rs3 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2013 Όπως έχω ξαναγράψει σε άλλο θέμα (έψαχνα επέκταση σήματος 2 ορόφους κάτω), έχω το D-Link DSL-2740R (D-Link DSL-2740R Wireless N ADSL2+ 4-Port Modem Router #DSL-2740R/UK - EXPANSYS Ελλάδα) σε κεντρικό σημείο του σπιτιού (και ψηλά) και απο εκεί σε άλλο δωμάτιο (με καλώδιο στο σαλόνι) συνδέω ένα Linksys WAG54G2 όπου το χρησιμοποιώ σαν switch (ενσύρματα στο pc μου, σε ένα dreambox και στο ps3) και σαν αναμεταδότη για τα ασύρματα. Απο το D-LINK φεύγει ακόμα ένα καλώδιο περίπου 15-20m και πάει σε ένα καταγραφικό. (Απο το ασύρματο μπαίνουν 2-3 laptop και 2 σταθεροί και σίγουρα 2 iPhone) Έχω σύνδεση με την Wind (σταθερό & internet) αλλά μου λένε πως στην περιοχή μου δεν μπορώ να πάρω κάτι καλύτερο απο την ταχύτητα που έχω τώρα (~2300) Το πρόβλημα είναι η πολύ χαμηλή ταχύτητα στο internet (ποτέ δεν μπαίνουν όλες μαζι οι συσκευές που προανέφερα εκτός απο το 1pc 1laptop & τον δέκτη) video HD ούτε αν το αφήσω να φορτώνει όλη μέρα...1)Έχει να κάνει με κάποιο σωστό set up του (οι των ) modem?2)Mε αλλαγή εξοπλισμού θα δω διαφορά? (είχα αλλάξει 2 modem Wind με περισσότερα προβλήματα πριν το D-Link ) 3)Με αλλαγή εταιρίας (αν "πατάνε" όλες πάνω στο ΟΤΕ το ίδιο δεν κάνει?) Με συγχωρείτε για το μακρύ post αλλά ... τα φώτα σας please... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkRaven Αύγουστος 17, 2013 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2013 Το θέμα είναι στα πόσα mb κλειδώνει το πρώτο router που συνδέεται στην τηλεφωνική γραμμή,Αν Φταίει το ρούτερ ακόμα και να το αλλάξεις δεν πρόκειται να δεις μεγάλη διαφορά εκτός και αν αυτό που έχεις τώρα είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.Δοκίμασε να συνδεθείς και στα δύο ρούτερ με το λαπτοπ σου να δεις αν σε κάποιο απο τα δυο ειναι γρηγορότερο το σερφάρισμα.Εκείνη τη στιγμή όμως να είσαι συνδεμένος μόνο εσύ, 2 mb είναι πάρα πολύ λίγα έστω και για δύο άτομα , ποσο μάλλον για τόσες συσκεύες που έχεις.Αφού αποκλείσεις το ενδεχόμενο να φταίει ο εξοπλισμός σου τότε αν μπορείς ρώτησε και κάποιο γνωστό σου στην περιοχή τι ταχύτητες πιάνει και με τι εταιρεία.Κάθε εταιρεία να πουλήσει θέλει , δεν πρόκειται να σου πουν ότι φταίνε εκείνοι.Εμένα πάντως μου φαίνεται πολύ λίγο να συγχρονίζεις στα 2 mb εν έτη 2013. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 17, 2013 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2013 Εμένα πάντως μου φαίνεται πολύ λίγο να συγχρονίζεις στα 2 mb εν έτη 2013.Εδώ μέσα στην ΑΘήνα πολύς κόσμος με απόσταση από dslam έχει τέτοιες ταχύτητες, πόσα μάλλον στην επαρχία που είναι το παλικάρι... Εγώ ήμουν 2-3 mbps για τρία χρόνια στο Πάτημα Χαλανδρίου (ευτυχώς σώθηκα από την vdsl).Επί του θέματος: Αν στην περιοχή σου αυτές είναι οι ταχύτητες (ρώτα και γείτονες), δεν θα αλλάξει κάτι σε όποια εταιρεία και να πας. Με ένα πιο ποιοτικό router ίσως κερδίσεις 1 mbps παραπάνω και πιο σταθερή σύνδεση, αλλά δεν είναι και σίγουρο. π.χ. Εγώ όταν άλλαξα το χρέπι netfaster2 της ΗΟL, με την ίδια χάλια γραμμή, κλείδωσα από 2-2,5 στα 3-4 σταθερά! Αν όμως η γραμμή σου είναι χάλια και το router ήδη είναι καλό, ίσως και να μην μπορείς να συγχρονίσεις παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Αύγουστος 17, 2013 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2013 το net σου το βλέπεις ότι σέρνεται από όλες τις συσκευές ή μόνο από τον δέκτη?γτ αν το πρόβλημα σου είναι μόνο από εκεί μήπως έχεις θέμα στο δέκτη γτ το ίδιο πρόβλημα έχει ο ξάδερφος μουενώ ήμουν εγώ με το laptop και είμαι net σφαίρα το dreambox κολλάει συχνά πυκνά Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Αύγουστος 17, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2013 οχι φίλε μου δυστυχώς απο όλες τις συσκευές που μπαίνω το ίδιο !Τώρα αν βλέπω και κανάλι στον dreambox μέσω stream και πάω να κατεβάσω κάτι (πχ μια εφαρμογή για το iphone ) τότε να δείς κόλλημα... άστα που λένε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Αύγουστος 18, 2013 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2013 αυτό συμβένει με το που συνδέονται τα pc στο δίκτυο χωρίς να κάνεις καν browse από όλα?έχεις ανοιχτό κάνα torrent από τα pc μήπως?για checkare μια το latency και όταν είναι οκ το net και όταν κολλάεικαι για δώσε και κάνα screenshot από το status της γραμμής που συγχρονίζει το modem Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Αύγουστος 19, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2013 Καλημέρα,όχι δεν έχω ανοιχτά όλα τα pc και δεν μπορώ να κάνω browse απο όλα (μαζί ),δεν έχω κανένα torrent ανοιχτό και ακόμα και αν όλα τα pc είναι κλειστά και βλέπω κάτι στον δέκτη αν κάνω πως κατεβάζω κάτι στο iphone και η εικόνα κολλάει και οτι κατεβάζω καθυστερεί.Latency? τι είναι και πως το μετράω?(πως ανεβάζω εικόνα? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Αύγουστος 19, 2013 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2013 Speedtest.net by Ookla - The Global Broadband Speed Testδιάλεξε έναν server να κάνεις το testαυτό που λέω είναι ο χρόνος σε ms το pingδες τι χρόνους έχεις όταν είναι οκ το net και όταν σέρνεταιεικόνα μπορείς να την ανεβάσεις στο ImageShack Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Αύγουστος 19, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2013 Το 1ο link είναι απο το status του modem,ImageShack Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Αύγουστος 19, 2013 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2013 ε ναι έχεις πολύ μεγάλο attenuation λογικό άλλωστεκαι το snr σου είναι κάπως χαμηλόγια αυτό όταν ανοίγεις youtube το ping σου πάει στο θεόπάρε τηλ στο πάροχο και πες ότι έχεις πρόβλημα πρέπει να γίνει έλεγχος κανονικά στο σπίτι σου και από έξω από τη ρεκλέτα να δεις αν το πρόβλημα είναι από τη γραμμή σου ή μέσα στο σπίτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Αύγουστος 19, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2013 Έχει γίνει έλεγχος μέσα στο σπίτι αρκετές φορές (και απο δικούς τους τεχνικούς αλλά και απο δικό μου) και δεν έχω πρόβλημα. Το όλο θέμα είναι απο εκεί και έξω αλλά μου λένε πως απλά είναι φυσιολογικό λόγο απόστασης... (ξέρω και απο γνωστούς μου στον ΟΤΕ πως το "καφάο" (καλά το λέω? ) είναι σάπιο ...) Το θέμα είναι εγώ τι μπορώ να κάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Αύγουστος 19, 2013 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2013 ε δεν έχεις και πολλές επιλογές τότεαφού είναι πρόβλημα διαδρομής τότε κλάφτα χαράλαμπεδες αν υπάρχει καμιά άλλη εναλλακτική από κάνα γείτονα που είναι ευχαριστημένος από τη dsl του και δες αν μπορείς να πας εκείbtw φυσιολογικό λόγο απόστασης δεν είναιφυσιολογικό λόγου σάπιου καφάο ναι είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Αύγουστος 20, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2013 ...οπότε δεν έχει να κάνει με ρυθμίσεις εκ μέρους μου (το λέω γιατί μου είχαν πει και άλλαζα κάτι mtu απο 1492 σε 1450 ή το ανάποδο και κάτι με ip Preferred DNS Server & Alternate DNS Server ) οχι ότι είδα διαφορά αλλά λέω μήπως εχω και άλλες επιλλογές... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Αύγουστος 20, 2013 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2013 όχιτο mtu (Maximum transmission unit) είναι πόσο μεγάλο θα είναι τα πακέτα που είναι προς μετάδοσηαυτό στο αν είναι μικρότερο βοηθάει στις κακές γραμμές λόγο των error να μην έχεις επανεκπομπές σε μεγάλα πακέταόσο αναφορά το dns ήταν το άκυρο του άκυρουκάτι σαν-τι κάνεις μπάρμπα?-7 παρα τέταρτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Αύγουστος 20, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2013 Δηλαδή μπορεί να μου κάνουν και κακό αυτές οι ρυθμίσεις η να το αφήσω ως έχει ; sorry για τις τόσες ερωτήσεις αλλά απο αυτά έχω μαύρα μεσάνυχτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Αύγουστος 20, 2013 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2013 κακό όχι δεν σου κάνουντο dns είναι κάτι άλλο τώρα για το mtu άσε το μικρότερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Αύγουστος 20, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2013 1450 η και πιο μικρό ...;Προτείνεις κάτι άλλο βάση της γραμμής μου και των προβλημάτων ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Αύγουστος 20, 2013 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2013 κοίτα να σου πω την αλήθεια δεν το έχω ψάξειαλλά όσο και να το μικρήνεις δεν θα φτιάξει το πρόβλημα που έχειςτο πόσο μικρό πρέπει να είναι το μέγεθος του πακέτου είναι σύμφωνα με το ber (Βit Error Rate)ή και per (Packet Error Rate) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Αύγουστος 21, 2013 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2013 λεω να αλλάξω τα modem δηλαδή να κάνω το linksys αυτό που συνδέεται στο internet και το D-link για extender λέτε να δώ διαφορά ή τσάμπα η αλλαγή?Και κάπου έχω δεί πως στο linksys, μπορώ να περάσω άλλο λογισμικό ισχύει και αν ναι εγώ τι κερδίζω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Αύγουστος 21, 2013 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2013 o @CmoS το έχει κανει στο δικό του linksys APτο λογισμικό είναι το dd-wrtη διαφορά είναι οι παραμετροποιήσεις(ρυθμίσεις) που μπορείς να κάνειςεμένα πχ με βολεύει άπειρα το interface του dd-wrt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.