Jump to content

Διανομή για gma 500

STINK

Recommended Posts

Εδώ και κανένα χρόνο έχω παρατημένο ένα netbook (Dell Inspiron 910) με την εν λόγο κάρτα γραφικών. Αυτή την στιγμή έχει Linux Mint 14 cinnamon και δουλεύει σχετικά καλά.

Καθότι έχω να ασχοληθώ πολύ καιρό με Linux θα ήθελα να μου προτείνεται μια έκδοση που να δουλεύει όσο το δυνατόν καλύτερα.

Η μόνη δουλεία που κάνει είναι browsing.

Sent from my LT22i using Tapatalk 4

Εφόσον δουλεύει καλά όπως γράφεις, γιατί θέλεις να βάλεις άλλη διανομή; Δεν μπορείς να κάνεις browsing με το mint 14;

Αν θες κάτι εύκολο στη χρήση και ακόμα πιο ελαφρύ, δοκίμασε:

Linux Mint 15 "Olivia" - Xfce (32-bit) - Linux Mint

lubuntu | lightweight, fast, easier

Διότι ψάχνω κάτι ακόμα πιο smooth χωρίς πολλά πολλά. Ένας browser να παίζει flash και java runtime environment μου είναι αρκετός.

Έτσι όπως είναι τώρα προτιμώ να κάνω browsing με το κινητό.

Έχω βάλει lbuntu προς το παρόν και πάει σφαίρα. Το ui είναι όπως μου αρέσει και δεν έχει πολλά προεγκατεστημένα προγράμματα.

Το μόνο που δεν έχω καταφέρει είναι να βάλω java.

Όλα τα δοκίμασα από ότι κατάλαβα είναι bug. Εγώ δεν δίνω σημασία αλλά δεν μου ανοίγει τα applets.

Μόλις πέρασα Mint με xfce.

Όλα τέλεια παίζει και η java out of the box.

Η αλήθεια είναι ότι το Lubuntu μου άρεσε περισσότερο αλλά χωρίς java δεν μου κάνει.

Όλα τα δοκίμασα από ότι κατάλαβα είναι bug. Εγώ δεν δίνω σημασία αλλά δεν μου ανοίγει τα applets.

Μόλις πέρασα Mint με xfce.

Όλα τέλεια παίζει και η java out of the box.

Η αλήθεια είναι ότι το Lubuntu μου άρεσε περισσότερο αλλά χωρίς java δεν μου κάνει.

Καμία δοκιμασμένη λύση για να μην είναι ενεργοποιημένο το bluetooth κατά την εκκίνηση υπάρχει.

Αν γνωρίζει κάποιος άλλη διανομή, με προεγκατεστημένη java πολύ ευχαρίστως να την δοκιμάσω.

Λόγο του ότι η επανεκκίνηση γίνεται πολύ γρήγορα και το bluetooth το χρησιμοποιώ πολύ σπάνια το έκλεισα απλά από το bios.

Μετά από 2 μέρες δοκιμών το συμπέρασμα είναι ότι το Mint με XFCE είναι μια από τις καλύτερες διανομές πλήρως λειτουργική και πολύ ελαφριά.

Την προτείνω σε όλους όσους θέλουν να δοκιμάσουν Linux για πρώτη φορά και σε όσους είναι κάτοχοι netbook με gma 500.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.