Jump to content

"τρώει κολλήματα"

filthy_dwarf

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το σύστημα μου τον τελευταίο καιρό τρώει αρκετά κολλήματα όπως μένει στάσιμο εκεί που βλέπεις το logo της m/b κατά την εκκίνηση.

Όπως και κατά την λειτουργία σε κάποιες φάσεις παγώνει και είτε εκτελεί τα πάντα όλα που πατήθηκαν μετά απο περίπου 30sec ή μένει εκεί.

τι μπορεί να τα παίζει;

η m/b είναι μερικών μηνών και γενικά αυτό που ψυλλιάζομαι είναι ο σκληρός.

το crystal disk info λέει ότι οι σκληροί είναι κομπλέ και εκεί μετά πάει το μυαλό μου στο sata controller που έχω βάλει εξτρά.

any ideas?

Όπως και κατά την λειτουργία σε κάποιες φάσεις παγώνει και είτε εκτελεί τα πάντα όλα που πατήθηκαν μετά απο περίπου 30sec ή μένει εκεί.

στο sata controller που έχω βάλει εξτρά.

any ideas?

Αυτο το εκανε σε πισι φιλου που ηταν ο σκληρος, τον αλλαξαμε και οκ.

Αλλα λες οτι ειναι μια χαρα,ισως φταιει και ο ελεχτης...:hang3:

Φίλε την έχω φάει με σκληρό και εγώ.. τον είχα για λειτουργικό και τον κατάπια...κάνε ένα full backup είτε με windows είτε με άλλο πρόγραμμα , και περίμενε αργά αργά το θάνατό του...

το πρόγραμμα δηλαδή λέει της κεφαλής του;

η αλήθεια είναι ότι ο σκληρός είναι 6 χρονών

Δες μια το θέμα και με το HD sentinel

Πάντως σου είπα, κάνε ένα backup πρώτα..γιατί εμένα το κόλπο μια βδομάδα διέρκησε.. μετά.. καπούτ!

Samsung Hard Drives και μπες στο support

Νομίζω πως τα seatools κάνουν και για samsung. Παρεπιπτόντως, εφόσον η μητρική είναι καινούργια, γιατί έχεις sata controller εξτρα?

Εάν η μητρική σου έχει οnboard vga, ίσως να ήταν καλό να κάνεις και καμιά δοκιμή με τους σκληρούς πάνω στην μητρική.

well αυτό τώρα είναι ένα θέμα γιατί δεν τα έχει μόνιμα τα κολλήματα. που και πυ τα παθαίνει οπότε δεν μπορώ αν είμαι σίγουρος

1. Βγάλε όλους τους δίσκους (άσε πάνω τον SATA controller) και δες αν κολλάει στο POST.

1a. Αν κολλάει ακόμα, βγάλε και τον SATA controller.

1b. Αν δεν κολλάει με τον SATA controller πάνω, ξεκίνα να βάζεις τους δίσκους πάλι πάνω εκεί που τους είχες, αλλά έναν-έναν και ξεκίνα το μηχάνημα να δεις σε ποιον δίσκο θα κολλήσει πάλι.

Με το παραπάνω τεστάκι θα δεις αν φταίει κάποιος δίσκος ή ο SATA controller.

Αν τα βγάλεις όλα και ακόμα κολλάει, ξεκίνα το γδύσιμο του υπόλοιπου hardware με το ίδιο στυλ (ένα ένα τα DIMMάκια, οπτικά drives, κάρτες κλπ).

Αν το μηχάνημα εξακολουθεί να κολλάει στο POST με μόνο CPU+1 οποιοδήποτε DIMM, ετοιμάσου για μητρική.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.