alex_begos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2013 Πήρα να επισκευάσω το παρακάτω λαπτοπ ενός φίλου μοντέλο fujitsu siemens amilio A1640... το inverter το καλώδιο που υποψιάζομαι οτι φταίει (οι φώτο είναι απο το νετ) Όταν Το παρέλαβα το λαπτοπ έχει πρόβλημα με το φωτισμό της οθόνης, έδειχνε πολύ αχνά . Όταν όμως έκλεινα το καπάκι του λάπτοπ λίγο πρίν κλείσει η οθόνη έδειχνε κανονικά μόνο σε εκείνο το σημείο.... Πιεζόταν το inverter του σε κάποιο σημείο και άναβε κανονικά. Έτσι λοιπόν άνοιξα το λάπτοπ να δω τι φταίει και συμβαίνει αυτό. Το ίδιο πράγμα εξακολουθούσε να συμβαίνει κουνούσα λίγο το καλώδιο του inverter ερχόταν το φως και χανόταν μέχρι που κάποια στιγμή δεν ερχόταν καθόλου φωτισμός στη οθόνη. Πήρα άλλο inverter και πάλι δεν δίνει φως. Υποψιάζομαι ότι είναι το καλώδιο του inverter χωρίς όμως να είμαι σίγουρος. Θέλω να ρωτήσω πως μπορώ να καταλάβω αν το καλώδιο του inverter είναι καλό; αν όχι μπορώ να το επισκεύασω; Να εντοπίσω τί ακριβός φταίει και δεν έρχεται φωτισμός στην οθόνη; Η οθόνη σταθερά δείχνει πολύ αχνά. όποιος γνωρίζει να με βοηθήσει του είμαι ευγνώμον Σας ευχαριστώ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Αύγουστος 9, 2013 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2013 Δεν είναι πολύ ευδιάκριτο στη φωτογραφία, αλλά δε μπορείς απλά να μετρήσεις με ένα πολύμετρο την αντίσταση του καλωδίου σε όλα τα ζεύγη ακροδεκτών? Αν κουνώντας το καλώδιο χάνεται η επαφή, σημαίνει ότι κάπου έχει κόψει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_begos Αύγουστος 9, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2013 Σ' ευχαριστώ φιλε minast για την άμεση απάντηση..το συγκεκριμένο καλώδιο στην φώτο δεν είναι το δικό μου. Άπλα βρήκα την φώτο στο NET για να σας δείξω ποιό είναι το μοντέλο... Δεν είμαι ηλεκτρονικόs, δεν έχω πολύμετρο και δεν έχω χρησιμοποιήσει ξανά να σου πω την αλήθεια. Θα ψάξω να βρω κάποιον που ξέρει να το μετρήσει τότε... Μπορώ να βάλω μια φωτο το βραδύ απο το καλώδιο που μάλλον έχει πρόβλημα για να το δείτε κι εσείς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Infotech Αύγουστος 12, 2013 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2013 Ρίξε και μιά ματιά από την πλευρά ου καλωδίου που συνδέεται στην Motherboard. Το καλώδιο περνάει από τους μεντεσέδες της οθόνης οπότε το ίδιο μπορεί να ισχύει και από εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_begos Αύγουστος 13, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2013 Με εκνεύρισε λίγο μπορώ να πω και το άφησα να ηρεμήσω μερικές μέρες... Θα κοιτάξω σήμερα μάλλον να δω αν βγάλω άκρη. Ελπίζω να τα καταφέρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_begos Αύγουστος 19, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2013 Λοιπόν παιδία αγόρασα ένα ψηφιακό πολύμετρο. Δεν έχω ξαναδουλέψει. Εχω το λαπτοπ ανοιχτό και συνδεμένο στη μια άκρη με το ρεύμα το inverter... Τη ρύθμιση πρέπει να εχει το πολυμετρο για να καταλάβω αν περνάει σωστά το ρεύμα... και ποιά ένδειξη σημαίνει ότι ειναι οκ το iverter... Με λιγα λόγια θέλω λιγο καθοδήγηση για το πως θα δουλέψω το πολύμετρο... ευχαριστώ πολυ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.