crazysax Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2013 Θα ήθελα τη γνώμη σας για την αναβάθμιση του υπολογιστή μου. Tα περιφερικά τα κρατώ ποντίκια ηχεία , εκτυπωτή μαζί με το Case που είναι αυτό Silverstone Crown CW01 HTPC Case - Black https://www.google.gr/search?q=Silverstone+case+htpc&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&um=1&ie=UTF-8&hl=el&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=SC8ZUvPtA4vFtAaSwYDYDw&biw=1600&bih=758&sei=3y8ZUpfkF8vCtAaJ_4C4Aw#fp=14f696866ec3c5fc&hl=el&q=Silverstone+Crown+CW01+HTPC+Case+-+Black&rls=org.mozilla:en-US%3Aofficial&tbm=isch&um=1&facrc=_&imgdii=_&imgrc=CWBwLrqgmDNa3M%3A%3B4UKJdW1_35zb1M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.overclockers.co.uk%252Fpimg%252FCA-081-SV_46447_350.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.overclockers.co.uk%252Fshowproduct.php%253Fprodid%253DCA-081-SV%3B350%3B294 και Τροφοδοτικό που είναι αυτό http://www.rackmountnet.com/enermax-eco-620w-power-supply-p-1454.html αν και γι αυτό θέλω την γνώμη σας αν πρέπει να το κρατήσω για το λόγο ότι ένα modular θα είχε λιγότερα καλώδια στο όχι και σχετικά άνετο κουτί. Έχω windows7 ultimateσε μια τηλεόραση sonybravia46’ hd με σύνδεση hdmi.Επί το πλείστον δεν παίζω παιχνίδια αλλά θέλω κάτι καλό γιατί είμαι μουσικός και γράφω σε προγράμματα μουσικής, βλέπω και ακούω αρκετά με το pcκαι κάνω και videoediting.Μένω Αθήνα. Έχω δει αυτά και θέλω την γνώμη σας και τις προτάσεις σας που να καταλήξω ή αν έχετε καμία καλύτερη πρόταση…. M/B MOTHERBOARD :: Asrock Socket 1150 Z87 Extreme6/ac 2GLan Audio Raid - Visionstudio.gr MOTHERBOARD :: Asus Socket 1150 Z87-Deluxe GLan Audio Raid - Visionstudio.gr Mod 1150 ASUS Z87 Maximus VI Formula ATX( 90MB0DY0-M0EAY5 ), Socket 1150 New, Μητρικές Πλακέτες, HardWare, Ηλεκτρονικό Κατάστημα Ψηφιακής Τεχνολογίας, CPU Intel Core i7 4770K(1150/3.5GHz/8MB) - Επεξεργαστές (CPU) - plaisio.gr SSD Samsung 840 Series 250GB SSD (2.5", Sata 6Gb/s) - Δίσκοι SSD - plaisio.gr RAM pc1.gr :: Online Store pc1.gr :: Online Store pc1.gr :: Online Store υδρόψυξη Corsair CPU Cooler Hydro H100i - Ψύκτρες - plaisio.gr DVD-RW Samsung DVD-RW SH-224DB/BEBE Black Bulk - Οπτικά (CD-DVD) - plaisio.grΤο κόστος θέλω να είναι περίπου στα 110-1200 Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickmanak Αύγουστος 25, 2013 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2013 Παρε Asus maximus μητρικη και καποια Corsair μνημη. Ολα τα αλλα ειναι οκ για μενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hodad Αύγουστος 25, 2013 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2013 Overclock θα κάνεις;Την Hydro θα τη βάλεις με μοντάρισμα στο κουτί που έχεις;Χρειάζεσαι πολλές SATA, PCI Express x16 κτλ ή απλά μια 'καλή' μητρική; Link to comment Share on other sites More sharing options...
crazysax Αύγουστος 25, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2013 Overclock θα κάνεις;Την Hydro θα τη βάλεις με μοντάρισμα στο κουτί που έχεις;Χρειάζεσαι πολλές SATA, PCI Express x16 κτλ ή απλά μια 'καλή' μητρική;θα κανω καποια στιγμη βεβαια.Την Hydro θα την βαλω με μονταρισμα αφου βρω να κανω καπου τις τρυπες που θελω .ναι θελω μια καλη μτρικη που να μπορω να κανω oc καποια στιγμη. PCI Express x16 κτλ δεν νομιζω οτι χρειαζομαι πολλα.Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hodad Αύγουστος 25, 2013 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2013 Μπορείς να πας τότε στην Asus Gryphon που έχει και 5ετή εγγύηση.Να κόψεις λίγα χρήματα από την υδρόψυξη και να πας στην Seidon 240M και εφόσον γράφεις μουσική αν δε σε ικανοποιήσει από θέμα θορύβου να πας σε καλύτερα ανεμιστήρια.Μνήμες πάρε τις φθηνότερες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Αύγουστος 25, 2013 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2013 Για μουσική γενικά,θέλεις απλά πολυ μνήμη (τα 16gb ειναι πολυ κομπλέ πιστεύω) και ο ssd βοηθάει πολύ.Οι πολλοί πυρήνες επίσης (κι εκεί είσαι οκ).Ολα τα αλλα δεν παίζουν ρόλο,μπορεις να πάρεις και μια απλή z87 μητρική και θα είσαι μια χαρά δηλαδή,σε mild overclock δε θα καταλάβεις διαφορές καθόλου.Η ποιότητα παντα ειναι ευπρόσδεκτη φυσικα σε κάθε επιμέρους εξάρτημα,απλά για μουσική δεν παιζει ρόλο.Ο επεξεργαστής και χωρις overclock ,μια χαρά θα ξυρίζει στην ταχύτητα στα export (εκεί ειναι που δουλεύει πιο τρελά)Για ψύξη κοίτα απλά ποια ψυχτρα κάνει πιο λίγο θόρυβο,μην κολλάς πολυ με την υδροψυξη αν η έλλειψη θορύβου ειναι αυτοσκοπός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crazysax Αύγουστος 25, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2013 Μπορείς να πας τότε στην Asus Gryphon που έχει και 5ετή εγγύηση.Να κόψεις λίγα χρήματα από την υδρόψυξη και να πας στην Seidon 240M και εφόσον γράφεις μουσική αν δε σε ικανοποιήσει από θέμα θορύβου να πας σε καλύτερα ανεμιστήρια. Μνήμες πάρε τις φθηνότερες. Για μουσική γενικά,θέλεις απλά πολυ μνήμη (τα 16gb ειναι πολυ κομπλέ πιστεύω) και ο ssd βοηθάει πολύ.Οι πολλοί πυρήνες επίσης (κι εκεί είσαι οκ). Ολα τα αλλα δεν παίζουν ρόλο,μπορεις να πάρεις και μια απλή z87 μητρική και θα είσαι μια χαρά δηλαδή,σε mild overclock δε θα καταλάβεις διαφορές καθόλου. Η ποιότητα παντα ειναι ευπρόσδεκτη φυσικα σε κάθε επιμέρους εξάρτημα,απλά για μουσική δεν παιζει ρόλο. Ο επεξεργαστής και χωρις overclock ,μια χαρά θα ξυρίζει στην ταχύτητα στα export (εκεί ειναι που δουλεύει πιο τρελά) Για ψύξη κοίτα απλά ποια ψυχτρα κάνει πιο λίγο θόρυβο,μην κολλάς πολυ με την υδροψυξη αν η έλλειψη θορύβου ειναι αυτοσκοπός. απο αυτα που μου λετε πιστευω πως ειμαι καλα με την πρωτη μητρική που εχω διαλεξει (assrock). τωρα με την ψυξη το αθορυβο του θεματος ειναι αυτοσκοπος γιατι το pc θα ειναι στο σαλονι(με περνει και ο υπνος καμια φορα) .Για ψύξη αυτη που διαλεξα δεν ειναι αθορυβη?υπαρχει κατι καλυτερο?(αθορυβη) .δεν με ενδιαφερει το κοστος αν ειναι στα πλαισια που εθεσα (κοστος) θα ηθελα την γνωμη σας και για το τροφοδοτικο .ειμαι οκ με το παλιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
potis Αύγουστος 26, 2013 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 Η H100i εχει RPM controller στο προγραμμα της Corsair, βαλτο Silent mode (1000RPM νομιζω ισως λιγοτερα, θυμαμαι κατι 7xx τελευταια φορα που το ειδα)και θα εισαι οκαυ η απλα manual εως εκει που σε βολευει.Asrock πηγαινεις οταν δεν εχεις λεφτα να πας ASUS, αν εχεις την δυνατοτητα για ASUS, πανε ASUS.Αφου περνεις H100i, δεν θα εχεις θεμα με μεγεθος RAM για ανεμιστηρες, πανε για Corsair Vengeance εκτος αν μπορεις να βρεις G-Skill Ares και μικρες,και τοπ, αλλα αργουνε να ρθουνε Ελλαντα, το σιτε που εχεις για RAM δεν ανοιγει ο.Ο.Το τροφοδοτικο ειναι οκαυ, δεν υπαρχει λογος αν το αλλαξεις αν νιωθεις οτι ειναι οκαυ, ποσο παλιο ειναι κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Αύγουστος 26, 2013 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 Το αθόρυβο ειναι πολυ σχετικό,ειδικά όταν μιλάμε για έτοιμη υδροψυξη corsair,πολλοί νομίζουν ότι υδροψυξη συνεπάγεται λίγος θόρυβος,και πολλοι την πάτησαν.Εγώ απο noctua μονο εμπιστεύομαι,επειδη έχω θέμα με το θόρυβο,αυτο που λενε οι φίλοι μου αθόρυβο εμένα με τρελαίνει.Η motherboard ας ειναι οποια να'ναι φιλαράκι ,τις ειδα και τις asus όπως και την corsair.Η asrock μια χαρά κομπλέ ειναι ,όπως και η gigabyte,οποία βρεις πιο vfm.Είπαμε ,ο άνθρωπος μουσικός ειναι ,δεν ειναι κολλημένος overcocker,πείτε μου το παραπάνω κάνουν μια motherboard asus ,και vengeance μνήμες (που τις θεωρώ πολυ κατώτερες από kingston)Καλο rma,αλλα ...πολλή βλάβη ρε παιδιά για τοσο χρήμα που ζητάνε.Μόνο εγώ το βλέπω ότι συνέχεια μιλάτε για rma;Όσον αφορά τις μνήμες ,παρε τις πιο φτηνές επώνυμες,λογικά kingston hyper x,μέχρι τα 2133mhz,οχι παραπάνω,ήδη παντω από 2000 κοροϊδευόμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crazysax Αύγουστος 26, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 οποτε για mb καταληγω στην asus Msystems.gr - Προϊόντα - Asus Z87-Deluxe και μνημες αυτες Msystems.gr - Προϊόντα - Kingston 16GB HyperX Predator T2 2133MHz CL11 (Kit of 2) για ψυκτρα ειδα αυτην Ψύκτρα επεξεργαστή U-Type για επεξεργαστές Intel Xeon Noctua NH-U9DX i4 που μου ειπες (μαρκα) και βλεπω 17 db θορυβο, οταν οι αλλες της ιδιας εταιριας εχουν 24-25.ειναι καλυτερα απο την υδροψυξη?θα αποφυγω και την μοντα στο κουτι με αυτην.βεβαια εχει 11 μερες παραδοση....πολυ απαγορευτικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Αύγουστος 26, 2013 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 Η ψυχτρα ειναι κορυφή αλλα δε νομίζω πως σου κάνει,κοιτα να κανει για το σοκετ σου,για 1150,αυτή λέει για xeon,που έχω την εντύπωση πως ειναι 2011.Εχει βγάλει και κάτι καινούργιες η Noctua,για ρωτα και τον αντιπρόσωπο,ειναι σύνορα αμπελόκηπων-γουδη αν είσαι αθήνα,ο computer data.Μια καλη αεροψυχτρα χτυπάει στα ισια όλες σχεδόν τις έτοιμες υδροψυξεις,το μειονεκτημα ειναι το μέγεθος τους,αν δε σε ενοχλεί,βουρ.Εγώ έχω μια noctua nh d14 ,και μια megahalems με noctua ανεμιστήρα και ειμαι υπερευχαριστημενος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crazysax Αύγουστος 26, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 ναι εχεις δικιο δεν κοιταξα χαρακτηριστικα καθολου.τωρα που το ειδα βρηκα αυτην εδω Low-profile ψύκτρα επεξεργαστή Intel LGA115x Noctua NH-L9i λεει για 24 db.τωρα που ειδα τα χαρακτηριστικα της h100i COOLER :: Cpu Cooler Corsair Hydro H100i CW-9060009-WW for Intel and AMD Socket 1155 / 1156 / 1366 / 2011 / AM2 / AM3 / FM1 / FM2 - Visionstudio.gr ειδα 37,7 db και τρομαξα.τι κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Αύγουστος 26, 2013 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 Κοιτα μη σε πάρω και στο λαιμό μου,δεν ειμαι expert,ότι η corsair κάνει θόρυβο,κάνει. Ψύχει παρα πολυ καλά από ότι λενε.Ότι η noctua είναι μεσα στις 1-2 καλύτερες εταιρείες και οσον αφορά την απόδοση αλλα και το θόρυβο,επίσης ισχύει.Η πρώτη ειναι πολυ συμμαζεμένη,η nh d 14 από τις πιο γομαρες που κυκλοφορούν.Κοιτα και ποια θα σου γυαλίσει,και κανε ενα γκουγκλαρισμα για reviews,για τα γνωστά μοντέλα ,όπως τα δυο άνωθεν,πολυ πιθανόν να βρεις reviews από εδώ ,τα οποία σε γενικές γραμμές τα θεωρώ αξιόπιστα και καλογραμμένα και σίγουρα εμβαθύνουν στο θέμα θορύβου.Αν γράψεις ξέρω γω best cooler for 4770k στο google,θα σου βγάλει κι ενα σωρο ξένα reviews. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g.shock Αύγουστος 26, 2013 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 Μπορείς να πάρεις την H1OOi και να την αλλάξεις τα fans με κάποια άλλα που να έχουν υψηλή στατική και χαμηλότερο θόρυβο.Επίσης δεν ξέρω εαν το κουτί σου έχει τον χώρο να δεχτει 4 fans σε push-pull, θα μπορέσεις να ρίξεις αρκετά την στάθμη θορύβου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crazysax Αύγουστος 26, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 Το κουτι δεν εχει χωρο.καλη και η ιδεα της αλλαγης funliga test που ειδα λενε για αυτες- NZXT Kraken x60- Corsair H110- Corsair H100i- Pahnteks ph-tc14pe / BeQuiet Dark Rock 2 Pro- Noctua NH-U14Sοι corsair ειναι στα35-37 db η noctua 24-25NOCTUA NH-U14Sγια τις αλλες δεν βρηκα κατι Link to comment Share on other sites More sharing options...
g.shock Αύγουστος 26, 2013 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 Το κουτι δεν εχει χωρο.καλη και η ιδεα της αλλαγης funliga test που ειδα λενε για αυτες- NZXT Kraken x60- Corsair H110- Corsair H100i- Pahnteks ph-tc14pe / BeQuiet Dark Rock 2 Pro- Noctua NH-U14Sοι corsair ειναι στα35-37 db η noctua 24-25NOCTUA NH-U14Sγια τις αλλες δεν βρηκα κατιΚαι πάλι σε περίπτωση αγοράς της h100i εαν κάνεις αλλαγή των 2 της corsair με άλλα χαμηλότερου θορύβου θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου ...αλλά μετά το κόστος αρχίζει να ξεφεύγει κατα πολύ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
crazysax Αύγουστος 26, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 σωστα ...θα παω λοιπον στην 110 και μετα βλεπουμε.Αν και θα ηθελα γνωμη γι αυτην που ειπα παραμανω NOCTUA NH-U14SItemid=56 σε σχεση με την 110 .αξιζει? κανει την δουλεια της?γιατι και πιο φθηνη ειναι και πιο αθορυβηευχαριστω πολυ ολους Link to comment Share on other sites More sharing options...
g.shock Αύγουστος 26, 2013 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 Φυσικά και κάνει τη δουλειά της και μάλιστα πάρα πολύ καλά.Η διαφορά της με την h110 θα είναι οτι σε μαγάλο φορτίο η 110 θα μπορεί να κρατάει την θερμοκρασία σε χαμηλότερα επίπεδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crazysax Αύγουστος 26, 2013 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 ok ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Αύγουστος 27, 2013 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2013 αν το ζήτημα του θορύβου είναι σημαντικό για εσένα πρόσεχε γιατί οι υδροψύξεις δεν είναι ότι πιο αθόρυβο υπάρχει. Αν δεν έχεις διαβάσει το φόρουμ στην κατηγορία του Cooling καθώς και διάφορα reviews για ανεμιστήρες κλπ, κάνε το καλύτερα προτού αγοράσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.