chapost22 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2013 Καλησπέρα. Πριν από λίγο καιρό έχουν αλλάξει τα εικονίδια των φακέλων στα win 7 καθώς και το μέγεθος τους. Έγιναν όλα 375 ΚΒ. Έκανα φορμάτ τον υπολογιστή και τους εξωτερικούς δίσκους που έχω η εμφάνιση και το μέγεθος έγινε το σωστό αλλά ύστερα από λίγο ξαναπαρουσιάστηκε το φαινόμενο. Υπάρχει κάποια λύση? Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Αύγουστος 26, 2013 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 Πέρασες κάποιο πρόγραμμα ίσως κ το προξένησε αυτό; Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chapost22 Αύγουστος 27, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2013 Πέρασα αρκετά μετά το φορμάτ.Τι μπορώ να κάνω τώρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Αύγουστος 27, 2013 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2013 Ίσως επαναφορά σε κάποιο προηγμένο restore point, δες αν συνεχίζει να το κάνει και αν όχι, πέρασμα ένα ένα τα προγράμματα που θες μέχρι να βρεις το υπεύθυνο. Αν κ προσωπικά είμαι κατά των restore point κ αν δεν υπήρχε άλλη λύση θα ξαναέκανα φορμάτ.Επίσης κάποιο σκαναρισμα με antivirus / antimalware πρόγραμμα ενδείκνυται. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chapost22 Αύγουστος 27, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2013 Όσο αφορά το πέρασμα με antivirus έγινε πολλές φορές πριν το φορμάτ και μετά με το ESET NOD32 , με το Essential της Microsoft και anti-malware το Malwarebytes δεν βρέθηκε τίποτα. Το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στους φακέλους και όχι σε word ,excel κλπ. Εσύ λες ότι είναι κάποιος ιός? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Αύγουστος 27, 2013 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2013 Για τέτοιες σπαστικές καταστάσεις συνήθως ζωύφια είναι υπεύθυνα αλλά μπορείς να κοιτάξεις όπως είπα πριν αν κάποιο από τα προγράμματα είναι υπεύθυνο Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Αύγουστος 27, 2013 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2013 σοβαρο πρόβλημα και πολύ περίεργο κιόλας. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να το δει καποιος ειδικός, από την στιγμή που εμφανίστηκε ξανά μετά από φορμάτ η δυσκολία εντοπισμού ανεβαίνει πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnakis12 Αύγουστος 28, 2013 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2013 Δώσε λίγες πληροφορίες παραπάνω. Για παράδειγμα οι φάκελοι ανοίγουν με διπλό κλικ ?Μήπως τους βλέπει σαν εφαρμογή ? Αν ενεργοποιήσεις την προβολή κρυφών αρχείων καιφακέλων μήπως τους βλέπει δύο φορές ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chapost22 Αύγουστος 28, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2013 Άνοιξε το παραπάνω. Έτσι εμφανίζεται η επιφάνεια εργασίας μαζί με τα κρυφά αρχεία. Όλα ανοίγουν με διπλό κλικ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Αύγουστος 28, 2013 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2013 Πολύ ωραία, με την εικόνα που έβαλες βοηθάς πολύ, πρόκειται για πολύ σοβαρό ιο τύπου autorun.inf που έχει παραμείναι σε εξωτερικό δίσκο ή flashaki που δεν έκανες φορμάτ. Αυτός δημιουργεί εικονικούς φακέλους/εφαρμογες με τα ονόματα των πραγματικών σου φακέλων. Οι πραγματικοί φάκελοι σου έχουνε γίνει Super Hidden σε επίπεδο λειτουργικού. Χρησιμοποιήσε ένα γνήσιο Kaspersky Antivirus 2013 που εάν σου επιτραπεί εγκατάσταση και update θα τον φάει λάχανο. Αλλιώς όπως πρότεινα και πιο πάνω απευθύνσου σε κάποιον επαγγελματία γιατί χωρίς προσοχή μου έχει τύχει μέχρι και εξαφάνιση των φακέλων σε αντίστοιχη περίπτωση του ίδιου ιού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chapost22 Αύγουστος 28, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2013 Εχω το Panda Internet Security 2013 κάνει ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Αύγουστος 28, 2013 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2013 Όχι δεν κάνει, τρανή απόδειξη ότι δεν έχει ήδη πιάσει αυτό τον σοβαρότερο ιό. Σου προτείνω Kaspersky γιατί εγώ σαν επαγγελματίας χρησιμοποιώ αυτό αποκλειστικά. Τώρα πέραν τούτου μπορεί και ένα Norton πχ να σου κάνει τη δουλειά αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν το έχω δοκιμάσει στην πράξη.Πάντως η βασικότερη συμβουλή που θα μπορώ να σου δώσω είναι όποιο λογισμικό προστασίας και να χρησιμοποιήσεις να φροντίσεις να είναι γνήσιο με το κλειδί του κανονικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chapost22 Αύγουστος 28, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2013 Ευχαριστώ.Κατέβασα την δοκιμαστική έκδοση του Kaspersky για δοκιμή.Εξαφανίστηκαν οι φάκελοι 375 ΚΒ αλλά οι κρυφοί φακελοι φαίνονται και περιέχουν αρχεία χρήσιμα.Αν τους κρυψω πως θα τα βλέπω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.