Jump to content

Πρόβλημα με DVD...

rs3

Recommended Posts

Το DVD μου ενώ το βλέπει το pc μου γράφει ( Τα Windows δεν είναι δυνατό να εκκινήσουν αυτήν τη συσκευή υλικού επειδή οι πληροφορίες παραμέτρων της (στο μητρώο) δεν είναι πλήρεις ή έχουν καταστραφεί. (Κωδικός 19) )

Το μοντέλο είναι :HL-DT-ST DVD-RAM GH15L

Googlαρα λίγο αλλά άκρη δεν βρήκα.

Τι παίζει?:tw:

Εκκίνησε το σύστημα με ένα οποιοδήποτε boot cd/dvd (π.χ. το δισκάκι των windows), να δεις αν δουλεύει η συσκευή.

Αν δεν σου δουλεύει, δες μήπως χρειάζεται αλλαγή το sata, αλλιώς το πιθανότερο είναι να παρέδωσε πνεύμα.

Αν σου κάνει boot από το dvd, τότε κάτι έχει στραβώσει στην win εγκατάστασή σου. Δοκίμασε να κάνεις ένα repair από το boot δισκάκι των windows.

Εκκίνησε το σύστημα με ένα οποιοδήποτε boot cd/dvd να δεις αν δουλεύει η συσκευή.

π.χ. 1) κατέβασε το iso του memtest

2) αποσυμπίεσε και κάψε το iso σε ένα iso (burn iso, ΟΧΙ copy/paste)

3) εκκίνησε με το bootable cd.

Όλα αυτά τα κάνεις να δεις αν λειτουργεί η συσκευή εκτός windows.

Αν δεν έχεις συσκευή να κάψεις το iso, τότε φτιάξε ένα ubuntu live usb και δες μέσα από το ubuntu αν σου παίζει η συσκευή.

Εναλλακτικά εκκινείς με το ίδιο win8 usb που πέρασες το λειτουργικό. Λογικά κάπου θα έχει επιλογή system repair.

Φίλε μου το κατάλαβα πως δεν πρέπει να έχω το δισκάκι των 8 για να κάνω το test, απλά ρωτάω σε περίπτωση που τελικά χρειαστεί να κάνω το repair τι γίνεται ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.