Jump to content

Bοήθεια με σύνδεση scsi pci card

Av3ng3r

Recommended Posts

Πρόσφατα αγόρασα ένα lto-3 drive αλλά η scsi pci κάρτα που δοκίμασα (την πήρα από ένα φίλο) LSI LOGIC J6 PCBX520-A2 REV.A04 PCI-X SCSI RAID Card) μόλις την αναγνωρίζει το σύστημα αρχίζει και *σφυρίζει* (κυριολεκτικά) και δεν μπαίνει στο setup. Μάλλον η motherboard βρίσκει κάποιο πρόβλημα...δεν ξέρω ακριβώς. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει;Υπάρχει ασυμβατότητα της κάρτας με τη mobo (η mobo είναι: asrock n68c-s ucc και Windows 7 x64) ή θέμα με την κάρτα;

Τα BIOS είναι τα τελευταία της mobo, το έλεγξα, οπότε δεν είναι από εκεί το θέμα.

Εκτός αυτού, θα ήθελα και κάποια links εάν γνωρίζετε για να αγοράσω - δοκιμάσω κάποια άλλη scsi κάρτα (μήπως εκεί είναι το πρόβλημα τελικά).

N68C-S%20UCC(m).jpg

Ενδέχεται να χρειάζεται κάποια ρύθμιση ο controller, ώστε να καθίσει σε 32μπιτο pci slot, ενδέχεται να είναι και πρόβλημα ασυμβατότητας, ή ακόμα και να μην πατάει καλά, καθώς το εξτρά τμήμα της κάρτας θα βρίσκει σε κάτι επάνω στο motherboard, αν και ο χώρος σε εκείνη την περιοχή είναι καθαρός. Δες όμως μη τυχόν βρίσκει στη μπαταρία. Για να μην πονοκεφαλιάζεις, πάρε έναν adaptec 19160 ή 29160 για pci slot. Θα καθίσει αμέσως και τα Windows θα τον αναγνωρίζουν αυτόματα.

N68C-S%20UCC(m).jpg

Ενδέχεται να χρειάζεται κάποια ρύθμιση ο controller, ώστε να καθίσει σε 32μπιτο pci slot, ενδέχεται να είναι και πρόβλημα ασυμβατότητας, ή ακόμα και να μην πατάει καλά, καθώς το εξτρά τμήμα της κάρτας θα βρίσκει σε κάτι επάνω στο motherboard, αν και ο χώρος σε εκείνη την περιοχή είναι καθαρός. Δες όμως μη τυχόν βρίσκει στη μπαταρία. Για να μην πονοκεφαλιάζεις, πάρε έναν adaptec 19160 ή 29160 για pci slot. Θα καθίσει αμέσως και τα Windows θα τον αναγνωρίζουν αυτόματα.

Το έχω περάσει στο κάτω pci slot, οπότε δε βρίσκει στην μπαταρία. Επειδή δε βρίσκω άκρη μάλλον αυτό θα κάνω τελικά :yes4: H adaptec 39160 είναι και αυτή συμβατή σωστά;;;

Αλήθεια, γιατί tape drive; Δεν θα αρκούσε ένας εξωτερικός δίσκος; (Απλή περιέργεια)...

Μπήκα στο τρυπάκι από ένα φίλο και μετά από αλλεπάληλα και αναπάντεχα hdd κρασαρίσμτα με απώλεια πολλών δεδομένων, αποφάσισα να ακολουθήσω αυτή τη μέθοδο για μακροχρόνιο backup, για να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο. Μπορεί οι wd να είναι εγγύηση αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε θα τα φτύσουν και αυτοί :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.