Jump to content

Προτάσεις για 2ο αποκλειστικο λάπτοπ για να γλυτωσω τον ''πόλεμο''?

Shamanos

Recommended Posts

Καλησπέρα. Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι να αγοράσω ένα 2ο λάπτοπ, έτσι ώστε να μπορούμε να το μοιραζόμαστε στο σπίτι με τον αδερφό μου και να μην σκοτωνόμαστε επιτέλους για το ποιος θα ''λιώσει'' στο pc μετά την δουλειά.... (Βλεπετε γυρναμε και την ίδια ώρα από την δουλειά και οποιος προλάβει.... :mad: ).

Ο υπολογιστής που διαθέτουμε τώρα (εκτός από ένα παλιο pentium 2) είναι ένα λαπτοπ της HP, με τα εξης χαρακτηριστικά ( 15αρα οθόνη, wifi, dvdrw, webcam, επεξεργαστη intel core 2 duo P8400 2.26 Ghz διπύρηνο, με 3 gb ram, 250αρη σκληρό, καρτα γραφικών NVIDIA Geforce 9600 M GT με 512 ram επεκτασιμη εως 1 gb, και τρεχει windows vista. ) και ειμαστε υπερβολικα ευχαριστημενοι απο αυτο, χωρις να με ενδιαφερουν οι καινουργιες κυκλοφορίες games π.χ. 2012-2013.....

Το παρων λοιπόν λάπτοπ χρησιμοποιειται καθημερινα για ατελειωτο σερφαρισμα στο internet, βασικά προγράμματα (π.χ. office, προβολή εικόνων, mp3) και φυσικά για μπολικο gaming. Τα πιο βαριά παιχνίδια που έχει τρέξει (βαρια τουλάχιστον τα θεωρω εγώ, παρόλα αυτα δεν αντιμετωπισα προβλήματα στο gameplay) ειναι το Starcraft 2, Skyrim.

Αυτο λοιπόν που ζητάω είναι να μου προτείνεται κάποια λάπτοπ περίπου μεχρι 400 ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιειθει απο εμενα μονο τοσο για internet και βασικα προγραμματακια, αλλα κυρίως για gaming..... Προσοχή λοιπόν, όταν εννοω gaming δεν εννοω crysis 3, αλλα τουλάχιστον τα παρακάτω:

Age of Empires 1,2,3,

Age of Mythology

Alpha Centauri

Heroes of Might and Magic 3

Starcraft Brood War

Unreal Tournament 1999

(Ολα αυτα προοριζονται για lan ή ιντερνετ με φιλους)

Υ.Γ αν υποθετικά πάντα μπορεί να σηκωσει και τα παρακάτω game θα ειμαι τρισευτυχισμένος

Company of Heroes

Unreal Tournament 3 (2007)

X3 (Reunion ή Terran Conflict)

Star War Battlefront 2

Ξερω οτι ζηταω μαλλον πολλα αλλα θα με χαροποιησούσε η οποιαδήποτε συμβουλή σας.

Επυσυναπτω και κάποια λαπτοπ που ειδα τελευταια αλλα δεν τα πρόλαβα και εξαντληθηκαν(φυσικα δεν ξερω αν αξιζουν ειναι τα παρακατω):

http://www.e-shop.gr...t?id=PER.909524 (αυτο με ενθουσιασε μπορω να πω )

http://www.e-shop.gr...t?id=PER.904816

http://www.e-shop.gr...t?id=PER.902727 (τα acer απο ότι ακουω και διαβαζω δεν ειναι και πολύ αξιόπιστα αν και ειναι σχετικα οικονομικα)

και τα 3 παραπάνω ήτανε στα 350 με 400 ευρώ.

Εψαξα και σε γνωστες αλυσιδες π.χ. κοτσοβολος, mediamarket, plaisio και απογοητευτηκα, όλα σερνονταν και τα

ζητούσαν ενα καρο λεφτα.

Οπότε στην αναζητηση μου επελεξα eshop και skroutz.

Τα links σου δεν δουλεύουν.

τα ξαναανεβαζω αναλυτικα:

SUS K55DR-SX029 15.6'' AMD A8-4500M 4GB 750GB AMD RADEON HD7640G FREE DOS

Ο κομψός φορητός υπολογιστής K55DR-SX029 της ASUS περιλαμβάνει 15.6'' HD TFT LED οθόνη, ισχυρό τετραπύρηνο επεξεργαστή AMD A8-4500M στα 1.9GHz έως 2.8GHz σε Turbo mode και μνήμη 4 GB για γρήγορες και αξιόπιστες επιδόσεις. Ο μεγάλος σκληρός δίσκος 750GB θα χωρέσει όλα τα αρχεία σας, ενώ χάρη στην διπλή κάρτα γραφικών AMD Radeon HD 7640G shared μνήμης και AMD Radeon HD 7470M με 1 GB αυτόνομης μνήμης θα μπορείτε να απολαύσετε όλα τα σύγχρονα games. Η σύνθεση περιλαμβάνει επίσης ασύρματη δικτύωση WiFi 802.11 b/g/n και Bluetooth, συσκευή DVDRW για ανάγνωση και εγγραφή CD και DVD και πλήθος θυρών σύνδεσης, όπως HDMI, USB 3.0 κτλ. Το Laptop παραδίδεται χωρίς λειτουργικό σύστημα (Free Dos), δίνοντας σας την δυνατότητα να επιλέξετε το λειτουργικό σύστημα της αρεσκείας σας ή να χρησιμοποιήσετε τυχόν λειτουργικό σύστημα που έχετε ήδη αγοράσει και είναι στην κατοχή σας.

Επεξεργαστής: AMD A8-4500M (1.90 GHz) με 4 MB L2 cache.

Οθόνη: 15.6'' HD TFT με LED Backlight και ανάλυση 1366 x 768.

Μνήμη: 4096 MB DDR3 στα 1600 MHz, με δυνατότητα επέκτασης έως τα 8 GB.

Σκληρός Δίσκος: 750GB SATA, 5400 rpm.

Οπτικός Δίσκος: DVD±RW/CD-RW double layer.

Floppy Disk: Δεν περιλαμβάνεται.

Κάρτα γραφικών: AMD Radeon HD 7640G shared μνήμης και AMD Radeon HD 7470M με 1 GB αυτόνομης μνήμης.

Ενσύρματη επικοινωνία: Ενσωματωμένο Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000 Mbps.

Ασύρματη επικοινωνία: 802.11b/g/n και Bluetooth.

Διασυνδέσεις: 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, 1 x VGA, 1 x HDMI, 1 x RJ-45, 1 x Headphone-out, 1 x Microphone-in.

Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: Ενσωματωμένη web κάμερα.

Ήχος: Ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία.

Πληκτρολόγιο: Πλήρους μεγέθους, Αγγλικό, με ξεχωριστό αριθμητικό πληκτρολόγιο.

Μπαταρία: 6 κελιών λιθίου ιόντων, 4700 mAh.

Λογισμικό: Free Dos.

Διαστάσεις (W x D x H): 378 x 253 x 32,0 - 35 mm.

Βάρος: 2.40 kg.

Εγγύηση: 2 χρόνια άμεσης αντικατάστασης με καινούριο ίδιων ή καλύτερων χαρακτηριστικών!

TOSHIBA SATELLITE C855-12X 15.6'' INTEL DUAL CORE B960 4GB 640GB AMD RADEON HD7610M 1GB BLACK

Το Toshiba Satellite C855-12X είναι ένα notebook που απευθύνεται σε εκείνους που αναζητούν υψηλές επιδόσεις με χαμηλό κόστος. Διαθέτει ένα Intel Dual Core B960 (2.20 GHz) επεξεργαστή, μια 15,6" widescreen LCD οθόνη, 4GB μνήμη, AMD Radeon HD 7610M κάρτα γραφικών και ένα σκληρό δίσκο 640 GB.

Επεξεργαστής: Intel Dual Core B960 (2.20 GHz), με 2 MB L3 cache.

Οθόνη: 15.6'' Toshiba TruBrite HD TFT, LED backlight, με ανάλυση 1366 x 768.

Μνήμη: 4096 MB DDR3 στα 1333 MHz, με δυνατότητα επέκτασης έως τα 8 GB.

Σκληρός Δίσκος: 640 GB, 5400rpm, SATA.

Οπτικός Δίσκος: DVD Super Multi (Double Layer) drive.

Κάρτα γραφικών: AMD Radeon HD 7610M με 1 GB αυτόνομης μνήμης.

Ενσύρματη επικοινωνία: Ethernet LAN 10BASE-T/100BASE-TX.

Ασύρματη επικοινωνία: Wireless LAN (802.11b/g/n), Bluetooth 4.0.

Διασυνδέσεις: 2 x USB 2.0, 1 ? USB 3.0, Memory Card Reader (SD, miniSD/microSD, SDHC, SDXC, MultiMedia Card), 1 x VGA, 1 x HDMI, 1 x RJ-45, 1 x headphone-out, 1 x microphone-in, HD Webcam 1.0MP με ενσωματωμένο μικρόφωνο, 1 x DC-in.

Ήχος: Ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία.

Συσκευή κατάδειξης: Touch Pad με Multi-Touch Control.

Πληκτρολόγιο: 102 πλήκτρων, Αγγλικό, με ενσωματωμένο αριθμητικό πληκτρολόγιο.

Παρεχόμενος εξοπλισμός: AC adapter.

Διαστάσεις (W x L x H): 380.0 x 242.0 x 33.52 mm.

Βάρος: 2,30 Kg.

Μπαταρία: Λιθίου ιόντων.

Λογισμικό: Free Dos.

Εγγύηση: 2 χρόνια άμεσης αντικατάστασης με καινούριο ίδιων ή καλύτερων χαρακτηριστικών!

ACER ASPIRE E1-531G 15.6'' INTEL DUAL CORE B960 4GB 500GB NVIDIA GF 710M 1GB BLACK FREE DOS

Το Acer Aspire, σειρά E, προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία πολλαπλών δυνατοτήτων, σε πολύ οικονομική τιμή. Η σταθερή του απόδοση, τα εργαλεία πολυμέσων και η εύκολη συνδεσιμότητα, κάνουν ευχάριστη την χρήση του υπολογιστή αυτού. Η πρακτική, αλλά και κομψή σχεδίασή του έρχεται σε διάφορα μεγέθη οθόνης, έτσι ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής σας. Επεξεργαστής: Intel Dual Core B960 (2.20 GHz) με 2 MB L3 cache.

Οθόνη: 15.6'' HD TFT LCD, σε ανάλυση 1366 x 768 pixel.

Μνήμη: 4096 MB (1 x 4096 MB) DDR3 στα 1333 MHz, με δυνατότητα αναβάθμισης έως τα 8 GB.

Σκληρός Δίσκος: 500 GB SATA, 5400 rpm.

Οπτικός Δίσκος: DVDRW double-layer Super Multi.

Κάρτα γραφικών: Nvidia GeForce 710M με 1 GB αυτόνομης μνήμης / Intel HD shared μνήμης.

Κάρτα δικτύου: 10 / 100 / 1000 Mbps Ethernet και Wireless 802.11 b/g/Draft-N.

Θύρες επικοινωνίας: 3 x USB 2.0, 1 x VGA, 1 x HDMI, 1 x Ethernet (RJ-45), 1 x headphone out jack, 1 x microphone in jack, 1 x DC-in jack για AC adapter.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Ενσωματωμένη κάμερα, Memory Card Reader.

Ήχος: Ενσωματωμένα ηχεία και μικρόφωνο.

Πληκτρολόγιο: Αγγλικό.

Διαστάσεις: 381.6 (W) x 253 (D) x 25.4 - 33,2 (H) mm.

Βάρος: 2.43 kg.

Μπαταρία: 6-cell Li-ion.

Προεγκατεστημένο λογισμικό: Free Dos.

Το πρώτο με ενθουσίασε πάρα πολύ. Δυστυχως εξαντληθηκαν, ελπίζω να ξαναβγουν γρηγορα.

Ενδιαφέρον το συγκεκριμένο Hp. Λοιπόν αν κατάλαβα καλά από αυτά που έψαξα...

1. Ο επεξεργαστης A8-4555M ειναι ασντιστοιχης γενιας με της Intel Ι3?

2. Επίσης αν συγκριτικά, μεταξύ δυο επεξεργαστών π.χ. ενα Intel δυπύρηνο ας πούμε 2.0 Ghz και του Α8-4555Μ στα 1.7, ποιο ειναι προτιμότερο και θα τρεχει καλυτερα τα παλια games? Να υποθέσω ο Α8 που ειναι ποιο καινουργιας γενιας-τεχνολογίας? (Σαν παραδειγμα παιρνω ας πουμε ενα game που θελει 2.0 Ghz, θα το τρεχει και ο A8 που ειναι στα 1.7?)

Σε ξενα site τον αναφερουν ως 1.6.

Dell με i3/i5 και 7670Μ. Και τα παίζει και είναι απο καλή οικόγενεια. :happy:

Ναι εχω ακουσει καλα σχολια για τα dell, το βλεπω και στην δουλεια που υπάρχει ενα desktop αντιστοιχο, πολύ αξιοποιστα μηχανάκια. H Dell ειναι ή IBM? Καλα αυτα που με εστειλε (υπερβολικα καλα) αλλα μαλλον θα μεινω αυστηρα μεσα στο budget των 400 ευρω για ενα laptop πιο χαλαρης-μετριας χρησης οπως ανεφερα. Σε ευχαριστω πάντως.

Η Lenovo είναι η πρώην IBM.

Ίσως ξεφεύγεις απο το μπάτζετ με το Dell παίρνεις σωστό πράμα. Ντατσουν. Δε σε αφήνει. Και να σε αφήσει θα ρθεί ο τεχνικός την άλλη μέρα και θα το φτιάξει.

Αυτά απο το eshop είναι γλυκούλια όλα αλλά κανε ένα σέρτς να δείς πόσο τα χαίρονται αυτοι που τόλμησαν να πάρουν...

Τώρα το πιο φτηνό με γιώτα 3 και 7670 είναι στα ~500, θα έλεγα να περιμένεις καμια προσφορά, το είχε βγάλει το mediamarkt με 429 και με i5 στα 499. Λογικά θα ξαναβγάλει.

Υ.Γ. Τα χρώματα του eshop και το σήμα της ραδιενέργειας είναι στο ίδιο theme. τυχαίο? Δε νομίζω. :nuke:

11949848301163357016radioactive_sign_01.svg.hi.png

e-shop.gr_n.jpg

images?q=tbn:ANd9GcSRrJh0-MrL8dC73PS3jIwcERzDhEe7xPsLx17r1TuoOreYPuFt

Ωραία σαν πρώτη επιλογή έχω το HP: HP Pavilion 15-b151 sv Sleekbook (A8-4555M/4GB/500GB) | Skroutz.gr αυτόνομη κάρτα γραφικών και καλο επεξεργαστη που τα 1.6 ή 1.7 που ειναι διάβασα ότι έχει turbo mode (?) έως τα 2.4....και φυσικα οικονομικο, εντος των χρηματων που ηθελα.

Δευτερη επιλογή: LENOVO IDEAPAD U310 13.3'' INTEL CORE I3-3217U 4GB 500GB 24GB SSD WINDOWS 8 - - με I3, αλλα πιο ακριβο και με Intel 4000 ενσωματωμενη, ή οποία δεν ξέρω ''τι ρόλο βαράει''. Μου την εχουν προτεινει βεβαια ως πιο καλή απο αυτη που έχω ήδη στο λάπτοπ μου (?) επίσης παραπλήσιο με αυτό είναι και το: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.904448&sid=1 αλλά ακόμα πιο φτηνο.

και τριτη επιλογή αλλα αρκετά πιο ακριβο: Samsung 350E5C-S04 (B980/4GB/500GB) | Skroutz.gr Μάλλον όχι λογω χρηματων. Ασε που δεν ξερω τι λενε τα Samsung.

Εσείς τι θα κάνατε?

Ωραία σαν πρώτη επιλογή έχω το HP: HP Pavilion 15-b151 sv Sleekbook (A8-4555M/4GB/500GB) | Skroutz.gr αυτόνομη κάρτα γραφικών και καλο επεξεργαστη που τα 1.6 ή 1.7 που ειναι διάβασα ότι έχει turbo mode (?) έως τα 2.4....και φυσικα οικονομικο, εντος των χρηματων που ηθελα.

Δευτερη επιλογή: LENOVO IDEAPAD U310 13.3'' INTEL CORE I3-3217U 4GB 500GB 24GB SSD WINDOWS 8 - - με I3, αλλα πιο ακριβο και με Intel 4000 ενσωματωμενη, ή οποία δεν ξέρω ''τι ρόλο βαράει''. Μου την εχουν προτεινει βεβαια ως πιο καλή απο αυτη που έχω ήδη στο λάπτοπ μου (?) επίσης παραπλήσιο με αυτό είναι και το: LENOVO 59377729 ESSENTIAL G700 17.3'' INTEL DUAL CORE 1005M 4GB 500GB FREE DOS - - αλλά ακόμα πιο φτηνο.

και τριτη επιλογή αλλα αρκετά πιο ακριβο: Samsung 350E5C-S04 (B980/4GB/500GB) | Skroutz.gr Μάλλον όχι λογω χρηματων. Ασε που δεν ξερω τι λενε τα Samsung.

Εσείς τι θα κάνατε?

Αν έχει το έξτρα 50άρικο πάρε το Samsung, αλλιώς πάρε το HP.

Επειδή τα laptop έχουν μεγάλη βάση το θέμα σασί και ποιότητας πλαστικού. Θα σου πρότεινα να αποφύγεις οτιδήποτε HP και Fujitsu. Κοίτα για toshiba, lenovo & dell.

Εμπειρικά οτιδήποτε άλλο μετά απο 2 χρόνια έχει χαλάσει.

Αρκετά HP μετά τα 2 χρόνια τα φτήνουν οι μητρικές τους χωρίς ακόμα να καταλαβαίνω το γιατί. Fujitsu έχουν τραγικά πλαστικά και κάναν θέματα μετά τον πρώτο χρόνο.

Δεν ξέρω αν έχουν φτιάξει τα πράγματα στις τελευταίες γενιές αφού το ποιο καινούργιο HP laptop που έχω δεί είναι του Boss και δεν έχει κλείσει χρόνο αλλά είναι και ακριβή σειρά.

Acer πχ έχουμε αρκετά στην δουλειά αλλά και εγώ στο σπίτι το έχω 6 χρόνια και η αδερφή μου το έχει 2. Τα πλαστικά του ειδικά στο δικό μου είναι για πέταμα. Ξέβαψε στον χρόνο. της αδερφής μου που είναι λίγο σαγρέ είναι κλάσης ανώτερο και καλά κρατεί ακόμα. Θα τα απέφευγα πάντως και αυτά αν είχα την δυνατότητα για κάποιο απο αυτά που σου πρότεινα παραπάνω.

Sony Vaio έχουν όλα θέμα με τα ανεμιστηράκια. Μα όλα; Φίλη έχει σκάσει 1500 ευρώ για vaio 2 φορές και τις 2 φορές έτρεχε με τον ανεμιστηράκι που κόλαγε και έκανε θέμα στην μητρική.

my 2 cents

για να μην ανοιγω νεο θεμα

συμφωνω με τους προ-λαλησαντες για toshiba,dell

αλλα μιας και συντομα θα αγορασω λαπτοπ στο παιχνιδι μπαινει και η samsung!

και οι τρεις εταιρειες δινουν επισημα 2 χρονια εγγυηση

εχω επιλεξει 3-4 λαπτοπ ,ολα στα 500ευρω και προοριζονται για φοιτητη που συντομα φευγει για εξαμηνο στο εξωτερικο...

οποτε το θεμα εχει ως εξης > ποια εταιρεια θα ηταν καλυτερη επιλογη ΑΝ συμβει κατι εκει μακρυα στα ξενα??

TOSHIBA DELL SAMSUNG και ισως... SAMSUNG χμμμ

το τελευταιο δεν εχει dvd/rw

Επειδή τα laptop έχουν μεγάλη βάση το θέμα σασί και ποιότητας πλαστικού. Θα σου πρότεινα να αποφύγεις οτιδήποτε HP και Fujitsu. Κοίτα για toshiba, lenovo & dell.

Εμπειρικά οτιδήποτε άλλο μετά απο 2 χρόνια έχει χαλάσει.

Αρκετά HP μετά τα 2 χρόνια τα φτήνουν οι μητρικές τους χωρίς ακόμα να καταλαβαίνω το γιατί. Fujitsu έχουν τραγικά πλαστικά και κάναν θέματα μετά τον πρώτο χρόνο.

Δεν ξέρω αν έχουν φτιάξει τα πράγματα στις τελευταίες γενιές αφού το ποιο καινούργιο HP laptop που έχω δεί είναι του Boss και δεν έχει κλείσει χρόνο αλλά είναι και ακριβή σειρά.

Acer πχ έχουμε αρκετά στην δουλειά αλλά και εγώ στο σπίτι το έχω 6 χρόνια και η αδερφή μου το έχει 2. Τα πλαστικά του ειδικά στο δικό μου είναι για πέταμα. Ξέβαψε στον χρόνο. της αδερφής μου που είναι λίγο σαγρέ είναι κλάσης ανώτερο και καλά κρατεί ακόμα. Θα τα απέφευγα πάντως και αυτά αν είχα την δυνατότητα για κάποιο απο αυτά που σου πρότεινα παραπάνω.

Sony Vaio έχουν όλα θέμα με τα ανεμιστηράκια. Μα όλα; Φίλη έχει σκάσει 1500 ευρώ για vaio 2 φορές και τις 2 φορές έτρεχε με τον ανεμιστηράκι που κόλαγε και έκανε θέμα στην μητρική.

my 2 cents

αντιθετως οσα HP εχω παρει για μενα και γνωστους μου τρεχουν ασταματητα χρονια χωρις κανενα προβλημα.

το μπρικακι μου τρεχει 24/7 (μονο ρεσταρτ κανει) απο το 2007

για να μην ανοιγω νεο θεμα

συμφωνω με τους προ-λαλησαντες για toshiba,dell

αλλα μιας και συντομα θα αγορασω λαπτοπ στο παιχνιδι μπαινει και η samsung!

και οι τρεις εταιρειες δινουν επισημα 2 χρονια εγγυηση

εχω επιλεξει 3-4 λαπτοπ ,ολα στα 500ευρω και προοριζονται για φοιτητη που συντομα φευγει για εξαμηνο στο εξωτερικο...

οποτε το θεμα εχει ως εξης > ποια εταιρεια θα ηταν καλυτερη επιλογη ΑΝ συμβει κατι εκει μακρυα στα ξενα??

TOSHIBA DELL SAMSUNG και ισως... SAMSUNG χμμμ

το τελευταιο δεν εχει dvd/rw

(μαλλον επρεπε ν ανοιξεις νεο θεμα φιλε!)

στην τιμη των 499εουρα κυκλοφορουν καποια καλα μοντελακια

οσο αφορα την εγγυηση

1)toshiba > δεν εχω διευκρινησει ακομα γιατι οπως μου ειπαν στο τηλ πρεπει να το τσεκαρουμε με τον σειριακο αριθμο! γιατι δεν ειναι σιγουρο τι ισχυει για τα αγορασμενα απο αλυσιδες/σουπερμαρκετ

2)samsung > στα 2 χρονια εγγυηση ,το πρωτο ετος ειναι παγκοσμιο! το 2ο για Ελλαδα....

3)dell > 2 χρονια εγγυηση αλλα για να ισχυει εκτος Ελλαδος (κι εντος ΕΕ) πρεπει να γινει μεταφορα της εγγυησης -γινεται μεσω του σαιτ της dell απο καποιο λινκ/επιλογη

μενει μονο να μαθω για την toshiba και θα σ ενημερωσω αγαπητε makio!!

[/schizophrenia mode off]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.