Jump to content

Περίεργη συμπεριφορά με USB

Wizard!

Recommended Posts

Από τότε που μπήκαν τα USB3 στη ζωή μας, έχω διαβάσει για διάφορα κουλά προβλήματα. Εγώ ξεκίνησα με μια Asus P8P67 Pro (1155) και επειδή είχα θέματα με τα USB, πήρα μια Gigabyte GA-P67A-UD3, όπου αντιμετώπισα ακριβώς τα ίδια θέματα. Θεώρησα λοιπόν ότι είναι πρόβλημα του P67 κι έτσι πήρα την απόφαση να πάω στο 2011/X79 με την Gigabyte GA-X79-UD3. Κι εδώ τα ίδια όμως...

Τις προάλλες λοιπόν, από τα 4 USB3 που υπάρχουν στο κουτί (Α1,Α2,Β1,Β2), ξαφνικά τα Α έπαψαν να λειτουργούν. Ότι συσκευή και να έβαζα απάνω, δεν την αναγνώριζε, ενώ έπαιρνε ρεύμα. Παράλληλα, ενώ έκανα Shutdown στο PC, μετά από 3-4" έπαιρνε μπροστά μόνο του. :wassat:

Αφού μίλησα με τον [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] μου είπε ότι μπορεί να έχουν γεμίσει σκόνη, είναι στο πάνω μέρος του κουτιού, και να τα καθαρίσω μήπως και διορθωθεί. Λόγω έλλειψης χρόνου όμως δεν είχα ασχοληθεί και περίμενα την άδειά μου.

Εχθές λοιπόν, είχαμε διακοπή ρεύματος και κατέβασα το γενικό μήπως όταν έρθει κάνει τίποτα ανεβοκατεβάσματα και μας σκίσει το ψυγείο. Έκλεισα και τα UPS, που αν και δεν είχαν φορτίο, δεν υπήρχε λόγος να τα ακούω. Το μεσημέρι λοιπόν που ήρθε το ρεύμα, άνοιξα τον υπολογιστή και μόλις φόρτωσε το desktop μου έβγαλε μήνυμα ότι φόρτωσε τους drivers για τη συσκευή που έβαλα... :eek: Ανοίγω να δω κι έχει βάλει τον 2ο controller USB3 που βλέπει τις θύρες Α1,Α2, αυτά που δε δούλευαν. Βάζω αμέσως ένα stick και το αναγνωρίζει χωρίς πρόβλημα!!!

Όλα καλά λέω, αφού παίζει, χέστηκα.

Το βράδυ κλείνω τον υπολογιστή και έκανε shutdown κανονικά, χωρίς να κάνει restart μόνος του... Άλλο πάλι και τούτο... Δε με πειράζει, δουλεύει σωστά.

Επειδή όμως θα έβγαινα ψεύτης, ότι τα USB3 είναι ανώριμα και μ@σμένα, φρόντισε να με επαληθεύσει. Πλέον, κάποια Function keys που έχει το πληκτρολόγιό μου, δε δουλεύουν. Κανένα. Το οποίο μάλιστα είναι σε θύρα USB2, απευθείας στη μητρική και όχι στο κουτί. Ότι να'ναι... :hang3:

Μπορεί και να μου βάλετε τις φωνές ότι δεν έχει σχέση και να κόψω τα φανμποίστικα, αλλά ένα κοινό βλέπω σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις

Intel

Για κοιτάξτε μήπως ενεργοποιώντας μια από τις PCI-E κόβεται το USB III αυτόματα από τον CONTROLLER !!!

Πάρα πολλές μητρικές είχαν τέτοιο θέμα λόγω λίγων LANES σε P67 μητρικές . Το έλεγαν και στις υποσημειώσεις !!!

Σε άλλες περιπτώσεις εβαζαν και κάτι PLX πάνω στα lanes και μετά μοίραζαν προς τους εξωτερικούς controllers

*1: The PCIe x16_3 slot shares bandwidth with PCIe x1_1 slot, PCIe x1_2 slot, USB3_34 and ESATA12. The PCIe x16_3 runs at x1 mode by default for system resource optimization.(PCIe x1_2 will be disabled.)

*2: These SATA ports are for data hard drives only. ATAPI devices are not supported.

Για κοιτάξτε μήπως ενεργοποιώντας μια από τις PCI-E κόβεται το USB III αυτόματα από τον CONTROLLER !!!

Πάρα πολλές μητρικές είχαν τέτοιο θέμα λόγω λίγων LANES σε P67 μητρικές . Το έλεγαν και στις υποσημειώσεις !!!

Σε άλλες περιπτώσεις εβαζαν και κάτι PLX πάνω στα lanes και μετά μοίραζαν προς τους εξωτερικούς controllers

Αυτό που είπε ο [MENTION=7477]adpanos[/MENTION] είτε οι drivers ( φαντάζομαι USB 3 by (my)AS(s)media ή NEC ) τον παίζουνε.

Στα Ρ67 γινόταν, αλλά το είχα ρυθμίσει ανάλογα για να παίζει.

Στο Χ79 δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Τώρα, όσον αφορά στους drivers, διορθώθηκαν επειδή έμεινε χωρίς ρεύμα...; :hm:

Στα Ρ67 γινόταν, αλλά το είχα ρυθμίσει ανάλογα για να παίζει.

Στο Χ79 δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Τώρα, όσον αφορά στους drivers, διορθώθηκαν επειδή έμεινε χωρίς ρεύμα...; :hm:

Όχι λόγο ρεύματως, αλλά έχω δεί σε άσχετους χρόνους από reboot σε reboot ή shutdown ( είτε διαδοχικά, είτε όχι διαδοχικά ) να χάνονται οι ASmedia USB 3 στην Maximus V Gene δίχως λόγο και να επανέρχονται μόνες τους στο επόμενο ή μεθεπόμενο post.

Αν πήγαινα στο device manager όταν δεν δούλευαν τις έδειχνε με κίτρινο ερωτηματικό και έλεγε ότι δεν υπάρχει driver για την συσκευή :D

Πάντως σε ξεχωριστή PCI express καρτούλα με NEC(Renessas) τσιπάκι σε 1-2 μητρικές με 890GX/770 που την χρησιμοποιώ εδώ και χρόνο, δεν έχω παρατηρήσει το οτιδήποτε με USB2 συσκευές πέραν μιας αύξησης της τάξης του 15-20% στην ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων - δεν έχω USB3 συσκευές για την ώρα.

Δεν ξέρω πόσο off topic είμαι, απλά ως info το αναφέρω. Αν ήταν γενικότερα θέμα USB 3 δεν θα είχε γίνει ένα μικρός χαμός;

Ποια είναι η μητρική του S2011

Γράφω παραπάνω, GA-X79-UD3

Όχι λόγο ρεύματως, αλλά έχω δεί σε άσχετους χρόνους από reboot σε reboot ή shutdown ( είτε διαδοχικά, είτε όχι διαδοχικά ) να χάνονται οι ASmedia USB 3 στην Maximus V Gene δίχως λόγο και να επανέρχονται μόνες τους στο επόμενο ή μεθεπόμενο post.

Η ιστορία αυτή είναι πάνω από μήνα, οπότε φαντάζεσαι ότι έχουν γίνει αρκετά posts.

Αν πήγαινα στο device manager όταν δεν δούλευαν τις έδειχνε με κίτρινο ερωτηματικό και έλεγε ότι δεν υπάρχει driver για την συσκευή

Εμένα τις είχε χάσει εντελώς. Δοκίμασα και εγκατάσταση των drivers, χωρίς να αλλάξει κάτι.

Αν ήταν γενικότερα θέμα USB 3 δεν θα είχε γίνει ένα μικρός χαμός;

Γενικότερο όχι, αλλά αν δεις τα forums των εταιριών, έχουν πολλά παράπονα. Γενικά οι τελευταίες γενιές νομίζω είναι προχειροφτιαγμένες.

Μήπως αυτές τις hi end μητρικές τις γεμίζουν με ένα κάρο φρου φρου και αρώματα και μετά τα conflicts - λόγω και προχειροδουλειάς όπως λες - αρχίζουν και σκάνε το ένα μετά το άλλο;

Μια ιδέα θα ήταν αν έχεις π.χ. pcie/pci κάρτες να τις αφαιρέσεις και να κάτσεις για μερικές μέρες έτσι (μόνο με την κάρτα γραφικών πάνω) ή μάλλον μέχρι να στο ξανά κάνει, αν το ξανά κάνει. Αν πάλι έχει η μητρική φρου φρου και αρώματα που δεν τα χρησιμοποιείς επίσης να τα κάνεις disable. Το ποιο τρελό τα τελευταία 15 χρόνια που έχω φάει στην μούρη ήταν με ένα Promise controller σε PCI που δεν δούλευε σωστά αν δεν έκανα disable το.... AMR modem της μητρικής που ...δεν υπήρχε.

7pnd.png

Now you can download the latest FRESCO LOGIC USB 3.0 Controller driver 3.0.110.12 WHQL to fix FRESCO LOGIC FL1000/FL1009 USB 3.0 Controllers issues.

If you are having problems with the FRESCO LOGIC FL1000/FL1009 USB 3.0 controller, or its based devices. Don't worry, you can download the latest FRESCO LOGIC USB 3.0 Controller driver to fix issues and improve performance.

As you may or may not know, FRESCO LOGIC FL1000/FL1009 USB 3.0 Controller driver 3.0.110.12 has been released at the earlier or last month.

By the way, this FRESCO LOGIC USB 3.0 Controller driver is able to support the new member FL1000 and the FL1009, as a successor to FL1000 controller.

Να σου πω την αλήθεια δεν τον έχω ξαναματαδεί τον controller. Με ένα γρήγορο ψάξιμο σε 2-3 περιπτώσεις λένε το παραπάνω.

Μήπως αυτές τις hi end μητρικές τις γεμίζουν με ένα κάρο φρου φρου και αρώματα και μετά τα conflicts - λόγω και προχειροδουλειάς όπως λες - αρχίζουν και σκάνε το ένα μετά το άλλο;

Μια ιδέα θα ήταν αν έχεις π.χ. pcie/pci κάρτες να τις αφαιρέσεις και να κάτσεις για μερικές μέρες έτσι (μόνο με την κάρτα γραφικών πάνω) ή μάλλον μέχρι να στο ξανά κάνει, αν το ξανά κάνει. Αν πάλι έχει η μητρική φρου φρου και αρώματα που δεν τα χρησιμοποιείς επίσης να τα κάνεις disable. Το ποιο τρελό τα τελευταία 15 χρόνια που έχω φάει στην μούρη ήταν με ένα Promise controller σε PCI που δεν δούλευε σωστά αν δεν έκανα disable το.... AMR modem της μητρικής που ...δεν υπήρχε.

Disabled είναι οτιδήποτε δε χρησιμοποιώ. Κάρτες δεν έχω τη δυνατότητα να βγάλω.

Να σου πω την αλήθεια δεν τον έχω ξαναματαδεί τον controller. Με ένα γρήγορο ψάξιμο σε 2-3 περιπτώσεις λένε το παραπάνω.

Η Asus που είχα πάρει, αυτόν είχε.

Πάντως δεν έχει να κάνει με drivers και conflicts. Δούλευε. Σταμάτησε μόνο του. Δούλεψε μόνο του. Χωρίς αλλαγή, χωρίς drivers, χωρίς να βγάλω κάρτες, χωρίς να ρυθμίσω BIOS. Αυτό είναι το κουλό.

Πρέπει να υπάρχουν θέματα γενικά με τις USB. Native ή με έξτρα controler.

Gigabyte GA-990XA-UD3 rev3 (Win7 64bit):

Βάζοντας USB stick (USB2) σε USB2 θύρα (native στο front panel) κάποιες φορές πετάει (το αρχαίο πλέον) μήνυμα: "Αυτη η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει ταχύτερα... επιλέξτε μια άλλη θύρα κτλ".

Λες και η USB της μητρικής είναι version 1 (ναι, γνωρίζω πως είναι συμβατές με USB1). Φαίνεται και να λειτουργεί με ταχύτητες USB1.

Αν το αποσυνδέσω κανονικά και το ξανασυνδέσω θα λειτουργεί κανονικά.

Το USB stick, και το κουτί (front panel) με την προηγούμενη μητρική δεν είχαν θέμα.

Πρόσφατα εγκατέστησα και ένα front panel USB3 και το σύνδεσα στην μητρική (Etron EJ168). Πολλές φορές βάζοντας USB stick έχει μια καθυστέρηση μερικών δευτερολέπτων για να το δει.

• 2 weeks later...

Περίεργων συνέχεια...

Βάζω απάνω ένα δίσκο USB3.0 για να μεταφέρω κάτι ταινίες και σειρές.

Ξεκινάει την αντιγραφή και μετά από λίγη ώρα μου βγάζει σφάλμα ότι δεν υπάρχουν τα αρχεία. Κοιτάω, άφαντος ο δίσκος. Τον βγάζω, τον βάζω, τίποτα. Τον βάζω στις δύο άλλες θέσεις, τον βλέπει, αλλά είναι USB2.0 και μου λέει να τον βάλε σε ταχύτερη θύρα.

Κάνω shutdown, βγάζω το ρεύμα, πατάω το κουμπί 2-3 φορές να αποφορτίσει τελείως και το ανοίγω πάλι. Βάζω το δίσκο, τον βλέπει αμέσως. Αρχίζω τις αντιγραφές, όπου τον χάνει 3-4 φορές, αλλά τον βρίσκει μόνο του αμέσως. Σα διακοπή δηλαδή... :computer:

αυτο που μου συνεβη σε φιλο μου πριν 1 εβδομαδα

σε pc με ιντελ 3 ετων (αγνωστο σοκετ) με win xp

εβγαλε μηνυμα οτι τα usb βραχυκυκλωνουν, αποσυνδεε οτι usb ειχε πανω (ποντικι + φλασακι) και πετουσε μηνυμα (υπερτασης νομιζω) usb θυρων.

μετα απο 2-3 restart εβγαλε σπιθες το τροφοδοτικο, εκαψε μητρικη και σκληρο δισκο

κοιτα μηπως βραχυκυκλωνει κανενα usb port απο το κουτι σου και βγαζει offline ολο το controller η τιποτα αναλογο

Περίεργων συνέχεια...

Βάζω απάνω ένα δίσκο USB3.0 για να μεταφέρω κάτι ταινίες και σειρές.

Ξεκινάει την αντιγραφή και μετά από λίγη ώρα μου βγάζει σφάλμα ότι δεν υπάρχουν τα αρχεία. Κοιτάω, άφαντος ο δίσκος. Τον βγάζω, τον βάζω, τίποτα. Τον βάζω στις δύο άλλες θέσεις, τον βλέπει, αλλά είναι USB2.0 και μου λέει να τον βάλε σε ταχύτερη θύρα.

Κάνω shutdown, βγάζω το ρεύμα, πατάω το κουμπί 2-3 φορές να αποφορτίσει τελείως και το ανοίγω πάλι. Βάζω το δίσκο, τον βλέπει αμέσως. Αρχίζω τις αντιγραφές, όπου τον χάνει 3-4 φορές, αλλά τον βρίσκει μόνο του αμέσως. Σα διακοπή δηλαδή... :computer:

Τα προβλήματα με τις usb συσκευές γίνονται όλο και περισσότερα όσο περνάει ο καιρός και αυξάνονται οι συσκευές μου. Τα παραπάνω που αναφέρεις με το να χάνονται οι συσκευές εν κινήσει τα έχω αντιμετωπίσει αρκετές φορές και μάλιστα κάποιες φορές μου βγάζει μήνυμα ότι ο δίσκος χρειάζεται διαμόρφωση.

Παιδιά έχω πραγματικά απηυδήσει και δεν μπορώ να καταλάβω τι στο καλό συμβαίνει κάθε φορά. Έχουμε 8 δίσκους εξωτερικούς και 6 διαφορετικούς υπολογιστές. Από αυτούς τους δίσκους ο ένας είναι firewire 800 και τον έχω συνδεδεμένο σε έναν Imac. Ακόμα και με αυτόν αντιμετωπίζω ακριβώς τα ίδια προβλήματα με τους usb: αποσυνδέεται, δεν τον βρίσκουν τα windows, υπάρχουν αρχεία (συνήθως mkv μεγάλης χωρητικότητας) που δεν μπορείς να τα ακουμπήσεις (να τα μετακινήσεις, να τα διαγράψεις, κολλάει ο explorer στο δεξί click και σκάει) κ.λπ.

Αυτά που έχω μέχρι τώρα εντοπίσει και ακολουθούν κάποιον ας το πούμε κανόνα είναι τα εξής:

• Με τους 3 western digital (2 my book και έναν element) έχω με διαφορά τα περισσότερα προβλήματα.

• Όταν ένας σκληρός δεν αναγνωρίζεται από ένα μηχάνημα, τον βάζω στον imac και μπουτάρω με mac os και στην συνέχεια στον υπολογιστή που δεν τον έβλεπε όλα διορθώνονται.

• Με το παλαιό μηχάνημα με win xp και μητρική με nforce 4 σχεδόν δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα.

Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι όλα αυτά τα τραβάμε από τότε που τους γεμίζουμε με γομάρια ταινίες από τα torrent.

Σε μένα παίζει άλλο κουλό.

SSD: Λειτουργικό / ΗDD1 store / usb ext HDD backup.

Άμα αντιγράφω μεγάλα αρχεία από το store στο backup ένα 10% των περιπτώσεων π@π@ρίζεται και κολλάνε μερικά προγράμματα. Explorer των windows, firefox, chrome you name it.

Με λίγα λόγια: Copy HDpron από store σε usb backup, κλικ στον ff, περιμένει..περιμένει...is not responding. Click στο μάη κομπιούτερ να δω τους δίσκους, περιμένει..περιμένει..is not responding. Αντιγράφει κανονικά όμως στο usb - δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δε ξέρω τις πταίει. Δεν παίζει θέμα sata controller με usb controller να έχουν τα ίδια lanes. Και ούτως ή άλλως το λειτουργικό το έχω αλλού. Πολύ σπαστικό.

Τελικά [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION], δεν πρέπει να είναι από σκόνη. Το φύσηξα, το καθάρισα με οινόπνευμα και συνεχίζει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά:

Στις Α1-2 το βλέπει σαν 3, αλλά το χάνει κάθε τρεις και λίγο

Στις Β1-2 το βλέπει σα 2 και παίζει κανονικά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.