Jump to content

"Μεταφορά" λειτουργικού help

FRuLiS13_acg

Recommended Posts

Eτσι είναι... είχα κανει clone απο μηχανικό σε ssd και όλα ήταν μπάχαλο. Έκανα και alignment μόνος μου και το αποτελείωσα. Επιδόσεις στον πάτο. 1000 φορες φρεσκο install.

Δεν είναι, αρκεί να χρησιμοποιήσεις το σωστό πρόγραμμα. Εγώ το έχω κάνει δύο φορές αυτό, εδώ και χρόνια, με το Acronis True Image και όλα μέχρι σήμερα άψογα. Το Acronis φροντίζει να κάνει σωστό alignment (το έχω ελέγξει και επιβεβαιώσει), οπότε μετά απλά κάνεις κάποιες ρυθμίσεις που ταιριάζουν στους SSD, τις οποίες ούτως ή άλλως κάνεις και με την καθαρή εγκατάσταση (μιλάω για τα 7άρια). Προχθές κοιτούσα να δω άραγε από πότε χρονολογείται η μία μου εγκατάσταση (Η/Υ γραφείου) και είναι από το 2010! Τον SSD πρέπει να τον έχω περίπου 1,5 - 2 χρόνια. Η εγκατάσταση δουλεύει άψογα. Ακόμα και τώρα δεν θα ήθελα με τίποτα και δεν χρειάζεται να κάνω φορμάτ.

τις οποίες ούτως ή άλλως κάνεις και με την καθαρή εγκατάσταση (μιλάω για τα 7άρια).

Τις τυπικές ρυθμίσεις για SSD τα 7 τις κάνουν out of the box (τώρα αν εννοείς κάτι πειράγματα σε registry ή να κόψεις το indexing για να σου ζήσει ο δίσκος -με ερωτηματικό- από 5-6 χρόνια μερικούς μήνες παραπάνω, απλά δεν ασχολούμαι ). Για παράδειγμα το trim δε νομίζω να παίζει σε software level σωστά αν κάνεις clone από μηχανικό. Διάβασε σχετική απάντηση από MS

SSDs are storage devices made of flash memory; flash memory unlike hard disks are block erasable devices - they can be written to at a byte level but need to erased at a block level; Trim is a storage level hint that was introduced in the Windows 7 days to indicate that Windows is not using certain regions of the storage device; NTFS will send these trim hints when files are deleted or moved from those regions; SSDs consume these hints to perform a cleanup in the background called as 'reclaim' that helps them get ready for next writes. The SSD may choose to perform the optimization immediately, store the information for later optimization or throw away the hint completely and not use it for optimization since it does not have time to perform this optimization immediately.

Δε νομίζω τα παραπάνω να παίζουν και μετά το clone από μηχανικό...

Η εγκατάσταση δουλεύει άψογα.

Αυτό το λες γιατί το πιστεύεις. Φαντάζομαι ότι δεν έχεις bench-άρει και με clean install, ώστε να συγκρίνεις.

Τις τυπικές ρυθμίσεις για SSD τα 7 τις κάνουν out of the box (τώρα αν εννοείς κάτι πειράγματα σε registry ή να κόψεις το indexing για να σου ζήσει ο δίσκος -με ερωτηματικό- από 5-6 χρόνια μερικούς μήνες παραπάνω, απλά δεν ασχολούμαι ). Για παράδειγμα το trim δε νομίζω να παίζει σε software level σωστά αν κάνεις clone από μηχανικό. Διάβασε σχετική απάντηση από MS

Δε νομίζω τα παραπάνω να παίζουν και μετά το clone από μηχανικό...

Αυτό το λες γιατί το πιστεύεις. Φαντάζομαι ότι δεν έχεις bench-άρει και με clean install, ώστε να συγκρίνεις.

Παίζουν και παραπαίζουν μάλιστα. Το trim τα 7 το εχουν ενεργοποιημένο από default, και απλά είναι θέμα του δίσκου (του firmware του) αν θα το αξιοποιήσει ή όχι.

Και δεν χρειάστηκε να μετρήσω με clean install, διότι ούτως ή άλλως μιλάω για Sata3 δίσκους SSD σε Sata2 μητρικές. Οι μετρήσεις που έκανα με το Crystal Disk Mark ήταν μια χαρά, και η αίσθηση και απόκριση του λειτουργικού ήταν επίσης και είναι μια χαρά. Τώρα να μου λες ότι δεν βλέπω μπροστά μου, είναι λίγο τραβηγμένο, δεν νομίζεις;

Αν θέλεις, μπορώ να σου βρω και screens από τα bench που είχα κάνει και να τα ανεβάσω. Για να καταλάβεις ωστόσο, o Agility 3 σε sata 2 μητρική (την Rog formula X48) αποδείχθηκε εξίσου γρήγορος (με την μεταφερμένη από WD raptor εγκατάσταση) από samsung 840 φίλου σε επίσης rog sata 2 μητρική (με i7 950) που του έστησα εγώ και μέτρησα εγώ, με clean install. Πείστηκες τώρα;

Αδερφέ μη με παρεξηγείς. Δεν ισχυρίστηκα ότι κάνεις λάθος. Απλά σκέφτομαι "δυνατά" διατυπώνοντας τις δικές μου ενστάσεις με βάση αυτά που έχω διαβάσει. Εγώ για παράδειγμα δεν έχω δοκιμάσει clone από μηχανικό σε ssd, ώστε να αποδείξω ότι σίγουρα χρειάζεται clean install. :flower:

Απλά, προσωπικά προτιμώ να είμαι 100% σίγουρος κάνοντας ένα clean install.

Καλησπερα παιδες!!! Εχει μεσολαβησει μεγαλο σχετικα χρονικο διαστημα απο το πρωτο ποστ, αλλα μεσολαβησαν πολλα και δεν μπορεσα να ποσταρω. Για να μην μακρηγορω η προσπαθεια μου να αποφυγω το φορματ δυστηχως δεν πετυχε! Δεν φταει καποιος για αυτο απλα καθε αρχη και δυσκολη. Το μονο θετικα ειναι οτι εσωσα καποιοα αρχεια τα οποια δεν ηθελα σε καμια περιπτωση να χασω και επιπλεον εκανα τακτοποιηση των δισκων μου μεσα στο tower.

Ενα μεγαλο ευχαριστω για οσους θελησαν να βοηθησουν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.