Jump to content

"Μεταφορά" λειτουργικού help

FRuLiS13_acg

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη της κοινότητας μας. Θα ήθελα την βοήθεια σας και τις γνώσεις πάνω σε κάποιο κομμάτι που είμαι πέρα για πέρα άσχετος. Επειδή λοιπόν δεν θέλω να φάω τα μούτρα μου, θα σας πω τα δεδομένα και είμαι σίγουρος πως θα υπάρχει κάποια λύση.

Στο προκείμενο… το μηχ. μου το έστησα πριν από 1,5 χρόνο, λεφτά για SSD μεγάλης χωρητικότητας δεν υπήρχαν και έτσι πήρα ένα 64gb ο οποίος φιλοξένει το λειτουργικό μου και κάποια προγράμματα. Με την πάροδο του χρόνου ο ελεύθερος χώρος περιορίστηκε δραματικά για αυτό και πήρα ένα καινούργιο δίσκο 128 ο οποίος θα με καλύψει άριστα.

Θέλω να αποφύγω νέα εγκατάσταση λειτουργικού, να περάσω όλες τις εφαρμογές που έχω από την αρχή κτλ. Υπάρχει δυνατότητα να κάνω κάποιο image του ότι υπάρχει στον δίσκο μου και απλά να το μεταφέρω μόλις εγκαταστήσω τον καινούργιο. Θα ήθελα την βοήθεια των πιο έμπειρων διότι θα υποστώ μεγάλη ταλαιπωρία να στήσω το μηχ. μου πάλι από την αρχή. Αν μπορείτε κάποιο walkthrough θα το εκτιμούσα.

Δεν θα κάνω την διαδικασία αύριο το πρωί, αλλά σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσω στα όσα μου προτείνετε. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

xftafpl2869sihqyqpzp.jpg

tvczm93hd2w89hj3efz4.jpg

Εχω χρησιμοποιησει επιτυχώς πανω απο μια φορά αυτο http://support.wdc.com/product/downloaddetail.asp?swid=119

Συνδεεις τους δισκους, μπουταρεις με τον παλιο, το τρεχεις, αντιγράφει το partition, και τερματίζει τη λειτουργία.

Βγάζεις τον παλιο και μπουταρεις απο τον καινουριο

Καλησπερα σε ολα τα μελη και ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Ειχα τρεξιμο σημερα ολη μερα και τωρα εκατσα στο pc. Ρωτησα καποιους συναδελφους και μου προτειναν το Acronis True Image Home 2013, αλλα απο οτι βλεπω δοξα το Θεο υπαρχουν μπολικες επιλογες. Θα τσεκαρω τα Software που μου εχετε ποσταρει και επειτα θα δω στην πραξη πως θα προχωρησω μεσα στην εβδομαδα. Αυτο που θελω σε πρωτη φαση ειναι να μεταφερω το image σε ενα εξωτερικο USB δισκο και απο εκει και περα να το τραβηξω στον νεο SSD. Θα τα ξαναπουμε και αυριο...

Δε χρειαζεται ο USB δίσκος, περιττο βημα που μπορει και να μη δουλεψει

Κατευθειαν απο SSD σε SSD

Δε χρειαζεται ο USB δίσκος, περιττο βημα που μπορει και να μη δουλεψει

Κατευθειαν απο SSD σε SSD

Σωστά. Με το image ---> usb hdd --> new ssd, το πιθανότερο να χάσεις το boot loader (διορθώνεται βέβαια εύκολα) και ίσως να δημιουργηθεί θέμα με το alignment ή και κάτι άλλο που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα.

Καλύτερα clone old ssd ---> new ssd, να είσαι σίγουρος.

Λοιπον παιδες , θελω να αντικαταστησω τον σκληρο απο το laptop με εναν 840 ssd.(τι πρωτοτυπο σιγουρα δεν το εχει κανει κανενας :whistling )

Λοιπον με το acronis κανω ενα full back up του hdd του laptop και το αποθηκεύω σε εξωτερικο σκληρο usb.

Στο pc που εχει ηδη εναν ssd 810, συνδεω και τον 840 που προοριζεται για το λαπτοπ.

Εκκινω συνδεω τον εξωτερικο σκληρο και κανω μεταφορα του περιεχομενου του εξωτερικου στον 840 που προοριζεται για το laptop.

Αφαιρω τον 840 απο το pc,και με αυτον αντικαθιστώ τον μηχανικο του λαπτοπ.

Θα δουλεψει κατι τετοιο?η θα δω καπνους??:rofl:

Πρεπει να αλλαξω τιποτα στο bios του λαπτοπ πριν την 1η εκκινηση??

Και μετά κάνε 150 hacks για να σου παίξει σωστά το trimming, να γίνει σωστό alignement, να μην κάνει defrag το OS κτλ.

Προσωπικά δεν προτείνω με την καμία το clone από hdd σε sdd. Τα windows δεν πρόκειται να σεταριστούν για ssd. Καλύτερα φρέσκο install.

1000 φορες να σεταριστει το λειτουργικο σε νεο δισκο διαφορετικης τεχνολογιας απο την αρχη, παρα πειραματα. Ειδικα αμα δεν υπαρχουν οι γνωσεις για troubleshooting...

Να κανω κι εγώ μια ερώτηση πανω στο θέμα.

Θέλω να κανω φορματ στον ssd σωζωντας τα πολύτιμα δεδομένα μου ,αλλα για καλο και για κακο έλεγα να κανω ενα image backup να το έβαζα στο απλο μου σκληρό,για να ξαναπεραστει σε ωρα ανάγκης δλδ στον ίδιο ssd.

Από ότι καταλαβαίνω από τα λεγόμενά σας,αυτο δε γίνεται;

Υπάρχει κάποιος τρόπος να έχω κάποια μορφή image backup μήπως δεν κάτσουν ολα μετά το φορματ;

Ο λόγος που το θέλω αυτό,είναι ότι ενα κωλοπρογραμμα που δουλεύω,σώζει τα δεδομένα του σε κρυφούς φακέλους σε διαφορα σημεία ,και φοβάμαι μη μου ξεφευγει τπτ στο σώσιμο,και μετά καηκα.

Παιδια σας ευχαριστω θα κανω clean install, ωστοσο εχω μερικες αποριες.

Το λαπτοπ ηρθε με win 8 προεγκατεστημενα αλλα ως γνωστον ηρθε χωρις το dvd των win 8

Εψαξα στο νετ σχετικα και αυτα που διαβασα ητανε

1)Απευθυνεσαι στην Dell και σου στελνουνε ενα dvd win δωρεαν

2)Απευθυνεσαι στην Dell σου στελνουνε ενα dvd αλλα σου το χρεωνουνε.

3)Δεν χρειαζεσαι dvd.Μπουταρεις απα τα dvd που εφτιαξες απο το dell back n recovery, και κανεις εγκατασταση κανονικα απο εκει.

Ισχυει τιποτα απο αυτα?η ειναι ολα ραδιο αρβυλα?

Εννοειται υπαρχει παντα και η λυση του θειου, αλλα ειναι η εσχατη λυση.

Να κανω κι εγώ μια ερώτηση πανω στο θέμα.

Θέλω να κανω φορματ στον ssd σωζωντας τα πολύτιμα δεδομένα μου ,αλλα για καλο και για κακο έλεγα να κανω ενα image backup να το έβαζα στο απλο μου σκληρό,για να ξαναπεραστει σε ωρα ανάγκης δλδ στον ίδιο ssd.

Από ότι καταλαβαίνω από τα λεγόμενά σας,αυτο δε γίνεται;

Υπάρχει κάποιος τρόπος να έχω κάποια μορφή image backup μήπως δεν κάτσουν ολα μετά το φορματ;

Ο λόγος που το θέλω αυτό,είναι ότι ενα κωλοπρογραμμα που δουλεύω,σώζει τα δεδομένα του σε κρυφούς φακέλους σε διαφορα σημεία ,και φοβάμαι μη μου ξεφευγει τπτ στο σώσιμο,και μετά καηκα.

Αυτό που γράφεις γίνεται, αρκεί να είναι disk image π.χ. με το clonezilla και όχι copy paste τα αρχεία

[MENTION=91]amartolos[/MENTION]

το 1 δεν παίζει, το 2 παίζει , το 3 παίζει υπό προύποθέσεις. Καλύτερη λύση imo να κάνεις ένα full disk image με κάποιο πρόγραμμα όπως το clonezilla

Και μετά κάνε 150 hacks για να σου παίξει σωστά το trimming, να γίνει σωστό alignement, να μην κάνει defrag το OS κτλ.

Προσωπικά δεν προτείνω με την καμία το clone από hdd σε sdd. Τα windows δεν πρόκειται να σεταριστούν για ssd. Καλύτερα φρέσκο install.

Eτσι είναι... είχα κανει clone απο μηχανικό σε ssd και όλα ήταν μπάχαλο. Έκανα και alignment μόνος μου και το αποτελείωσα. Επιδόσεις στον πάτο. 1000 φορες φρεσκο install.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.