Jump to content

Έκδοση Visa

dunkel_Stern

Recommended Posts

https://www.dropbox.com/s/9rjnrj8igogo0rd/Visa.jpg

Ψάχνω να δω πια είναι τα πραγματικά ποσοστά τόκων σε κέρτες αλλα και τι σε πια περίπτωση συμφέρει... έχω μπερδευτεί άπειρα.

Τι διαφορα έχουν αυτές οι νήσσες που έχει σε πρώτη επιλογή.

επίσης υπολογιστά στο τέλος τα ποσοστά που λέει και το παράδειγμα που δίνει, και δεν μου βγαίνουν τα νούμερα.

μπορεί λίγο κάποιος να με κατατοπίσει το τι ακριβώς παίζει?

συμφέρει μόνο στην περίπτωση που στην ημερομηνία πληρωμής του λογαριασμού θα έχεις τα λεφτά για να πληρώσεις το λογαριασμό.

Δηλαδή να λες "για αυτό το μήνα έχω 800€ να ξοδέψω", και να ξοδεύεις 800€. Όχι έχει 1200€ πιστωτικό όριο η κάρτα και να πεις δεν πειράζει ας την τερματίσω.

συμφέρει να χρησιμοποιείς την κάρτα μόνο για άτοκες δόσεις ώστε να μην κουβαλάς πολλά λεφτά πάνω σου. Έντοκες μικροποσά και ποτε μην αφήνεις υπόλοιπο στην κάρτα. Επίσης βρες VISA που να μην πληρώνεις ετήσια συνδρομή. Αν έχεις λογαριασμό μισθοδοσίας συνήθως σου την δίνουν

συμφέρει να χρησιμοποιείς την κάρτα μόνο για άτοκες δόσεις ώστε να μην κουβαλάς πολλά λεφτά πάνω σου. Έντοκες μικροποσά και ποτε μην αφήνεις υπόλοιπο στην κάρτα. Επίσης βρες VISA που να μην πληρώνεις ετήσια συνδρομή. Αν έχεις λογαριασμό μισθοδοσίας συνήθως σου την δίνουν

Να σε πω, όταν το κατάστημα δίνει άτοκες δόσεις, πρέπει από εκεί να σου εκδώσει visa? η άμα έχεις ήδη είσαι ok?

και έχει σχέση με το από πια τράπεζα είναι η κάρτα για τις άτοκες δώσεις?

Τι να πω δεν έχω πάρει κάρτα Visa καταστήματος (όπως έχουν κάποιες αλυσίδες όπως το ΑΒ). Πάντοτε με την visa της τράπεζας μου δουλεύω.

Μερικά (συνήθως μικρότερα) καταστήματα μπορεί να μην υποστηρίζουν την visa κάποιας τράπεζας ή/και τις άτοκες δόσεις τους.

Σημαντικό είναι επίσης να ρωτάς πάντα για άτοκες δόσεις ακόμη και εαν δεν το διαφημίζουν. Εγώ πρόσφατα πήρα πράγματα 800ευρώ από κατάστημα και μου έδωσε 3 άτοκες αφού πρώτα τον ρώτησα ;)

Όταν ένα κατάστημα δέχεται Visa, αυτό σημαίνει ότι δέχεται Visa οποιασδήποτε τράπεζας, ακόμα και Visa της Eθνικής τράπεζας Γουαδελούπης.

Όσον αφορά τις άτοκες δόσεις, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το ένα είναι να κάνει με όλες τις πιστωτικές (βλέπε ΙΚΕΑ που κάνει άτοκες ανάλογα με το ποσό), το άλλο είναι εάν έχει δικιά του VISA να σου δίνει είτε άτοκες ή κάποια έκπτωση - επιστροφή. π.χ. εγώ έχω την Toyota GO Visa της εθνικής τράπεζας, με την οποία στις συναλλαγές με εξουσιοδοτημένα της Toyota έχω 5% έκπτωση και άτοκες δόσεις (συμφέρει τρελά γιατί έχω ασφαλίσει το αμάξι στην Toyota οπότε για τα συνολικά 800 ευρώ που θέλω για service και ασφάλεια το χρόνο γλιτώνω κάπου 40 ευρώ), στα πρατήρια Shell έχω έκπτωση 2% + 1% επιστροφή (άρα το λίτρο βενζίνης από 1.70 μου έρχεται 1,65) και στα διάφορα συνεργαζόμενα με Εθνική GO καταστήματα έχω είτε δόσεις είτε έκπτωση.

Στο θέμα των αναλήψεων που έθιξες, τα επιτόκια τσούζουν πραγματικά. Μην το σκεφτείς ΟΥΤΕ για πλάκα.

Τα επιτόκια των καρτών είναι σχεδόν πάντα αρκετά χειρότερα από το να έπαιρνες καταναλωτικό δάνειο (το οποίο συνήθως είναι από τα χειρότερα δάνεια). Από κει και πέρα για να συγκρίνεις μεταξύ τους επιτόκια διαφορετικών καρτών, κοιτάς αυτό που είναι ΕΠΕ (ετήσιο πραγματικό επιτόκιο) κι είναι υποχρεωμένες να το αναφέρουν. Επίσης να κοιτάς -ενδεχομένως να χρειαστείς μικροσκόπιο- και τυχόν άλλα έξοδα που έχουν (ετήσιες συνδρομές κλπ). Γενικώς, αν δεν ξέρεις και μπερδεύεσαι, άρχισε το ψάξιμο από τα μικροσκόπια.

Να πληρώνεις πάντα στο τέλος του μήνα, οι άτοκες βολεύουν αλλά κι εκεί χρειάζεται προσοχή να μην παρασυρθεί κάποιος σε περιττά έξοδα. Επίσης αν κάνεις τη φάμπρικα με τις άτοκες μην παραλείπεις να υπολογίζεις κι όσα έχεις να πληρώνεις από προηγούμενες αγορές με άτοκες.

Συνήθως αλλά όχι πάντα τα μαγαζιά θα δεχτούν πιστωτική VISA εκδοθείσα από οποιαδήποτε τράπεζα -αν δέχονται VISA-. Μπορεί όμως συγκεκριμένες προσφορές να ισχύουν μόνο για κάποια συγκεκριμένη έκδοση, είτε της ίδιας της επιχείρησης είτε κάποιας συγκεκριμένης τράπεζας (σπανιότερα μπορεί να αποκλείουν κάποια συγκεκριμένη τράπεζα και να δίνουν την προσφορά για τις υπόλοιπες).

Αν δεις κάπου τις λέξεις «χρεωστική» ή «Electron», είναι άλλου τύπου κάρτες, όχι πιστωτικές.

το καταναλωτικό αξίζει μονο σε περίπτωση αγοράς πάνω από 2500E

επίσης το χαμηλότερο ποσο σε καταναλωτικό είναι 1500E επίσης υπολόγισε εκτος από τον τόκο πως με την μια δίνεις 200+E μονο για τα έξοδα έκδοσις δανείου

στα 1500E η visa είναι πιο φτηνή ακόμα και ανά παραλείπεις να δίνεις δόσεις

Εγω παντως ειμαι εναντια στη βιζα και εναντια στις δοσεις. Αν θες να παρεις κατι σε 3 ατοκες, περιμενε 3 μηνες, μαζεψε τα, και παρτο. Αλλιως κινδυνευεις να γινεις ο καλος ο πελατης.

Γενικα οι τραπεζες προσπαθουν χωρις να παραγουν πρακτικα τιποτα να εκμεταλλευονται οσο περισσοτερο μπορουν τον εκαστοτε πελατη. Προσωπικα προσπαθω να μην χρησιμοποιω χρηματα που δεν ειναι δικα μου και θα στο συνιστουσα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.