Marinos1991 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2013 Καλησπέρα παιδιά.Έχω εναν hp pavilion απο το 2009 χωρίς κανένα πρόβλημα, όμως σήμερα ο φορτιστής μου τα έφτυσε. Πριν λοιπόν κάνω οτιδήποτε και επειδή είμαι άσχετος περί του θέματος, είπα να γραφτώ στο forum και να ζητήσω βοήθεια! Επειδή το θέμα επείγει δε θα ήθελα να μου πείτε προτάσεις από ebay ή amazon κλπ γιατί δε μπορώ να περιμένω τόσο.Βρήκα αυτόν εδώ με μια πρώτη ματιά και θα ήθελα να μου πείτε αν είναι συμβατός.Ορίστε και μια φωτογραφία από τον φορτιστή μου, αν βοηθάει.Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Αύγουστος 11, 2013 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2013 Καλησπέρα και καλώς ήρθες.Δε κάνει αυτό, χρειάζεσαι 90w τροφοδοτικό.Ποιο μοντέλο ακριβώς έχεις;Κοίταξε ένα από αυτά:Τροφοδοτικό 1Τροφοδοτικό 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marinos1991 Αύγουστος 11, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2013 Καλησπέρα και καλώς ήρθες.Δε κάνει αυτό, χρειάζεσαι 90w τροφοδοτικό.Ποιο μοντέλο ακριβώς έχεις;Κοίταξε ένα από αυτά:Τροφοδοτικό 1Τροφοδοτικό 2Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Έχω το HP Pavilion dv7-2130ev. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Αύγουστος 11, 2013 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2013 Καλώς μας βρήκες και από εμένα! Πέρα από την πρόταση λύσης του θέματος που έκανε ο φίλος [MENTION=1891]Τζώρτζης[/MENTION], μήπως θα μπορούσες να μας πείς πως κατάλαβες ότι τι τροφοδοτικό του lap top είναι "καπούτ"? Τι είναι αυτό που σου παρουσίασε? Κάπνισε , πήρε φόκο? Η απλά δεν βγάζει τάση να φορτίσει τις μπαταρίες του lap top? Γιά πες, γιατί μπορεί να έχουμε και ευχάριστες εκπλήξεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marinos1991 Αύγουστος 11, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2013 Απλα αρχισε αναβοσβηνει η οθονη και κατω δεξια εβλεπα που φορτιζε και ξεφορτιζε, οπου μια στιγμη σταματησε... Δεν εβαζε καπνους (!) αλλα εκαιγε... Απο τοτε δε φορτιζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Αύγουστος 11, 2013 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2013 Απλα αρχισε αναβοσβηνει η οθονη και κατω δεξια εβλεπα που φορτιζε και ξεφορτιζε, οπου μια στιγμη σταματησε... Δεν εβαζε καπνους (!) αλλα εκαιγε... Απο τοτε δε φορτιζει.Αν έχεις πολύμετρο, μέτρα στο βύσμα του φορτιστή να δεις αν δίνει ρεύμα, πριν προβείς σε αγορά νέου. Ειδάλλως, αυτό που έγραψα και πιο πάνω, ταιριάζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Αύγουστος 11, 2013 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2013 Άρα θεαματικά πράματα και καπνούς κλπ δεν είδες!Απλά ο υπολογιστής σου έβγαλε μήνυμα ότι θα σβήσει λόγω έλλειψης τάσης από το τροφοδοτικό!Από ότι λες το lap top το έχεις κάνα 3 με 4 χρόνια τώρα, πόσο ταλαιπωρημένα είναι τα καλώδια του τροφοδοτικού?Μήπως λέω μήπως , από την διαρκή χρήση και ίσως από μια κάποια κακομεταχείριση κάποιο από τα καλώδια έχει κοπεί εσωτερικά?Για να το ελέγξεις αυτό θα πρέπει να κάνεις δυο πράματα:1. Έλεγχος του καλωδίου που συνδέει το τροφοδοτικό με το 220 VAC.Το αποσυνδέεις από την πρίζα και από το τροφοδοτικό καια. Προσεκτική οπτική επιθεώρηση, μήπως κάπου υπάρχουν ορατά ίχνη φθοράς , η παραμόρφωσης του καλωδίου!β. Τράβηγμα του καλωδίου με σχετικά αρκετή δύναμη , έτσι ώστε να δούμε αν κάπου τείνει να επιμηκυνθεί!!!Αν φανεί κάτι από αυτά, πάς για ένα άλλο καλώδιο!Τώρα αν δεν υπάρχουν ορατά ίχνη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα!Έχουμε συνέχεια! γ. Ελέγχεις αν έχεις καλή συνέχεια των αγωγών του.Αυτό το κάνεις με ένα πολυμετράκι.Συνδέεις "μόνιμα" το ένα probe του οργάνου στο ένα άκρο του συγκεκριμένου αγωγού και το άλλο probe στο άλλο άκρο του αγωγού αυτού!Κανονικά θα πρέπει η αντίσταση που διαβάζεις να είναι πολύ χαμηλή, η αν το έχεις βάλει στον ελεγκτή συνέχειας(τζιτζικι) , αυτός θα σφυρίζει συνέχεια.Ενώ λοιπόν έχεις συνέχεια και το "τζιτζίκι" τραγουδάει συνεχώς , εσύ αρχίζεις κατά τμήματα να στίβεις ελαφρά και να τραβάς ελαφρά το καλώδιο , να δεις αν κάπου με αυτά που κάνεις , το σφύριγμα του τζιτζικιού σταματήσει! ! ! ! Αν και αυτά δεν δείξουν κάτι, χαράς ευαγγέλια, το καλώδιο του 220 , που αλλάζει εύκολα , είναι καλό!!!Αντίστοιχοι έλεγχοι , θα πρέπει να γίνουν και για το καλώδιο που συνδέει το τροφοδοτικό με το lap top!Πρώτος και απαραίτητος ο οπτικός έλεγχος , και ο έλεγχος επιμήκυνσης!!!Αν δεν δείξει κάτι προχωράμε , όπως και πρίν!Εδώ βέβαια δεν μπορείς να κάνεις έλεγχο συνέχειας , τα πράματα είναι λίγο πιο απλά!Αν έχεις το πολύμετράκι που λέγαμε, το συνδέεις "μόνιμα" στην έξοδο του τροφοδοτικού, και αρχίζεις το "χάϊδεμα, το τράβηγμα , το πάλεμα , γενικά του καλωδίου,προχορώντας σιγά σιγά από την μια άκρη προς την άλλη!Σκοπός μας και ευχή μας, να δούμε αν ξαφνικά το τροφοδοτικό αρχίσει να βγάζει τάση! ! ! ! ! !Αν πράγματι αυτό συμβεί , αυτό σημαίνει ότι στο σημείο που την συγκεκριμένη στιγμή παλεύουμε το καλώδιο, αυτό κάποια διακοπή έχει!Ανάλογα το σημείο , αποφασίζουμε αν θα ανοίξουμε το τροφοδοτικό (πράγμα δύσκολο και μη συνιστώμενο, παρά μόνον σε όσους ξέρουν τι κάνουν!!!), αν όμως είναι κάπου ενδιάμεσα, τότε με απλά μέσα, μπορεί να γίνει επισκευή του και αποκατάσταση της λειτουργίας του!Μην τρομάζεις..... είναι πιο πολύ να το γράψεις παρά να το κάνεις, (τον έλεγχο εννοώ!)Καλή συνέχεια και πες μας το αποτέλεσμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marinos1991 Αύγουστος 11, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2013 Πραγματικά ελπιζω να το εκανες copy paste απο καπου γιατι δεν καταλαβα τα μισα και ειναι κριμα για τον κοπο σου!Επειδη πραγματικα δεν πιανουν τα χερια μου λεω να παω αυριο στο πλαισιο να παρω αυτο που μου εστειλε ο φιλος Τζώρτζης.Αληθεια ποιο ειναι το καλυτερο μερος για να ακουμπας τον φορτιστη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Αύγουστος 11, 2013 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2013 Πραγματικά ελπιζω να το εκανες copy paste απο καπου γιατι δεν καταλαβα τα μισα και ειναι κριμα για τον κοπο σου! Επειδη πραγματικα δεν πιανουν τα χερια μου λεω να παω αυριο στο πλαισιο να παρω αυτο που μου εστειλε ο φιλος Τζώρτζης. Να σαι καλά φίλε Μαρίνο! Μη χολοσκάς, copy paste βέβαια (:nono:) δεν ήταν ( ), αλλά ακόμα και σε εσένα να μην είναι χρήσιμο τώρα , θα είναι σε κάποιον άλλον, αργότερα! Όσο για το πόσα κατάλαβες , αυτό δεν είναι παρά η πρώτη εντύπωση, όρεξη να έχεις και όλα γίνονται!! Καλό καλοκαίρι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 12, 2013 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2013 Το πιθανότερο είναι να έχει κοπεί εσωτερικά κάποιο από τα 2 καλώδια του τροφοδοτικού από το τύλιγμα - ξετύλιγμα. Σιγουρέψου πριν δώσεις άσκοπα χρήματα για καινούριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Αύγουστος 12, 2013 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2013 Δεν ξέρω αν παίζει τρομερό ρόλο, αλλά το Τροφοδοτικό 2 είναι στα 18,5 βολτ ενώ αυτό που σου χάλασε στα 19 βολτ.Βέβαια και το TurboX δεν αναφέρει ξεκάθαρα πόσα βολτ βγάζει, αλλά λέει συμβατό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Αύγουστος 12, 2013 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2013 Δεν ξέρω αν παίζει τρομερό ρόλο, αλλά το Τροφοδοτικό 2 είναι στα 18,5 βολτ ενώ αυτό που σου χάλασε στα 19 βολτ.Βέβαια και το TurboX δεν αναφέρει ξεκάθαρα πόσα βολτ βγάζει, αλλά λέει συμβατό.Λογικά θα παίζει χωρίς πρόβλημα, διότι είναι λίγο ανεβασμένο στα αμπέρ στα χαρτιά και συνολικά 0,59w πιο δυνατό (90,06w <90.65w). Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Αύγουστος 12, 2013 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2013 Πραγματικά ελπιζω να το εκανες copy paste απο καπου γιατι δεν καταλαβα τα μισα και ειναι κριμα για τον κοπο σου! :P:P:P:P:P:P:P:P Τρομερη ατακα. :clap: :clap: :clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marinos1991 Αύγουστος 12, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2013 Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και το χρονο σας. Αγορασα τον turbo-x που μου προτεινε ο φιλος Τζωρτζης και ολα καλα! Εχει και μια οθονουλα που λεει 18.6 , υποθετω ειναι τα volt.Και παλι σας ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_mystery Αύγουστος 13, 2013 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2013 εγω στη θεση σου θα αγοραζα φορτιστη hp εμπειρικα στο λεω η χρηση αλλων εξαρτηματων μπωρει να προκαλεσει προβληματα σε μια συσκευη μου εχει συμβει αυτο αρκετες φορες με συμβατες μπαταριες για κινητα μην εχεις εμπιστουνη σε οτι να ναι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marinos1991 Αύγουστος 13, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2013 εγω στη θεση σου θα αγοραζα φορτιστη hp εμπειρικα στο λεω η χρηση αλλων εξαρτηματων μπωρει να προκαλεσει προβληματα σε μια συσκευη μου εχει συμβει αυτο αρκετες φορες με συμβατες μπαταριες για κινητα μην εχεις εμπιστουνη σε οτι να ναι..Αμα κανει ο φορτιστης 60 ευρω (χωρις μεταφορικα) δεν εχω και πολλες επιλογες δυστυχως. Και εγω θα ηθελα τον αυθεντικο παλι αλλα δε μπορω να δωσω τοσα λεφτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Αύγουστος 13, 2013 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2013 Να πας δήσιο να πάρεις έναν με 20 ευρώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_mystery Αύγουστος 13, 2013 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2013 Αμα κανει ο φορτιστης 60 ευρω (χωρις μεταφορικα) δεν εχω και πολλες επιλογες δυστυχως. Και εγω θα ηθελα τον αυθεντικο παλι αλλα δε μπορω να δωσω τοσα λεφτα. εγω σε αυτη τη περιπτωση σκεφτομαι ποσο συμαντικη ειναι η συγκεκριμενη συσκευη για μενα για παραδειγμα καποτε ειχα μια φωτογραφικη dslr που δεν ηταν ιδιαιτερα αξιολογη και της εβαλα εφεδρικα οτι μπαταρια να ναι με 15 ευρω.. οστοσο καπια στιγμη αυτη την εδωσα και αγορασα μια πολυ καλη μηχανη που εκανε αρκετα λεφτα.. και ετσι πηρα εφεδρικα τη γνησια παταρια εστω και αν εκανε 75 ευρω γιατι δε νομιζω να αξιζει για να γλιτωσεις 30ευρω να βαλεις μεσα σε μια μηχανη που κοστισε 1500ε μια αμφιβολου ποιοτητας μπαταρια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnGR Αύγουστος 13, 2013 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2013 https://www.skroutz.gr/s/3312515/HP-ED495AA-90W.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Αύγουστος 13, 2013 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2013 εγω σε αυτη τη περιπτωση σκεφτομαι ποσο συμαντικη ειναι η συγκεκριμενη συσκευη για μενα για παραδειγμα καποτε ειχα μια φωτογραφικη dslr που δεν ηταν ιδιαιτερα αξιολογη και της εβαλα εφεδρικα οτι μπαταρια να ναι με 15 ευρω.. οστοσο καπια στιγμη αυτη την εδωσα και αγορασα μια πολυ καλη μηχανη που εκανε αρκετα λεφτα.. και ετσι πηρα εφεδρικα τη γνησια παταρια εστω και αν εκανε 75 ευρω γιατι δε νομιζω να αξιζει για να γλιτωσεις 30ευρω να βαλεις μεσα σε μια μηχανη που κοστισε 1500ε μια αμφιβολου ποιοτητας μπαταρια...Το καταλαβαίνεις ότι αυτό με τη μπαταρία δεν έχει και μεγάλη σχέση με το φορτιστή σαν αντιπαραβολή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.