DarkRaven Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2013 Καλημέρα παιδιά και καλώς ήρθα στην όμορφη παρέα σας, όπως λέει και ο τίτλος αντιμετωπίζω πρόβλημα με την συγκεκριμένη οθόνη.Πρόκειται για το μοντελο Samsung Syncmaster 2043 NWΤο πρόβλημα που εμφανίζει είναι πως έχει μια θολούρα σε κινούμενες εικόνες μόνο, και φυσικά στα παιχνίδια είναι πολύ εμφανές. Σαν Παράδειγμα να αναφέρω πως παίζοντας Diablo τα γράμματα του loot θολώνουν όταν κινώ τον χαρακτήρα μου. Το παράξενο είναι πως ορισμένες φορές ενώ παίζω κάποιο παιχνίδι το πρόβλημα διορθώνεται μόνο του και ύστερα απο κάποια ώρα ή και μέρες ξαναεμφανίζεται, χωρίς να πειράξω τίποτα απο μέρους μου.Είμαι σίγουρος πως το πρόβλημα οφείλεται σε software επίπεδο και κάτι δεν αρέσει στα windows 7 .Εχω δοκιμάσει με τον ίδιο υπολογιστή αρκετές διανομές λίνουξ και η οθόνη παίζει χωρίς πρόβλημα .Συνδέεται με VGA καλώδιο πάντα γιατί μόνο αυτό υποστηρίζει η οθόνη , το οποίο έχω αλλάξει με καινούριο.Έχω δοκιμάσει και άλλους driver , έχω φτιάξει και δικούς μου αλλά τίποτα.Το Πρόβλημα εμφανίζεται και εξαφανίζεται όποτε θέλει εκείνο.Αν κάποιος έχει ανάλογο πρόβλημα ή έχει έρθει αντιμέτωπος με κάτι ανάλογο ας πει καμία ιδέα μήπως και το λύσουμε .ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tompgr Αύγουστος 17, 2013 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2013 Δοκίμασε να πατήσεις το κουμπί που έχει η οθόνη σου για auto image adjustment και λογικά θα φτιάξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkRaven Αύγουστος 17, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2013 Δοκίμασε να πατήσεις το κουμπί που έχει η οθόνη σου για auto image adjustment και λογικά θα φτιάξει.Auto Adjustment , calibration, format , αλλαγή driver, custom edid με phoenix έχουν γίνει, μάλλον κάτι στην registry θα θέλει αλλαγή η δεν κρατανε τα windows το calibration. Η οθονη τρέχει σε native ανάλυση 1680 χ 1050 16:10 aspect ratio.Η ποιότητα εικόνας είναι άριστη με μόνο μελανό σημείο το θόλωμα σε κινούμενες εικόνες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_mystery Αύγουστος 17, 2013 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2013 εγω ειχα μια οθωνη samsung που τη πηρε ο πατερας μου αρκετα μεγαλη και καθε φορα που τη χρησιμοποιουσα κολαγε ο υπολογιστης παγωνε η εικωνα και στο τελος τη πουλησα και ησυχασα και χρησιμοποιησα μια μικροτερη που ειχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Αύγουστος 17, 2013 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2013 Καρτα γραφικων amd η nvidia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkRaven Αύγουστος 17, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2013 Καρτα γραφικων amd η nvidia? nvidia 9800 GT , με παλιούς με νέους και χωρίς driver τα ίδια κάνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 17, 2013 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2013 Στο κάνει και σε ταινίες ή youtube ή μόνο στο gaming; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkRaven Αύγουστος 17, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2013 Στο κάνει και σε ταινίες ή youtube ή μόνο στο gaming;και σε ταινίες και youtube και στα game, αλλάζω και αναλύσεις refresh rate στα game ή στα windows αλλά το πρόβλημα παραμένει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Αύγουστος 17, 2013 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2013 Επειδη έχω και εγώ ίδιο μοντέλο 2243nw αυτό λύνεται μόνο αν επιλέξω στo ati catalyst την επιλογή composite sync. Δεν ξέρω αν υπάρχει στην nvidia και αν υπάρχει πως λέγεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkRaven Αύγουστος 17, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2013 Επειδη έχω και εγώ ίδιο μοντέλο 2243nw αυτό λύνεται μόνο αν επιλέξω στη ati catalyst την επιλογή composite sync. Δεν ξέρω αν υπάρχει στην nvidia και αν υπάρχει πως λέγεται.θα το ψάξω αν και νομίζω δεν υπάρχει αντίστοιχο σε nvidia, ίσως να γίνεται κάπως μέσα απο τα windows.πάντως η nvidia όλο προβληματάκια είναι γιαυτό ποτέ ξανά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.