TheHacker Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2013 Καλησπερα σ ολους!Αρχικα θα ηθελα να σας πω πως ειμαι νεος στο φορουμ και παρολα αυτα το βρισκω Υπεροργανωμενο και χαιρομαι! Λογω της εισαγωγης μου στο πανεπιστημιο(πληροφορικη) απ την ερχομενη σεζον θα ηθελα να στισω ενα Gaming Pc το οποιο ομως να κανει κ αρκετες εργασιες (π.χ programming).Το αρχικο μ budget ειναι 1400 αντε 1500 ευρω στην καλυτερη των περιπτωσεων... Αρχικα ειχα το διλλημα εαν θα αγορασω ενα πολυ καλο ετοιμο desktop οπως ενα Alienware ή Asus για gaming....επειτα ομως απο μηνες σκεψης και αναζητησης καταλαβα πως τα Brands ειναι ασκοπα λεφτα απο την στιγμη που μπορω να αγορασω ολα αυτα π περιεχει ενα τετοιο pc με πολυυυυ λιγοτερα χρηματα....ετσι σκεφτηκα πως θα φτιαξω το desktop μονος μ κομματι κομματι (μιας και ειμαι εξαιρετικος γνωστης ) αλλα μετα εμφανιστηκε και 2ο διλλημμα...τι μαρκα καρτα γραφικων ?ποσα Gb cache? μια πολυ καλη μητρικη ή μια μετρια ωστε να δωσω περισσοτερα χρηματα σε καρτα γραφικων και επεξεργαστη?....(επισης διαφωτιστε με διοτο λογω του νεαρου της ηλικιας μ αυτο δεν το ξερω---> ποια η διαφορα 2gb cache με 3 σε μια καρτα...εχει μεγαλη διαφορα?) η δικη μ σκεψη ητανε :ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ καποιον εξαπυρηνο της intel ωστε να μ κρατησει για αρκετα χρονια αναβαθμισεων ΜΗΤΡΙΚΗ Msi z87 mpower ή xpower (νομιζω τελικα πως η Xpower ειναι πεταμενα λεφτα για αυτο π την θελω) ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ msi gtx760 2 gb (επισης φωτιστε με σε σχεση με το ποσο καλη ειναι η msi) ή gigabyte radeon 7950hd Τα υπολοιπα συμπληρωστε τα διοτι δν με "καινε" τοσο πολυ... SSD+hdd σκληρο εχω ηδη ευχαριστω πολυ ελπιζω να μην σας κουρασα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Αύγουστος 29, 2013 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2013 Καλησπέρα. Οθόνη, ποντίκι, πληκτρολόφιο έχεις ήδη; Ο εξαπύρηνος της intel αποκλείεται για πολλούς λόγους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHacker Αύγουστος 29, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2013 hmmm...pontiki-plhktrologio htane ta dwra apo ti logitech logw to oti t palio set logitech (tou 2004) stamathse na doulevei!!kai akoma dn katalava giati h logitech mou ta edwse tsampa (set twn 100 eyro)xwris kan na zhthsei ta palia! http://www.plaisio.gr/controls/searchengine/guidedsearch.aspx?field.ManuTitleCombo=Logitech%20MK710%20Wireless%20Desktop%20Combo%20(%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1)&actual=logitech%20mk o8oni exw mia 27 samsung tv monitor pou evlepa thleorash kai thn syndew sto laptop twn dikwn m pou k pou... Giati apokleiete o 6pyrhnos?θα ηθελα ενα τελευταιας τεχνολογιας Intel μιας κ απο οτι ειδα βγαινει καινουργια γκαμα απο την Intel ..ωστε να μην ειναι αρκετα παλιος μετα παρακαλω βοηθηστε με αν κανω λαθος Ευχαριστω εκ των προτερων Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Αύγουστος 29, 2013 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2013 Ο εξαπυρηνος της intel μαλλον αποκλειεται γιατι πατα εδω να δεις ποσο κοστιζουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHacker Αύγουστος 29, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2013 ξερω ηδη ποσο κοστιζει ο 3930k αλλα δν ξερω τα περι τεχνολογιας και ποσο παλιο το μοντελο ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Αύγουστος 29, 2013 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2013 Οποτε χρειαζεσαι κουτι, τροφοδοτικο, επεξεργαστη, μητρικη, μνημες και καρτα γραφικων. Σωστα?Ο 3930Κ ειναι σχετικα φρεσκος επεξεργαστης, αλλα δεν μπορεις να τον τοποθετησεις σε Ζ87 μητρικη.Ο επεξεργαστης ειναι socket 2011 και η Ζ87 μητρικη εχει socket 1150.Για τον συγκεκριμενο επεξεργαστη χρειαζεσαι μητρικη Χ79. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHacker Αύγουστος 29, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2013 Mmmm αφου ειναι 2011 socket Οπως ειπες δν αξιζει κ πολυ ...θελω κτ φρεσκο και 6 πυρηνο+++ γιατι εχω σκοπω να το αναβαθμιζω στο μελλον και να μην γινεται old xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
syban Αύγουστος 29, 2013 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2013 πάρε AMD 8350FX να είσαι οκταπύρηνος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHacker Αύγουστος 29, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2013 makria apo AMD Πια... δν το σκεφτομαι καν..εχω ακουσει κ εχω δει πολλα με αυτες τις μουφες Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakinor Αύγουστος 29, 2013 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2013 Intel Core i7-3930K | Skroutz.gr 580 €Gigabyte GA-X79-UD3 | Skroutz.gr 200 €Geil 16GB DDR3 PC3-10660 Hot-rod Red Evo Veloce | Skroutz.gr 120 €συνολο ειναι 900 ευρωσε μενουν 500 ευρω για οτι σου μενει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Αύγουστος 29, 2013 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2013 makria apo AMD Πια... δν το σκεφτομαι καν..εχω ακουσει κ εχω δει πολλα με αυτες τις μουφες Παρτο πίσω μαστορα. Καβουρδιστήρια ναι, μούφες όχι.:no: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHacker Αύγουστος 29, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2013 κατι ακομα ...οι μνημες απο μαρκα σε μαρκα διαφερουν ακομα κ αν εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα? επισης θα ηθελα μια καρτα γραφικων 2gb η 3 ? ακομα δν εχω αποφασισει ...αα ακομα θα ηθελα 1 case το οποιο να ειναι υπεραεριζομενο (εξαλλου θα βαλω υδροψυξη_ και να ειναι ωραιο εμφανισιακα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakinor Αύγουστος 29, 2013 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2013 σορρυ αλλα περιμενεις με 1400 ευρω να βαλεις 6πυρινο επεξεργαστη, μεγαλο κουτι και υδροψυξη.? :spam::spam::spam::spam: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHacker Αύγουστος 29, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2013 ειναι μια χαρα τα 1400 ευρω για τετοιο gaming Pc απο οτι εχω μαθει...500 ο 6πυρηνος κανα 250αρι η καρτα γραφικων 250 η μιτρικη 100 υδροψυξη και αλλο ενα 400 για τις υπολοιπες χαζομαρες ..ειπα πως σκληρους και περιφεριακα εχω... 400 ευρω για 1 τροφοδοτικο ,μνημες και τα αλλα ειναι μια χαρα νμζ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Αύγουστος 29, 2013 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2013 6πυρηνο δεν βάζεις πρώτον γιατί είναι ακριβός, δεύτερον γιατί δεν θα τον αξιοποιήσεις ποτέ και τρίτον γιατί στις δουλειές που θα κάνει θα είναι μέχρι και χειρότερος από έναν 4πυρηνο. Όχι μόνο τώρα αλλά και στο μέλλον. Την υδρόψυξη τι να την κάνεις; Η κάρτα γραφικών κάνει τη βασική διαφορά στο gaming και εκεί πρέπει να ρίξεις το βάρος αν θέλεις future proof μηχάνημα. Ο επεξεργαστής πρέπει να μπορεί να στηρίξει την κάρτα και οι high endκάρτες πάνε άριστα με i5 που είναι value for money για gaming. Βασικά αν βάλεις εξαπύρηνο και 760 θα παίζεις δυο φορές χειρότερα απ ότι με τετραπύρηνο και 780 και δεν θα έχεις και πολύ μέλλον αν έχεις υψηλες απαιτήσεις.Το αντίθετο από αυτό που θες δηλαδή. Η υδρόψυξη είναι πεταμένα λεφτά, πρώτο γιατί δεν χρειάζεσαι πολύ overclocking (βασικά δεν χρειάζεσαι καθόλου), δεύτερον γιατί αυτοί οι επεξεργαστές δεν τραβάνε και πολύ o/c ακόμακαι να το ήθελες και τρίτον γιατί αυτές οι λύσεις είναι πιο θορυβώδεις και λιγότερο αξιόπιστες με βάση τα προβλήματα που βγάζουν από τις αερόψυκτρες.Ενδεικτικά:Κουτί: CmStorm Stryker | Skroutz.grΤροφοδοτικό: Corsair HX Series HX850 80Plus Gold | Skroutz.grΕπεξεργαστής: Intel Core i5-4670K Box | Skroutz.grΜητρική: Asus Z87-Plus (C2) | Skroutz.grΜνήμη: Kingston 8GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2) XMP | Skroutz.grΚάρτα γραφικών: Gigabyte GeForce GTX780 3GB OC (rev. 2.0) | Skroutz.gr1431 ευρώΘέλεις να βάλεις i7 για δικούς σου λόγους; Intel Core i7-4770K Box | Skroutz.gr1526 ευρώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Αύγουστος 29, 2013 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2013 Ωραιο το μοτορι του δεινοσαυρου! Δες και κατι πιο μαζεμενο και αρκετα πιο οικονομικο, αλλα με κατωτερη καρτα γραφικων:Fractal Design Define MiniXFX Pro 650WGigabyte GA-Z87M-D3HIntel Core i5 4670KCorsair XMS3 8GB DDR3-1600 MHzGigabyte GeForce GTX770 2GB WindForce 3X OC Συνολο: >1000€ (για την περιπτωση που δε θελεις να ξοδεψεις ολο το διαθεσιμο ποσο)Γενικα τα φραγκα που δινεις για case/psu/mobo/cpu/ram/gpu ειναι μπολικα και εχεις πολλες και καλες επιλογες! Ασε τον 6πυρηνο... δε θα σε βοηθησει σε κατι. Κοιτα να παρεις μια καλη καρτα γραφικων, αφου γουσταρεις games!Προσωπικη αποψη: ασε τα overclocking και τις τρελες υδροψυξεις, παρε ενα i5 και μια δυνατη καρτα γραφικων και απολαυσε τα στα games που θελεις!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Αύγουστος 29, 2013 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2013 Φιλαράκι hacker,από ότι καταλαβαίνω,κάποιος σου είπε ότι "ο εξαπυρινος ειναι ο καλύτερος" και κόλλησες.Ειναι όντως ο καλύτερος σε πολλή επαγγελματική χρήση που αφορά γραφίστες,μοντερ βίντεο και τέτοιους γενικα.Ουτε καν για το χομπιστα .Στα χαρτιά ειναι όντως ο καλύτερος επίσης γιατί6>4.Σε όποια άλλη χρήση όμως,όπως μάταια προσπαθούν οι λαμπιτες να σου πουν,ΔΕΝ ειναι ο καλύτερος .ΔΕΝ.ΤΩΡΑ ο καλύτερος για editing ήχου και εικόνας ,και με ελααααχιστα καλύτερες επιδόσεις σε παιχνίδια ειναι ο i7 4770k,ο πιο vfm για παιχνίδια ο i5 4ΰ70k.Οι επιδόσεις που θα έχεις με εξαπυρινο σε παρα πολλές εφαρμογές θα ειναι χειρότερες από του i7 4770k.Επίσης εχει υποψην σου ,ότι οι εξαπυρινοι ειναι μια γενιά πίσω.Αν εξακολουθείς να θες τέτοιον ,τα λεφτα σου ,σου φτάνουν.Ριξε τα λεφτα εκεί που πρεπει,σε κάρτα γραφικωνε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Αύγουστος 29, 2013 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2013 ^^ Ακριβως!Κοινως, ΜΗΝ κανεις το στανταρ λαθος που κανουν πολλοι! Θελουν gaming PC και ριχνουν το χρημα σε επεξεργαστη και οχι σε καρτα γραφικων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHacker Αύγουστος 29, 2013 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2013 Με διαφοτισατε αρκετα μπορω να πω...TRexxx το κουτι ειναι ακριβως αυτο που θελω ..οχι δν με ειχε "κολλησει" καποιος στον εξαπυρηνο απλα σκεφτομουν πως θα κρατησει περισσοτερο μακροχρονια μιας και λεεεεμεεεεε τωρα σε 5-6 χρονια θα εχουν βγει 8 πυρηνοι Intel με 400 ευρω (τζαμπα δλδ) ...αυτη ηταν η σκεψη μ ...κατι ακομα:640 ευρω για καρτα γραφικων? δεν ειναι toooo much ή αξιζει τα λεφτα της? ...νομιζω οτι υπαρχουν 3gb καρτες με λειγοτερα λεφτα.... ακομη η σκεψη μου καταλληγει σε i7 4770k μαλλον...αλλα δν ειμαι ακομα σιγουρος...ΤΕλος παρακαλω απαντηστε μ αν οι μαρκες των μνημων παιζουν ρολο ακομα κ οταν ειναι ιδιων χαρακτηριστικων(secret tip ) ευχαριστω παρα πολυ το εκτιμω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Αύγουστος 29, 2013 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2013 Lol lol lol,α τώρα τα λεφτα ειναι πολλά για κάρτα εεεε;Για παιχνίδια θες κάρτα.Τέλος.Τώρα αν δεν είσαι και τρελός gamer ,παρε παιδι μου ότι να ναι εκεί χαμου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.