Jump to content



AMD R9 2x0Χ Καθ'οδόν !!


adpanos

Recommended Posts

Μην δεις τα ταγαρια στην nvidia παρολο που ειναι open source επειδη ειναι της AMD να μην το υποστηριζουν συντομα με driver κιολας.Εκει να δεις πανηγυρι.

Βασικά δεν είναι open source.

Proprietary είναι.

Σε ερώτηση που του τέθηκε αργότερα ο R. Koduri είπε:

"AMD doesn't see Mantle as an open standard like OpenCL or OpenGL. He also tried to brush aside comparisons with Glide but then stated: If a competitor were to approach AMD to make their own backend and drivers for Mantle, AMD would not dismiss them right away."

Link to comment
Share on other sites

Και η Activision στο βαγόνι

Principal Technical Director at Activision says: "We'll have to support AMD’s Mantle API" | GearNuke

Λες και το έχουν ανάγκη με το αρχαίο engine που έχουν. Εν τω μεταξύ τόσο τσίπηδες που θέλουν κάποιος να το κάνει wrap. Πάρτε προγραμματιστές και καντε το σωστά ρε κεφτέδες.

Εμενα η ολη ιστορια με το mantle μου θυμιζει το havokfx,μην παει και αυτο ακλαυτο φοβαμαι.

Εκείνο πήγε άκλαυτο γιατί το εξαγόρασε η Intel και το σκότωσε ώστε να μην πάρουν τα πάνω τους ATI/Nvidia. Δε νομίζω πως θα μπορούσε να εξαγοράσει την AMD :p

Έγινε επεξεργασία από Andeus
Link to comment
Share on other sites

Ανετα εξαγοραζε η intel καποιον trust me απλα δε εχει ενδιαφερον ακομα.

http://www.fool.com/investing/general/2013/07/30/is-intel-really-worth-116-billion.aspx

Έγινε επεξεργασία από Helly
Link to comment
Share on other sites

Δεν εννοούσα οικονομικά. Αν έκανε κάτι τέτοιο τότε θα είχε μονοπώλιο στα x86-x64 και ως αποτέλεσμα θα έμπαινε στη μέση η κυβέρνηση και πιθανότατα θα την διέλυε σε 2-3 κομμάτια. Δεν την συμφέρει :p

Link to comment
Share on other sites

Παίδες εγώ καταλαβα οτι η amd καταφερε αυτο που ηθελε. Τι ηταν αυτο; μα φυσικα να μιλαμε ολοι για αυτην και αν μπορει να ξεπερασει τον τιτανα και τι ειναι αυτο το mantle κλπ. Αποδειξη ειναι οτι αυτο το θρεντ απο 4 ? Σελιδες εχει 31...

Link to comment
Share on other sites

παντως με το Mantle βλεπω οσοι εχουν 7950 (σαν εμενα :p) να παιρνουν τεραστια παραταση στο χρονο που θα κατσει η καρτα στο συστημα τους.

Επίσης κάποιοι σαν εμένα με 5870 να πάρουν κάρτα 7970. :D

H AMD δεν έχει επιβεβαιώσει οτι το mantle είναι το νέο low level API που δημιουργήθηκε για τις νέες κονσόλες αλλά άρθρα όπως του anand κάνουν αυτή τη σύνδεση. Αν αυτό είναι αλήθεια θα κάνει ευκολότερο τους προγραμματιστές να μεταφέρουν low level code από τις κονσόλες στα pc και να ξεπεράσουν το directx και τα ακριβά (=υψηλό cpu overhead) draw calls που έχει.

AnandTech Portal | Understanding AMD’s Mantle: A Low-Level Graphics API For GCN

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να καταργήσει το direct X .Για φανταστείτε,το μόνο που χρειάζεται να αλλάζουμε καμιά κάρτα στα 2 χρόνια και οι cpu να παραμένουν στην καρδιά του συστήματος!!Εγώ πιστεύω πώς αν δεν υπήρχε το γνωστό bottleneck στο 775 socket θα ήταν λιγότεροι αυτοί που μπήκαν στην διαδικασία να αναβαθμίσουν για να ακολουθούν τα δρώμενα!Μια κάρτα είναι πιο εφικτό να αλλάζουμε παρά όλο το σύστημα!!

Link to comment
Share on other sites

Μια και αναφερθηκατε στην geforce 3 , να ειμαι ειλικρινης τα 200.000 ειναι λιγο υπερβολικα. Την ειχα αγορασει περιπου 1 μηνα μετα την κυκλοφορια της απο Πλαισιο σε υλοποιηση της Creative Labs στις ~150.000 δρχ. Δε ξερω αν 1 μηνα πριν επαιξε και στα 200.000...

Παντως γεγονος ειναι οτι αυτη η καρτα (η πρωτη DX8) τα εβγαλε τα λεφτα της και με το παραπανω και 3-4 χρονια αργοτερα πουληθηκε στα 80 ευρω στο συναδελφο [MENTION=89]SkaL-[/MENTION] (ακομα το θελω το κουτι της αν δε το εχεις πεταξει :p....αναμνησεις βλεπεις!).

Ναι και τοτε πανακριβες ηταν, τα ~500 ευρω για τοτε ειναι σιγουρα συγκρισιμα με τα ~700 για σημερα (την titan δε την μετραω, η τιμη της ειναι σαν των Intel Extreme Edition, 1000ρικο επειδη απλα ειναι μακραν οτι καλυτερο και "μπορει", δεν ειναι ομως αντιπροσωπευτικη της αγορας) αλλα σιγουρα τοτε δεν υπηρχε η ιδια απαξιωση. Ναι μπορει μετα απο 4 χρονια να την πουλησα στο 20% της αξιας αγορας, αλλα για 3 χρονια επαιζε τα παντα στο max! Εδω οντως υπαρχει διαφορα, σημερα δε νομιζω οτι μπορει να γινει αυτο με καρτα...

Λοιπόν θα πάω να ψάξω σήμερα στο πατρικό μου και θα σου απαντήσω σε Pm, μέχρι πριν ένα χρόνο το είχα δει παρέα με κάτι άλλα κουτιά ιστορικά και αυτά! πάντως σίγουρα υπάρχουν τα games που συνόδευαν την κάρτα....

Ας γράψω και εγώ την γνώμη μου ontopic, είχα αγοράσει και εγώ αρκετές φορές τα μεγάλα μοντέλα όλων των εταιρειών και λέω όλων βάζοντας μέσα και 3dfx, power VR, S3 κτλ. πλέον βλέπω τα πράγματα διαφορετικά έχω βάλει ένα όριο τα 300ευρώ και διαλέγω την καλύτερη σε αυτή την κατηγορία(νέα ή used) και εκμεταλλεύομαι τις αρετές του overclock, μια κάρτα σε αυτή την κατηγορία τιμής πχ μια used 7970 τώρα χτυπάει με oc επιδόσεις ακόμα και στοκ Τitan. Για το θέμα api είμαι πολύ χαρούμενος και εύχομαι να υπάρξει, ότι αναμνήσεις έχω απο το glide είναι οι καλύτερες ακόμα και κάποιες λίγες από το metal της S3, το UT πέταγε και ηταν και πολύ όμορφο!!! Το πρόβλημα μας δεν είναι οι δυνατές κάρτες αλλά το software να υποστηρίξει αυτές τις κάρτες, καλό το directx αλλά μια δεκαετία τώρα η εξέλιξη στα γραφικά δεν είναι καλπάζουσα όπως πχ από το 1997-2002. Έχω βαρεθεί να περιμένω τα φωτορεαλιστικά γραφικά που περιμένουμε από το 2003 και μετά, είχαμε ένα doom 3 με πολύ ωραία γραφικά το 2004 αλλά και αυτό βασισμένο σε OpenGL απο τότε τα γραφικά δεν άλλαξαν πολύ πέρα από ελάχιστες περιπτώσεις παιχνιδιών όπως πχ το crysis.

edit:[MENTION=3321]Blinky[/MENTION]

o77n.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Έγινε επεξεργασία από SkaL-
Link to comment
Share on other sites

Και εγω respect μεχρι να δω τιμες ...

Could AMD's Mantle revolutionise PC gaming? • Articles • Eurogamer.net

Βρε δεν κανουμε προπαραγγελεια ενα ps4 λεω γω με ~4 κατοσταρικα, και για μια 5ενταετια (τουλαχιστον) να βαζεις μεσα το "δισκακι", να παιζεις τα παντα και να μην σε νοιαζει τιποτα :hehe::hehe:

Ετσι και αλλιως κονσολοποιηθηκε και το pc gaming τζαμπα οι gpu's:hehe:

Έγινε επεξεργασία από 9000+rpm
Link to comment
Share on other sites

Βρε δεν κανουμε προπαραγγελεια ενα ps4 λεω γω με ~4 κατοσταρικα, και για μια 5ενταετια (τουλαχιστον) να βαζεις μεσα το "δισκακι", να παιζεις τα παντα και να μην σε νοιαζει τιποτα :hehe::hehe:

Ετσι και αλλιως κονσολοποιηθηκε και το pc gaming τζαμπα οι gpu's:hehe:

αυτος ειναι ο στοχος της amd να τα κανει ολα κοτσολα! θα την αφησουμε??:hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.