Ilias83 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2004 Το Ιούνιο αγόρασα την μητρική που όπως διαβάζετε και στον τίτλο είναι μια Albatron KX600 Pro V3.0...To πρόβλημα παρατηρήθηκε σχετικά ωρίς με υψηλές θερμοκρασίες συστήματος γύρω στα 40 που όμως θεώρησα οτι οφείλετε στην κακή ροή αέρα...Αφού βελτίωσα αρκετά τη ροή του αέρα η θερμοκρασία συστήματος έμεινε εκεί περίπου... (λίγο πιο κάτω)Παρατήρησα όλο αυτόν τον καιρό οτι το ανεμιστηράκι του chipset κάνει πολύ θόρυβο και γρατζουνάει ανα διαστήματα...Σήμερα μάλλον φτάσαμε στο απροχώρητο αφού αυτή τη στιγμή δουλεύω με ανοιχτό υπολογιστή στο full όλους τους ανεμιστήρες + έναν extra 80άρη να φυσάει πάνω στο ανεμιστηράκι του chipset...Και όλα αυτά για να κρατήσω τη θερμοκρασία χαμηλά, αφού σήμερα το πρωί είχα θερμοκρασία συστήματος 49C.Ερώτηση: η θερμοκρασία συστήματος δεν μετριέται από το chipset???Και κάτι ακόμα:Παρατήρησα οτι το ανεμιστηράκι του chipset δεν γυρνάει στις όσες στροφές θα έπρεπε..Τι εννοώ???Μοίζει να γυρίζει ο μαγνήτης χωρίς να παίρνει μαζί και το εξωτερικό περίβλημα, δηλαδή τους έλικες του ανεμιστήρα...Δεν το έχω πειράξει ακόμα και δεν το έχω ούτε καν ξεβιδώσει απο πάνω για τον εξής απλό λόγο...Τώρα τι κάνω???Στέλνω πίσω τη μητρική ζητώντας αντικατάσταση από την Albatron ή να πάω να πάρω ένα cooler για to chipset που κάτι τέτοιο ήταν έτσι και αλλιώς στα σχέδιά μου λόγω του θορύβου που έκανε το ανεμιστηράκι??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Σεπτέμβριος 28, 2004 Author #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2004 Καλά εεε???Ούτε καν κοιτάξατε τι γράφω...Δεν πειράζει...Εγώ πήρα την εκδικησή μου από το ανεμιστηράκι...Το έβγαλα και το μόνο που έμεινε ήταν το αυτοκόλλητο για να το κολλήσω στο καινούριο...Ακούς εκεί...Μα είναι πράγματα αυτά?38 CPU και 42 System...Το έβγαλα και ηρέμησα...Τώρα έχω προσωρινά ένα 80 να φυσάει πάνω και παίρνω έτσι απλά 35CΠρέπει να κοιτάξουμε τώρα για ψύκτρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Σεπτέμβριος 28, 2004 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2004 ε θα ταπαιξε το ανεμιστηράκι. πήγαινε πάρε ένα ανεμιστηράκι για chipset Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 28, 2004 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2004 Παλιότερα που είχα πρόβλημα με το fan μιας gigabyte είχα βάλει ένα τεράστιο ψυκτράκι της zalman χωρίς fan. Έκανε καλή δουλειά και ησύχασα από το θόρυβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Οκτώβριος 2, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2004 @trendy: Και εγώ αυτή την ψύκτρα ψάχνω βασικά, αλλά δεν την βρήκα πουθενά σε Ελλάδα. Την έχει στο www.checkmate.gr αλλά πήρα τηλέφωνο και δεν την φέρνουνε πια...Αυτήν έψαχνα γιατί είναι φθηνή, αθόρυβη και σίγουρη λύση (γενικά εμπιστεύομαι πολύ τη Zalman) Λοιπόν έχουμε όμως εξελήξεις στο θέμα της μητρικής...Αφού έβαλα προσορινά τον 80άρη και είδα θερμοκρασίες να πέφτουν πολύ είπα οτι άντε να μην πάω να δώσω τα 40 για μια καινούρια ψύκτρα, αλλά να πάρω ένα καινούριο ανεμιστηράκι να κάνω τη δουλειά μου...Μετά μου ήρθε στο μυαλό η πολύ καλή ψύκτρα που είχε πάνω η προηγούμενη μου μητρική η οποία ήταν παθητική...Σκέφτικα λοιπόν βάζω την παλιά ρύχνω και ανεμιστηράκι πάνω και το κάνω ψυγείο το chipset...Πήρα με 10 ένα Papst 40άρι που είναι ότι πρέπει για την ψύκτρα (και την καινούρια και την παλιά) όμως δεν είχαν βύσμα για να το συνδέσω στη μητρική... (Από 10 του μήνα μου είπαν)Και σαν να μην έφτανε αυτό δεν έχω και 20άρες βίδες για να βιδώσω τον ανεμιστήρα στην ψύκτρα... (άρα προσωρινά μένω με ανοιχτό κουτι καιτα ναεμιστήρια να μου παίρνουν τα αυτιά)Και το χειρότερο όλων το ψυκτράκι της κακιάς ώρας που έχει πάνω η Albatron δεν λέει να βγει με τίποτα...Υπάρχει περίπτωση να είναι κολλημένο μόνιμα πάνω και να ξυλώσω και το chipset μαζί??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 2, 2004 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2004 Το βρήκα στο ram-shop (νομίζω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.