midkin Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2008 Λοιπόν, σκέφτομαι τον τελευταίο καιρό, να επενδύσω σε κάποιο καλό σύστημα ψύξης. Αρχικά σκέφτηκα για υδρόψυξη αλλά με λίγο ψάξιμο στο internet βρήκα κάτι κουτιά(cases) τα οποία κοστίζουν απο 400 μεχρι και 900 ευρώ που παίζουν το ρόλο ψυγείου(?). Είχα δει κάποια στιγμή ένα στο plaisio που κόστιζε γύρω στα 450Ε και στα χαρακτηριστηκά του ανέφεραι πως μπορεί να διατηρεί στο εσωτερικό του ακόμα και θερμοκρασίες κάτω του μηδενός.Έχετε υπόψη σας κάποιο τέτοιο κουτί(αν ναι, παρακαλώ να μου δώσετε links);Πιστεύετε πως αξήζει η αγορά ενός τέτοιου κουτιού;Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Φεβρουάριος 7, 2008 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 αυτα τα κουτακια....εχουν απλα μεσα ενα phase change.....τα phase change που υπάρχουν στην αγορα...ειναι λιγο πιο ακριβά.....εναλλακτικά...μπορείς(λεμε τωρα...) να βρεις τον άφαντο(χρήστης unseen) και να το πείσεις να βρει χρόνο να σου φτιάξει ενα....αλλα για να ξερεις ...μιλαμε για θερμοκρασίες ~ -40 βαθμους.... με οτι σημαινει αυτο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Φεβρουάριος 7, 2008 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 Λοιπόν, σκέφτομαι τον τελευταίο καιρό, να επενδύσω σε κάποιο καλό σύστημα ψύξης. Αρχικά σκέφτηκα για υδρόψυξη αλλά με λίγο ψάξιμο στο internet βρήκα κάτι κουτιά(cases) τα οποία κοστίζουν απο 400 μεχρι και 900 ευρώ που παίζουν το ρόλο ψυγείου(?). Είχα δει κάποια στιγμή ένα στο plaisio που κόστιζε γύρω στα 450Ε και στα χαρακτηριστηκά του ανέφεραι πως μπορεί να διατηρεί στο εσωτερικό του ακόμα και θερμοκρασίες κάτω του μηδενός.Έχετε υπόψη σας κάποιο τέτοιο κουτί(αν ναι, παρακαλώ να μου δώσετε links);Πιστεύετε πως αξήζει η αγορά ενός τέτοιου κουτιού;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!εαν δεν θέλεις να εχεις το σύστημα σου σε ακραίες o/c καταστάσεις καλή είναι και μια απλή υδροψυξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
midkin Φεβρουάριος 7, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 βασικά θέλω να το λειτουργώ σε ακραίες καταστάσεις, αλλά με κάτι μόνιμο...γι αυτό δεν θέλω να εμπλακώ και με άζωτο και ξυρούς πάγους...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Φεβρουάριος 7, 2008 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 τοτε το ss ή κανα chiller ειναι οτι πρεπει για εσενα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obijuan83 Φεβρουάριος 7, 2008 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 Πάρε Phase τότε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
midkin Φεβρουάριος 8, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 -Μπορείτε να μου προτείνεται κάποια κουτιά που κυκλοφορούν και έχουν ενσωματομένο σύστημα phase(δώστε links αν είναι εύκολο);-Μπορώ να αγοράσω phase που να ταιριάζει με το ήδη υπάρχον κουτί μου;Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Φεβρουάριος 8, 2008 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 το phase ειναι αρκετα μεγαλο σε ογκο ωστε να χωραει σε κουτι pc...εκτος και ειναι τεραστιο....και παλι πρεπει να γινει η συναρμολογιση μεσα στο κουτι σου...αν δεις εδω....ειναι το κουτι που λες οτι περιέχει το ss αλλα ειναι υπερβολικά ακριβό και καθόλου ευρύχωρο πλέον !εδω ειναι μια ετοιμη λυση απο την ιδια εταιρία..... αυτη ειναι και η πιο βολικη...καθως δεν το δεσμεύεις σε ενα case και μπορείς πολυ ευκολα να το βαλεις και στο νεο case σου.... επίσης... ο unseen φτιάχνει τέτοια συστήματα και σε πολυ πιο λογικές τιμές !θα δεις εδω εδω εδω και εδω κατασκευες του ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obijuan83 Φεβρουάριος 8, 2008 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 Kάτι τέτοιο ίσως; http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=377&highlight=lian+li Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Φεβρουάριος 8, 2008 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 το πρωτο που σκεφτηκα ηταν το δικο σου obi !το πουλησες το κουκλι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
midkin Φεβρουάριος 8, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 Αυτά τα Phase....τι χρησημοποιούνε; κάποιο αέριο; Θα χρειάζετε να αλλάζω που και που αυτό το αέριο; Θέλω να πω...τελειώνει;Δεδομένου οτι λειτουργεί με θερμοκρασίες -40C θα κατεβάζει και λίγο τη θερμοκρασία του κουτιού για να ψύχονται κάρτα γραφικών και RAM; Μήπως θα κρυώνει και το δωμάτιο μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obijuan83 Φεβρουάριος 8, 2008 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 @manos_irTo πακετάκι υπάρχει ακόμα δεν έφυγε...@midkinΔεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτε απο αέρια και τέτοια, είναι έτοιμα...Να ψύχει και τα υπόλοιπα μέρη του υπολογιστή δεν υπάρχει δυνατότητα.Το δωμάτιο σου θα ζεσταίνεται αντι να κρυώνει και αισθητά μάλιστα...Αυτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
midkin Φεβρουάριος 8, 2008 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 δηλαδή το αέριο που χρησημοποιεί δεν τελειώνει; τραβάει αέρα; βγάζει πολύ ζέστη, θα έχω πρόβλημα; κάνει θόρυβο; Edit: καίει πολύ ρεύμα; θα έχω πρόβλημα με τη δεη αν έχω το Pc 24/24 ώρες ανοιχτό ; ευχαριστώ και πάλι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obijuan83 Φεβρουάριος 8, 2008 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 Λοιπόν, καλό θα ήταν να ψάξεις και λιγάκι μόνος σου με λέξεις κλειδιά Single Stage , Phase Change...Tο αέριο δεν τελειώνει, βγάζει ζέστη , κάνει θόρυβο...Αυτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Φεβρουάριος 8, 2008 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 για να καταλάβεις....ειναι σαν το ψυγείο σου.....ιδιος μηχανισμός !απλα την ψυξη την συγκεντρώνει όλη πάνω στον επεξεργαστή σου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
midkin Φεβρουάριος 8, 2008 Author #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 Δυστυχώς για κάποιο λόγο απέκλησα το phase...Βλέπετε μένω με τους γονείς μου(δεν το βάζεις μέσα αυτό το πράγμα...!!! OMG)Οπότε πάω για υδρόψυξη(αν και εκεί έχουν κάποιους ενδιασμούς...)Θέλω να κάνω τις εξής ερωτήσεις:Η υδρόψυξη απο ένα καλό-ακριβό set ψύκτρας-ανεμιστήρα έχει πολύ διαφορά στην απόδοση;Πόσα μέρη του υπολογιστή μπορεί να ψύξει; Σκέφτομαι για τον επεξεργαστή. τη RAM και την κάρτα γραφικών. Έχει νόημα να τη χρησημοποιήσω πουθενά αλλού;Είναι καλύτερα να αγοράσω έτοιμη-ολοκληρομένη λύση ή να διαλέξω κάθε εξάρτημα διαφορετικά;Θα χρειαστώ βοήθεια στη συναρμολόγηση(είμαι αρχάριος σε οτι αφορά την υδρόψυξη) ή αρκεί το τυχόν συνοδευτικό βιβλιαράκι;Πάντως αυτό που με ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι εαν θα δω δραματικές αλλαγές!Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Φεβρουάριος 8, 2008 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=1265 Link to comment Share on other sites More sharing options...
midkin Φεβρουάριος 8, 2008 Author #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 χμμμ..είδα το post αλλά δεν νομίζω πως θα τα καταφέρω να στήσω τόσα πολλά πράγματα χωρίς βοήθεια...Να καταφύγω σε ολοκληρωμένη πρόταση ή δεν αξίζει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Φεβρουάριος 8, 2008 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 ε αφου φοβασαι....δες μια αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
midkin Φεβρουάριος 9, 2008 Author #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2008 Να σου πω...βασικά σκέφτομαι κάτι τέτοιο...αλλά προτημώ ένα σύστημα που θα ψύχει τόσο τον επεξεργαστή όσο και τη RAM και την κάρτα γραφικών.Αν μπορούσε κάποιος να μου προτείνει συγκεκριμένα parts τα οποία να ταιριάζουν-συνεργάζονται μεταξύ τους και να ταιριάζουν απόλυτα με τη σύνθεση μου. Δεν θέλω να με παραπέμψετε σε άλλο post γιατί απλά ψάχνω κάτι που να ταιριάζει στο δικό μου σύστημα(CPU,RAM,VGA).Σκέφτομαι μάλιστα σοβαρά να κάνω το volt mod στην VGA μου, οπότε η υδρόψυξη θα βοηθούσε πιστεύω αρκετά...!Τέλος να πω, πως δεν με ενδιαφέρουν τόσο τα λεφτά όσο οι επιδώσεις.Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.