salde Αύγουστος 15, 2013 #21 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2013 καλημέρες,«Δεν είδα ΕΝΑΝ απο εσάς. ΕΝΑ όμως, οταν κατηγορήθηκαν οι reviewers για πώληση δειγμάτων να πείτε κάτι και να τους στηρίξετε για το αν πρέπει ή όχι.»πήγα και ξαναδιάβασα το νήμα, αν μιλάμε για το ίδιο δεν έχεις δίκιο να νιώθεις έτσι. Κι εγώ αλλά κι άλλα άτομα εκφράσαμε γνώμη μέσω των likes. Μάλιστα ο Volrath και κάποιος άλλος έγραψαν κιόλας. Σημείωσε ότι ο αστρολάβος ζήτησε να μη γίνουν άλλα posts για το θέμα.Μάλιστα εκείνο το νήμα δεν ήταν ακριβώς -όχι αρχικά τουλάχιστον- διαμαρτυρία για τα reviews παρά μάλλον για την πολιτική του site σε θέματα αγγελιών. Με πολύ αδύναμα επιχειρήματα από την πλευρά του αρχικώς διαμαρτυρόμενου.Είμαι της γνώμης ότι σε message boards είναι συχνά προβληματικό να αρχίσουμε να σχολιάζουμε το ύφος και τα κίνητρα του καθένα που γράφει, ειδικά αν δεν είναι και σαφή ορισμένα πράγματα που έχουν γραφτεί (αισχροκέρδεια, ηθικό/ανήθικο και τέτοια) ή αν είναι άσχετα με την ουσία της συζήτησης (π.χ. σχόλιο για το αν μπήκε ή όχι τόνος σε ερωτηματικό «πού».) Αν υπάρχει συγκεκριμένη «κατηγορία» είναι ευκολότερο να πάρει κάποιος θέση.Οι παρουσιάσεις σου είναι καλές και το ξέρεις. Είναι κρίμα να χαλιέσαι για τυχόν αρνητικά σχόλια τα οποία μερικές φορές έχουν και στοιχείο παρεξήγησης (σε κάποια δηλαδή αν είχες απέναντί σου τον άνθρωπο που το έγραψε ενδεχομένως να το αντιμετώπιζες αλλιώς).Ειρωνεία: αναφέρεις κάπου -προσπαθώντας να εξηγήσεις γιατί πουλιούνται κάποια review samples- το jonnyguru σε αντιδιαστολή με το «μικρό» thelab.gr. Που να 'ξερες ότι ακόμη κι εκεί πουλιούνται samples (δες π.χ. σχετικό σχόλιο εντός μιας παρουσίασης κιόλας από τον ικανότατο OklahomaWolf, γιατί δεν ελέγχει εξονυχιστικά κάποιο σημείο ενός τροφοδοτικού μπας και το χαλάσει και δε μπορέσει μετά να το πουλήσει). Φαντάσου να έγραφες κιόλας εντός της παρουσίασης «παιδιά αυτό δεν το σκαλίζω περισσότερο μη τυχόν χαλάσω το κουτί και δεν καταφέρω μετά να το πουλήσω» :-)Peace and beersΥΓ Petrossortep δεν κατανόησα, είναι εύκολο να διορθωθεί ο συγκεκριμένος ήχος ή όχι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Αύγουστος 15, 2013 #22 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2013 Ξέρεις ότι σε συμπαθώ πολύ και όταν μου γράφεις κάτι το διαβάζω με προσοχή.Απλά είναι κάποιες στιγμές που αναρωτιέται κανείς τελικά τι θέλουν;Εχεις δίκιο για το Volrath και αν θυμάμαι καλά και τον kazabubu. Αλλά γενικά αν το δεις και δεις και κάποια άλλα σχόλια 1-2 απο άτομα και μάλιστα παλιά του φόρουμ θα καταλάβεις τι εννοώ.Οτι πωλούνται δείγματα στο εξωτερικό είναι γνωστό και μάλιστα τα μοσχοπουλάνε και καλά κάνουν (επίσης έχουν και μισθό κάτι που εδώ ε................. πέφτει κάθε πρώτη του μήνα. Και αν η πρώτη είναι Κυριακή πληρωνόμαστε απο τη Παρασκευή!!! Αμ πως; ).Βέβαια δε θα σου πω ότι καλά έκανε που δε το έψαξε μη τυχόν και το χαλάσει.Αλλά μπορώ να σου πω τι θα γινότανε εδώ αν έκανα κάτι ανάλογο. ΤΗΣ ΠΟΥΤ@Ν@Σ!Λιθοβολισμός και στήσιμο στο τοίχο! Δακτυλοδεικτούμενη στο Σύνταγμα!Αλλά είπαμε, δεν είπαμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Αύγουστος 15, 2013 #23 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2013 Να μην αναρωτιέσαι σε ορισμένα θέματα αναλόγως του τι γράφει κάποιος (αναφέρομαι σε εκείνο το νήμα όχι εδώ). Η ουσία σε μία δοκιμή -από τη σκοπιά της καθαρότητας- είναι αν εκείνος που δοκιμάζει επηρρεάζεται με κίνητρο προσωπικά οφέλη και προωθεί ή θάβει προΐόντα. Το γράφει κάποιος ξεκάθαρα αυτό; Έχεις δίκιο ότι εκεί πρέπει να απαντηθεί. Δεν το λέει αλλά το υπονοεί ή γράφει με τέτοιο τρόπο που ενδέχεται να μην το υπονοεί καν εκείνος αλλά να μπορεί -δυνητικά- να βγει τέτοιο συμπέρασμα από τρίτους αναγνώστες; Θολώνει το πράγμα. Έλα στο εδώ νήμα να δεις το πρόβλημα: ο Petrossortep είναι στα δικά μου μάτια άνθρωπος που γνωρίζει από ήχο (και θορύβους). Επίσης το θέμα που πιάνει εδώ καλώς το πιάνει κατά τη γνώμη μου αν υπάρχει ενοχλητικός ήχος. Το παρουσιάζει αρχικά με καλό τρόπο; Ναι όταν μου δίνει φωτογραφία, link από Puget (τους οποίους είχα διαβάσει όταν διάβαζα μανιωδώς το silentpcreview,) τρόπους για πιθανή λύση κλπ Όχι όταν χρησιμοποιεί εκφράσεις του τύπου «με σοκάρει», τα bolds κλπ. Νομίζω ότι υπερέβαλε στις εκφράσεις του. Διαβάζοντάς το κι εγώ θεωρώ ότι επιτίθεται στην δοκιμή σου κι αν διαβάσω πέρα από τις γραμμές ίσως κι ότι σε κατηγορεί για λανθασμένη αγορά. Είμαι σίγουρος, όσο μπορώ να είμαι για άγνωστό μου άτομο, πως ο Πέτρος δεν έχει καμία κακή πρόθεση. Επίσης διαφωνώ με την ιδέα να δοκιμάζονται τα κουτιά με ίδιο (ισοπεδωμένο) πεδίο δοκιμής. Από την άλλη το θέμα που πιάνει είμαι βέβαιος ότι ενδιαφέρει κάποιους. Να μη γράψω τίποτε αφού κιόλας δεν έχω κάτι ουσιώδες να προσφέρω; Λογικό μοιάζει. Να εστιάσω στο ουσιαστικό (υπάρχει ενοχλητικός ήχος, πώς διορθώνεται κλπ Κι αυτό λογικό μοιάζει αλλά έτσι μπορεί να νομίσει η karmen κι ο χ κι ο ψ ότι υιοθετώ ολόκληρο το κείμενό του. Να αρχίσω να γράφω σχολιάζοντας την επιλογή ύφους, κάποιες εκφράσεις, τα τυχόν κίνητρα; Κι αυτό μπορεί να γίνει αλλά είναι προβληματικό σε message boards και τις περισσότερες φορές αντιπαραγωγικό. Επίσης αυτό θα το κάνουμε όλοι για όλους σε όλο το νήμα; Να σχολιάσω δλδ κι αυτό που γράφει ο akis ο οποίος -κατά τη γνώμη μου πάντα- πέφτει αθελά του στην παγίδα να σχολιάσει τα κίνητρα ανθρώπων που μάλλον δεν γνωρίζει («ζηλεύουν», «κατινιές») και να τον ρωτήσω αν εννοεί ότι κι ο Πέτρος ζηλεύει ή αν απλώς τα γράφει για κάπου αλλού; Καταλαβαίνεις και το άσκοπο της ιστορίας και τα πιθανά μπάχαλα. Κι εδώ τώρα όλοι οι συμμετέχοντες μέχρι στιγμής και ώριμοι είναι και καλοπροαίρετοι πιστεύω. Φαντάσου να ήταν πιο θολό το σκέλος αυτό, όπως συμβαίνει σε άλλα νήματα. Χαμός. Πάντως να μη στενοχωριέσαι γιατί ειδικά τα θέματα με τα οποία καταπιάνεσαι είναι χρήσιμο να γίνονται στην ελληνική γλώσσα και με τις παραμέτρους της ελληνικής αγοράς. Άλλη η αγορά των επεξεργαστών, καρτών, μητρικών κι άλλη το κουτί, τα καλώδια. Είναι ωφέλιμο περισσότερο από όσο ίσως νομίζεις κι από όσο δημόσια και φωναχτά αναγνωρίζεται. Keep walking... άντε, να αρχίσεις να πίνεις και κάνα espresso της προκοπής Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobi Αύγουστος 15, 2013 #24 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2013 Στο θέμα που άνοιξε ο ts εγώ σαν κάτοχος του μικρού αδερφού έχω να πω ότι το κουτί δεν ακούγεται όπως και το ίδιο πιστεύω για το xl. Από κει και πέρα η δικιά μου ένσταση είναι για τους ανεμιστήρες που χρησιμοποιείς γιατί όταν κάποιος ζητά 90 cfm όσο καλά σχεδιασμένa να είναι τα fan grills σε κάποιο κουτί πάντα θα ακούγεται... Το μόνο κουτί που δεν θα αντιμετωπιζεις τέτοιο θέμα πότε είναι το air540 που ο πίσω ανεμιστήρας δεν έχει fan grills Αυτό ισχύει για τον κάτω ανεμιστήρα όπως και για τον πίσω.. Το πρόβλημα με τους μπροστά διορθώνεται αν θέλεις κόβοντας με ένα dremel το πλαστικό. Το έχω κάνει και εγώ αυτό αλλά μην φανταστείς ότι υπάρχει διαφορά καμιά.. Και θόρυβος δεν υπάρχει. Απλά ψυχολογικό.. Και για να κάνουμε λίγο πλάκα φαντάσου τι εγκεφαλικό θα είχες πάθει αν ήσουν κάτοχος 600t / 650d από τους στροβυλισμους του μπροστινού 200αρι. Sent from my GNeX4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Αύγουστος 15, 2013 #25 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2013 [MENTION=28876]salde[/MENTION]Έχεις δίκιο σε πολλά από αυτά που λες, πράγματι οι ενδοιασμοί που θέτεις είναι υπαρκτοί!Και ο μόνος τρόπος να βρεις διέξοδο από αυτούς είναι η θεώρηση -σε μια ελάχιστη βάση- της ηθικής συνέχειας και συνέπειας των ανθρώπων που σε ενδιαφέρουν!Σαφώς και δεν αποδίδω κακή πρόθεση στον ts, αλλά όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο τρόπος που θα πεις κάτι!Αλλά ίσως αξίζει το κόπο να πω μερικά πράματα για τον πυρήνα του προβλήματος που όλοι κάποτε θα έρθουμε αντιμέτωποι!Έχω μιλήσει πολλές φορές εδώ μέσα και μερικές φορές με -απελπιστικά- εκτενή κείμενα, για το πόσο σημαντική είναι η ηθική "ανταπόδοση" της οικειοθελούς προσφοράς, των μελών του φόρουμ μεταξύ τους.Αυτό είναι ένα ζήτημα που -το ξέρω πολύ καλά - δεν λύνεται ούτε εύκολα ούτε γρήγορα, γιατί μέσα στην διαδικασία του να γνωρίσεις, να σεβαστείς και να εκτιμήσεις τον άλλον, υπάρχει η φάση εκείνη, που μοιραία θα γυμνώσεις τον εαυτό σου, θα κατεβάσεις τις άμυνες και θα δείξεις ένα κομμάτι από την "ψυχή" σου.Και αυτό θέλει πολύ τσαγανό , πολύ κουράγιο, και πολύ δύναμη για να το κάνεις, και πάνω από όλα απαιτεί ένα "άλμα εμπιστοσύνης" προς τους άλλους, χωρίς να έχεις κανένα εχέγγυο!Το μόνο που μπορείς να περιμένεις είναι η κρίση των άλλων -όποια και αν είναι αυτή- αλλά αυτό που λαχταράς, είναι να σου ανταποδώσουν -κατ' ελάχιστον- την εμπιστοσύνη που εσύ τους έδειξες!Και εκεί είναι που χάνεται τις πιο πολλές φορές το "παιχνίδι", γιατί υπάρχει ένα τεράστιο εμπόδιο και αυτό δεν είναι άλλο από το "απρόσωπο" τρόπο που επικοινωνούμε!Η έλλειψη της δια ζώσης επαφής μας στερεί όλα αυτά που πλαισιώνουν μια ζωντανή συζήτηση (εκφράσεις , βλέμμα, γλώσσα σώματος κλπ) και που αποτελούν πολύ ουσιαστικά εξαρτήματα της όλης συζήτησης.Στην πράξη συμμετέχουμε όλοι μας, σε "ανάπηρες" κουβέντες!Και σαν για να γίνουν χειρότερα τα πράγματα, η "αμεσότητα" που μας εξασφαλίζει το να ποστάρουμε κάπου τη σκέψη μας, η το να απαντήσουμε σε κάποιον, μας κάνει να ξεχνάμε ότι τα μέσα που έχουμε είναι "σακάτικα", και δεν χρησιμοποιούμε αυτούς τους τόσο δοκιμασμένους τρόπους της έμμεσης επικοινωνίας!Λίγοι ίσως αντιλαμβάνονται πόσο κεφαλαιώδους σημασίας είναι αυτό που έχω πει "χαριτολογώντας" και άλλες φορές, το "μαξιλαράκι" στην κουβέντα, το "κανάκεμά της", και όλα αυτά που θα την κάνουν να ανθίσει και να δώσει τους καρπούς της!Έτσι, μη συνειδητοποιώντας αυτό το πρόβλημα, φτάνουμε κάποιες στιγμές έκπληκτοι, να ατενίζουμε τα αποτελέσματά του, και το χειρότερο από όλα είναι ότι, τα "θύματα" αυτού του προβλήματος, είναι ακριβώς εκείνοι από εμάς, που τόλμησαν να "εκτεθούν", αυτοί που μας εμπιστεύτηκαν και μας έδειξαν την "ψυχούλα" τους ! ! !Και οι άνθρωποι αυτοί -που τολμούν να εκτεθούν- είναι σπάνιοι, είναι κάτι περισσότερο και από αυτό, είναι Πολύτιμοι!Και είναι τέτοιοι όχι μόνο γι' αυτά που εύλογα θα σκεφτούμε, αλλά κυρίως γιατί -στην ουσία- είναι έμπρακτες διακηρύξεις εμπιστοσύνης, ότι εμείς -οι "θεατές"- μπορούμε να είμαστε / γίνουμε καλύτεροι από ότι η "ζωή" μας, θέλει να μας "πειθαναγκάσει" να δεχτούμε!Είναι αυτοί ακριβώς, που έβαλαν στα δικά μας χέρια την δυνατότητα και την δύναμη να τους κρίνουμε, και εδώ είναι το σημείο κλειδί που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε!!!Όταν κάποιος σου βάζει στα χέρια ένα "όπλο" αυτής της δύναμης, σε τιμά! ! !Κάπως έτσι τα σκέφτομαι εγώ τα πράγματα, δεν ξέρω αν είναι ο πιο σωστός τρόπος, αλλά μέχρι τώρα με έχουν οδηγήσει καλά και μέσα από δύσκολα μονοπάτια!Έτσι ξέρω καλά, ότι είναι πολύ προτιμότερο να "σκοτωθούμε" μεταξύ μας και να λύσουμε ειλικρινά ένα πρόβλημα, παρά να το αφήσουμε να "εκτονωθεί" και να "σβήσει" , γιατί τότε, όχι μόνο -σίγουρα- θα το ξαναβρούμε μπροστά μας, αλλά και ακόμα χειρότερα, είναι πιθανόν μέχρι τότε, να έχει "σβήσει" και κάποια από αυτές της "έμπρακτες διακηρύξεις εμπιστοσύνης", και αυτό πιστέψτε με σε κανένα μας δεν αξίζει!Φτωχαίνουμε! (Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου!)Να είμαστε όλοι καλά!Στέλιος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chek2fire Αύγουστος 16, 2013 #26 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2013 Και εγώ τα ίδια προβλήματα με το γνωστό σφύριγμα στους ανεμηστίρες τώρα που έφτιαχνα το νέο μου κουτί.Οι καλύτεροι από όσους δοκίμασα (coolermaster, corsair, xilence) ήταν οι noctua που όντος είναι αθόρυβοι αλλά είναι πανάκριβοι σε σχέση με τους υπόλοιπους.Σιγά σιγά θα τους αλλάξω όλους στο κουτί με noctua ακόμα και τους εργοστασιακούς.Μην αναφέρω και τις περιπέτειες μου μέχρι στο nasserver που εκεί παίρνει 15αριδες ανεμηστίρες. Το τι του είχα βάλει πάνω δεν λέγετε. Ολοι σαν σφυρίχτρα κάνανε. Τώρα του έχω κάτι akasa που ακούγονται μεν αλλά όχι πολύ δυνατα. Η αναζήτηση πάντως συνεχίζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Αύγουστος 16, 2013 Author #27 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2013 Χρόνια πολλά σε όλους,@karmen1983Αγάπη, απλά με είχε νευριάσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και έκανα και μια αναφορά σε εσένα μιας και είχα διάβασει το review σου. Μην το παίρνεις προσωπικά. Έχω δει να γίνονται πολύ "χοντρά" σχόλια απέναντι σε ριβιούερς του εξωτερικού και δεν τους καίγεται καρφί. Εσύ ξέρεις τις γνώσεις σου και την πορεία σου. Επίσης είναι γνωστό ότι το λαμπ δεν κάποιο tom's hardware που το διαβάζει ο μισός πλανήτης και διαθέτει εξοπλισμό της NASA για τις δοκιμές. Τέλος, δεν σε διατάζω να κάνεις πράγματα. Απλά σχολιαζω και προτείνω.Μάλλον δεν με έχεις ούτε διαβάσει σε reviews αλλά ούτε ακούσει σε διάφορα θέματα. Οπότε λογικό.Έχω δει αρκετά ριβιού σου, αλλά ίσως να μην έχω καταλάβει κάποια πράγματα. Συγχώρα με.Αρα ακούγονται ή δεν ακούγονται; Ενοχλούν ή δεν ενοχλούν; Δεν έχω καταλάβει τελικά!To κουτί θα πρέπει να το μετράω με ανοικτά τα πορτοπαράθυρα ή κλειστά;Οι μπροστά εργοστασιακοί ακούγονται ελάχιστα και μόνο από κοντά. Μόλις κλείσεις το πορτάκι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο κάτω ανεμιστήρας ακούγεται σε όλο το δωμάτιο και όπως στο βίντεο που παραθέτω μετά το σπόιλερ.Με τους αέροκουλ ξεκινάει ο Γ' Παγκόσμιος στις 1400. Ακούγεται όμως λίγο και με 7v σε όλα τα σημεία. Αυτή τη στιγμή, όποιος μπει στο δωμάτιο μπορεί να μην καταλάβει αν υπάρχει pc ανοικτό. Γιατί επιτυγχάνω θετική πίεση ανεβάζοντας στροφές σε αυτόν του πατώματος, που σήκωσα.Ο ήχος που λέγαμε(00-32):[ame=http://www.youtube.com/watch?v=1sxfgHQ-miM]Side case fan humming noise (grid is making the sound) (mounted near GPU). - YouTube[/ame]@saldeΌντως χρησιμοποίησα έντονες εκφράσεις, αλλά η αγανάκτησή μου δεν στρεφόταν σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Στις μπροστά θέσεις ήθελα να βάλω πολύστροφους ανεμιστήρες(κάπου στις 1300 στροφές) γιατί θελω να πετύχω θετική πίεση. Η λύση που προτείνει η Αγάπη σημαίνει ότι οι ανεμιστήρες δεν θα κουμπώνουν καλά επάνω στην πλαστική θέση. Επίσης πιστεύω ότι δεν πρόκειται να βελτιώσουν πολύ την κατάσταση. Ίσως να κερδίσω λίγες αθόρυβες στροφές παραπάνω. Θα το δοκιμάσω πάντως όταν πάρω grommets.@check2fireΣε ένα κουτί φτιαγμένο από σοβαρούς ανθρώπους, οι Noctua είναι περιττοί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.