Jump to content

Το Hiper μας άφησε χρόνους...

Zarko1

Recommended Posts

Παιδιά, λύστε μου μια απορία γιατί θα τρελαθώ! :rofl:

Το Hiper έφτασε ήδη στα χέρια του φίλου-τεχνικού. Μόλις μίλησα μαζί του και μου είπε ότι το Hiper έχει κάψει και έχει λιώσει κυριολεκτικά δύο ακριανά πινς στη 24πινη της μητρικής! :o

Δεν το έχει ανοίξει ακόμα, αλλά πρέπει να πάμε έτσι κι αλλιώς σε αντικατάσταση της 24πινης φύσας. Εγώ χρησιμοποιώ εδώ και αρκετούς μήνες στο Shinobi μια προέκταση της 24πινης με μαύρα σλιβαριστά καλώδια που αγόρασα από το ebay.

24pin_extension.jpg

Αυτή λέτε να μου έκανε τη ζημιά;! Οπτικά πάντως δείχνει μια χαρά, αυτή τη στιγμή άλλωστε το τροφοδοτικό της Silverstone είναι συνδεδεμένο επάνω της και το pc παίζει μια χαρά! Το βράδυ βέβαια θα την ξεσυνδέσω, για να ελέγξω τα πινάκια με φακό ένα προς ένα.

Το θέμα είναι ότι με έχουν ζώσει τα φίδια, μια και ο φίλος μου είπε ότι θα μπορούσα ακόμα και να πάρει φωτιά το pc από τέτοια βλάβη στην 24πινη! :o

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Δεν την κουμπωσες σωστα μαλλον.

Ριχτην μια ματια μιας και την εχεις αλλου αν βρισκεται σε καλη κατασταση.

Φυσικα και μπορουσες να παρεις φωτια μιας και εκει ειναι η κεντρικη παροχη

ρευματος της μητρικης.

Δεν την κουμπωσες σωστα μαλλον.

Ριχτην μια ματια μιας και την εχεις αλλου αν βρισκεται σε καλη κατασταση.

Φυσικα και μπορουσες να παρεις φωτια μιας και εκει ειναι η κεντρικη παροχη

ρευματος της μητρικης.

Αμάν, θα τρελαθώ φίλε 2cpu!

Κι αν πάλι δεν είχε κουμπώσει σωστά όπως λες, πώς δούλευε μια χαρά το Shinobi όλους αυτούς τους μήνες;!

Σχεδόν ένα χρόνο ήταν πάνω στο Hiper η προέκταση της μητρικής...

Α, και τώρα που το θυμήθηκα. Δεν κατάφερα ποτέ να ασφαλίσει το κλιπάκι της φύσας της προέκτασης της 24πινης επάνω στη μητρική της Asus. Όσο κι αν πίεζα δηλαδή τη φύσα, το κλιπάκι ασφαλείας δεν μπήκε ποτέ στη θέση του.

Επειδή φοβήθηκα μη κάνω καμιά ζημιά στη μητρική (ράγισμα, κτλ.) το άφησα έτσι. Πάντως οπτικά η φύσα της προέκτασης της 24πινης μοιάζει να κουμπώνει σωστά στη μητρική. Μήπως παίζει κάποιο ρόλο αυτό;

Δουλευε απλα οχι σωστα.Το "ετρωγε" εσωτερικα

τα καλωδια καποια στιγμη φτασανε στο αμην και στο τελος εγινε αυτο.

Μάλιστα. Τι προτείνεις; Να αντικαταστήσω καλού κακού και την προέκταση της 24πινης, με το δεδομένο ότι δεν ασφαλίζει και το κλιπάκι ασφαλείας στη μητρική;

Προσωπικα πιστευω ναι.

Βγαλτην για αρχη τσεκαρε την και αφησε την στην ακρη,

Κουμπωσε την μαμα και τελος.Και εγω καποια στιγμη αναγκαστικα

πηρα μια τετοια προεκταση για τον cpu ομως, και δεν κουμπωνε .

Οταν την τσεκαρα για καποιο λογω στο σλιβαρισμα δεν εβαλε καλα το ενα

φισακι και κουμπωνε ναι μεν αλλα οχι καλα.Του το ειπα και με εστειλε μια

αλλη αφου του εστειλα την δικια του πισω.

Προσωπικα πιστευω ναι.

Βγαλτην για αρχη τσεκαρε την και αφησε την στην ακρη,

Κουμπωσε την μαμα και τελος.Και εγω καποια στιγμη αναγκαστικα

πηρα μια τετοια προεκταση για τον cpu ομως, και δεν κουμπωνε .

Οταν την τσεκαρα για καποιο λογω στο σλιβαρισμα δεν εβαλε καλα το ενα

φισακι και κουμπωνε ναι μεν αλλα οχι καλα.Του το ειπα και με εστειλε μια

αλλη αφου του εστειλα την δικια του πισω.

Το αρχικό μεγάλο θέμα για μένα είναι ότι έχασα πλέον την εμπιστοσύνη στο Hiper μετά από αυτό που έγινε. Όχι και να βάλω φωτιά στο σπίτι μου από ένα κ@λ#τροφοδοτικό! :TD: Δεν έχω ιδέα φυσικά εάν οποιοδήποτε τροφοδοτικό άλλης εταιρείας θα συμπεριφερόταν το ίδιο.

Το άλλο θέμα είναι ότι το Hiper λόγω τοποθέτησης στο Shinobi, χρειάζεται οπωσδήποτε προέκταση της 24πινης για να πάει η καλωδίωση από το πίσω μέρος του κουτιού στο cable management.

Shinobi_final4.jpg

Διαφορετικά έχεις το καλώδιο της 24πινης στο μπροστινό μέρος του κουτιού δίπλα στη μητρική και είναι σκέτη μπούρδα εμφανισιακά. Με άλλο τροφοδοτικό όμως που να βγάζει την παροχή της 24πινης από τη δεξιά μεριά και η μαμίσια φύσα θα έφτανε να κουμπώσει στη μητρική και χωρίς προέκταση. Πάλι βέβαια θα έκοβε σε εμφάνιση. Τα μαύρα σλιβαριστά καλώδια της 24πινης είναι σκέτο χάρμα οφθαλμών...

Μα δεν φταιει το τροφοδοτικο σου .Απλα δεν κουμπωνε σωστα το φις και

παλι καλα να λες που σε αντεξε τοσο καιρο .

Στο αλλο θεμα απλα ειχες μια ατυχη συμβιωση.Δηλαδη το Hiper με τα

καλωδια στο καπακι σε συνδυασμο με τον νιντζα (aka shinobi).

Απο την στιγμη που ειχες αυτα τα 2 επρεπε να κανεις η πισω στο θεμα αισθητικης

μιας και ειναι οπως λες μηχανημα δουλειας η να αλλαζες τροφοδοτικο.

Aφου γλιτωσες μονο με αυτο και δεν ειχες ηχο και φως και να παιρνες και τους

δισκους στο χερι παλι καλα να λες.:yes4:

Κανένα από τα δύο HTPC δεν έχει τόσο μεγάλο κουτί που να μπορούσε δηλαδή να παίξει το ρόλο του σέρβερ, να δεχτεί δηλαδή εσωτερικά μέχρι εννέα σκληρούς δίσκους που παίρνει το Shinobi.

Εγώ εχω αυτό Thermaltake Black Aluminum / Steel Bach Media Lab VB8000BNS ATX Media Center / HTPC Case - Newegg.com

με μητρικη ΑΤΧ με αποτέλεσμα οι 3 θεσεις να πεφτουν πανω στο 24πινο της μητρικής, οπότε εφτιαξα αυτό. Πλέον στεγάζει 5 δισκους

Βάλε φαντασια

post-30050-1416077635,5594_thumb.jpg

Μα δεν φταιει το τροφοδοτικο σου .Απλα δεν κουμπωνε σωστα το φις και

παλι καλα να λες που σε αντεξε τοσο καιρο.

Aφου γλιτωσες μονο με αυτο και δεν ειχες ηχο και φως και να παιρνες και τους

δισκους στο χερι παλι καλα να λες.:yes4:

Δεν ξέρω φίλε 2cpu, ούτε ηλεκτρονικός είμαι για να εκφέρω άποψη, απλά με την κοινή λογική κάτι δεν φαίνεται να μου κολλάει εδώ. :hmm:

Ξεσύνδεσα την προέκταση της 24πινης και έλεγξα πολύ προσεκτικά ένα ένα τα πινάκια με φακό. Απολύτως καμία παραμόρφωση δεν υπάρχει στα πινάκια, όλα είναι στη θέση τους, κανένα δεν είναι μαυρισμένο, αλλά ούτε και το εξωτερικό πλαστικό της φύσας δεν φαίνεται να έχει την παραμικρή παραμόρφωση σε κανένα του σημείο. Δες τη φωτό. Είναι βέβαια μεγενθυμένη πολύ, αλλά νομίζω ότι φαίνεται αυτό που λέω.

24pinextension_1_zps2e4a8bcb.jpg

Μου φαίνεται πολύ παράξενο τα δύο πινάκια του Hiper που "έλιωναν" με τον καιρό, να αφήσουν εντελώς ανεπηρέαστη τη φύσα και τα αντίστοιχα πινάκια της προέκτασης.

Έλεγξα επίσης πολύ προσεκτικά με φακό την άλλη φύσα της προέκτασης, αυτή που κουμπώνει στη μητρική. Επίσης καμία εμφανής παραμόρφωση, κάψιμο κτλ., τα πάντα φαίνονται άψογα, όπως επίσης και η 24πινη υποδοχή της μητρικής.

Επειδή με έχουν ζώσει τα φίδια πλέον, αποσύνδεσα εντελώς την προέκταση και έβαλα κατευθείαν την 24πινη του Silverstone στη μητρική. Και πάλι δεν φαινόταν να κουμπώνει το κλιπ ασφαλείας, και με πολύ μεγάλη δυσκολία και πολλή δύναμη κατάφερα τελικά να το κάνω να κουμπώσει στη θέση του. Νόμιζα ότι θα τη σπάσω στο τέλος τη μητρική από τη δύναμη που χρειάστηκε να βάλω. Αυτό μου λέει ότι κάποιο "θεματάκι" πρέπει να υπάρχει με το κλιπ ασφαλείας της 24πινης της Asus... :hmm:

Δεν μου κάθεται καλά να λιώνουν τα pin του 24πινου καλωδίου του τροφοδοτικού και στην προέκταση να μην φαίνεται τίποτα...

Έλα ντε φίλε gdp77, αυτός ακριβώς λέω κι εγώ...

ρε παιδιά μην τρελαθούμε τώρα σιγά μην πάρει φωτιά με 12V 1-2Amp

Η ζημιά έγινε σίγουρα από πλημμελης επαφή (ακα μικρο-σπινθηρισμους) και επειδη η ταση και τα ρεύματα είναι πολύ μικρά γι αυτο σου κράτησε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει η ζημιά

Αν είχαμε 220V εκεί θα ήταν διαφορετικά αλλα και παλι αντε να σου έβγαζε καμιά σπιθα κανα "αρκ" αλλα οχι να παρει και φωτια ολο :rofl:

EDIT: μπορεί η πλημμελης επαφή να είναι ανάμεσα στο καλώδιο και στο πιν του τροφοδοτικού.

Εγώ σε παρόμοια κατάσταση, είχα προέκταση 24πιν από το htpc κουτί επειδή έβγαζε έναν "κλέφτη" για να πάρει ρεύμα το οθονάκι του μπροστά. Άρχισε να κάνει νερά το pc κ τελικά είχαν αρπάξει κ σε μένα 2πιν αλλά σε μένα από την προέκταση. Μου έστειλε άλλη η zalman (μάρκα του κουτιού) κ όλα καλά. Το τροφοδοτικό άθικτο. Μάλλον η κακή επαφή βαράει όπου να είναι κ εσύ ήσουν άτυχος κ την πλήρωσε το Hiper. :(

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4

Εγώ σε παρόμοια κατάσταση, είχα προέκταση 24πιν από το htpc κουτί επειδή έβγαζε έναν "κλέφτη" για να πάρει ρεύμα το οθονάκι του μπροστά. Άρχισε να κάνει νερά το pc κ τελικά είχαν αρπάξει κ σε μένα 2πιν αλλά σε μένα από την προέκταση. Μου έστειλε άλλη η zalman (μάρκα του κουτιού) κ όλα καλά. Το τροφοδοτικό άθικτο. Μάλλον η κακή επαφή βαράει όπου να είναι κ εσύ ήσουν άτυχος κ την πλήρωσε το Hiper. :(

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4

Χμμμ, μάλιστα, άντε τώρα να βρεις άκρη. Πάντως ο κύβος ερρίφθη πλέον για μένα, είδα το 750άρι Rosewill Tachyon του φίλου crmaris και το ερωτεύθηκα κεραυνοβόλα! :inlove:

Τις επόμενες μέρες μπαίνει στο Shinobi μου και ελπίζω να μου βγει αξιόπιστο και γερό.

Απλά θα το επισκευάσω κανονικά το Hiper (εφόσον επισκευάζεται) και θα το βάλω στη ντουλάπα, για να μπει αργότερα σε κάποιο λιγότερο σημαντικό pc. Δεν του έχω καμία εμπιστοσύνη πλέον, ξενέρωσα εντελώς...

Πρόσεχε μην υπάρχει κάποιο βραχυκύκλωμα με την επέκταση και έχεις προβλήματα πάλι. Κάτι βραχυκύκλωσε και έκαψε τα pins του Hiper στο οποίο από ότι φαίνεται δε λειτούργησαν οι προστασίες σωστά. Επίσης δεν έχουν σημασία τα volt αλλά τα Amps. Ένα βραχυκύκλωμα (που μεταφράζεται σε τρελά Amps) εύκολα μπορεί να προκαλέσει φωτιά. Εδώ έλιωσε τα pins τα καλώδια θα αφήσει!

Επέλεξε να πάρεις μια επέκταση από σοβαρή εταιρία που να κουμπώνει σωστά και με χοντρά καλώδια (16AWG). Εγώ για τον Φαγάνα είχα αγοράσει κάτι Zalman αν θυμάμαι καλά που κόστιζαν ένα σκασμό λεφτά, άλλα είχαν επίχρυσα pins και 16αρια καλώδια. Εκατοντάδες Amps πέρναγαν από αυτές και δεν είχα ποτέ problem.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.