vgiozo Σεπτέμβριος 5, 2013 Author #21 Σεπτέμβριος 5, 2013 Όταν υπάρχουν τόσα αδέσποτα και τόσα σκυλάκια που φιλοξενούνται σε σπίτια φιλόζωων και τους επιβαρύνουν οικονομικά κι οχι μόνο, και παραδίδουν τα σκυλιά εμβολιασμένα, στειρωμένα, αποπαρασιτωμενα κοκ, σε τί βοηθάει να ζητήσει αντίτιμο, έστω συμβολικό;Σκόπευα, προτού μάθω τις προβλέψεις του νόμου, να ζητήσω από τον ανάδοχο να τους κάνει εκείνος την εγκατάσταση μικροτσίπ ως δικλείδα ασφαλείας πως ο κάτοχος είναι πλέον "φακελωμένος" (κι έτσι διατρέχει κίνδυνο αν τα παρατήσει) κι ως απόδειξη πως ο κάτοχος είναι πρόθυμος να δώσει στο σκυλί όσα χρειάζεται για να επιβιώσει και να ζήσει καλά μέσα σε ένα σπίτι...Αλλά πλέον έχω ήδη πληρώσει τα πάντα (40€ περίπου για το κλουβί, 60€ ο εμβολιασμός, γύρω στα 20€ τα χαπάκια ενδοπαρασίτων, 40€ (μαζί με τα παράβολα) για την εγκατάσταση μικροτσίπ, 20€ περίπου τα λουράκια τους...Έχω βγει ήδη εκτός προϋπολογισμού που θα μου στοιχίσει καθυστερήσεις σε πληρωμή λογαριασμών, αναβολή πληρωμής κοινοχρήστων και "στεγνή" λιτότητα για το υπόλοιπο του μήνα...Τώρα παιδευομαι με την μεταφορά των ζώων...με τα έξοδα που έχω κάνει δεν μπορώ να τα στέιλω αεροπορικά πλέον, μόνο να τα πάρω μαζί μου στο ΚΤΕΛ από Χανιά για Θεσσαλονίκη...Απαγορεύεται αυστηρά η τοποθέτηση ζώων στους χώρους αποσκευών, αλλά αυτή την εποχή οι θέσεις είναι γεμάτες και από την άλλη τα σκυλάκια δείχνουν πολύ ευαίσθητα στις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο...σήμερα η μικρούλα έκανε εμετό σε 20 λεπτά διαδρομή...πώς θα βγάλει όλο το ταξιδι και την ταλαιπωρία του πλοίου; Αν κάνει εμετό θα βρωμίσει η καμπίνα και θα με αναγκάσουν να τα βάλω κάτω, και πού άραγε να μπορέσω να σταθώ να τα ξεπλύνω στη διαδρομή και να τους καθαρίσω το κλουβί αν το βρωμίσουν;Καθυστερώ την αναχώρησή με αυτούς τους μπελάδες τώρα
vgiozo Σεπτέμβριος 11, 2013 Author #22 Σεπτέμβριος 11, 2013 Τα σκυλάκια βρίσκονται πλέον στη Θεσσαλονίκη...έβγαλαν το ταξίδι με πολύ θάρρος, χωρίς να βγάλουν άχνα κι ευτυχώς δεν υπήρχε πρόβλημα με το ΚΤΕΛ ή τον οδηγό.Σύμφωνα με τη νομοθεσία λοιπόν, τα ΚΤΕΛ είναι υποχρεωμένα για κάθε προορισμό τους στα 30% των δρομολογίων τους να δέχονται κατοικίδια στον χώρο των επιβατών, αρκεί να είναι σε κλουβί και μικρού μεγέθους ή να είναι βοηθοί αναπήρων, οπότε μπορεί να είναι και έξω από κλουβί.Τα ΚΤΕΛ κανονικά είναι υποχρεωμένα να αναρτούν πίνακες αναφέροντας τα δρομολόγια στα οποία μπορουν να μεταφέρονται ζώα, έτσι δεν μπορέι να φέρει αντίρρηση ούτε ο οδηγός, βέβαια, αλλά ούτε και κάποιος επιβάτης.Η μεταφορά των ζώων στο χώρο των αποσκευών απαγορεύεται αυστηρά.Τα ΚΤΕΛ, ωστόσο, μπορούν να θέσουν περιορισμό στον αριθμό των κατοικιδίων που θα μπορούν να μεταφέρονται κάθε φορά και το όριο είναι συνήθως τα δύο κατοικίδια.Για να ταξιδέψει ένα ζώο με μέσα μεταφοράς, είναι απαραίτητο να είναι εμβολιασμένο, ηλεκτρονικα σημασμένα και να έχει βιβλιάριο υγείας, το οποίο μπορεί να ζητηθεί για έλεγχο.Φτάσανε λοιπόν, χωρίς να έχουμε κανένα ατύχημα με εμετό που φοβόμουν εγώ, χωρίς τον παραμικρό θόρυβο (κλάμα ή γαβγισμα).Μια πολύ καλή συμβουλή που μου δώσανε είναι να αγοράσω υποσέντονα από σουπερ-μάρκετ και να το στρώσω κάτω να ξαπλώνουν τα σκυλάκια, ώστε αν λερώσουν να απορροφηθεί γρήγορα και να μπορεί να αλλαχθεί αμέσως.Έκαναν τα τσισάκια τους, το ένα στο πλοίο, το άλλο στο λεωφορείο και οι "πάνες" αυτές ήταν πραγματικά σωτήριες.Στο τέλος του μήνα θα κάνουμε και το δεύτερο εμβόλιο.
Wizard! Σεπτέμβριος 11, 2013 #23 Σεπτέμβριος 11, 2013 ...και οι "πάνες" αυτές ήταν πραγματικά σωτήριες...Δεν ξέρω τι είχες πάρει, αλλά εγώ έπαιρνα στα δικά μου όσο ήταν μωρά, πάνες για ηλικιωμένους. Μισή τιμή από τις "ειδικές" για τα ζώα.
vgiozo Σεπτέμβριος 11, 2013 Author #24 Σεπτέμβριος 11, 2013 Υποσέντονα αγόρασα, σαν κι αυτά που μπορέι να πάρει κανείς για το κρεβάτι του μωρού ή για ηλικιωμένος με ακράτεια, ώστε να αποτρέπεται το μούσκεμα του στρώματος...απορροφητικος βάμβακας από τη μια και πλαστική μεμβράνη από την άλλη και γύρω δλδ, για να μην υπάρχουν διαρροές.Ειδικές πάνες δεν ξέρω αν υπάρχουν, κι όταν μίλησα με ανθρώπους που ανέφεραν "πάνες" εννοούσαν υποσέντονα
vgiozo Σεπτέμβριος 21, 2013 Author #25 Σεπτέμβριος 21, 2013 Τα σκυλάκια μαθαίνουν να ζουν στη πόλη και δείχνουν να απολαμβάνουν τη ζωή του καναπέ σαν γνήσιοι νεοέλληνες. είμαστε ακόμη σε αναζήτηση μόνιμης στέγης για τα μικρά μας. Ευτυχώς οι ανησυχίες μου δεν επαληθεύτηκαν ως προς την προσαρμογή τους - δεν γαβγίζουν στο διαμέρισμα Καθώς μέναν στην εξοχή και κοιμοντουσαν έξω είχαν μάθει στο χωριό να πετάγονται σε κάθε θόρυβο, να κυνηγούν γάτες, πουλιά, να ξεσηκώνονται στο πέρασμα αυτοκινήτων κοκ....ευτυχώς είναι πολύ ήσυχα και πολύ σπάνια θα γαβγίσουν παίζοντας ή ακούγοντας εξωτερικούς θορύβους - δεν τα κανουν στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού Με εξαίρεση τη πρώτη μέρα και τη μια μέρα που είχα ξεχάσει κλειστή την μπαλκονόπορτα γιατί τα είχα λούσει και δεν ήθελα να μαζέψουν σκόνη όσο ακόμη ήταν βρεμένα, δεν έχουν λερώσει... Η Σπίθα έχει μάθει και κάνει τα τσίσα της στο υποσέντονο που αφήνω έξω πάνω σε ένα διπλωμένο χαρτοκιβώτιο...αν δεν μπορεί να κρατηθεί ενδιάμεσα στις βόλτες μπορεί να κάνει τα κακάκια της, αλλά πάντα σε μια από τις δύο γωνιές του μπαλκονιού...το γεγονός ότι έμαθε το υποσέντονο είναι καλό και κακό...καλό, γιατί αν θέλει τσίσα θα πάει εκεί 9/10 φορές, κακό, γιατί μπορεί να τα βγάλω βόλτα και να μην ενεργηθεί, αλλά να το κάνει αφού γυρίσει πίσω Ο Ερμής έχει μάθει να κρατιέται περισσότερο και αν θα λερώσει για τα κακάκια αφενός θα πάει σε κάποια γωνιά, για τα τσίσα του δεν έχει μάθει τόσο το υποσέντονο, αλλά για κάποιο λόγο πηγαίνει και τα κάνει κοντά στην υδρορροή... Μικρά είναι ακόμη βέβαια, όσο περνάει ο καιρός αναμένω βελτίωση...η πρόοδός τους αυτές τις 10 μέρες της ζωής στο διαμέρισμα είναι πολύ καλή εξάλλου. - έμαθαν να τρώνε ξηρά τροφή καθημερινά και ως βασικό στοιχείο της διατροφής τους. Στη Κρήτη καταναλώνονταν πολλά κρέατα και είχαν τρελαθεί τα μικρά στο αρνί, το κατσίκι και το χοιρινό...δύσκολα θα άγγιζαν τη ξηρά τροφή τους, και μόνο ως ενδιάμεσο ή συμπληρωματικό "σνακ"... Τους πήρα μια καλύτερη (Pedigree Vital) και μείωσα σταδιακά το κρέας...οπότε τώρα έχει γίνει η αποδεκτή καθημερινή τροφή τους...συμπληρωματικά τους βάζω ριζάκι, λίγο λαδάκι και λίγο κρέας αν υπάρχει, αλλά έχουν πάψει να περιμένουν το κρέας για να φάνε. Το μόνο κακό είναι ότι φοβούνται τον ανελκυστήρα για κάποιο λόγο και ακόμη περισσότερο τις σκάλες που δεν έχουν "πλάτη" και βλέπουν το έδαφος από κάτω (κι αυτά τα 10 σκαλια στην είσοδο της πολυκατοικίας ακόμη τα τρέμουν, με δυσκολία τα κατεβαίνουν αλλά δεν τα ανεβαίνουν με καμία παναγία...πρέπει να τα πάρω αγκαλιά) Κατά τ' άλλα το άγχος της πόλης τα κάνει ακόμη πιο χαδιάρικα... Αυτά από το ημερολόγιο της Σπίθας και του Ερμή... αν ξέρετε κάποιον που αγαπάει τα ζώα και ενδιαφέρεται, ενημέρωστε τον για την αγγελία υιοθεσίας, ευχαριστώ
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.