Jump to content

Αναβάθμιση σε Ιντέλ επεξεργαστή από AMD σύστημα.

MavroManitari

Recommended Posts

Καθώς το καλοκαίρι τελειώνει και τελικά οι διακοπές δεν ήταν όσο πολυέξοδες όσο είχα υπολογίσει έχω ένα περίσσευμα στο budget που σκέφτομαι να αξιοποιηθεί στο να στείλω τον γερόλυκο τον Phenom II στην σύνταξη και να πάω σε Haswell.

Την αλλαγή απο Ιντελ σε AMD και το αντίστροφο την έχω κάνει πολλές φορές τόσο στα δικά μου συστήματα όσο και σε φίλων/γνωστών κλπ. Όμως έχω πολλά χρόνια να κάνω την αλλαγή αυτή χωρίς format στον δίσκο.

Εδώ και αρκετό καιρό έχω βολευτεί πάρα πολύ καλά με τον OCZ Agility 3 και τα έχω διαμορφώσει όλα στην εντέλεια. Γιαυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα να κάνω την αλλαγή χωρίς format αλλά απλά να αλλάξω επεξεργαστή χωρίς καμία αλλαγή στο σύστημα του δίσκου.

Καθώς δεν ξέρω πως είναι τα πράγματα εν έτι 2013 θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να κάνω ασφαλώς αυτήν την αλλαγή χωρίς format. Σκοπεύω απλά να περάσω τα chipset/παρελκόμενα drivers της Ιντελ από πάνω.

Το έχει επιχειρήσει κανείς άλλο αυτό και θα ήθελα να μου πείτε αν είναι εφικτό? Αν, ναι ποιες είναι οι κύριες αλλαγές ώστε να προετοιμάσω τον δίσκο μου για τον Haswell?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αυτό που θα σου δημιουργήσει αργά ή γρήγορα πρόβλημα αν δεν κάνεις format είναι

η αλλαγή της mobo. Και από intel σε intel να πηγαινες πάλι θα χρειαζόταν format.

Κάθε φορά που αλλάζεις drivers ακόμα και με το ίδιο hardware, το pc μπαίνει χειρουργείο και μετά ανάνηψη.

Αυτά είναι τα windows και αυτά θα είναι όσο θα διατηρούν αυτή την άπειρη συμβατότητα με ότι απίθανο hardware κυκλοφορεί.

Στην περίπτωσή σου πας να κάνεις χειρουργείο σε θερμή νόσο και ο ασθενής μάλλον θα ψοφήσει, ήτοι το conflict θα πάει σύννεφο.

Δυστυχώς είναι μονόδρομος το format αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Όπως τα ήξερα τα πράγματα δηλαδή... είχα μια μικρή ελπίδα μήπως τα τελευταία χρόνια είχε γίνει καμιά αλλαγή προς το να κάνει πιο εύκολη την μετάβαση.

Το θέμα μου είναι οτι έχω βολευτεί με τα πράγματα όπως έχουν και δεν είχα καμία όρεξη για ξανα-μανα περάσματα.

Κοίτα, άμα θες μπορείς να παρεις τα ρίσκα σου. Να χαλάσει κάτι από θέμα hardware δεν

γίνεται να χαλάσει. Απλά αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να κάνεις τη διαδικασία και

θα είναι πολύ χειρότερα γιατί δεν θα την έχεις προγραμματίσει και θα την κάνεις αναγκαστικά.

Η μετάβαση χωρίς φορματ θα γίνει, πιθανότατα χωρίς πρόβλημα, το θέμα είναι πως θα νιώθεις με τόσους άχρηστους οδηγούς περασμένους.

Sent from my Nexus S using Tapatalk 2.

1 θεωρω ως δεδομενο οτι εχεις windows 7, καθως δεν το αναφερεις. αν εχεις αλλο λειτουργικο, πες μας..!!

2 ενα επισης ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ βημα πριν να δοκιμασεις οποιεσδηποτε τετοιες ριζοσπαστικες αλλαγες, ειναι το BACK-UP στα δεδομενα που δεν θες να χασεις με τιποτα!!!!!

3 αφου παρεις BACK-UP σε ο,τι χρειαζεσαι, τοτε κανεις την εξης διαδικασια.

απεγκαθιστας οποιονδηποτε driver, utility εχει σχεση με το υπαρχων συστημα (στη συγκεκριμενη περιπτωση, AMD).

μπες και σε SAFE mode και κανε επισης εναν καθαρισμο με ενα προγραμμα, τυπου Driver Sweeper, Driver Cleaner...!!

επειτα κανε τις αλλαγες σε μητρικη-επεξεργαστη, και ξεκινα το νεο συστημα.

στην αρχη μπορει να κολλησει μερικες φορες, μεχρι να "δει" το νεο hardware και να περασει τους βασικους drivers.

να ξερεις παντως, οτι τα 7αρια, γενικοτερα, δεν ειναι τοσο "ευαισθητα" στις αλλαγες Hardware, οπως τα προηγουμενα Win...!!

εχω κανει 3 αλλαγες μητρικων, χωρις φορματ...!!!

ΟΜΩΣ..., το διευκρινιζω για να μην υπαρχει παρεξηγηση, ηταν παντα μητρικες AMD..!

παρ 'ολα αυτα, θεωρω πως δεν θα υπαξει προβλημα, αν κανεις ενα καλο "ξηλωμα" και καθαρισμο των προηγουμενων Drivers...!!!

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, βασικη προυποθεση το BACK-UP !!!!!

μπορεις να αποφυγεις το format και δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα (οσον αφορα πραγματικα προβληματα, μπλε οθονες κλπ) οσο παρουσιαζονται, λογικα δε θα εχεις κανενα τετοιο θεμα.

ΟΜΩΣ πραγματικα, θες να κανεις αναβαθμιση, να βαλεις το φρεσκο καινουριο σου hardware και να εχεις πιθανες πτωσεις αποδοσης αποδω και αποκει λογω software? Γιατι να το κανεις αυτο στον εαυτο σου? Γιατι να μη δωσεις τη δυνατοτητα στο νεο σου hardware να αποδοσει στο 100% και να χαρεις και την αναβαθμιση σου στο μεγιστο?

Ασχετα λοιπον αν σου ειπα οτι δε θα υπαρχουν λογικα προβληματα, το θεωρω αδιανοητο αυτο που πας να αποφυγεις...

Αυτο βεβαια στο λεει καποιος που κανει format για πλακα, και πχ αν μπει ενα trojan ενας ιος κλπ το format το εχω στο τσεπακι (ενω λογικα 9/10 φορες θα μπορουσα απλα να εχω αφαιρεσει οτιδηποτε κακοβουλο με ενα antivirus/adware κλπ).

Απλα μπροστα στην ταχυτητα του φρεσκου συστηματος και τη σιγουρια που το format δινει σε αυτο, δεν βαζω τιποτα...

Παντως ασχετα αν εγω ειμαι υπερβολικος, για τους λογους της 2ης παραγραφου μου, σε τετοια περιπτωση αναβαθμισης το θεωρω αυτοκτονια(αποδοσης) το να μη γινει...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.