Chris2004 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2004 Παιδιά στην τηλεόραση και τα δελτία ξαφνικά ανακάλυψαν ότι η πειρατεία δε σκοτώνει τη μουσική αλλά άλλα πράγματα όπως.Κακή ποιότητα τραγουδιών και εφήμερα σουξε τα οποία μετά απο έναν μήνα ξεχνιούνται. Σου λέει ο άλλος γιατί να πάρω original CD ρε φίλε με 10 τραγούδια απο τα οποία θα αξίζει μόνο το σουξέ και μετά απο 1 μήνα δε θα ακούγεται.CD τα οποία κοστίζουν ένα μεροκάματο το ένα τη στιγμή που με τους υπάρχοντες μισθούς πολλοί με το ζόρι επιβιώνουν.Η πληθώρα επιλογών σε σχέση με τη τιμή των CD.Κακής ποιότητας εγγραφή.Τέλος ο κάθε καραγκιόζης βγαίνει στο Big Brother, Fame story, Bar, Survivor.....κτλ και βγάζουν δίσκο, έπειτα μας βομβαρδίζουν με διαφημήσεις και promoting απο το Mad και το ραδιόφωνα, κάτι το οποίο είναι αποδεδειγμένα πλύση εγκεφάλου. Σιγά σιγά ανακάλυψε ο Έλληνας ότι δίνει 30 για μλκίες.Καιρός ήταν να το πάρουν χαμπάρι ότι ο κόσμος θα ξυπνήσει κάποτε και θα καταλάβει ότι η μουσική βιοημηχανία και το Star System είναι αυτό που κάνει περισσότερο κακό στη μουσική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xylokastro Σεπτέμβριος 26, 2004 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2004 πεστα πεστα!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Σεπτέμβριος 26, 2004 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2004 :banging: :banging: :banging: :banging: :banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
medthom Σεπτέμβριος 26, 2004 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2004 Συμφωνω μαζι σου ΑΛΛΑ...Αν υποθετικά έχουμε να κανουμε με ένα καλό CD με διαχρονικά τραγούδια (σπανιο μεν αλλα όχι απιθανο) σκέψου πόσοι άνθρωποι έχουν να πληρωθούν απο τα 15 - 20 ευρω αυτά...απο τον καλλιτέχνη και το πλαστικό του CD μέχρι τον courrier ποθ το μεταφέρει...Αν έκαναν λιγότερο και οι συσκευασίες ήταν προσεγμένες μετα χαρας θα το έπερνα original... Link to comment Share on other sites More sharing options...
morph Σεπτέμβριος 26, 2004 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2004 Δυστυχώς τα περισσότερα χρήματα πάνε σε αυτούς που δεν κάνουν τίποτα. Αυτοί που τραβάνε το πραγματικό ζόρι, ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ "ΑΛΛΟΙ" ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ, παίρνουν ψίχουλα. Οι περισσότεροι "καλιτέχνες" δεν θα ακούγονταν αν δεν υπήρχαν τα pitch correctors, vocal harmonisers,stereo voice processors, effect processors και αυτοί που ξέρουν να τα χρησιμοποιούν. Φτωχο-παραγωγές και τραγούδια που απλώς γεμίζουν τον καινό χώρο ανάμεσα στα 2 σουξέ. Εξώφυλλα της ΄πλάκας κλπ κλπ. Αυτοί που πρέπει να πληρωθούν δεν πληρώνονται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Σεπτέμβριος 26, 2004 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2004 αστα Αρχική απάντηση από Chris2004 Κακή ποιότητα τραγουδιών και εφήμερα σουξε τα οποία μετά απο έναν μήνα ξεχνιούνται. Κακής ποιότητας εγγραφή. αντε ρε,βρηκες καλες δικαιολογιες γεμισεις τον καινουριο σου 200GB σκληρο με Mp3!!!!!!Αρχική απάντηση από medthom Αν έκαναν λιγότερο και οι συσκευασίες ήταν προσεγμένες μετα χαρας θα το έπερνα original... δλδ να υποθεσω οτι προτιμας το πειρατικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Σεπτέμβριος 26, 2004 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2004 Πάντα άποψή μου ήταν ότι η πειρατεία βλάπτει το μέγεθος της πολυτέλειας των αφεντικών και όχι τη μουσική Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Σεπτέμβριος 26, 2004 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2004 Η πειρατεια σκοτωνει τη μουσικη!(Κατεβαστε ταινιες...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantacid Σεπτέμβριος 26, 2004 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2004 Αρχική απάντηση από medthom Συμφωνω μαζι σου ΑΛΛΑ...1Αν υποθετικά έχουμε να κανουμε με ένα καλό CD με διαχρονικά τραγούδια (σπανιο μεν αλλα όχι απιθανο) σκέψου πόσοι άνθρωποι έχουν να πληρωθούν απο τα 15 - 20 ευρω αυτά...2απο τον καλλιτέχνη και το πλαστικό του CD μέχρι τον courrier ποθ το μεταφέρει...Αν έκαναν λιγότερο και οι συσκευασίες ήταν προσεγμένες μετα χαρας θα το έπερνα original... 1 Υπαρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ καλα τραγουδια με χρονο ζωης πολλαπλασιο του δικου σου.Οταν πας να αγορασεις καποιο μουσικο CD παιρνεις κατι που ξερεις οτι αξιζει κ οσο περναει ο καιρος η αξια του θα ανεβαινει παρα θα χανετε!Υπαρχουν συγκροτηματα,συνθετες,μουσικοι που επιβιωνουν στο χρονο με τη μουσικη τους.2 ο courier boy πληρωνετε την ωρα που σου δινει το πακετο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunami Σεπτέμβριος 26, 2004 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2004 Μια ευγενής ερώτηση...Γιατί δισκάδικα με καλές τιμές στα cd βλέπε PMW κάνουν τρελές πωλήσεις??Μήπως πουλάνε πειρατικά??Γνησιότατα είναι και γίνεται και της τρελής.Αυτό ειναι απόδειξη ότι αν οι τιμές ήταν λογικές τότε ο κόσμος θα έδινε μια μικρή διαφορά στην τιμή και θα αγόραζε αυθεντικά άλμπουμ...Δεν θα αγοράζατε ενα αυθεντικό cd με δεκα ευρώ τη στιγμή που πειρατικό έχει 4-5?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Σεπτέμβριος 26, 2004 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2004 Αρχική απάντηση από Chosen Η πειρατεια σκοτωνει τη μουσικη!(Κατεβαστε ταινιες...) Εγώ δεν ξέρω τίποτα. Μόνο κατεβάζω. :baby: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borg Σεπτέμβριος 26, 2004 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2004 Αρχική απάντηση από Hero Εγώ δεν ξέρω τίποτα. Μόνο κατεβάζω. :baby: I LOVE WAREZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanonieris Σεπτέμβριος 27, 2004 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2004 Εχουν πολλές απόλιες οι καημένοι.Δεν έχουν λεφτά να φάνε και μας ζητάνε ν αγοράζουμε γνήσια CD.Βιοπαλεστές είναι οι τραγουδιστές στην ελλάδα.Κρίμα ρε παιδιά.Να κάνουμε και έρανο για τις δισκογραφικές εταιρείες και τους τραγουδιστές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Σεπτέμβριος 27, 2004 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2004 να πω κι εγώ την άποψή μου:τα 20 ευρώ για cd μονό με ελληνικό εξώφυλλο, συνθέτη το φοίβο και τραγουδίστρια τηβανδή είναι κάτι το εξωφρενικό. δεν μπορώ να καταλάβω κάποιον που αγοράζει κάτι τέτοιο.προσωπικά δεν ακούω ελληνικά καινούρια + δε βλέπω φειμ στορυ και λοιπά.πριν 2-3 μήνες, από μετρόπολις πήρα με 20 ευρώ ένα πακέτο διπλό cd με demo dvd του Horowitz (πιανίστας). Επίσης στη μουσική που ακούω παίζουν πολύ πακετάκια που βγαίνει το cd κάτω από 3 ευρώ. Κάπου εκεί είναι και η αξία τους δηλαδη, όσο και τα πειρατικά.Τώρα για πληρωμές καλλιτεχνών κλπ κλπ, τα πιο πολλά τα παίρνουν οι δισκογραφικές.Γιατί να τους τα δίνεις, για να επιβραβεύονται που ανακάλυψαν την καλομοίρα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanonieris Σεπτέμβριος 27, 2004 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2004 Πολύ σωστα.Υποτιμούν την νοημοσύνη μας με αυτά που κάνουν.Σιγά μην δώσω τέτοια ποσά για την καλομοίρα και για την κάθε καλομοίρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Σεπτέμβριος 27, 2004 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2004 Να και ένα μικρό παράδιγμα Ελληνικής απάτης (μόνο ?)Ας υποθέσουμε ότι έχετε μια καφετέρια. Απο τη στιγμή που υπάρχει μέσα απο ραδιοφωνάκι μέχρι projector: 1.πληρώνεις άδεια μουσικής στον Δήμο2. ο ραδιοφωνικός σταθμός πληρώνει για την εκπομπή μουσικής και είχε ξαναπληρώσει για την αγορά της.με το καλημέρα σας δηλαδή έχουν πληρωθέι τελικά 3 φορές για την ίδια μουσική.Στην περίπτωση που έχεις τηλεόραση μεσα στο μαγαζί (π.χ. ΝΟΒΑ για ποδοσφαιρα):1. πληρώνεις τον Δήμο.2. η ΝΟΒΑ πληρώνει την αγορά και ξαναπληρώνει την προβολή των έργων.3. η συνδρομή σου έρχεται με ''καπέλο'' γιατί δουλευεί σε ''επαγγελματικό'' χώρο και πρέπει να ξαναπληρώσεις τα δικαιώματα.Σύνολο πληρωμών 4 φορές για το ίδιο ακριβώς πράγμα... Είπατε τίποτα ???????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Σεπτέμβριος 27, 2004 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2004 Παίζοντας μουσική πολλά χρόνια και ακούγοντας πολλές ώρες την ημέρα - ίσως και το μεγαλύτερό της διάστημα - έχω να πω για τη Μουσική:Για κάθε τραγούδι που έχω επιλέξει οτι μου αρέσει έχω ακούσει άλλα 100...Για κάθε συγκρότημα που έχω χειροκροτήσει σε συναυλία, έχει περάσει ώρα να το ακούω για να αποφασίσω αν αξίζει τελικά να χειροκροτήσω...Αλλά δεν κατάλαβα ακόμα τι σημαίνει πειρατεία στη μουσική???Τι είναι μουσική τελικά???Η Καλομοίρα που μπήκε στο Fame Story , βγήκε νικήτρια, χωρίς να έχει μάθει ακόμα να κρατάει χρόνους την ώρα που τραγουδάει και τελικά κατέληξε να πουλάει CD και να βγάζει λεφτά παίζοντάς το τραγουδίστρια χωρίς να είναι???Ή μουσική είναι αυτό που παίζει μια παρέα μέσα σε ένα δωμάτιο, χωρίς να παίζουν καλά, χωρίς να τραγουδάνε καλά, αλλά απλά επειδή γουστάρουν???Δεν λέω οτι επειδή κάποιος δεν έχει φωνή δεν μπορεί να βγάλει ένα CD ή να δηλώνει τραγουδιστής...Μαγκιά του... Ας κάνει ότι θέλει...Απλά δεν μπορώ να ανεχτώ το οτι προσπαθούν κάποιοι να μου τον επιβάλουν με το έτσι θέλω...Η μουσική όμως είναι έκφραση...Δεν είναι εμπόριο... Αν κάποιοι προσπαθουν να εκμεταλευτούν ένα από τα μεγαλύτερα δείγματα του οτι ο άνθρωπος είναι ον με νοημοσύνη, δεν πάει να πει οτι η μουσική πουλιέται...Αθεράπευτα πιστός σε αυτές μου τις ιδέες θα πω αυτό το τελευταίο...Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μας πουλάει κάτι που είναι δικό μας... Είναι κτήμα μας...Είναι κτήμα του ανθρώπινου είδους...’λλωστε μουσική που δεν μοιράστηκε με τρίτους και έμεινε να την ακούει ο καλλιτέχνης δεν ήταν ποτέ μουσική γιατί πολύ απλά δεν εκπλήρωσε το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε...’ρα λοιπόν θεωρώ οτι παράνομοι είναι όλοι αυτοί που εγκλοβίζουν την έκφραση...Που εμπορευματοποιούν κάτι τόσο αγνό...Από εκεί και πέρα...Ο καλλιτέχνης πως θα πληρώνετε???Δεν έχω σκεφτεί, ποτέ κάτι τέτοιο...Γιατί να πληρώνετε???Μήπως ξεχνάμε πάλι τι είναι μουσική?Και εντάξει κατανοώ την εποχή μου και γυρίζω πάλι στον καλλιτέχνη...Να πληρωθεί λοιπόν για να έχει την ευχέρεια να δημιουργεί...Αλλά μήπως είναι υπερβολικοί οι μισθοί τους???Και μήπως ακόμα μεγαλύτερα κέρδη έχουν οι δισκογραφικές???Γιατί???Θέλουμε μουσική σε τιμη τέτοια ωστε να φτάνει να ζουν όλοι όσοι δούλεψαν για να βγεί το αποτέλεσμα που έρχεται στα χέρια μας μέσα από το CD...Δεν καταλαβαίνω γιατί επιτρέπουμε στις δισκογραφικές να είναι κερδοφόρες???Θα έπρεπε να έχει τόσα έσοδα ωστε να είναι αρκετά για συντηρηθεί και να πληρώσει όλους οτυς εργαζόμενούς της...Νομίζω τέλος οτι είναι στα χέρια του καταναλωτή να επιβάλει κάτι τέτοιο...Για να μην με παρεξηγήσετε κιόλας να πω οτι είμαι εξ'ολοκλήρου αντίθετος με το να πάει κάποιος να αγοράσει πειρατικό CD...Αυτό και αν είναι εκμετάλευση της μουσικής...Πληρώνεις 5 κάτι που κάνει 0,1 χωρίς να πληρώνετε κανείς από αυτούς που μόχθησαν για το αποτέλεσμα...Προσωπικά δεν έχω αγοράσει ποτέ πειρατικό CD και ούτε πρόκειτε...Προτιμώ να ζημιωθώ εγώ παρά να επιδεινώσω το πρόβλημα ενυσχύοντας την παραοικονομία...Ουσιαστικά ενισχύοντας κάποιους πονηρούς τεμπέληδες που βρήκαν αυτό τον τρόπο να βγάλουν λεφτά...Φυσικά το ίδιο πιστεύω και κάνω και με τα παιχνίδια...Αν θέλω κάτι το αγοράζω αυθεντικό... (Και εκεί είμαι ακόμα πιο ευαισθητοποιημένος γιατι αυτοί που μόχθησαν να βγεί κάτι που εσύ ευχαριστιέσαι τόσο είναι άνθρωποι που με το μεράκι τους έβγαλαν μέσα απο ώρες δουλειάς αυτό το αποτέλεσμα και δεν πληρώνονται με έναν απλό μισθό... Αγοράζω λοιπόν το παιχνίδι - πάντα αφού το δω και μου αρέσει - τιμώντας αυτούς τους ανθρώπους) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Σεπτέμβριος 27, 2004 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2004 Ρε παιδια .... ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ???δηλαδη ολοι οι διαφημιστες και οι μανατζερ κλεφτες θα γινουνε?? Σκεφτειτε ποσοι ανθρωποι και ποσες οικογενειες βαζουν το παντεσπανι, στο τραπεζι τους επειδη η Καλομοιρα εγινε τραγουδιστρια...Ρε ουστ!Αφου πουλαει γιατι να μη βγει και fame story 76?? Αμα πατωνε το famestory 1 θα εβγαινε ποτε 2? Αμα ο φοιβος ετρωγε ντοματες καθε φορα που εβγαζε "τραγουδι" (το βαζω σε εισαγωγικα για να μην προσβαλλω την εννοια του τραγουδιου), θα κοστιζε 20-25 ευρω το καθε δισκακι του??? Τζαμπα θα το δινανε μαζι με το περιοδικο "ΠΙΣΤΑ". Εμεις συντηρουμε αυτο το πραγμα, αρα καλα κανουνε και μας το σερβιρουνε!! Οσον αφορα τους "δισκογραφικους", προσφερουνε και κοινωνικο εργο! "Give the public what they need"Κι αν δεν το χρειαζομαστε... μας δημιουργουν αυτοι την αναγκη! Υ.Γ. Ειναι σωστο να μιλαμε για την Καλομοιρα ή θα μας γ@#$%&σει ο.... ΖΥΧ αμα μαθει οτι την θαβουμε??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Σεπτέμβριος 27, 2004 Author #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2004 O Ηλίας τα είπε πολύ ωραία και συμφωνώ απόλυτα.....Η μουσική ξεκίνησε σαν κάτι παρείστικο το οποίο ήταν ελεύθερο για να το απολαμβάνουν όλοι.Είμαι τόσο αντίθετος με την εμπορευματοποιήση της μουσικής που πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές για να αγοράσω original.Απο τη στιγμή που κανάλια, Fame story, ραδιόφωνα και το Star System έχουν ώς σκοπό να διαμορφώσουν τη μουσική "συνείδηση" του καθενός και το κάθε τραγούδι είναι μια καλοφτιαγμένη συνταγή για να πουλήσει αυτο το "ΠΡΑΓΜΑ" πάυει να είναι μουσική.Τέχνη και κατα συνέπεια μουσική είναι η έκφραση των συναισθημάτων του καλλιτέχνη μέσω της τέχνης του ώστε να το μοιράσει στο κόσμο. Δέν είναι μαγείρεμα βάζοντας πιασάρικους στίχους και ρυθμούς ώστε να πουλήσει περισσότερο.Η καλομοίρα συμπαθητικό κοριτσάκι και δυστυχώς και αυτή θύμα του Star System είναι. Το Fame Story και o Antenna έβγαλε εκατομμύρια απο τη παρουσία της στο τηλεπαιχνίδι. Απο τα εκατοντάδες χιλιάδες μηνύματα το ίδιο, τα οποία δεν ήταν μόνο για ψήφους. Που να δείτε στο NOVA τι γινότα απο μηνύματα. ΣΤΥΓΝΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.Επιτέλους πρέπει να ξυπνήσει ο κόσμος να κάνουν ένα καλό εμπάργκο στα εφήμερα σουξε της εποχής που αυτός που τα τραγουδάει μέσα στο στούντιο τον κάνουν ΘΕΟ με τα μηχανήματα. Δεν λέω για κάτι διαχρονικό που αξίζει δίνω και 100. Αλλα για τη κάθε ΠΟΠ ΣΤΑΡ, και ΚΑΘΕ ΠΡΟΔΡΟΜΟ που βγάζει CD και πρέπει να το αγοράσω επειδή το παίζουν όλα τα ραδιόφωνα και το έχουν παρουσιάσει ώς αυτό που "ΠΡΕΠΕΙ" να ακουμε επειδή είναι το σουξέ. ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.Τέλος επειδή εχω κάνει έρευνα οι περισσότεροι καλλιτέχνες, ειδικά οι καταξιωμένοι ΠΡΟπληρώνονται για τους δίσκους και απο κεί και πέρα παίρνουν ελάχιστα ποσοστά. Μετά βέβαια παίρνουν τα τρελά λεφτά απο τα μπουζούκια.Τέλος δεν είμαι υπέρ αυτών που γυρνάνε και πολάνε CD αλλά είμαι υπέρ του Sharing. To ένα είναι Πειρατεία, το άλλο είναι κοινωνικό έργο και το κάνεις γιατί θέλεις και ο φίλος σου και όλος ο κόσμος να απολαύσει τη μουσική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xylokastro Σεπτέμβριος 27, 2004 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2004 πεστα ρε χρήστο , εγώ αγοραζω αυθεντικα cds σωστων μουσικών(santana , eric clapton , jimmy hendirx , beatles κλπ) Αυτοι οι μουσικοί έχουν μείνει στην ιστορία , δεν εγραφαν μουσικη για το χρήμα όπως κανουν ολοι αυτοι σημερα , αλλα εγραφαν επειδη το γουσταραν και επειδη εξεφραζαν τις σκεψεις τους , τωρα αν μου πεις για metal , pop , hip hop , ram κλπ αστο , αυτες οι μουσικες δεν βγαινουν απο μουσικους αλλα απο προγραμματα σε η/υ . Γι'αυτο κι εγώ ακούω καθε μέρα blues γιατι ειναι μια μουσική με ήθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.