Jump to content

MSI GD80/990fx

feanor

Recommended Posts

Καλημερα!!Πριν λιγες μερες αγορασα τη συγκεκριμενη μητρικη ολα κομπλε(λιγο περιεργα bios)ενα προβλημα που αντιμετωπιζω οπως ο καθενας θα εχει ερθει αντιμετωπος εφοσον ασχολειται με την AMD ειναι τα drivers και στη δικη μου περιπτωση συγκεκριμενα του chipset.Μπηκα στο site της AMD κατεβασα το chipset για 9 series οπως ελεγε(ειναι ο ιδιος οδηγος και για τις 2 προηγουμενες σειρες απο οτι καταλαβα) τον εγκατεστησα παρ' ολα αυτα εχω ακομα θεμα με τα sata ports και πιο συγκεκριμενα δεν μπορω να αλλαξω το mode απο IDE σε ASCHI γιατι οταν το κανω δεν bootαρει για κανενα λογο ο δισκος.Μπορει να μην ειναι θεμα μητρικης αλλα κατι αλλο?Δεκτες ολες οι συμβουλες και οι ιδεες!Ευχαριστω

Υ.Γ. Εκανα thread σε λαθος section οποτε συγγνωμη προκαταβολικα!!

πρέπει να κάνεις αλλαγές στην registry των windows 7 (αυτά φαντάζομαι ότι έβαλες).

μπαίνεις στα windows με setting στο Bios σε IDE και κατόπιν ακολουθείς το εξής

How to Switch from IDE to AHCI without repairing/reinstalling windows - A Collection of Essential Guides - Neowin Forums

Δεν είναι θέμα drivers αλλά το πως έκανες την εγκατάσταση στην αρχή.

Change from IDE to AHCI after installing Windows 8 - Super User

Using regedit, set the key:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci

"Error Control": DWORD = 0

and also in the StartOverride tree in storahci. That value needs to be changed to 0:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci\StartOverride

"0": DWORD = 0

After restarting it should work. You can also delete the whole StartOverride block.

Note: If you don't switch to AHCI on the very next boot, the system will create a new StartOverride value (of 3) and you'll have to repeat the process.

αν και το ποστάρω με μικρή δόση αμφιβολίας γιατί δεν το έχω δοκιμάσει..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.