Jump to content

Δίσκος για φορητό

fonzi

Recommended Posts

Έχω αυτό HEWLETT PACKARD PAVILION DV6144EA RR397EA - - (HEWLETT PACKARD PAVILION DV6144EA) και ο δίσκος έχει γεμίσει.

Αξίζει να του αλλάξω το σκληρό;

ή να πάρω έναν εξωτερικό;

Βρήκα πχ αυτόν ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ 2.5'' WD SATAII 750GB 7200 16MB WD7500ΒPKT | You.gr

Θα είναι ΟΚ;

Προβληματίζομαι διότι δεν έχω κάνει ποτέ τέτοια αναβάθμιση σε φορητό και δεν ξέρω αν είναι εύκολη.

Εχει εύκολη δουλειά από λύσιμο κλπ ή θα μου βγάλει το λάδι;

Μετά θα κάνω κάποιο HD copy με κάποιο πρόγραμμα sector by secor ή πως; Προφανώς βαριέμαι να βρω από την αρχή drivers κλπ...

Έχω αυτό HEWLETT PACKARD PAVILION DV6144EA RR397EA - - (HEWLETT PACKARD PAVILION DV6144EA) και ο δίσκος έχει γεμίσει.

Αξίζει να του αλλάξω το σκληρό;

ή να πάρω έναν εξωτερικό;

Βρήκα πχ αυτόν ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ 2.5'' WD SATAII 750GB 7200 16MB WD7500ΒPKT | You.gr

Θα είναι ΟΚ;

Εφόσον ο αρχικός σου δίσκος είναι SATA (έτσι γράφει το Link που δίνεις) Και αυτός που θέλεις να αγοράσεις SATA II, θα παίξει κανονικά. Λογικά θα δεις και διαφορά στις επιδόσεις, μια που ο νέος δίσκος είναι 7200 rpm, ενώ ο παλιός σου είναι 5400 rpm.

Προβληματίζομαι διότι δεν έχω κάνει ποτέ τέτοια αναβάθμιση σε φορητό και δεν ξέρω αν είναι εύκολη.

Εχει εύκολη δουλειά από λύσιμο κλπ ή θα μου βγάλει το λάδι;

Τα περισσότερα laptop (όχι όμως όλα) έχουν από κάτω ένα bay για τον δίσκο που ξεβιδώνει με 1-4 βίδες. Η αλλαγή του δίσκου είναι πανεύκολη.

Αν το laptop δεν έχει bay για τον δίσκο, τότε πρέπει να ξεβιδώσεις όλη τη βάση του και τα πράγματα δυσκολεύουν ανάλογα με τον κατασκευαστή.

Μετά θα κάνω κάποιο HD copy με κάποιο πρόγραμμα sector by secor ή πως; Προφανώς βαριέμαι να βρω από την αρχή drivers κλπ...

Γενικά θα σου πρότεινα φρέσκια εγκατάσταση μια που η δικιά σου είναι παλιά και άρα ταλαιπωρημένη. Αν όμως δεν έχεις χρόνο και έχεις αποφασίσει να διατηρήσεις την υφιστάμενη, τότε

α) πριν αφαιρέσεις τον παλιό δίσκο κάνεις image σε έναν εξωτερικό. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα όπως το clonezilla. (δες οδηγό εδώ), acronis κτλ

β) αντικαθιστάς τον δίσκο

γ) κάνεις restore το image στο νέο σου δίσκο

Είσαι έτοιμος.

Εχει τύχει κάποιος φίλος να έχει συγκρίνει 2,5" WD BLACK σε σχέση με WD BLUE σε πραγματική χρήση;

Ξέρω ότι ο black είναι 7200 και 16 cache και 5 χρόνια εγγύηση αλλά ο blue στα χαρτιά δείχνει ότι είναι πολύ πιο ήσυχος και οι επιδόσεις σε τεστ που διαβάζω δεν διαφέρουν πολύ.

Θα ήθελα να μου πει κάποιος

1) αν βλέπει αισθητή διαφορά στις επιδόσεις τους και

2) αν ο black είναι πράγματι πιο θορυβώδης.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.