Jump to content

Επιλογη καρτας μετα απο RMA

kilahed

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα την πέμπτη η καρτα της υπογραφής μου άρχισε τα κουλα της με πολλά artifacts και απανωτά restart στο σύστημα και την πήγα στο κατάστημα οπου ειχε γίνει η αγορά μετά απο έλεγχο μου ειπαν πως εχει πρόβλημα (σιγα μην δεν ειχε δηλαδη ) αλλα επειδη το μοντελο το συγκεκριμένο δεν υπάρχει διαθέσιμο παρα μονο σε 15-20 μέρες μου είπαν να μου δώσουν μια gtx 770 η ερώτηση μου είναι να την κανω την κίνηση η ειναι υποβάθμιση ?

Αυτο που με προβλιματιζει ειναι τα 3gb ram 384 bit της 7970 ενω η 770 εχει 2gb 256 bit παίζω σε 1080p δεν ξέρω αν μελλοντικά θα έχω πρόβλημα (watchdogs πχ...)

Η 770 δεν "καταναλώνει" την ίδια μνήμη που χρειάζεται η 7970 για το ίδιο παιχνίδι

στα ίδια settings. Μπορεί σε ένα παιχνίδι με μια ati να έχεις 2300MB usage ενώ με nvidia

να έχεις 1700MB. Αλλιώς αξιοποιούν τη μνήμη οι δύο κάρτες.

Άσχετα με αυτό, είναι όντως μειονέκτημα τα 2gb αλλά στο σύνολο είσαι κερδισμένος.

Η 770 είναι χειρότερη από την 7970.

Έχω στα χέρια μου νούμερα από 770 και από 7950 και σε πολλά από αυτά η 7950 είναι μπροστά!!!Και να σκεφτείς ότι η 7950 ήταν στα 1250 και η 770 στα 1320!Οπότε μιλάμε και με διαφορά 80mhz!

Οπότε σκέψου τι θα γίνεται με την 7970.Όμως επειδή υπάρχουν κάπου και νούμερα από 7970, η 7970 είναι περίπου 5-10% καλύτερη από την 7950.Οπότε η διαφορά η χρηματική δεν άξιζε τουλάχιστον τότε(τώρα με τις μεταχειρισμένες είναι λίγο διαφορετικά ίσως).

Και εγώ πήγαινα για 770 με κλειστά μάτια και σε σύγκριση με 7970 ήμουν υπέρ της πράσινης.Όμως αυτά που είδα μου άλλαξαν απόψεις και μυαλά.

Οπότε από μένα πήγαινε στην κόκκινη.

Μη κοιτάτε πάντα τα bench, στα παιχνίδια είναι το ζουμί ! Επίσης η 7970 είναι πλέον γιαγιάκα 2 ετών

Πάνε σε 770 να είσαι ήσυχος, οι νέοι drivers ειδικά της 7 σειράς έχουν ανεβάσει ακόμα παραπάνω τον πήχη !

Το λέω καθώς σε κάποια παιχνίδια η σειρά 6 είχε κάποια μικροθεματάκια με τους τότε drivers.

Η 770 είναι χειρότερη από την 7970.

Καλά αυτό δεν το πιστεύει κανείς, αλλά πέρα από αυτό, το θέμα το διάβασες; Αν όχι όλο, το αρχικό ποστ μόνο.

Μη κοιτάτε πάντα τα bench, στα παιχνίδια είναι το ζουμί ! Επίσης η 7970 είναι πλέον γιαγιάκα 2 ετών

Πάνε σε 770 να είσαι ήσυχος, οι νέοι drivers ειδικά της 7 σειράς έχουν ανεβάσει ακόμα παραπάνω τον πήχη !

Μ αρέσει που απαντάς στα σοβαρά και συ! Τι, σε ψάρωσε το "έχω στα χέρια μου νούμερα"; Ιnsignia project φάση σαν τη διαφήμιση.

Οι κάρτες κυκλοφορούν ελεύθερα και οι δύο, benchmarks υπάρχουν χιλια δύο και είναι γνωστό ότι η 770 είναι μπροστά. Δεν είναι κάτι μυστικό.

Αν το συνεχίσεις θα σου βγάλει και την 7870xt του καλύτερη σε λίγο. Μάλλον το έκανε ήδη δια της πλαγίας.

[MENTION=23268]Trexx[/MENTION]

Έχεις γίνει πολύ εριστικός και πολύ ξερόλας!

Και όσο για την 7870xt απλά είσαι τελείως άκυρος.

Δε μίλησα για benching μόνο αλλά για όλα, αλλά μάλλον ο Trexx τα βλέπει όπως θέλει.

Τεσπα,εγώ τη γνώμη μου λέω μιας και έχουν περάσει όλες από τα χέρια μου σχεδόν...μαζί με το γιατρό στο σπίτι του άπειρες δοκιμές...770,7970,7950 cf,7870xt cf.

Έχει χάρη που είναι σε διακοπές.

Anyway...

Επειδή μάλλον κάποιοι άλλοι τελικά διαβάζουν μόνο ότι θέλουν και τα παρουσιάζουν όπως θέλουν, ορίστε και μερικά τυχαία reviews και το τι δείχνουν...

Να λάβουμε και υπόψιν μας...

1)Αυτό που είπα και πριν 7970ghz vs 770

2)Επίσης αυτό που είπα και πριν...ότι οι amd όσο κλοκάρουν τόσο πιο πολύ δύναμη δίνουν.

και

3)Στα reviews η κάρτα(7970) είναι στα 1050 ενώ η 700 στα 1100+.

Οπότε τα συμπεράσματα δικά σας...

Καλά ο Trexx όλο και πάλι θα βρει να πει το ξέρω δε λέω!!!

The GeForce GTX 770 Review: Calling In A Hit On Radeon HD 7970? - Can A One-Year-Old GPU Still Excite Us?

GeForce GTX 770 review - Article

Ακόμα και εδώ που η 770 είναι στα 1150 και η 7970 είναι στα 1050, πολλές φορές η 7970 είναι και μπροστά και άλλες φορές δίπλα δίπλα!!!Πόσο μάλλον όταν κλοκαριστεί κιόλας...

EVGA GeForce GTX 770 SC Edition Graphics Card Review - Introduction

Ότι λέω δε τα λέω από το κεφάλι μου αλλά από την εμπειρία μου και τα μάτια μου που τα δοκιμάζω μόνος αλλά και με παρέα και βγάζουμε τα συμπεράσματά μας.

Τώρα αν από κει και πέρα κάποιοι άλλοι είναι κολλημένοι και λένε ότι να'ναι χωρίς να έχουν καν δοκιμάσει...κακό του κεφαλιού τους.

Ακόμα και τα reviews το δείχνουν...αρκεί να κοιτάξεις και πιο ολοκληρωμένα και σφαιρικά τη σύγκριση κάποιες φορές(κάποιες άλλες δε χρειάζεται καν.).

Το μόνο που μένει είναι να ποστάρω και εδώ τα νούμερα ένα ένα από τα reviews και τα δικά μου\μας!

Η 770 πάντως είναι πιο All Around Κάρτα για μένα πήγαινε άφοβα.. μακάρι να μου λέγανε και μένα φέρε την 7970 και πάρε 770 άμα μπορείς να τσοντάρεις και για 4GB ακόμα καλύτερα.. Αλλά από Ram δεν θα έχεις Prob στα περισσότερα.. και θα είναι φθυνότερα να κάνεις ένα SLI με μια δεύτερη 770 παρά με 7970 που είναι ακρυβότερη παρα μόνο Second Hand

Επίσης μη ξεχνάμε στα ίδια ρολόγια τι θερμοκρασίες έχει η μια κάρτα και τι η άλλη ;)

Μια χαρά θερμοκρασίες έχει η 7970 αν είναι καλή υλοποίηση σαν αυτή που είχε αρχικά ο φίλος.

Από οποια πλευρά και αν το δεις η 770 ειναι η καλύτερη επιλογή και λιγο πιο αργή να ήταν από την 7970,που δεν ειναι, ειναι πιο καινούργια κάρτα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.