katsaroulhs Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 Γεια και χαρά σε όλους !! Ονομάζομαι Ανδρέας και όπως θα καταλάβατε από τον τίτλο αυτού του topic, θέλω να φτιάξω ένα PC ( μόνο κεντρική μονάδα ) από την αρχή.Όποιος λοιπόν έχει λίγο χρόνο στην διάθεση του, θα ήθελα να με βοηθήσει να κάνω την καλύτερη επιλογή, με τα χρήματα που διαθέτω ( τα οποία είναι 800 ευρώ ). Tο PC το θέλω για gaming κυρίως.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Αύγουστος 21, 2013 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2013 Από εδώ και υποθέτοντας ότι δε σε ενδιαφέρει το overclocking:(με μερικές αλλαγές λόγω αλλαγών στις τιμές)Intel i5 4570********************180Gigabyte GA-B85-HD3***************83G.Skill ARES F3-1600C9D-8GAO 2x4GB*65Gbyte 760gtx windoforce***********249OCZ ZT 650W***********************82Enermax Osrog*********************57Samsung 840 120GB*****************88ΣΥΝΟΛΟ***************************804 Link to comment Share on other sites More sharing options...
katsaroulhs Αύγουστος 21, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2013 Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Να'σαι καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Αύγουστος 21, 2013 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2013 ^ Εγω θα εβαζα 550 βατ και αντι για ssd εναν σκληρο για να χωρεσει κανα game ή ενα φθηνο κουτι ( δεν ειπες αν θα κρατησεις κατι απο το παλιο πισι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
katsaroulhs Αύγουστος 21, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2013 Να σας ρωτήσω κάτι ρε παιδιά? Αξίζει λέτε να πάρω κανένα έτοιμο Turbo-X?π.χ. αυτό : Turbo-X Cerberus G3750 - Έτοιμοι υπολογιστές - plaisio.grΤι λέτε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakinor Αύγουστος 21, 2013 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2013 καθολου δεν αξιζει. αυτη η συνθεση turbo-x σιγουρα εχει κανα no-name τροφοδοτικο αλλα και η ATI 7770 δεν πιανει μια στην 760gtx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Αύγουστος 21, 2013 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2013 Mε τίποτα. Πέρα από τα θέματα ποιότητας (τροφοδοτικό, mobo) τα παιχνίδια που δίνειμαζί οριακά θα τα παιζεις με την κάρτα γραφικών που φοράει...Πεταμένα λεφτά είναι το παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katsaroulhs Αύγουστος 22, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2013 Παιδιά τι λέτε για αυτό εδώ το σύστημα?Κουτί - Corsair Carbide 400RΤροφοδοτικό - Corsair Builder Series CX600 600WΜητρική- Gigabyte 970A-D3 RAM- Crucial DDR3 8GB (2x4)kit 1600MHz BallistixΚάρτα γραφικών - Sapphire HD7950HDD- Western Digital Caviar Green WD10EZRX 1TB HDD 3.5" (Απλός το ξέρω)CPU- AMD FX 8320Όλα αυτά βγαίνουν κάπου στα 830κάτι ευρώ. Θα πάω να το πάρω αύριο, αλλά θα ήθελα να ακούσω και την γνώμη σας.Edit: Είμαι χαζός. Ξέχασα να γράψω το CPU...Edit2: Έκανα κάτι αλλαγές και η τιμή τώρα πήγε 870. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerasimos14 Αύγουστος 23, 2013 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2013 Επεξεργαστή ποιον θα βάλεις? δεν γράφεις στην περιγραφή.Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
katsaroulhs Αύγουστος 23, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2013 Έκανα και μία τρίτη αλλαγήΚάρτα γραφικών-Sapphire VGA PCI X 7950 VAPOR-X 3GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Αύγουστος 23, 2013 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2013 Χειρότερο από αυτό που σου προτάθηκε παραπάνω είναι. Κακή επιλογή λόγω επεξεργαστή,μητρικής, έλλειψης ssd αλλά και green δίσκου που δεν κάνει για να στήσεις λειτουργικό και το μηχάνημα θα πηγαίνει σαν λαπτοπ και θα ψάχνεσαι τι φταίει.Αν πήγες σε αυτήν την επιλογή λόγω δυνατότητας overclocking πάλι είναι λάθος καθώς η μητρική δεν κάνει και το τροφοδοτικό δεν θα σε κρατήσειαν κλοκάρεις τον θερμοσίφωνα τον 8320 με την τοστιέρα την 7950. Με κλοκαρισμένη 7950 και στοκ cpu που καίει τα μισά από τον δικό σου, μου δίνει 480watt μετρημένοόσο δλδ δίνει το cx600. Εσύ θα ξεπερνάς τα 580w. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katsaroulhs Αύγουστος 23, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2013 Χειρότερο από αυτό που σου προτάθηκε παραπάνω είναι. Κακή επιλογή λόγω επεξεργαστή,μητρικής, έλλειψης ssd αλλά και green δίσκου που δεν κάνει για να στήσεις λειτουργικό και το μηχάνημα θα πηγαίνει σαν λαπτοπ και θα ψάχνεσαι τι φταίει.Αν πήγες σε αυτήν την επιλογή λόγω δυνατότητας overclocking πάλι είναι λάθος καθώς η μητρική δεν κάνει και το τροφοδοτικό δεν θα σε κρατήσειαν κλοκάρεις τον θερμοσίφωνα τον 8320 με την τοστιέρα την 7950. Με κλοκαρισμένη 7950 και στοκ cpu που καίει τα μισά από τον δικό σου, μου δίνει 480watt μετρημένοόσο δλδ δίνει το cx600. Εσύ θα ξεπερνάς τα 580w.Στον δίσκο έκανα λάθος. Θα βάλω Blue. Για το CPU δεν έχω ακούσει κακά λόγια, και δεν με ενδιαφέρει το overclocking.Η κάρτα γιατί είναι τοστιέρα?Και δηλαδή θες να μου πεις ότι αυτό το μηχάνημα δεν θα μπορεί να παίζει games? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Αύγουστος 23, 2013 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2013 Απλά ο cpu είναι χειρότερος από τον i5 που σου προτάθηκε. Με το τοστιέρα δεν ενννούσα ότι είναι κακή η κάρτα, αυτήν έχω κι εγώ. Απλά καίει αρκετά αλλά αφού δεν σε ενδιαφέρει το o/c είναι οκ. Εφόσον όμως δεν σε ενδιαφέρει το o/c, δεν βλέπω άλλον λόγο να πας στον 8320, συνολικά είναι αρκετά κάτω από τον i5 απ όποια σκοπιά και αν το δεις: Επιδόσεις gaming, συνολικές επιδόσεις, κατανάλωση, πλατφόρμα κτλ κτλ. + ότι ειδικά αν δεν κλοκάρεις, θα υπάρχουν αρκετά παιχνίδια όπου ο cpu θα κόβει την κάρτα που διάλεξες. Θα είχε μια λογική αν ήθελες να γλυτώσεις χρήματα να δεις τον FX 6300 με μια μικρότερη και φτηνότερη κάρτα αλλά στο μπάτζετ σου δεν βλεπω άλλες επιλογές που να αξίζουν. Τα 30 ευρώ διαφοράς του 8320 με τον i5 θα τα δώσεις έτσι κι αλλιώς σε ψύκτρα, καθώς πολλοί δεν την αντέχουν.ΕΝΤΙΤ: Το μηχάνημα προφανώς και θα μπορεί να παίζει games και μάλιστα πολύ καλά. Απλά με τα ίδια χρήματα θα μπορούσε και καλύτερα. Άρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
katsaroulhs Αύγουστος 23, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2013 Απλά ο cpu είναι χειρότερος από τον i5 που σου προτάθηκε. Με το τοστιέρα δεν ενννούσα ότι είναι κακή η κάρτα, αυτήν έχω κι εγώ. Απλά καίει αρκετά αλλά αφού δεν σε ενδιαφέρει το o/c είναι οκ. Εφόσον όμως δεν σε ενδιαφέρει το o/c, δεν βλέπω άλλον λόγο να πας στον 8320, συνολικά είναι αρκετά κάτω από τον i5 απ όποια σκοπιά και αν το δεις: Επιδόσεις gaming, συνολικές επιδόσεις, κατανάλωση, πλατφόρμα κτλ κτλ. + ότι ειδικά αν δεν κλοκάρεις, θα υπάρχουν αρκετά παιχνίδια όπου ο cpu θα κόβει την κάρτα που διάλεξες. Θα είχε μια λογική αν ήθελες να γλυτώσεις χρήματα να δεις τον FX 6300 με μια μικρότερη και φτηνότερη κάρτα αλλά στο μπάτζετ σου δεν βλεπω άλλες επιλογές που να αξίζουν. Τα 30 ευρώ διαφοράς του 8320 με τον i5 θα τα δώσεις έτσι κι αλλιώς σε ψύκτρα, καθώς πολλοί δεν την αντέχουν.ΕΝΤΙΤ: Το μηχάνημα προφανώς και θα μπορεί να παίζει games και μάλιστα πολύ καλά. Απλά με τα ίδια χρήματα θα μπορούσε και καλύτερα. Άρα;Άμα βάλω την μητρική και τον ι5 που προτείνει το παιδι με την 7950, λες να εχω θεμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Αύγουστος 23, 2013 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2013 Όχι, κανένα θέμα αλλά μπορείς να βάλεις και καλύτερη μητρική από αυτήν.Π.χ. Asrock Fatal1ty H87 Performance | Skroutz.grAsus H87-Plus | Skroutz.grGigabyte GA-H87-D3H | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
katsaroulhs Αύγουστος 23, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2013 Όχι, κανένα θέμα αλλά μπορείς να βάλεις και καλύτερη μητρική από αυτήν.Π.χ. Asrock Fatal1ty H87 Performance | Skroutz.grAsus H87-Plus | Skroutz.grGigabyte GA-H87-D3H | Skroutz.grΩραία τι λες για αυτό εδώ?Υπολογιστές Κομμάτι - Κομμάτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Αύγουστος 23, 2013 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2013 Το cooler δεν χρειάζεται, δεν θα σου κάνει καμια διαφορά σε σχέση με το μαμά.Το πλαίσιο από την άλλη είναι πολύ ακριβό αλλά δες αυτά: Τροφοδοτικό: Corsair Builder Series CX600 600W PSU 80+ Bronze (CP-9020048-EU) - Τροφοδοτικά (PSU) - plaisio.gr (καλύτερη σειρά από αυτό που διάλεξες, τα watt δεν λένε πάντα την αλήθεια)Μητρική: Gigabyte H87-HD3 (1150/H87/DDR3) - Mητρικές - plaisio.gr (αυτή που διάλεξες είναι m-atx, καλύτερα να πας σε full)Κάρτα γραφικών: MSI GTX 760 TF 2GD5/OC 2GB - Κάρτες γραφικών (VGA) - plaisio.grή Sapphire HD7950 With Boost - Κάρτες γραφικών (VGA) - plaisio.grΑν δεν σκοπεύεις να κλοκάρεις την κάρτα προτίμησε την 760.Όπως σου είπα και στην αρχή, την 760 την βρίσκεις και με 250 από αλλού βέβαια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katsaroulhs Αύγουστος 23, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2013 Το cooler δεν χρειάζεται, δεν θα σου κάνει καμια διαφορά σε σχέση με το μαμά.Το πλαίσιο από την άλλη είναι πολύ ακριβό αλλά δες αυτά: Τροφοδοτικό: Corsair Builder Series CX600 600W PSU 80+ Bronze (CP-9020048-EU) - Τροφοδοτικά (PSU) - plaisio.gr (καλύτερη σειρά από αυτό που διάλεξες, τα watt δεν λένε πάντα την αλήθεια)Μητρική: Gigabyte H87-HD3 (1150/H87/DDR3) - Mητρικές - plaisio.gr (αυτή που διάλεξες είναι m-atx, καλύτερα να πας σε full)Κάρτα γραφικών: MSI GTX 760 TF 2GD5/OC 2GB - Κάρτες γραφικών (VGA) - plaisio.grή Sapphire HD7950 With Boost - Κάρτες γραφικών (VGA) - plaisio.grΑν δεν σκοπεύεις να κλοκάρεις την κάρτα προτίμησε την 760.Όπως σου είπα και στην αρχή, την 760 την βρίσκεις και με 250 από αλλού βέβαια. οκ ευχαριστω. θα παρω την 760. παω στο πλαισιο γιαιτ ειναι κοντα και ολα ειναι μαζεμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Αύγουστος 23, 2013 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2013 Πρόσεχε μη σε πείσουν για κανα turbo-x τροφοδοτικό 850watt+. Το συγκεκριμένο που σου πρότεινα είναι υπεραρκετό ότι και να σου πουν και απείρως ποιοτικότερο. Δοκιμασμένο βασικά, αυτό είχα παλιά.Άσε που και από άποψη καθαρής ισχύος είναι πολύ δυνατότερο και από δήθεν 1000αρι turbo-x. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.