Jump to content

Νεο pc μέχρι 1000 ευρώ για όλες τις χρήσεις.

Dookie

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Τσέκαρα μερικά θέματα για καινούριο pc αλλά το δίλημμα παραμένει. Καταρχάς να αναφέρω πως έχω για κουτί το COSMOS S και αργότερα θα μπούν νερά σε ότι hardware καταλήξουμε. Επίσης έχω για τροφοδοτικό αυτό και 3 δίσκους seagate 500αρηδες που παίζουν σε raid.Οθόνη έχω την LG l226wtq-sf η οποία ελπίζω να αλλαχτεί σε λίγο καιρό απο 27άρα. To pc το θέλω για internet-ταινίες-gaming. Απο games nba2k/pro/wow/football manager/gta όταν βγεί. Απλά θέλω να αντέξει στον χρόνο όπως το τελευταίο μου pc που έβγαλε τα λεφτά του μέχρι σήμερα (e8400-p5q-4870). Aπό λεφτά υπολογίζω 1000αρικο. Περιμένω προτάσεις.:neo:

Επειδή δεν αναφέρεις απο που είσαι και αν σε βολεύει κάποιο κατάστημα, θα βγάλω μια σύνθεση απο skroutz.

Επεξεργαστής: https://www.skroutz.gr/s/3405078/Intel-Core-i5-4670K-Box.html?keyphrase=i5+4670k -εφόσον λες οτι θα βάλεις νερό, υποθέτω overclock γι'αυτό βάζω τον unlocked-

Μητρική: https://www.skroutz.gr/s/3426418/Asus-H87M-Pro.html

SSD: Samsung 840 Series 120GB 2.5-inch SSD | Skroutz.gr

Κάρτα γραφικών: Gigabyte GeForce GTX760 2GB WindForce 3X OC (rev. 2.0) | Skroutz.gr Θα είναι κομπλε για τα παιχνίδια που θέλεις.Χωράει βέβαια και μια 770 στο budget.

RAM: Kingston HyperX 16GB 1600MHZ DDR3 Non-ECC CL10 Dual Kit | Skroutz.gr Στη ram έβαλα 16 gb για να είσαι περισσότερο futureproof, οχι οτι θα χρειαστούν στη χρήση που θα κάνεις, αλλά εφόσον χωράει στο budget και σκοπεύεις να το κρατήσεις αρκετά, κακό δεν είναι.

Σύνολο: 791.55 και υπολόγισε 100 ευρω πάνω αν πας σε gtx 770.

Ψύκτρα δε βάζω εφόσον σκοπεύεις να βάλεις υδρόψυξη.

Μια σημείωση για το τροφοδοτικό σου.

Όταν στο link που δίνεις λέει:

AMD support: supports the newest Athlon 64 CPU by AMD
Μάλλον έχει κάμποσα χρονάκια υπηρεσίας στην πλάτη του. Καλό θα ήταν να συμπεριλάβεις και ένα νέο τροφοδοτικό στην σύνθεσή σου.

Χοντρικά:

Corsair 300R ~80€

i5 4670K ~230€

Μητρική Ζ87 ~170€

8GB RAM ~80€

SSD 120GB ~90€

Τροφοδοτικό ~70€

Οπτικό (DVD-R) ~20€

Κάρτα γραφικών ~250-300€

Edit: @Mikeasdf Επεξεργαστής "Κ" για overclock με μητρική H87 (= no overclock) είναι λάθος.

@Dookie Το 1150 είναι το νέο socket της Intel.

Edit 2: @me!!! Δεν πρόσεξα το Cosmos S. Άκυρο το 300R οπότε μεγαλώνει το budget για γραφικά.

Μια σημείωση για το τροφοδοτικό σου.

Όταν στο link που δίνεις λέει:

Μάλλον έχει κάμποσα χρονάκια υπηρεσίας στην πλάτη του. Καλό θα ήταν να συμπεριλάβεις και ένα νέο τροφοδοτικό στην σύνθεσή σου.

Χοντρικά:

Corsair 300R ~80€

i5 4670K ~230€

Μητρική Ζ87 ~170€

8GB RAM ~80€

SSD 120GB ~90€

Τροφοδοτικό ~70€

Οπτικό (DVD-R) ~20€

Κάρτα γραφικών ~250-300€

Edit: @Mikeasdf Επεξεργαστής "Κ" για overclock με μητρική H87 (= no overclock) είναι λάθος.

@Dookie Το 1150 είναι το νέο socket της Intel.

Πάντα μου διέφευγε αυτό με το H και το Ζ, πάλι καλά που με διόρθωσες :p

Κουτί υπάρχει πάντως, το αναφέρει στην αρχή.Λογικά και οπτικό απο το άλλο PC, εκτός και αν θέλει καινούριο.

Αυτός ο cpu είναι value for money να φανταστώ ε? Τον προτείνουν παντού. Δεν συζητάμε καν για i7 δηλαδή... Οπτικό υπάρχει. Ζ87 βλέπω πολλές. Έχουμε συγκεκριμένη υπόψην? Μήπως στην διαφορά να βάλω κανα 100αρικο ακόμα και να πάρω καμια καλύτερη οθόνη?

Αυτός ο cpu είναι value for money να φανταστώ ε? Τον προτείνουν παντού. Δεν συζητάμε καν για i7 δηλαδή... Οπτικό υπάρχει. Ζ87 βλέπω πολλές. Έχουμε συγκεκριμένη υπόψην? Μήπως στην διαφορά να βάλω κανα 100αρικο ακόμα και να πάρω καμια καλύτερη οθόνη?

i7 πας μονο για μοστρα, ή σοβαρη δουλεια design etc.

Για να δολευτω εκανα το build στο partpicker, οι τιμες ετσι και αλλιως με Ελλαντα, ειναι 1 προς 1 λιγο πολυ, αντε κανα 50ευρω πανω συνολικη τιμη.

Για καθοδηγια παντα τα λινκς, οχι οτι πρεπει ακριβως αυτα να παρεις.

PCPartPicker part list / Price breakdown by merchant / Benchmarks

CPU: Intel Core i5-4670K 3.4GHz Quad-Core Processor ($229.99 @ Newegg)

Motherboard: Asus Z87-A ATX LGA1150 Motherboard ($139.99 @ Newegg)

Memory: Crucial Ballistix 8GB (2 x 4GB) DDR3-1600 Memory ($69.99 @ Newegg)

Storage: Samsung 840 Series 120GB 2.5" Solid State Disk ($99.99 @ Newegg)

Video Card: EVGA GeForce GTX 770 2GB Video Card ($404.98 @ Newegg)

Power Supply: Corsair CX 500W 80 PLUS Bronze Certified ATX12V Power Supply ($49.99 @ Newegg)

Total: $981.93

(Prices include shipping, taxes, and discounts when available.)

(Generated by PCPartPicker 2013-08-15 20:23 EDT-0400)

Τωρα αν πας για OC που θα επρεπε, παρε και ενα καλο air cooler στο μελλον οταν θα κανεις το OC και αυτο, αν δεν κανεις OC απλα πανε για απλο 4670, και Η87.

Εγω αν ηθελα σοβαρο overclocking θα επαιρνα αυτον, Intel Core i7 3770K με τα διπλά threads.

Το τροφοδοτικο ειναι οντως παλιο εχω καιρο να δω 12ρι ανεμιστηρα σε τετοια ισχύ. Παρόλα αυτα θα το κραταγα εφοσον δουλεύει. Θεμα ισχύος δεν εχει.

Εγω αν ηθελα σοβαρο overclocking θα επαιρνα αυτον, Intel Core i7 3770K με τα διπλά threads.

Σοβαρό overclocking κάνουν όλοι οι "Κ" με μια καλή μητρική. Αν είναι να πάρει i7 για τα διπλά threads, γιατί όχι τον 4770Κ που είναι η νέα σειρά. Αν και βέποντας το "To pc το θέλω για internet-ταινίες-gaming." θα πληρώσει +100€ τα διπλά threads για λίγα fps παραπάνω (και αυτά με μια σούπερ κάρτα γραφικών ΑΝ την αποκτήσει)!

Το τροφοδοτικο ειναι οντως παλιο εχω καιρο να δω 12ρι ανεμιστηρα σε τετοια ισχύ. Παρόλα αυτα θα το κραταγα εφοσον δουλεύει. Θεμα ισχύος δεν εχει.

Φαντάζομαι γνωρίζεις οτι ένα γερασμένο τροφοδοτικό εκτός οτι έχει μειωμένη απόδοση, έχει και μεγάλη πιθανότητα να τα τινάξει. Επίσης όταν ένα τροφοδοτικό αφήνει το μάταιο τούτο κόσμο συνήθως παίρνει μαζί του και άλλα κομμάτια του hardware (επεξεργαστή, μητρική, κάρτα γραφικών). Γνωρίζοντας αυτά θα εμπιστευόσουν σε ένα παλιό τροφοδοτικό νέο hardware τόσων €;

το τροφοδοτικο ,που εχει ,ειναι παρα πολυ καλο, και το εχω δουλεψει σε μεγαλο φορτιο.

εφωσον δεν αντιμετωπιζει κανενα προβλημα, καλυτερα να μεινει με αυτο

Το τροφοδοτικό το εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια και δεν θα αλλάξει τώρα. Κατα τα Χριστούγεννα ίσως. Τα νερά περισσότερο θα μπούν για ησυχία παρά για overclock. Παρόλα αυτά θα δοκιμάσω να δώ πόσο θα πιάσει ο επεξεργαστής και ανάλογα τις θερμοκρασίες θα δούμε πως θα κυλήσει η φάση.

Σοβαρό overclocking κάνουν όλοι οι "Κ" με μια καλή

μητρική. Αν είναι να πάρει i7 για τα διπλά threads, γιατί όχι τον 4770Κ που

είναι η νέα σειρά. Αν και βέποντας το "To pc το θέλω για

internet-ταινίες-gaming." θα πληρώσει +100€ τα διπλά threads για λίγα fps

παραπάνω (και αυτά με μια σούπερ κάρτα γραφικών ΑΝ την αποκτήσει)!

Δε θα διαφωνησω

Φαντάζομαι γνωρίζεις οτι ένα γερασμένο τροφοδοτικό εκτός

οτι έχει μειωμένη απόδοση, έχει και μεγάλη πιθανότητα να τα τινάξει. Επίσης όταν

ένα τροφοδοτικό αφήνει το μάταιο τούτο κόσμο συνήθως παίρνει μαζί του και άλλα

κομμάτια του hardware (επεξεργαστή, μητρική, κάρτα γραφικών). Γνωρίζοντας αυτά

θα εμπιστευόσουν σε ένα παλιό τροφοδοτικό νέο hardware τόσων €;

Μπορει και να μη τα τιναξει ποτε, δεν το ξερεις αυτό.

Παρακληση, μη γραφεις μεσα στα quote, πατησα να σου απαντησω και ειδα το κενο

Το τροφοδοτικό το εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια και δεν θα αλλάξει τώρα. Κατα τα Χριστούγεννα ίσως. Τα νερά περισσότερο θα μπούν για ησυχία παρά για overclock. Παρόλα αυτά θα δοκιμάσω να δώ πόσο θα πιάσει ο επεξεργαστής και ανάλογα τις θερμοκρασίες θα δούμε πως θα κυλήσει η φάση.

Ενα κουτι με 5-6 ανεμιστηρες 14δες είναι πιο ήσυχο, απο μια καλη ψυκρτα στον επεξεργαστή? Δεν εχω δει απο κοντα σε λειτουργία

Απο μια καλή ψύκτρα στον επεξεργαστή δεν ξέρω αλλα με βάση την εμπειρία μου απο 4870 και 6950 σίγουρα η φάση θα είναι πιο αθόρυβη. Δέν έχω ασχοληθεί με υδρόψυξη ποτέ να σου πώ την αλήθεια.

γιατί όχι τον 4770Κ?

γιατί όχι τον 4770Κ?

Γιατί θα πάει χαμένος με τη χρήση που κάνει και είναι +100 ευρώ.

Εδώ δεν υπάρχει δίλημμα ανάμεσα στους δύο, πάει στον καινούριο. Ο παλιός κλοκάρει

όντως καλύτερα αλλά και ο πιο παλιός ακόμα καλύτερα... Παράνοια είναι να επιλέγεις με βάση το κλοκάρισμα βέβαια.

• 2 months later...

Καλησπέρα. Η φάση καθυστέρησε λίγο και η αγορά τελικά θα γίνει απο πλαίσιο λόγο πιστωτικού. Αυτά στην εικόνα είναι κομπλέ? Μόνο κάρτα γραφικών δεν έχω βάλει ακόμα καθώς δεν ξέρω τι να διαλέξω. <a  href=%7Boption%7Dhttp://img833.imageshack.us/img833/1455/gp6g.jpg' alt='gp6g.jpg'>

Uploaded with ImageShack.us

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.