Jump to content

Χαρίζονται σκυλάκια

vgiozo

Recommended Posts

Πριν από δύο εβδομάδες περίπου εμφανίστηκαν ξαφνικά στην αυλή μας, στο χωριό (στη Κρήτη) δύο κουταβάκια, ένα θηλυκό και ένα αρσενικό - από την ίδια γέννα μάλλον - και τα λυπηθήκαμε και αρχίσαμε να τα φροντίζουμε. Δυστυχώς όμως στο τέλος του καλοκαιριού επιστρέφουμε στο διαμέρισμα στη πόλη και δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα κρατήσουμε.

Γι αυτό αναζητούμε σπίτι να τα δεχθεί και να τα φιλοξενήσει.

Μία συγγενής μας, πολύ ενεργή στα φιλοζωικά θέματα, αν και όχι κτηνίατρος, μας είπε πως πιθανόν πρόκειται για διασταύρωση pitbull (λόγω του χρωματισμού στο κεφάλι και στα ποδια) με κυνηγόσκυλο που δεν θα υπερβούν τα 12-14 κιλά ως ενήλικα ζώα. Η ηλικία τους υπολογίζεται γύρω στους 3 μήνες.

Έχουν εξαιρετικό χαρακτήρα, είναι πολύ φιλικά με ανθρώπους και άλλα σκυλιά, είναι παιχνιδιάρικα πολύ χαδιάρικα, σε βαθμό που νομίζουμε πως τα χάδια είναι στοιχείο της διατροφής τους, απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Θα θέλαμε, ιδανικά, να τα δώσουμε ως ζευγάρι γιατί κάνουν πολύ καλη παρέα κι έχουν μάθει μαζί.

Στο περιβάλλον του χωριού κοιμούνται και κυκλοφορούν στην αυλή κι εκτός εσωτερικών χώρων κι έχουν μάθει να κάνουν την ανάγκη τους μακρυά από τους πολυσύχναστους χώρους, στην άκρα περιφέρεια της αυλής, αλλά δεν ξέρω πώς θα συμπεριφερόντουσαν αν κλείνονταν σε διαμέρισμα.

Αν και θα μείνουν σε μικρο-μεσαίο μέγεθος, λόγω στόφας φαίνονται να απολαμβάνουν τους ανοιχτούς χώρους.

Πρόσφατα τα βαφτίσαμε Ερμή και Σπίθα. Τους έχουμε δώσουμε φάρμακο για τα σκουληκια στο στομαχάκι τους καθώς και για παράσιτα.

Ελπίζουμε να βρεθεί κάποιος να υιοθετήσει αυτά τα δύο αξιαγάπητα σκυλάκια.

Το θέμα επείγει οπότε παρακαλώ όποιος θα ενδιαφερόταν να επικοινωνήσει.

post-230-1416077617,9444_thumb.jpg

post-230-1416077618,0061_thumb.jpg

Πανέμορφα σκυλιά! Αν δεν είχα ήδη σκύλο θα έπερνα τουλαχιστον το ένα. Εχετε δοκιμασει να ανεβασετε φωτογραφίες τους με τηλεφωνο επικοινωνίας σε καποιο φιλοζωικό group στο facebook;

Πανέμορφα σκυλιά! Αν δεν είχα ήδη σκύλο θα έπερνα τουλαχιστον το ένα. Εχετε δοκιμασει να ανεβασετε φωτογραφίες τους με τηλεφωνο επικοινωνίας σε καποιο φιλοζωικό group στο facebook;

Και στο facebook έχουμε δημοσιεύσει μηνύματα και email έχουμε στείλει και τηλέφωνα έχουμε πάρει κοκ, αλλά μηδέν απόκριση μέχρι στιγμής. Είναι και Αύγουστος, οπότε είναι δυσκολότερο να επισπευσθούν διαδικασίες...

Το θέμα είναι ότι εγώ φεύγω στις 30-31 το αργότερο οπότε δεν πιστευω πως θα γίνει τίποτε μετά, παρόλο που ο πατέρας μου θα κάτσει παραπάνω...έχει άλλες δουλειές, αν οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι στα Χανιά να έρθουν να τα πάρουν τα σκυλάκια θα είναι δυσκολο να κινηθούν άλλες διαδικασίες.

Δεν είμαι αισιόδοξος...

Ενημερώνω πως στα σκυλάκια έγινε το πρώτο εμβόλιο και ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος χορήγησης ενδοπαρασιτικής αγωγής, δλδ έχει ήδη εκδοθεί γι αυτά βιβλιάριο / διεθνές πιστοποιητικό υγείας, ελαφρύνοντας έτσι κατά τί το αρχικό κόστος περίθαλψης για το νέο πιθανό ιδιοκτήτη.

Ενημερώνω πως στα σκυλάκια έγινε το πρώτο εμβόλιο και ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος χορήγησης ενδοπαρασιτικής αγωγής, δλδ έχει ήδη εκδοθεί γι αυτά βιβλιάριο / διεθνές πιστοποιητικό υγείας, ελαφρύνοντας έτσι κατά τί το αρχικό κόστος περίθαλψης για το νέο πιθανό ιδιοκτήτη.

Δώσε FB link να το κοινοποιήσω και εγώ και η κοπέλα μου. Ιδίως η κοπέλα μου άλλη δουλειά στο FB δεν κάνει. Με τις φιλοζωικές ασχολείται μόνιμα :)

Δώσε FB link να το κοινοποιήσω και εγώ και η κοπέλα μου. Ιδίως η κοπέλα μου άλλη δουλειά στο FB δεν κάνει. Με τις φιλοζωικές ασχολείται μόνιμα :)

O φιλοζωικός σύλλογος χανίων για κάποιο λόγο έκρινε σκόπιμο να αφαιρέσει τη δημοσίευση για την υιοθεσία των κουταβιών από τη σελίδα του στο facebook (πέραν του ότι δεν έχει απαντήσει ούτε σε email που στείλαμε ούτε σε τηλεφωνα που έγιναν)...

Επειδή όμως δεν έχω ο ίδιος πλέον λογαριασμό στο φατσοκιτάπι (facebook) -η αρχική δημοσίευση είχε γίνει μέσω τρίτου - κι επειδή είμαι πλέον μόνος υπεύθυνος επικοινωνίας για την υιοθεσία τους, θα σε πείραζε να κάνεις εσύ ή η κοπέλα σου τη δημοσίευση δίνοντας ως σύνδεσμο επικοινωνίας το email μου vgiozo@hotmail.com (διαλέγοντας τη καλύτερη κατά τη γνώμη σου φωτογραφία από αυτές που έχω παραθέσει εδώ) ;

Ως κείμενο θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το αρχικό κείμενο της δημοσίευσης εδώ, με την επισήμανση της πιο πρόσφατης απάντησής μου πως τα σκυλάκια έχουν κάνει το πρώτο εμβόλιό κι έχουν λάβει την αρχική φαρμακευτική αγωγή για ενδοπαράσιτα κι έχουν βέβαια βιβλιάριο υγείας.

Εγώ θα είμαι Κρήτη/Χανιά μέχρι την Παρασκευή, τα σκυλάκια ίσως μείνουν όσο είναι ακόμη ο πατέρας μου στο χωριό...υπάρχει περίπτωση να τα πάρω μαζί μου στη Θεσσαλονίκη είτε την ερχόμενη Παρασκευή είτε να μου τα στείλουν εκεί οι δικοί μου προτού φύγουν απ' το χωριό.

Σ' ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου

Και μια άλλη σημείωση όσον αφορά τον χαρακτήρα των κουταβιών

Τις προηγούμενες μέρες αποφάσισα να τα πάω σε κτηνίατρο, οπότε χρειάστηκε να τα βάλω σε κλουβάκι για να τα μεταφέρω στη πολη με το αμάξι ενώ τα έκανα κι ένα μπάνιο για να είναι καθαρά.

Περίμενα να με ταλαιπωρήσουν αλλά αντίθετα:

- δέχτηκαν τον περιορισμό στο κλουβί σχετικά πρόθυμα και απολύτως αδιαμαρτύρητα...σε αντίθεση με το κανισάκι-γκριφόν που είχαμε παλιά, που μόλις έβλεπε κλουβί έτρεχε και κρυβόταν και μόλις τον βάζαμε μέσα φώναζε, αυτά δεν έβγαλαν κιχ, δεν έκλαψαν ούτε γάβγισαν, παρόλο που τα άφησα -σκόπιμα- κανά 15λεπτο μέσα στο κλουβί προτού τα πάω στον κτηνίατρο και απομακρύνθηκα από το χώρο για να μην με βλέπουν (ούτε κάποιον άλλο)...

- Κάθισαν και τα έπλυνα και τα έλουσα απολύτως αδιαμαρτύρητα και χωρίς να προσπαθούν συνέχεια να φύγουν, παρόλο που το σκηνικό έλαβε χώρο στο μέσο μιας μεγάλης αυλής. Στη διαδικασία φάνηκαν να το απολαμβάνουν μάλιστα. Προς επιβεβαίωση, τους έκανα μπάνιο πάλι μόλις γύρισαν από τον κτηνίατρο, οπότε είχαν ήδη την πρώτη εμπειρία, και πάλι δέχτηκαν το μπάνιο με μεγαλύτερη ακόμη προθυμία (ο μικρός μάλιστα καθόταν δίπλα μου ενώ έπλενα την αδελφούλα του, περιμένοντας τη σειρά του).

- Επίσης μπήκαν στο αμάξι για πρώτη φορά και παρόλο που διένυσαν μια υπολογίσιμη σε χρόνο και απόσταση διαδρομή 25 περίπου χιλιομέτρων, δεν γάβγισαν, δεν έκλαψαν καθόλου.

Θα έλεγα λοιπόν ότι είναι πολύ ευπροσάρμοστα και δείχνουν πολύ καλό χαρακτήρα - σύγκριση ακόμη με κατεξοχήν σκυλιά του καναπέ - σίγουρα όμως χρειάζονται τη κίνηση.

Αν λοιπόν αυτός που πρόκειται να τα υιοθετήσει είναι ο ίδιος δραστήριος κι έχει την όρεξη και το χρόνο να τα βγάζει βόλτες, συμπεριλαμβάνοντάς τα στις δραστηριότητές του, θα έλεγα οτι πιθανότατα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τον περιορισμό τους σε διαμέρισμα.

Δεν θα πρότεινα σε κάποιον που φεύγει νωρίς το πρωί κι επιστρέφει νωρίς το βράδυ για να τα βγάλει καμιά 5λεπτη βολτα να τα υιοθετήσει, ίσα ίσα για να νιώθει πως έχει μια παρέα στο σπίτι, κι ούτε θα τον προτιμούσα κι εγώ ως υποψήφιο ανάδοχο, αλλά σε κάθε άλλη περίπτωση - αν υπάρχει κόσμος στο σπίτι, αν υπάρχει αυλή ή μεγάλο μπαλκόνι, αν υπάρχει χρόνος για να βγαίνουν βόλτα πρωί-απόγευμα κτλ - σε συνδυασμό με την αναγκαία εκπαίδευση, νομίζω πως τα δείγματα είναι πολύ θετικά...

τι έξοδα περίπου το χρονο εχουν αυτα?

Πέρα από τα φαγητά τους, εννοείται, τα έξοδα είναι τα υποχρεωτικά εμβόλια και τα φαρμακάκια που χορηγούνται περιοδικά...

Το ουσιαστικό κόστος είναι το πρώτο έτος της ζωης των σκυλιών, όταν χτίζουν το ανοσοποιητικό τους και τους γίνονται τα περισσότερα εμβόλια.

Πόσα ακριβώς δεν είμαι σίγουρος να σου πω...3-4 νομίζω...το πρώτο εμβόλιο που κάναμε στοίχισε 30€ για τον κάθε σκύλο...δεν ξέρω αν η ίδια χρέωση ισχύει και για τα υπόλοιπα.

Έπειτα η φαρκακευτική αγωγή που τους χορηγώ τώρα για τα ενδοπαράσιτα στοίχισε γύρω στα 15€ (12 χαπάκια, 6 για κάθε σκύλο)

Μετά το πρώτο έτος νομίζω πως είναι ένα εμβόλιο το χρόνο, κάποια επαναληπτικά δλδ...

Επίσης υποχρεωτικό είναι και το πέρασμα μικροτσίπ στον σκύλο εντός ενός ευλόγου διαστήματος από την απόκτησή του...οι τιμές γι αυτό ποικίλλουν, έχω ακούσει από 25€ έως 70€ ανά ζώο

Να κάνω μια επισήμανση σε προηγούμενο σχόλιό μου, που μπορεί να άφησε αλγεινή εντύπωση...ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων διέγραψε την αγγελία μου από τη σελίδα του facebook, γιατί - όπως έμαθα εκ των υστέρων διαβάζοντας το νόμο 4309 - η μεταβίβαση ιδιοκτησίας ζώου που δεν φέρει μικροτσίπ απαγορεύεται και επισείει πρόστιμο χρηματικό...

Με αυτό το νέο δεδομένο κατά νου ερεύνησα το κόστος εγκατάστασης μικροτσιπ και βρήκα ένα σημείο στα Χανιά που μπορεί να το κάνει με 17€ για κάθε ζώο (καμία σχέση με τις αστρονομικές τιμές που κυκλοφορούν αλλού)...

...προτείνω σε όποιον θέλει να περάσει μικροτσίπ στα σκυλάκια του να επικοινωνήσει με κάποιο φιλοζωικό σύλλογο της περιοχής του και θα του προτείνουν αυτοί κάποιο συνεργαζόμενο κτηνιατρείο ή κτηνιατρικό φαρμακείο που δεν "σφάζει" τους πελάτες του.

Ο νέος ιδιοκτήτης, λοιπόν, αν βρεθεί, θα πάρει τα σκυλάκια ηλεκτρονικά σημασμένα...απαραίτητη προϋπόθεση για τη μεταβίβαση θα είναι βέβαια η επίσκεψη σε κτηνίατρο που θα καταχωρήσει τα στοιχεία του νέου κατόχου / θα κάνει τις όποιες απαραίτητες μεταβολες.

Αυτό που διάβασα στον σχετικό νόμο είναι

1. Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς

υποχρεούται:

α) να μεριμνά για τη σήμανση και την καταγραφή του

ζώου του, καθώς και για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας

πριν εγκαταλείψει το ζώο τον τόπο γέννησής του και

οπωσδήποτε μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από τη

γέννηση αυτού ή μέσα σε ένα μήνα από την εύρεση

ή απόκτησή του, καθώς και να τοποθετεί σε εμφανές

σημείο του περιλαίμιου του ζώου μεταλλική κονκάρδα,

η οποία παρέχεται κάθε έτος από τους κτηνιάτρους

κατά τον ετήσιο αντιλυσσικό εμβολιασμό του,

Αυτό που διάβασα στον σχετικό νόμο είναι

H τοποθέτηση του chip πρέπει να γίνει πριν αλλάξει ιδιοκτήτη. Δεν υπάρχει όμως υποχρέωση ενεργοποίησης του chip πριν τον 6ο μήνα, γιατί μπορεί το ζώο να αλλάξει χέρια αρκετές φορές όσο είναι μωρό (εκτροφέας, petshop, πελάτης, δώρο, το πήρα και το βαρέθηκα, κλπ).

Εσύ δε μπορείς ούτε να τα χαρίσεις αν δεν έχουν chip, αυτό είναι σίγουρο.

H τοποθέτηση του chip πρέπει να γίνει πριν αλλάξει ιδιοκτήτη. Δεν υπάρχει όμως υποχρέωση ενεργοποίησης του chip πριν τον 6ο μήνα, γιατί μπορεί το ζώο να αλλάξει χέρια αρκετές φορές όσο είναι μωρό (εκτροφέας, petshop, πελάτης, δώρο, το πήρα και το βαρέθηκα, κλπ).

Εσύ δε μπορείς ούτε να τα χαρίσεις αν δεν έχουν chip, αυτό είναι σίγουρο.

Στο νόμο αυτό που γράφει είναι το παραπάνω...δεν διάβασα κάτι για 6ο μήνα ζωής...

Εξάλλου τα στοιχεία ιδιοκτήτη με τα οποία είναι συνδεδεμένο το τσιπ μπορούν να αλλάξουν στη βάση δεδομένων...δεν θα μπαίνει και θα βγαίνει τσιπάκι κάθε φορά που αλλάζει χέρια το ζώο, ιδίως όταν είναι σαφές πως οι ιδιοκτήτες/κάτοχοι είναι προσωρινοί.

Κάποια καταστήματα πώλησης ζώων περνούν το τσιπάκι στα κουτάβια προτού καν πωληθούν, σε άλλη περίπτωση φιλοζωικά σωματεία μπορούν να διαθέτουν ζώα προς υιοθεσία ακόμη κι αν δεν έχει το ζώο ηλεκτρονική σήμανση (και μου πρότειναν να μου βάλουν αγγελία αυτοί χωρίς να τους περάσω τσιπάκι ή να περάσω μόνο στο ένα σκυλάκι) αλλά ο κανόνας είναι αυτό που αναγράφεται στο άρθρο 5 του νόμου...

[MENTION=230]vgiozo[/MENTION] το 6μηνο μου το είπαν 2 γιατροί και ο εκπαιδευτής. Δεν ξέρω αν προκύπτει από το νέο νόμο, δεν τον θυμάμαι απέξω. Δεν είναι υποχρεωτική η καταχώρηση ιδιοκτήτη πριν από αυτό. Όσον αφορά στις αλλαγές, είναι λίγο διαδικασία και πρέπει να πάτε μαζί στο γιατρό που έκανε την αρχική και μετά δεν ξέρω αν θέλεις να αλλάξεις γιατρό τι παίζει.

Όπως και να έχει, δική σου υποχρέωση είναι να τους βάλεις chip πριν τα δώσεις και να παραδώσεις τα S/N στον εκάστοτε ιδιοκτήτη. Από εκεί και πέρα είναι δικό τους θέμα. Όσο για το κόστος, ζήτησέ το, δεν είναι ντροπή. Εγώ δε δίνω ποτέ τσάμπα τα σκυλάκια. Ζητάω πάντα ένα ποσό, έστω συμβολικό. Πιστεύω ότι αν το άλλος το έχει πληρώσει, θα το σκεφτεί λίιιιιγο παραπάνω πριν το πετάξει στο δρόμο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.