Zarko1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2013 Το πολυαγαπημένο μου Hiper, αποφάσισε στα ξαφνικά να με αφήσει στα κρύα του λουτρού. Γύρισα από τις διακοπές και ενώ είχα κλείσει κανονικά το pc, πάω να το ανοίξω, ξεκίνησε για δύο δέκατα του δευτερολέπτου και αμέσως ξανάκλεισε. Δοκίμασα τα πάντα, το έβγαλα από το ups, ξεσύνδεσα όλους τους δίσκους, τίποτα. Έβαλα λοιπόν στο Shinobi το τροφοδοτικό από το HTPC της κρεβατοκάμαρας, και αμέσως ξεκίνησε κανονικά, αποφύγαμε δηλαδή τουλάχιστον τα χειρότερα, να τα είχε φτύσει η μητρική και να έτρεχα για καινούρια εγκατάσταση από την αρχή! Το ερώτημα τώρα είναι το εξής: υπάρχει η δυνατότητα να επισκευαστεί το Hiper; Έχω δεθεί συναισθηματικά μαζί του, μια και το έχω περίπου τέσσερα χρόνια σε τρία διαφορετικά κουτιά, και θα προτιμούσα να πληρώσω ένα σχετικά υψηλό κόστος επισκευής, παρά να πάω σε καινούριο τροφοδοτικό. Από την εμπειρία σας, υπάρχει ηλεκτρονικός που θα μπορούσε να το επισκευάσει; Όποιος νιώθει άβολα για απευθείας σύσταση, ας μου στείλει pm... EDIT: Να συμπληρώσω κάτι, γιατί μάλλον δεν ήμουν αρκετά σαφής. Το Hiper δεν έχει πεθάνει εντελώς, ότι κι αν κάνω επαναλαμβάνει το ίδιο πράγμα, πάει να ξεκινήσει για δύο δέκατα του δευτερολέπτου και αμέσως κλείνει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Αύγουστος 20, 2013 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2013 Το hiper μπηκε στο htpc μπας κ απλά θέλει αλλαγή περιβάλλοντος; Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Αύγουστος 20, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2013 Το hiper μπηκε στο htpc μπας κ απλά θέλει αλλαγή περιβάλλοντος; Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Δεν έγινα κατανοητός. Το Hiper δεν δουλεύει πλέον πουθενά, και κάνει πάντα το ίδιο: πάει μεν να ξεκινήσει για δύο δέκατα του δευτερολέπτου και αμέσως κλείνει. Αυτή τη στιγμή είμαι σε αυτή τη καθόλου βολική κατάσταση που βλέπεις στη φωτό. Έχω βγάλει το passive τριακοσαράκι τροφοδοτικό της Silverstone από το HTPC της κρεβατοκάμαρας και το έχω βάλει δίπλα στο Shinobi, και έχω δώσει απλώς ρεύμα στη μητρική, στον επεξεργαστή, και στον ssd για το λειτουργικό. Το Hiper παραμένει στη θέση του στο Shinobi. Οι πέντε σκληροί δίσκοι του Shinobi είναι όλοι χωρίς ρεύμα, μέχρι να αποφασίσω τι θα κάνω, εάν μπορώ δηλαδή να επισκευάσω το Hiper ή να πάω σε νέο τροφοδοτικό. Το θέμα είναι ότι το Shinobi είναι η ψυχή του σπιτιού, με αυτό δουλεύω, σερφάρω, ανεβοκατεβάζω, ενώ είναι και ο σέρβερ για τα δύο HTPC του σπιτιού, οπότε όπως καταλαβαίνεις, μου έχουν κοπεί τα πόδια αυτή τη στιγμή. Αλλά έλα που μου αρέσει πολύ το Hiper, δυσκολεύομαι πολύ να το αποχωριστώ. Θα προτιμούσα να πληρώσω δηλαδή ακόμα και 100 ευρώ για να το επισκευάσω, παρά να το αλλάξω. Το θέμα είναι σε ποιον ηλεκτρονικό να το πάω, δεν γνωρίζω κανέναν που θα μπορούσε να το αναλάβει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 20, 2013 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2013 Θα προτιμούσα να πληρώσω δηλαδή ακόμα και 100 ευρώ για να το επισκευάσω, παρά να το αλλάξω. Το θέμα είναι σε ποιον ηλεκτρονικό να το πάω, δεν γνωρίζω κανέναν που θα μπορούσε να το αναλάβει...Δεν λέω ότι δεν επισκευάζεται, αλλά επειδή -τροφοδοτικά είναι αυτά και πολλές οι τάσεις- θα είναι imo αναξιόπιστο. Άσε που θα έχεις και την ανησυχία πότε θα στραβώσει κάτι και θα πάρει μαζί του ενδεχομένως και άλλα parts από το αγαπημένο σου shinoby με το οποίο είσαι επίσης συνδεδεμένος συναισθηματικά...imo στείλε για ανακύκλωση το hiper και μια που δε σε βλέπω να έχεις οικονομικό θέμα χτύπα ένα Corsair AX760 (80+ platinum efficiency), με 7 χρόνια εγγύηση να γουστάρεις, στα 161€. Θα βοηθήσεις και το περιβάλλον λόγω καλύτερου efficiency και θα είσαι σίγουρος για το shinoby σου και τα parts που φοράει.Υ.Γ. Και το δικό μου hiper με άφησε χρόνους επιστρέφοντας από καλοκαιρινές διακοπές, ακριβώς όπως και εσύ. Ήταν όλα εκτός ρεύματος και δεν άνοιξε ποτέ... Πέθανε στον ύπνο του... Είχε μια 5ετία απροβλημάτιστης λειτουργίας σε διάφορα μηχανήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolerman Αύγουστος 20, 2013 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2013 προσωπική γνώμη όσο και συναισθηματικά δεμένος είσαι(έτσι είμαι και εγώ)θα πήγαινα σε άλλο.βέβαια 100 ευρώ σε μάστορα δεν θα πάει,αλλά πρέπει να βρείς κάποιον που θα ασχοληθεί να το κοιτάξει.με 100 ευρώ πχ αγοράζεις τοπ τροφοδοτικόefficiency 80 plus/active pfc κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Αύγουστος 20, 2013 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2013 η δικη μου αποψη φιλε Zarko1, ειναι να πας σε καινουριο.. χωρις δευτερες σκεψεις!!οσο συναισθηματικα δεμενος κι αν εισαι, δεν παυει να εχει 4 χρονακια στην πλατη του + μια βλαβη..!! εγω δεν θα το επισκευαζα..!! ποιο συστημα εχει στην πλατη του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Αύγουστος 20, 2013 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2013 οτι ειπε ο [MENTION=1066]gdp77[/MENTION] αυτο ακριβως! τιποτα αλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Αύγουστος 20, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2013 Δεν λέω ότι δεν επισκευάζεται, αλλά επειδή -τροφοδοτικά είναι αυτά και πολλές οι τάσεις- θα είναι imo αναξιόπιστο. Άσε που θα έχεις και την ανησυχία πότε θα στραβώσει κάτι και θα πάρει μαζί του ενδεχομένως και άλλα parts από το αγαπημένο σου shinoby με το οποίο είσαι επίσης συνδεδεμένος συναισθηματικά...imo στείλε για ανακύκλωση το hiper και μια που δε σε βλέπω να έχεις οικονομικό θέμα χτύπα ένα Corsair AX760 (80+ platinum efficiency), με 7 χρόνια εγγύηση να γουστάρεις, στα 161€. Θα βοηθήσεις και το περιβάλλον λόγω καλύτερου efficiency και θα είσαι σίγουρος για το shinoby σου και τα parts που φοράει. Υ.Γ. Και το δικό που hiper με άφησε χρόνους επιστρέφοντας από καλοκαιρινές διακοπές, ακριβώς όπως και εσύ. Ήταν όλα εκτός ρεύματος και δεν άνοιξε ποτέ... Πέθανε στον ύπνο του... Είχε μια 5ετία απροβλημάτιστης λειτουργίας σε διάφορα μηχανήματα. Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Φίλε gdp77, σωστός όπως πάντα, θυμάμαι ότι με είχες βοηθήσει πολύ και στην επιλογή του hardware για το Shinobi του ατελιέ. Δυστυχώς είμαι καθαρά "οπτικός τύπος", και εάν κάτι δεν μου κάθεται καλά στο μάτι, δεν υπάρχει περίπτωση να το τιμήσω με αγορά. Τα τροφοδοτικά της Corsair δεν τα πάω καθόλου εμφανισιακά, άσε που έχω διαβάσει και για τα παρατράγουδα που έχουν κάποια μοντέλα με τους ανεμιστήρες τους, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να τα τιμήσω, είμαι δηλαδή προκαταβολικά αρνητικά τοποθετημένος απέναντί τους. Το Hiper το είχα λατρέψει για την εντελώς "αλήτικη" εμφάνιση με τις παροχές στο επάνω μέρος κτλ. Παρόλο τους δύο ογδοντάρηδες ανεμιστήρες που φοράει, ήταν dead silent, έπρεπε να κολλήσεις το αυτί επάνω του για να τους ακούσεις. Εάν το πάρω απόφαση να αντικαταστήσω τελικά το Hiper, θα πέσει πολύ ψάξιμο για να βρω το τροφοδοτικό που θα μου "γυαλίσει" πολύ στο μάτι. Π.χ., το 650άρι της OCZ που διάλεξα για το Shinobi του ατελιέ, δεν μου κάνει "ούτε κρύο ούτε ζέστη", απροβλημάτιστο και πολύ ήσυχο για δέκα μήνες μέχρι στιγμής, με ξενερώνει το πολύ κίτρινο χρώμα στα πλαϊνά ταμπελάκια του. Έχω συνδέσει τώρα και τους τρεις από τους πέντε συνολικά σκληρούς στο Silverstone, οπότε δεν "καίγομαι" για άμεση αντικατάσταση του Hiper, μπορώ να περάσω άνετα ένα 10ήμερο σε αναζήτηση νέου τροφοδοτικού. Το θέμα είναι ότι το μικρούλι τριακοσαράκι της Silverstone τα έχει "δει όλα" και ζεσταίνεται πάρα πολύ (είναι passive, χωρίς ανεμιστήρα) και φοβάμαι μήπως μου παραδώσει κι αυτό το πνεύμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Αύγουστος 20, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2013 η δικη μου αποψη φιλε Zarko1, ειναι να πας σε καινουριο.. χωρις δευτερες σκεψεις!!οσο συναισθηματικα δεμενος κι αν εισαι, δεν παυει να εχει 4 χρονακια στην πλατη του + μια βλαβη..!! εγω δεν θα το επισκευαζα..!! ποιο συστημα εχει στην πλατη του?Το Shinobi φοράει έναν Q6600 υπερχρονισμένο στα 2,85GHz, 8GB ram, ένα Blu-ray drive, έναν ssd για το λειτουργικό, μια καρτούλα USB 3.0 με δική της τροφοδοσία, έναν έξτρα κοντρόλερ με τέσσερις παροχές SATA, την GT430 (passive, χωρίς ανεμιστήρα, δεν παίζω ποτέ παιχνίδια), και πέντε συνολικά σκληρούς δίσκους (τέσσερις τριάρηδες και έναν τεσσάρη) με συνολική χωρητικότητα 16TB.Συνολική κατανάλωση έχει από 110 έως 130 βατ σε ηρεμία (cpu στο μηδέν), αλλά δεν θυμάμαι εάν το μέτρησα με τους σκληρούς "ξύπνιους" ή "κοιμισμένους". Μάλλον κοιμισμένοι θα ήταν, γιατί έχω ρυθμίσει το sleep mode στο πεντάλεπτο.Ένας φίλος τεχνικός μου είπε να πάω οπωσδήποτε ξανά σε μεγάλο (650+) και επώνυμο τροφοδοτικό, γιατί οι πέντε σκληροί τραβάνε πολύ ρεύμα τη στιγμή που ανοίγει το pc, με αποτέλεσμα την καταπόνηση του τροφοδοτικού... Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Αύγουστος 20, 2013 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2013 μια προταση απο μενα για να σου θυμιζει και λιγο το hiper στα καλωδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 20, 2013 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2013 [MENTION=22392]Zarko1[/MENTION]Σεβαστή η επιθυμία σου να επιλέξεις με κριτήριο την εμφάνιση, πάντως η σειρά AX της corsair παίζει να είναι η ποιοτικότερη και πιο αξιόπιστη επιλογή psu. Σε reviews τα τροφοδοτικά αυτά απλά σαρώνουν τον ανταγωνισμό και δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει άλλη εταιρεία που δίνει 7 χρόνια εγγύηση για τα τροφοδοτικά της.Υ.Γ. Είμαι περίεργος να δω τι τελικά θα επιλέξεις και φυσικά θα περιμένουμε να ανεβάσεις τις εντυπώσεις σου με το μοναδικό σου στιλ. :clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Αύγουστος 20, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2013 μια προταση απο μενα για να σου θυμιζει και λιγο το hiper στα καλωδια Χμμμ, πολύ ωραίο το OCZ Silencer φίλε junior-21, και τα κουμπώματα στις τροφοδοσίες μου αρέσουν πολύ. Όντως θυμίζουν αρκετά τα κουμπώματα στις τροφοδοσίες του Hiper. :dance3: Και στο [ame=http://www.youtube.com/watch?v=59fOzBwr7J0]βιντεάκι του[/ame] δείχνει πολύ όμορφο. Μόνο σε λευκό το βγάζει η OCZ; Δεν παίζει καθόλου σε μαύρο χρώμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Αύγουστος 20, 2013 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2013 Το Shinobi φοράει έναν Q6600 υπερχρονισμένο στα 2,85GHz, 8GB ram, ένα Blu-ray drive, έναν ssd για το λειτουργικό, μια καρτούλα USB 3.0 με δική της τροφοδοσία, έναν έξτρα κοντρόλερ με τέσσερις παροχές SATA, την GT430 (passive, χωρίς ανεμιστήρα, δεν παίζω ποτέ παιχνίδια), και πέντε συνολικά σκληρούς δίσκους (τέσσερις τριάρηδες και έναν τεσσάρη) με συνολική χωρητικότητα 16TB.Συνολική κατανάλωση έχει από 110 έως 130 βατ σε ηρεμία (cpu στο μηδέν), αλλά δεν θυμάμαι εάν το μέτρησα με τους σκληρούς "ξύπνιους" ή "κοιμισμένους". Μάλλον κοιμισμένοι θα ήταν, γιατί έχω ρυθμίσει το sleep mode στο πεντάλεπτο.Ένας φίλος τεχνικός μου είπε να πάω οπωσδήποτε ξανά σε μεγάλο (650+) και επώνυμο τροφοδοτικό, γιατί οι πέντε σκληροί τραβάνε πολύ ρεύμα τη στιγμή που ανοίγει το pc, με αποτέλεσμα την καταπόνηση του τροφοδοτικού...σε ρωτησα, γιατι εφοσον δεν εχεις ενεργοβορα κομματια πανω, θα μπορουσες καλλιστα να βολευτεις και με το XFX το οποιο εχει και 5ετη εγγυηση...!!!μην αγχωνεσαι με τους σκληρους, εγω μεχρι προσφατα ειχα 4 στο HTPC της υπογραφης μου, και βλεπεις με τι τροφοδοτικο παιζει...!! καμια σχεση με XFX...!!! αλλα αν εχεις θεμα με το εμφανισιακο.... παω πασο..!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Αύγουστος 20, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2013 σε ρωτησα, γιατι εφοσον δεν εχεις ενεργοβορα κομματια πανω, θα μπορουσες καλλιστα να βολευτεις και με το XFX το οποιο εχει και 5ετη εγγυηση...!!!μην αγχωνεσαι με τους σκληρους, εγω μεχρι προσφατα ειχα 4 στο HTPC της υπογραφης μου, και βλεπεις με τι τροφοδοτικο παιζει...!! καμια σχεση με XFX...!!! αλλα αν εχεις θεμα με το εμφανισιακο.... παω πασο..!!! Δεν θα μείνει με τους πέντε σκληρούς που έχει τώρα το Shinobi φίλε cabdik, τα 16ΤΒ μου έχουν "τελειώσει" ήδη εδώ και αρκετούς μήνες, και δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο που αναγκάζομαι συχνά πυκνά να σβήνω αρκετά Blu-ray από τους δίσκους λόγω έλλειψης χώρου! Τους επόμενους μήνες το Shinobi θα φουλάρει εντελώς με άλλους τέσσερις σκληρούς των 4ΤΒ, για να φτάσει τα 32ΤΒ σε χωρητικότητα. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, με εννέα σκληρούς δίσκους-τέρατα μέσα στο Shinobi δεν είναι να το ρισκάρει κανείς με ένα μικρό τροφοδοτικό. Λοιπόν, όπως είχα πει και στην αρχή, ο πρώτος μου σκοπός ήταν να προσπαθήσω να επισκευάσω το Hiper και όχι να το αντικαταστήσω. Μόλις μίλησα λοιπόν με φίλο-τεχνικό ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι η ζημιά του Hiper είναι πολύ εύκολα επισκευάσιμη, αφού του περιέγραψα τα συμπτώματα που παρουσιάζει. Έτσι λοιπόν αύριο το Hiper πακετάρεται και φεύγει για Θεσσαλονίκη για να επισκευαστεί. :dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 20, 2013 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2013 Τους επόμενους μήνες το Shinobi θα φουλάρει εντελώς με άλλους τέσσερις σκληρούς των 4ΤΒ, για να φτάσει τα 32ΤΒ σε χωρητικότητα.Άσχετο: Τους δίσκους των 3 και 4 ΤΒ που έχεις, τους βλέπει το bios/OS χωρίς προβλήματα ή πρέπει να τους έχεις με μικρότερα partitions;Μόλις μίλησα λοιπόν με φίλο-τεχνικό ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι η ζημιά του Hiper είναι πολύ εύκολα επισκευάσιμη, αφού του περιέγραψα τα συμπτώματα που παρουσιάζει. Έτσι λοιπόν αύριο το Hiper πακετάρεται και φεύγει για Θεσσαλονίκη για να επισκευαστεί.Είναι εφικτό να του ζητήσεις να σου βγάλει μια φωτογραφία με τη "ζημιά" για να τη δούμε και εμείς; Πιο μοντέλο είναι ακριβώς; Στο πρώτο link που δίνεις, δεν φαίνονται τα W. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Αύγουστος 21, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2013 Άσχετο: Τους δίσκους των 3 και 4 ΤΒ που έχεις, τους βλέπει το bios/OS χωρίς προβλήματα ή πρέπει να τους έχεις με μικρότερα partitions;Είναι εφικτό να του ζητήσεις να σου βγάλει μια φωτογραφία με τη "ζημιά" για να τη δούμε και εμείς; Πιο μοντέλο είναι ακριβώς; Στο πρώτο link που δίνεις, δεν φαίνονται τα W. Όλοι οι σκληροί αναγνωρίζονται μια χαρά από το bios και το λειτουργικό σε ένα partition με όλη τους τη χωρητικότητα (Win 7 Ultimate, 64 bit), παρόλο που η μητρική μου δεν έχει UEFI, εάν εννοείς αυτό. Η μόνη ιδιαιτερότητα που έχουν οι σκληροί των 3 και 4ΤΒ, είναι ότι πρέπει να γίνει η επιλογή GPT κατά το φορμάρισμά τους από τον Disk Manager. Το μοναδικό πρακτικό μειονέκτημα που έχεις σε τέτοια setup με πολλούς σκληρούς δίσκους-τέρατα, είναι ότι αναγκαστικά κάποιους σκληρούς δίσκους θα τους βάλεις σε κοντρόλερ μόλις τελειώσουν τα Sata της μητρικής, και οι περισσότεροι φτηνοί κοντρόλερ της αγοράς θα κόψουν από τα "γκάζια" της διαμεταγωγής των δίσκων. Π.χ., ο κοντρόλερ που έχω εγώ, περιορίζει τη διαμεταγωγή των δύο σκληρών που έχει επάνω του στα 90MB/sec. Ο ένας σκληρός είναι ένας WD 3ΤΒ των 5400 στροφών με μέγιστο γκάζι τα 120MB/sec, οπότε οι απώλειες είναι σχετικά μικρές. Ο άλλος δίσκος όμως, είναι ο Hitachi 7K4000 4TB στις 7200 στροφές με μέγιστο γκάζι τα 180MB/sec, οπότε ο κοντρόλερ ουσιαστικά κόβει τα μισά γκάζια του δίσκου! Γενικά, έκανα πολλά λάθη στο στήσιμο και την επιλογή του hardware του συγκεκριμένου pc, γιατί μεγάλωσαν πολύ οι απαιτήσεις μου, εκ των υστέρων όμως. Η επιλογή της συγκεκριμένης μητρικής της Asus ήταν εντελώς λανθασμένη, μια και έχει μόλις 4 Sata και με αναγκάζει έτσι να έχω συνδεδεμένους πάνω της τον ssd για το λειτουργικό και τους τρεις Barracuda των 3ΤΒ, που είναι και τα πιο "γρήγορα πιστόλια" με διαμεταγωγή 210MB/sec. Η επιλογή του συγκεκριμένου κοντρόλερ ήταν επίσης εντελώς λάθος, μια και κόβει τα γκάζια των δίσκων, αλλά δεν είχα ιδέα γι' αυτό όταν τον αγόραζα. :suicide2: Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι σχεδόν πάντα βρίσκεις λύσεις όταν έχεις τόσο αβυσσαλέες χωρητικότητες. Π.χ., χρησιμοποιώ αποκλειστικά τον ένα Barracuda των 3ΤΒ για να δουλεύω με φουλ γκάζια στο InDesign, Photoshop κτλ., και παίρνω backup σε έναν δεύτερο Barracuda. Όλοι οι υπόλοιποι δίσκοι, αλλά και αυτοί που θα μπουν μελλοντικά, είναι ουσιαστικά μόνο αποθήκες, οπότε συμβιβάζεσαι πιο εύκολα με τη μειωμένη ταχύτητα διαμεταγωγής. Για το θέμα της φωτογραφίας που λες κατά την επισκευή του Hiper, θα του το πω μεν, αλλά θεωρώ σχεδόν αδύνατο να το κάνει. Μιλάμε για τύπο εντελώς κουκουρούκου, ξεροκέφαλο του κερατά, που του αρέσει να κάνει πάντα το δικό του. Το Hiper είναι το 730άρι Type II, με τις δύο τροφοδοσίες για κάρτες γραφικών που εγώ δεν χρησιμοποίησα ποτέ, μια και δεν είμαι gamer... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 21, 2013 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2013 Ευχαριστώ για την ενημέρωση για τους δίσκους. Για την επισκευή, κρίμα που δεν θα μάθουμε ποιο ήταν το πρόβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Αύγουστος 21, 2013 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2013 Όλοι οι σκληροί αναγνωρίζονται μια χαρά από το bios και το λειτουργικό σε ένα partition με όλη τους τη χωρητικότητα (Win 7 Ultimate, 64 bit), παρόλο που η μητρική μου δεν έχει UEFI, εάν εννοείς αυτό. Η μόνη ιδιαιτερότητα που έχουν οι σκληροί των 3 και 4ΤΒ, είναι ότι πρέπει να γίνει η επιλογή GPT κατά το φορμάρισμά τους από τον Disk Manager.Το μοναδικό πρακτικό μειονέκτημα που έχεις σε τέτοια setup με πολλούς σκληρούς δίσκους-τέρατα, είναι ότι αναγκαστικά κάποιους σκληρούς δίσκους θα τους βάλεις σε κοντρόλερ μόλις τελειώσουν τα Sata της μητρικής, και οι περισσότεροι φτηνοί κοντρόλερ της αγοράς θα κόψουν από τα "γκάζια" της διαμεταγωγής των δίσκων. Π.χ., ο κοντρόλερ που έχω εγώ, περιορίζει τη διαμεταγωγή των δύο σκληρών που έχει επάνω του στα 90MB/sec. Ο ένας σκληρός είναι ένας WD 3ΤΒ των 5400 στροφών με μέγιστο γκάζι τα 120MB/sec, οπότε οι απώλειες είναι σχετικά μικρές. Ο άλλος δίσκος όμως, είναι ο Hitachi 7K4000 4TB στις 7200 στροφές με μέγιστο γκάζι τα 180MB/sec, οπότε ο κοντρόλερ ουσιαστικά κόβει τα μισά γκάζια του δίσκου! Γενικά, έκανα πολλά λάθη στο στήσιμο και την επιλογή του hardware του συγκεκριμένου pc, γιατί μεγάλωσαν πολύ οι απαιτήσεις μου, εκ των υστέρων όμως. Η επιλογή της συγκεκριμένης μητρικής της Asus ήταν εντελώς λανθασμένη, μια και έχει μόλις 4 Sata και με αναγκάζει έτσι να έχω συνδεδεμένους πάνω της τον ssd για το λειτουργικό και τους τρεις Barracuda των 3ΤΒ, που είναι και τα πιο "γρήγορα πιστόλια" με διαμεταγωγή 210MB/sec. Η επιλογή του συγκεκριμένου κοντρόλερ ήταν επίσης εντελώς λάθος, μια και κόβει τα γκάζια των δίσκων, αλλά δεν είχα ιδέα γι' αυτό όταν τον αγόραζα. :suicide2: Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι σχεδόν πάντα βρίσκεις λύσεις όταν έχεις τόσο αβυσσαλέες χωρητικότητες. Π.χ., χρησιμοποιώ αποκλειστικά τον ένα Barracuda των 3ΤΒ για να δουλεύω με φουλ γκάζια στο InDesign, Photoshop κτλ., και παίρνω backup σε έναν δεύτερο Barracuda. Όλοι οι υπόλοιποι δίσκοι, αλλά και αυτοί που θα μπουν μελλοντικά, είναι ουσιαστικά μόνο αποθήκες, οπότε συμβιβάζεσαι πιο εύκολα με τη μειωμένη ταχύτητα διαμεταγωγής. Για το θέμα της φωτογραφίας που λες κατά την επισκευή του Hiper, θα του το πω μεν, αλλά θεωρώ σχεδόν αδύνατο να το κάνει. Μιλάμε για τύπο εντελώς κουκουρούκου, ξεροκέφαλο του κερατά, που του αρέσει να κάνει πάντα το δικό του. Το Hiper είναι το 730άρι Type II, με τις δύο τροφοδοσίες για κάρτες γραφικών που εγώ δεν χρησιμοποίησα ποτέ, μια και δεν είμαι gamer... φιλε μου, αν θες εχω μια Asus P5Q Deluxe να σου δωσω σε ανταλλαγη με την μητρικη σου, νομιζω θα ησουν πολυ καλυτερα. Εχει 6 σατα απο τον intel controller και 2 ακομα απο εναν ξεχωριστο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Αύγουστος 21, 2013 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2013 Για την επισκευή, κρίμα που δεν θα μάθουμε ποιο ήταν το πρόβλημα... Μόλις μίλησα μαζί του, και μου υποσχέθηκε ότι θα τραβήξει photos με το iphone του από τα εξαρτήματα που θα χρειαστεί να αντικαταστήσει στο Hiper. Για να δούμε αν θα το κάνει τελικά, πάντως δεν το πολυπιστεύω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Αύγουστος 21, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2013 φιλε μου, αν θες εχω μια Asus P5Q Deluxe να σου δωσω σε ανταλλαγη με την μητρικη σου, νομιζω θα ησουν πολυ καλυτερα. Εχει 6 σατα απο τον intel controller και 2 ακομα απο εναν ξεχωριστο. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον η ανταλλαγή στις μητρικές μας φίλε junior-21, εγώ έχω αυτήν εδώ, αλλά αυτό θα σήμαινε αυτόματα ότι θα έπρεπε να κάνω νέα εγκατάσταση λειτουργικού από το μηδέν, πράγμα που δεν παίζει με τίποτα. Μας πήρε τρία μερόνυχτα (κυριολεκτικά), πέρυσι τον Γενάρη με μικρά διαστήματα για ύπνο και ξεκούραση, για να καταφέρουμε να φέρουμε με έναν φίλο-τεχνικό την εγκατάσταση στα μέτρα μου, και να δουλεύουν τα πάντα άψογα όπως ακριβώς τα θέλω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.