STINK Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2013 Εδώ και κανένα χρόνο έχω παρατημένο ένα netbook (Dell Inspiron 910) με την εν λόγο κάρτα γραφικών. Αυτή την στιγμή έχει Linux Mint 14 cinnamon και δουλεύει σχετικά καλά.Καθότι έχω να ασχοληθώ πολύ καιρό με Linux θα ήθελα να μου προτείνεται μια έκδοση που να δουλεύει όσο το δυνατόν καλύτερα.Η μόνη δουλεία που κάνει είναι browsing.Sent from my LT22i using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 26, 2013 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 Εφόσον δουλεύει καλά όπως γράφεις, γιατί θέλεις να βάλεις άλλη διανομή; Δεν μπορείς να κάνεις browsing με το mint 14; Αν θες κάτι εύκολο στη χρήση και ακόμα πιο ελαφρύ, δοκίμασε:Linux Mint 15 "Olivia" - Xfce (32-bit) - Linux Mintlubuntu | lightweight, fast, easier Link to comment Share on other sites More sharing options...
STINK Αύγουστος 26, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 Διότι ψάχνω κάτι ακόμα πιο smooth χωρίς πολλά πολλά. Ένας browser να παίζει flash και java runtime environment μου είναι αρκετός.Έτσι όπως είναι τώρα προτιμώ να κάνω browsing με το κινητό.Sent from my LT22i using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 26, 2013 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 To mint που έχεις θέλει "πολλά πολλά" για να κάνεις browsing; wtf?Για πιο ελαφρύ που λες και ταυτόχρονα απλό, δοκίμασε τις παραπάνω επιλογές που σου πρότεινα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 26, 2013 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 Ξήλωσε το cinnamon και παίξε με το mate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STINK Αύγουστος 26, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 Έχω βάλει lbuntu προς το παρόν και πάει σφαίρα. Το ui είναι όπως μου αρέσει και δεν έχει πολλά προεγκατεστημένα προγράμματα.Το μόνο που δεν έχω καταφέρει είναι να βάλω java.Sent from my LT22i using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 26, 2013 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 https://help.ubuntu.com/community/Java Link to comment Share on other sites More sharing options...
STINK Αύγουστος 26, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 Την πέρασα αλλά στο chromium μου το βγάζει out of date το plug in και ότι και να δοκίμασα δεν δούλεψε σωστά.Θα δώσω και μια ευκαιρία στο Mint με Mate.Sent from my LT22i using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 27, 2013 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2013 Βάζεις το openjdk7-jre και icedtea-7-plugin έτσι; Μη δίνεις σημασία στο out of date. Στο chromium μου δε βγάζει κάποιο πρόβλημα πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STINK Αύγουστος 27, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2013 Όλα τα δοκίμασα από ότι κατάλαβα είναι bug. Εγώ δεν δίνω σημασία αλλά δεν μου ανοίγει τα applets.Μόλις πέρασα Mint με xfce.Όλα τέλεια παίζει και η java out of the box.Η αλήθεια είναι ότι το Lubuntu μου άρεσε περισσότερο αλλά χωρίς java δεν μου κάνει.Sent from my LT22i using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
STINK Αύγουστος 27, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2013 Όλα τα δοκίμασα από ότι κατάλαβα είναι bug. Εγώ δεν δίνω σημασία αλλά δεν μου ανοίγει τα applets.Μόλις πέρασα Mint με xfce.Όλα τέλεια παίζει και η java out of the box.Η αλήθεια είναι ότι το Lubuntu μου άρεσε περισσότερο αλλά χωρίς java δεν μου κάνει.Καμία δοκιμασμένη λύση για να μην είναι ενεργοποιημένο το bluetooth κατά την εκκίνηση υπάρχει.Αν γνωρίζει κάποιος άλλη διανομή, με προεγκατεστημένη java πολύ ευχαρίστως να την δοκιμάσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 28, 2013 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2013 Το απενεργοποιείς να μην τρέχει στην εκκίνηση. Κοίτα στο control panel του xfce και θα βρεις κάποια επιλογή για αυτόματη εκκίνηση κατά την έναρξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STINK Αύγουστος 28, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2013 Από το application and start up κλείνει μόνο το applet αλλά το bluetooth παραμένει ανοιχτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 29, 2013 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2013 Μπορείς να μη φορτώνεις το module του bluetooth. HOWTO: Prevent (blacklist) modules from loading Link to comment Share on other sites More sharing options...
STINK Αύγουστος 29, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2013 Λόγο του ότι η επανεκκίνηση γίνεται πολύ γρήγορα και το bluetooth το χρησιμοποιώ πολύ σπάνια το έκλεισα απλά από το bios.Μετά από 2 μέρες δοκιμών το συμπέρασμα είναι ότι το Mint με XFCE είναι μια από τις καλύτερες διανομές πλήρως λειτουργική και πολύ ελαφριά.Την προτείνω σε όλους όσους θέλουν να δοκιμάσουν Linux για πρώτη φορά και σε όσους είναι κάτοχοι netbook με gma 500. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 30, 2013 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2013 Και έτσι δουλεύει αλλά είναι πιο μπελαλίδικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.