη είναι το νόμιμο που πάνε τελωνείο τα πράγματα οι μεταφορικές, ή απάτη είναι η προσπάθεια εξαπάτησης του τελωνείου με αγορές δηλωμένες σαν gift, με μειωμένες τιμές στις αποδείξεις και διεκδίκηση του κάθε τρόπου αποφυγής της πληρωμής του απολύτως νόμιμου ( όσο και αν δεν αρέσει ) τελωνειακού δασμού ?οχι, το νομιμο ειναι 15€ εξοδα αεροδρομιου, 80€ μεροκαματο εκτελωνιστη + οτι γαμ#%#$%τικα σκεφτουν, τη στιγμη που εχεις δωσει κανα 50€ρικο για μεταφορικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Αύγουστος 31, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2013 Όπου υπάρχουν δασμοί σε ηλ.αγορές, τους χρεώνεσαι επί τόπου, όπως γίνεται στο αμερικανικό ΑΜΑΖΟΝ και ΕΒΑΥ. Μιλάμε για 40-60 ευρώ για το εν λόγω πρϊόν, όχι για τα τουλάχιστον 67 που ζητά η FEDEX, συν όσα θέλει το δημόσιο τελωνείο συν συν... Από τη στιγμή που στο aliexpress δεν εμφανίστηκε κάποιος δασμός, σημαίνει ότι έχει γίνει κάποια σχετική ρύθμιση. Και πριν από λίγο διάβασα ότι οι Κινέζοι έχουν κάνει συμφωνία με τις περισσότερες χώρες για τέτοιου είδους "διευκολύνσεις". Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Αύγουστος 31, 2013 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2013 οχι, το νομιμο ειναι 15€ εξοδα αεροδρομιου, 80€ μεροκαματο εκτελωνιστη + οτι γαμ#%#$%τικα σκεφτουν, τη στιγμη που εχεις δωσει κανα 50€ρικο για μεταφορικα.Το νόμιμο είναι:1) 23% επί της τιμής αγοράς του προϊόντως ( δεν θυμάμαι σίγουρα αν προσμετρώντε και τα λεφτά της μεταφοράς )2) κάτι ψευτοπαπ@ριές χαρτόσημα κλπ αν πας και κάνεις τον εκτελωνισμό εσύ3) αν βαριέσαι να πας να το εκτελωνίσεις μόνος σου, βάζεις άλλον να στο εκτελωνίσει, και αυτός έχει το νόμιμο δικαίωμα να σου ζητήσει τις τιμές που αυτός θεωρεί οκ για τις υπηρεσίες του ( ειδικά η FedEx σου λέει εξ' αρχής πόσα λεφτά θέλει ο εκτελωνιστής τους για την εργασία, πόσα θέλουνε για τον εκτελωνισμό και πόσα θέλουνε για τα χαρτόσημα κλπ, υπάρχει τιμοκατάλογος στο site τους, αν δεν συμφωνείς τους λες όχι, θα το εκτελωνίσω εγω και κανονίζεις μόνος σου τι θα κάνεις ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Αύγουστος 31, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2013 Και τώρα που ψάχτηκα και στο aliexpress, αναφέρει ότι ίσως χρειαστεί να πληρώσουμε δασμούς. Μόνο που άλλο είναι να έχω 40-60 δολάρια δασμούς και άλλο από κοντά στα 70 ευρώ και άνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Αύγουστος 31, 2013 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2013 Όπου υπάρχουν δασμοί σε ηλ.αγορές, τους χρεώνεσαι επί τόπου, όπως γίνεται στο αμερικανικό ΑΜΑΖΟΝ και ΕΒΑΥ. Μιλάμε για 40-60 ευρώ για το εν λόγω πρϊόν, όχι για τα τουλάχιστον 67 που ζητά η FEDEX, συν όσα θέλει το δημόσιο τελωνείο συν συν... Από τη στιγμή που στο aliexpress δεν εμφανίστηκε κάποιος δασμός, σημαίνει ότι έχει γίνει κάποια σχετική ρύθμιση. Και πριν από λίγο διάβασα ότι οι Κινέζοι έχουν κάνει συμφωνία με τις περισσότερες χώρες για τέτοιου είδους "διευκολύνσεις".Σύμφωνα με ποιά νομοθεσία ?Η Ελλάδα σαν χώρα επιτρέπει σύμφωνα με τον νόμο την δωρεάν εισαγωγή ( δίχως τελωνειακούς δασμούς ) προϊόντων των οποίων η χώρα αγοράς είναι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Οποιαδήποτε χώρα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης εμπίπτει στον νόμο για τελωνειακούς δασμούς εισαγωγής.υ.γ. Και επειδή δεν τα ξέρεις καλά, τα λεφτά που λες ότι χρεώνεσαι επι τόπου από το κατάστημα, δεν είναι τελικό ποσό ( γιατί το κατάστημα δεν ξέρει παιδί μου πόσο θα εκτιμήσουνε και τι τελικό ποσό θα βγάλει το Ελληνικό τελωνείο ) και δεν είναι τίποτα άλλο πέραν από ποσό που δίνουνε στην μεταφορική εταιρία για να πάει στα έξοδα για τον εκτελωνισμό της παραγγελίας σου, δεν τα κρατάει το κατάστημα, ούτε έχουνε τα καταστήματα συμφωνίες με χώρες.Το ότι το aliexpress δεν έβγαλε κάποιο φόρο για την παραγγελία σου, σημαίνει πολύ απλά ότι επειδή δεν έχουνε ιδέα για το κόστος του ελληνικού τελωνείου, δεν σε προ-χρεώνουνε τίποτα, και σε αφήνουνε να πληρώσεις την μεταφορική ή να πας μόνος σου να εκτελωνίσεις το προϊόν σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Αύγουστος 31, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2013 Το κακό είναι ότι το δικό μου φαίνεται πως έχει εκτελωνιστεί. Και δεν ξέρω κατά πόσο θα κόστιζε τόσο αν το έκανα εγώ.Τι να πω; Πάντως τόσοι και τόσοι που αγοράζουν προϊόντα ακόμη και κάτω των 10 ευρώ από εκεί, δεν αναφέρουν πουθενά στα σχόλια ότι είχαν και δασμούς. Εκεί στην Αμερική δεν έχουν τέτοια; Κι πέραν των Αμερικάνω, αγοράζουν και πάρα πολλοί Ευρωπαίοι. Λογικά θα ήταν ασύμφορο. Από δω και πέρα θα τα δηλώνω ως δώρα στον εαυτό μου.Το αστείο είναι ότι μια φίλη μου αγοράζει τακτικά πό την Κίνα καλλυντικά κτλ, τα παραλαμβάνει εντός 15 ημερών χωρίς μεταφορικά και δεν πληρώνει τίποτα σε δασμούς. Πώς γίνεται; Αν κατάλαβα καλά, γίνεται μέσω China Air κτλ, όχι μέσω διεθνών μεταφορικών εταιρειών.Υπόψιν ότι οι εκτελωνισμοί γίνονται βάσει της αξίας του αντικειμένου. 'Οταν σού ζητάνε 67 ευρώ χωρίς ΦΠΑ από την ιδιωτική εταιρεία και άλλα πόσα για το τελωνείο και φτάνεις στα 120-150 ευρώ "δασμούς"... Πάντως στα φόρουμ που διάβασα, όσοι πήγαν και το εκτελώνισαν μόνοι τους έδωσαν ούτε 50-60 ευρώ, που σημαίνει ότι όντως τα αρπάζουν και οι εταιρείες και διάφοροι από τα τελωνεία. Αυτή η φίλη μου έχει πατέρα εκτελωνιστή, αλλά σε λιμάνι. Φαντάζομαι ότι θα μπορέσει να με βοηθήσει. Σιγά και δεν έδωσα 100 ευρώ σε φόρους. Νομίζω ότι στο amazon πληρώνεται ο ΦΠΑ της χώρας κατοικίας του πελάτη. Γιατί δεν κάνουν το ίδιο και για αγορές εκτός ΕΕ; Η κάρτα κόστισε 85 δολάρια και τώρα θα κληθώ να δώσω άλλα 100 ευρώ για το κωλοκράτος. Δε φτάνει που δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Αύγουστος 31, 2013 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2013 Το νόμιμο είναι:1) 23% επί της τιμής αγοράς του προϊόντως ( δεν θυμάμαι σίγουρα αν προσμετρώντε και τα λεφτά της μεταφοράς )2) κάτι ψευτοπαπ@ριές χαρτόσημα κλπ αν πας και κάνεις τον εκτελωνισμό εσύ3) αν βαριέσαι να πας να το εκτελωνίσεις μόνος σου, βάζεις άλλον να στο εκτελωνίσει, και αυτός έχει το νόμιμο δικαίωμα να σου ζητήσει τις τιμές που αυτός θεωρεί οκ για τις υπηρεσίες του ( ειδικά η FedEx σου λέει εξ' αρχής πόσα λεφτά θέλει ο εκτελωνιστής τους για την εργασία, πόσα θέλουνε για τον εκτελωνισμό και πόσα θέλουνε για τα χαρτόσημα κλπ, υπάρχει τιμοκατάλογος στο site τους, αν δεν συμφωνείς τους λες όχι, θα το εκτελωνίσω εγω και κανονίζεις μόνος σου τι θα κάνεις ).φπα και δασμους οκ. Ολα τ αλλα ειναι απλα κλοπη. Θα το καταλαβεις οταν παρεις 50$ απο αμερικα προιον και θα πρεπει να δωσεις αλλα 150€, πανω στο 50ρικο της fedex που υποστηριζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Αύγουστος 31, 2013 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2013 φπα και δασμους οκ. Ολα τ αλλα ειναι απλα κλοπη. Θα το καταλαβεις οταν παρεις 50$ απο αμερικα προιον και θα πρεπει να δωσεις αλλα 150€, πανω στο 50ρικο της fedex που υποστηριζεις.Δεν σε αναγκάζει η FedEx να σου κάνουνε αυτοί τον εκτελωνισμό.Σου λένε ξεκάθαρα, εσείς μας πληρώνετε 120€ για τον εκτελωνιστή μας συν τα κανονικά έξοδα τελωνείου.Αν δεν γουστάρεις τα κερατιάτικα της FedEx, πάρε το αυτοκίνητο, πήγαινε στο Ελ. Βενιζ. στο τελωνείο, πήγαινε κάνε την διαδικασία και πάρε το πράγμα σου πληρώνοντας μόνο ότι θα πλήρωνες ούτως ή άλλως.Αν πάρεις 50$ προϊόν κανονικά περνάει με 0 φόρους γιατί ανήκει στην κατηγορία των αφορολόγητων.Δεν ξέρω σίγουρα όμως αν μετράνε μέσα και την αξία των μεταφορικών.Αν δεν μετράει η αξία, πρέπει να το πάρεις με 0 euro, αν μετράει και η αξία των μεταφορικών δεν πάει αφορολόγητο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Αύγουστος 31, 2013 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2013 μη κολλας στα 50€. Αμα δεν μενεις κοντα στο ελβε τι κανεις; Αμα δεν εχεις χρονο τι κανεις; Αμα δεν εχεις μεσο να πας τι κανεις; Και αντε πες οτι πας και το κανεις, το κουριερ το εχεις πληρωσει να στο φερει στην πορτα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Αύγουστος 31, 2013 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2013 Το εκτελωνίζει φίλος σου, και η FedEx στο φέρνει στην πόρτα σου στην Καλαμπάκα όπως έχεις πληρώσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Αύγουστος 31, 2013 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2013 αααααυτο ειναι. Επειδη ολοι εχουν και εναν φιλο ευκαιρο για εκτελωνισμο. Φυσικα μεχρι να γινει η ολη διαδικασια με το φιλαρακι και ποτε θα παει, πληρωνεις χρυσαφι και την αποθηκη. Τωρα πας να σωσεις τα αδικαιολογητα των κουριεραδων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Αύγουστος 31, 2013 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2013 Από ποιά άποψη είναι αδικαιολόγητοι ?Courier είναι, όχι ο τελωνειακός σου.Όταν παραγγέλνεις κάτι, και διαλέγεις courier, έχουνε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν συμπεριλαμβάνεται ο εκτελωνισμός.Σου λέει εμείς κάνουμε αν θες εκτελωνισμό, παίρνουμε τόσα για να το κάνουμε. You like ? Tick here, pay. Don't like ? DIY.Αν δεν σου αρέσουνε οι χρεώσεις της FedEx βρές εκτελωνιστή άλλον και πλήρωσε τον να σου το κάνει αυτός αντί να πας εσύ.Όταν παραγγέλνεις από χώρα εκτός Ε.Ε. ξέρεις πως πρέπει το προϊόν να εκτελωνιστεί, δεν είναι ουρανοκατέβατο ( άσχετο αν ελπίζεις να ξεφύγει από τους τελωνειακούς και να περάσει δίχως τελωνείο ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Αύγουστος 31, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2013 Στο αεροδρόμιο γίνεται ο εκτελωνισμός; Μόνο εκεί υπάρχει τελωνείο; Και σε ποιο σημείο ακριβώς του αεροδρομίου γίνεται; Το ίδιο ισχύει και για το αεροδρόμιο Μακεδρονία; Και πώς κοστολογείται η δασμολόγηση; Μόνο με το ΦΠΑ επί της αξίας; Λογικά τα μεταφορικά δεν εντάσσονται στην αξία. Όπως και να'χει θα ζητήσω χαρτί από τη FEDEX για την πραγματική αξία του προϊόντος, ώστε να φορολογηθώ μόνο για τα 85 ευρώ. Συνολικά μού βγήκε γύρω στα 115. Από το βρετανικό ebay ερχόταν από Νεβάδα κάπου στις 110 λίρες, αλλά φοβήθηκα μήπως έχουν δασμούς. Μιλάμε για τουλάχιστον 60 δολάρια, αν κρίνω από το αμερικάνικο Amazon. Γι'αυτό και κατέληξα στο aliexpress, καθώς δεν ήξερα ότι υπάρχει και η δασμολόγηση. Η κολλητή μου, πάντως, τα παραλαμβάνει μέσω των αμερικάνικων ταχυδρομίων (USPS) και δεν πληρώνει μία, άσε που λόγω της δεκαπνθήμερης αναμονής δεν πληρώνει ούτε μεταφορικά. Βέβαια, είναι τυχερή που έχει πατέρα εκτελωνιστή και ξέρει πώς να κινηθεί. Εγώ από το πολύ βρετανικό Amazon έπαθα άγνοια και αφέλεια, με αποτέλεσμα να την πατήσω άσχημα. Επίσης μού είπε ότι το EMS είναι τα διεθνή ΕΛΤΑ και κοστίζουν 20 ευρώ, αλλά δεν είναι σίγουρο αν είναι μόνο τόσο πλέον. Πάντως δεν έχουν δασμούς στα ταχυδρομεία. Βέβαια, στο φόρουμ που πραγματικά έβγαζαν χολή για τη FEDEX έκαναν λόγω και για την EMS. UPS, EMS FEDEX κτλ έχουν κάνει γκέτο στην Ελλάδα. Άμα τη γλιτώσω με 30-40 ευρώ χασούρα στο τελωνείο, έχει καλώς. Τα 20-30 ίσως και παραπάνω ευρώ που πήγα να γλιτώσω... έγιναν διπλάσια, μπορεί και πολλαπλάσια. Το αστείο είναι ότι σήμερα που μπήκα στο ebay.uk οι τιμές είχαν πέσει, ενώ είχαν πουληθεί οι περισσότερες κάρτες. Από τις 20/8 μέχρι σήμερα ήρθαν τα πάνω κάτω.Ιδού μια κατατοπιστική ιστοσελίδα σχετικά με τον εκτελωνισμό ταχυδρομικών αντικειμένων. Δεν ξέρω αν στην κατηγορία εντάσσονται και οι μεταφορικές εταιρείες. Λογικά ναι.http://www.ekpizo.gr/usefull/%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BDΕίπαμε να δώσουμε οικονομική ανάσα στην Ελλάδα, αλλά τώρα γεμίζουμε κι άλλο τις τσέπες άλλων. Άραγε δίνουν απόδειξη;http://www.akouseto.gr/ektelonismos-o-apolytos-odigoshttp://www.naspor.gr/journalism/gr-general-purpose/271210-golgothas-tou-ektelonismou-gia-agores-meso-internet.htmlΤελικά, είναι γεγονός ότι την πρώτη φορά την πατάς! Αμέλησα να ψαχτώ και την πάτησα. Εγώ κοιτούσα τα φτηνότερα και γρηγορότερα μεταφορικά και νόμισα ότι γι'αυτό είχαν επιλογές, αλλά τελικά γίνεται για τους δασμούς και πόσα μπορεί να διαθέσει κάποιος για εκτελωνισμό, μεταφορικά κτλ. Το αστείο είναι ότι το EMS ήταν κάπου στα 5 ευρώ ακριβότερο και τώρα θα γλίτωνα τέτοια σκοτούρα. Έχω συγγενή δικηγόρο, μήπως πρέπει να πάμε μαζί στο τελωνείο; Αυτοί είναι μαφιόζοι. Και ποιος ξέρει πόσο κοστίζει η μία μέρα φύλαξης στην αποθήκη. Και τι ηλίθιοι αυτοί της FEDEX! Ενώ είχαν το σταθερό μου, δεν πήραν καν. Σίγουρα θα το'χε σηκώσει κάποιος δικός μου. Επίσης έμαθα ότι κατά την παραλαβή έρχεται και η λυπητερή των δασμών. Δεν το λένε νωρίτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Αύγουστος 31, 2013 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2013 Από ποιά άποψη είναι αδικαιολόγητοι ?Courier είναι, όχι ο τελωνειακός σου.Όταν παραγγέλνεις κάτι, και διαλέγεις courier, έχουνε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν συμπεριλαμβάνεται ο εκτελωνισμός.Σου λέει εμείς κάνουμε αν θες εκτελωνισμό, παίρνουμε τόσα για να το κάνουμε. You like ? Tick here, pay. Don't like ? DIY.Αν δεν σου αρέσουνε οι χρεώσεις της FedEx βρές εκτελωνιστή άλλον και πλήρωσε τον να σου το κάνει αυτός αντί να πας εσύ.Όταν παραγγέλνεις από χώρα εκτός Ε.Ε. ξέρεις πως πρέπει το προϊόν να εκτελωνιστεί, δεν είναι ουρανοκατέβατο ( άσχετο αν ελπίζεις να ξεφύγει από τους τελωνειακούς και να περάσει δίχως τελωνείο ).επειδη οντως πας να τους δικαιολογησεις θα στο πω πολυ απλα : ειναι παρα πολλα site/μαγαζια/ιδιωτες whatever, που στελνουν μονο με κουριερ. Αναλογα τη φορμα της σελιδας/επικοινωνια μπορεις να δεις απο πολλα μεχρι ελαχιστα -προσωπικα δεν εχω δει ποτε καμια προειδοποιηση-. Εφοσον αποφασισεις να δωσεις το μεγαλο -και δικαιολογημενα- ποσο για να ερθει στην πορτα σου, θα σου σκασει η "προσφορα" τους,(που μονο προσφορα δεν ειναι) που θα σου λεει οτι θες πολλα $$$$ εξτρα για να στο φερουν , και σε 2-3-4 μερες θα πληρωνεις την αποθηκευση. Αλλιως πρεπει να πας εσυ στο αεροδρομιο για τη διαδικασια και να τους δωσεις και ενα 25€ επειδη...ετσι.Αμα δε το δεχτεις ουτε αυτο, το προιον σου ή θα μεινει εκει για παντα μεχρι να καταστραφει -κοινως βουτα-, ή θα πληρωσεις παλι για να το στειλεις πισω.Δηλαδη εισαι σε μια κατασταση που ο μονος που κερδιζει ειναι το κουριερ και εσυ απλα χανεις. Το ποσα θα χασεις ειναι η μονη σου επιλογη.Αμα εσυ στηριζεις τετοιες πρακτικες, και σου φαινονται λογικες, ξεκαθαρες και τιμιες, δικαιωμα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Αύγουστος 31, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2013 επειδη οντως πας να τους δικαιολογησεις θα στο πω πολυ απλα : ειναι παρα πολλα site/μαγαζια/ιδιωτες whatever, που στελνουν μονο με κουριερ. Αναλογα τη φορμα της σελιδας/επικοινωνια μπορεις να δεις απο πολλα μεχρι ελαχιστα -προσωπικα δεν εχω δει ποτε καμια προειδοποιηση-. Εφοσον αποφασισεις να δωσεις το μεγαλο -και δικαιολογημενα- ποσο για να ερθει στην πορτα σου, θα σου σκασει η "προσφορα" τους,(που μονο προσφορα δεν ειναι) που θα σου λεει οτι θες πολλα $$$$ εξτρα για να στο φερουν , και σε 2-3-4 μερες θα πληρωνεις την αποθηκευση. Αλλιως πρεπει να πας εσυ στο αεροδρομιο για τη διαδικασια και να τους δωσεις και ενα 25€ επειδη...ετσι.Αμα δε το δεχτεις ουτε αυτο, το προιον σου ή θα μεινει εκει για παντα μεχρι να καταστραφει -κοινως βουτα-, ή θα πληρωσεις παλι για να το στειλεις πισω.Δηλαδη εισαι σε μια κατασταση που ο μονος που κερδιζει ειναι το κουριερ και εσυ απλα χανεις. Το ποσα θα χασεις ειναι η μονη σου επιλογη.Αμα εσυ στηριζεις τετοιες πρακτικες, και σου φαινονται λογικες, ξεκαθαρες και τιμιες, δικαιωμα σου.Αυτοί στηρίζονται στην άγνοια των περισσότερων πελατών τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Αύγουστος 31, 2013 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2013 επειδη οντως πας να τους δικαιολογησεις θα στο πω πολυ απλα : ειναι παρα πολλα site/μαγαζια/ιδιωτες whatever, που στελνουν μονο με κουριερ. Αναλογα τη φορμα της σελιδας/επικοινωνια μπορεις να δεις απο πολλα μεχρι ελαχιστα -προσωπικα δεν εχω δει ποτε καμια προειδοποιησηΤι προειδοποίηση να γράψουνε δηλαδή.Νομίζω πως οποιοσδήποτε ενήλικας ( για να μην πω ότι το ξέρουνε και πιτσιρικάδες ) γνωρίζει πως για αγορές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ( το ότι κάποιες φορές την γλυτώνεις δεν σημαίνει ότι είναι κανόνας, ίσα ίσα να είσαι ευγνώμων, γιατί την γλύτωσες δίχως να έπρεπε )Έξοδα αποθήκευσης δεν πληρώνεις πρίν το πέρας κάμποσων ημερών, προσωπική εμπειρία αρκετές φορές με FedEx γιατί είτε από αυτούς είτε από την Asus/OCZ ξεχνάγανε να δώσουνε εξ' αρχής την φόρμα αναλαβής κόστους εκτελωνισμού από τους ιδίους, οπότε είχε μείνει δέμα στο τελωνείο στο τμήμα της FedEx μέχρι και 15ήμερο μέχρι να επικοινωνήσουνε τα ζώα με την Asus και να πάρουνε το οκ για εκτελωνισμό με χρέωση του αποστολέα.Χρέωση αποθήκης, καμμία.λεει οτι θες πολλα $$$$ εξτρα για να στο φερουν , και σε 2-3-4 μερες θα πληρωνεις την αποθηκευση. Αλλιως πρεπει να πας εσυ στο αεροδρομιο για τη διαδικασια και να τους δωσεις και ενα 25€ επειδη...ετσι.Αμα δε το δεχτεις ουτε αυτο, το προιον σου ή θα μεινει εκει για παντα μεχρι να καταστραφει -κοινως βουτα-, ή θα πληρωσεις παλι για να το στειλεις πισω.Το ότι πρέπει σύμφωνα με τον νόμο να περάσει τελωνείο η παραγγελία σου το ξέρεις.Το ότι υπάρχει μια Χ χρέωση για να το κάνεις μόνος σου εκτελωνισμό το ξέρεις.Το ότι η Υ εταιρία προσφέρει υπηρεσίες εκτελωνισμού με μια Χ + Ζ χρέωση επίσης το ξέρεις.Δεν μπορώ να βρω που είναι ο προβληματισμός σου.Ή πας και το εκτελωνίζεις εσύ, ή πληρώνεις κάποιον ( είτε την Courier είτε ελεύθερο επαγγελματία, είτε φίλο, είτε παλικάρι από το lab που δουλεύει κοντά στο αεροδρόμιο π.χ. ) να στο εκτελωνίσει.Δεν υπάρχει 3ος τρόπος.Αν εσύ υπολόγιζες πως θα γλιτώσεις το τελωνείο, δεν λέει κάτι.Το ότι υποστηρίζω την FedEx από που βγαίνει ?Γιατί ίσα ίσα τους έχω σκυλοβρίσει τους ίδιους αλλά και δημοσίως σε forum ουκ ολίγες φορές.Και μην το βλέπεις You vs FedEx... έχεις μιλήσει με UPS, DHL, TNT, DPD και έχεις δεί τους αντίστοιχους τιμοκαταλόγους τους για τις αντίστοιχες υπηρεσίες ?Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το βλέπεις υποστηρίζω ή είμαι εναντίων σε κάτι που δεν έχει τέτοια βάση.Ξέρω τα δεδομένα, ξέρω τι υποχρεούμαι να κάνω σύμφωνα με τον νόμο, ξέρω την διαδικασία πόσο χρόνο, πόση βενζίνη, πόσο σπάσιμο, και πόσο πληρώνω αν το κάνω ο ίδιος και ξέρω πόσο πληρώνω και για να μου το κάνει ο άλλος.Το να πληρώσω είτε τον εκτελωνισμό μόνος είτε τον εκτελωνισμό + τον εκτελωνιστή/courier είναι δεδομένο whether we like it or not.Αν δεν θες να πληρώνεις τελωνεία ή κερατιάτικα σε κούριερ, δεν παίρνεις πράγματα από χώρες εκτός ΕΕ.Δηλαδη εισαι σε μια κατασταση που ο μονος που κερδιζει ειναι το κουριερ και εσυ απλα χανεις. Το ποσα θα χασεις ειναι η μονη σου επιλογη.Αμα εσυ στηριζεις τετοιες πρακτικες, και σου φαινονται λογικες, ξεκαθαρες και τιμιες, δικαιωμα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Αύγουστος 31, 2013 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2013 Πάντως, τώρα που ψείρισα την παραγγελία μου, στην πίσω σελίδα αναφέρει ότι το προϊόν θα δηλωθεί ως μεταχειρισμένο, όπως και είναι, με αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά τα τέλη. Βασικά, ήταν δική μου η ******* που δεν το έψαξα. Το θέμα είναι να μη με χρεώσουν για κάτι που είναι καινούριο, εκεί έχουν εξωφρενικές χρεώσεις. Πάντως, δεν είναι όλα τόσο ρόδινα όσο δείχνουν. Κάποτε αγόρασα από το βρετανικό amazon 3 αντικείμενα από τον ίδιο πωλητή με την ίδια ημερομηνία αποστολής, που πληρούσαν τη δωρεάν μεταφορά. Κι ενώ η amazon τα εμφάνιζε στο ίδιο πακέτο, τελικά έφτασαν σε δύο, με εξτρά επιβάρυνση. Ευτυχώς ήταν της τάξης των 10 λιρών και το έκανα γαργάρα. Κανονικά όφειλε η ίδια η amazon να περιμένει ώστε να έρθουν όλα μαζί, καθώς φροντίζω να δίνω πάντα τη σχετική εντολή, αλλά προφανώς κάτι παίχτηκε από τον τρίτο ιδιώτη και έγινε έτσι. Όσο να πεις, οι 10 λίρες αντιστοιχούσαν σε ακόμη ένα τεμάχιο ενός εκ των τριών προϊόντων που αγόρασα. Άλλη φορά που η αποστολή γινόταν μέσω amazon, υπήρξε καθυστέρηση μέχρι να μαζευτούν σε ένα πακέτο, όπως και το είχα ζητήσει. Αυτές οι μεταφορικές εταιρείες χρεώνουν εξτρά κάθε απόπειρα επικοινωνίας και παράδοσης του πακέτου; Έχει φοβηθεί το μάτι μου!Με τον εκτελωνισμό μεταχειρισμένων αντικειμένων τι παίζει; Αν πχ πάρω ένα αυτοκίνητο από πχ Ρωσία, δεν έχω κάποια έκπτωση ή ίσως απαλλαγή; Έχω την αίσθηση ότι εξαιρούνται τα γεωργικά μηχανήματα και οχήματα, καθώς εκεί σε γδύνουν. Πάντως θυμάμαι ότι στα μεταχειρισμένα μικροπροϊόντα υπάρχει πολύ ευνοϊκή μεταχείριση. Εγώ θεώρησα ότι, επειδή είναι διορθωμένη η κάρτα, θα περάσει ως καινούρια. Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο θα έχω μειωμένη επιβάρυνση. Πάντως, έτσι και με γδύσουν, θα τα ακούσει η aliexpress. Κι εννοείται ότι θα διεκδικήσω την επιστροφή των χρημάτων μου. Και το EMS πόσο συμφέρει για παραγγελίες από Κίνα ή Αμερική; Πώς γίνεται και δε δασμολογούνται τα δέματα που έρχονται από τρίτες χώρες μέσω ΕΛΤΑ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Σεπτέμβριος 1, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2013 Να ρωτήσω κάτι άλλο; Από τη στιγμή που στο ιστορικό της παραγγελίας μου γράφει ότι πέρασε από το τελωνείο σημαίνει ότι θα χρεωθώ από τη FEDEX τον εκτελωνισμό ή ότι πέρασε το δέμα χωρίς να χρεωθώ κάτι, επειδή είναι μεταχειρισμένο προϊόν; Είναι τραγελαφικό ότι τα ταχυδρομεία (EMS, USPS) δεν περνάνε καν από το τελωνείο, ενώ οι ιδιωτικές ταχυμεταφορικές το κάνουν για να παίρνουν ποσοστά. Απορώ πώς με τόσα παράπονα στο διαδίκτυο δεν τους έχει κυνηγήσει το ΣΔΟΕ. Πάντως έτσι και δω τίποτα 150άρια χρεώσεις, έστω και τα 67 ευρώ πλην ΦΠΑ, θα το φτάσω στο Συνήγορο του Πολίτη και την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτών. Αφενός με χρέωσαν χωρίς να πάρουν την άδειά μου για όποια ενέργεια έκαναν κα αφετέρου έχουν υπερβολικά υψηλές χρεώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.