Jump to content

"τρώει κολλήματα"

filthy_dwarf

Recommended Posts

Εχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με έναν SAMSUNG HD103UJ , παγώνει σε τυχαίες στιγμές, είναι λες και έχει μπει σε standby mode

και όταν πάω να κάνω access αυτός κάνει περίπου 30sec για να ''ξεπαγώσει''

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι συμβαίνει όταν είμαι σε ahci mode (λόγω του ssd). όταν το γυρνώ σε ide mode παύει να υφίσταται το πρόβλημα.

Η μητρική του συστήματος είναι μια MSI 970A-G46.

post-1950-1416077635,3511_thumb.jpg

post λέμε το πρώτο screen που σου λέει πατα ταάδε για bios etc etc σωστά;

Ναι, POST=Power On Self Test, πρακτικά όλη η διαδικασία μέχρι να δεις το logo των Windows.

Όταν το μηχάνημα κολλάει εκεί, το πρόβλημά σου είναι 100% hardware (failure ή ασυμβατότητα), αφού μέχρι εκείνο το σημείο δεν έχει φορτώσει τίποτα από driver/λειτουργικό.

ναι πολλές φορές έχει κολλήσει λοιπον σε POST , για την ακρίβεια πριν το ( beep) που λέει ποια drive αναγνωρίζει. ένας απο τους λόγους που λέω σκληρός

Με τον SATA controller μόνο (χωρίς δίσκους δηλαδή) πάνω, κολλάει;

1b. Αν δεν κολλάει με τον SATA controller πάνω, ξεκίνα να βάζεις τους δίσκους πάλι πάνω εκεί που τους είχες, αλλά έναν-έναν και ξεκίνα το μηχάνημα να δεις σε ποιον δίσκο θα κολλήσει πάλι.

Αυτό το έκανες;

hd sentinel και τα ρέστα όλα δείχνουν ότι οι σκληροί μου είναι 100% κομπλέ. δεν έχω ξαναφάει όμως ακόμα κόλλημα για να συγκρίνω καταστάσεις γενικά το παθαίνει αυθαίρετα

• 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.